LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcik wrote:Elasure, w domu mamy chłopaka i dziewczynę, więc płeć była nam w sumie obojętna 😉
Super, u nas też obojętne, po walce o dzieciątko to najbardziej jego zdrówko nas interesuje 🤗 ale nie ukrywam że miło będzie się już konkretnie zwracać do tego małego lokatora 😂Marcik, MaggLbn, Evey lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Dziewczyny dzisiaj same dobre myśli wysyłamy do Was 🥰🤞🍀
Miska122, Bibi24, Kofinka, xmadziax
zulka, Elasure, Marcik spore szanse, że dzisiaj dostaniecie wyniki 😁🤞🍀🍀🍀
Jaką płeć obstawiacie? 😁
Jest ogromny stres i różne myśli... Wizyta na 14:40, ale jeszcze troszkę i pojadę odebrać grupę krwi ☺️11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 817g uparciucha 🩵👦🏻
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
dziewczyny 3mam kciuki
Chłopak! Cudownie jest znać już płeć Ja mam jeszcze tydzień na podjęcie decyzji o Nift lub Veracity. Nie wiem czym one się różnią. -
Bee90 wrote:dziewczyny 3mam kciuki
Chłopak! Cudownie jest znać już płeć Ja mam jeszcze tydzień na podjęcie decyzji o Nift lub Veracity. Nie wiem czym one się różnią.
Tu jest jakaś tabelka może rozjaśni różnice ☺️
https://meavita.pl/test-nifty-pro-a-veracity/Bee90, Evey lubią tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.
Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...
Jak to u Was jest ?
Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...Evey lubi tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10. połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10. wizyta ✅
•18.11. 817g uparciucha 🩵👦🏻
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Ja już po prenatalnych, wszystko wygląda pięknie, pani doktor mówi, ze zdrowa dzidzia. I uwaga znamy już płeć 😁 pani doktor jest pewna, że chłopak 💙 też tak obstawiałam 🤭 także będę mieć same chłopy w domu, ale jak to mówią - królowa może być tylko jedna 😂
Łożysko mam na tylniej ścianie, więc pewnie za miesiąc -półtora powinnam czuć ruchy ☺️
Wrzucę później zdjęcia ☺️ zostawiam też info, nie wiem czy komuś do czegoś posłuży, ale pani doktór mówiła, że nifty bardzo się popsuło i to wysyłane do Chin potrafiło mieć złe wyniki. Mieli panią, której dziecko miało zespół Downa, było widać na USG, a na nifty wyszło że dziecko zdrowe. Po porodzie okazało się, że dziecko chore. Nie chcieli wypłacić odszkodowania, okazało się że musieliby lecieć do Chin i tam wynajmować prawnika, bo europejskie prawa ich nie dotyczą. Ostatecznie dali im wózek inwalidzki i na tym się skończyło. Pani doktor poleca Panoramę. Żeby nie było, nie chcę nikogo straszyć, ale daję tylko znać co dzisiaj usłyszałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:07
MaggLbn, KarolinaAnastazja, MonReve96, Niaha, Takaja12, Pati2804, Elasure, Bibi24, Bruised, Bee90, pandzia 🐼, juss92, zulka, xmadziax, Sparky, Galena, Paima, Evey lubią tę wiadomość
-
Marcik wrote:Niaha, właśnie odebrałam wynik.
Niskie ryzyka i chłopak 💙😱
Gratulacje!!!! 💙🩵💙🩵💙🩵💙🩵Marcik lubi tę wiadomość
-
Ja powiem dziewczyny, że też jestem chętna na Nifty. Lekarka moja mowi, żebym zrobiła Pappa bo i wiek u Nas u mowi, ze gdyby nie wyszło to by robiła nifty.
Ja strasznie się boję tych badań, ale chyba jak każda mama. Żeby dziecko zdrowe było...od wczoraj myśli mi się kręcą wokół tego, że nie dostanę tam informacji, że ryzyka są Niskie...
Co do płci to zwracamy się jako "on"- czuje, że to chłopczykEvey lubi tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.
Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...
Jak to u Was jest ?
Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...
U mnie mąż jest bardzo ciekawy. Dopytuje więcej doktorka jak ja, chce jeździć na te wizyty I oglądać małego człowieka. Fakt ugadujemy wizyty tak, aby on miał możliwość zwolnienia się z pracy i jedziemy wspólnie.
Jedyne co to może porozmawiaj że swoim partnerem, że to dla Ciebie ważne, że Ci zależy na tym. Ojciec też wylapuje na tych wizytach bliskość z dzieckiem.
Mój zacząć brzuch głaskać, mówić do niego, co słychać, co by zjadł, że czeka na niego tutaj 🥹Niaha, xmadziax lubią tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.
Jak to u Was jest ?
Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...
Bardzo mi przykro, że mąż niespełnił Twoich oczekiwań odnośnie zaangażowania w związku z wizytami.
Różni ludzie różnie podchodzą do ciąży. Może zwyczajnie boi się i dlatego postanowił unikać tych wizyt? A może był wychowywany w "tradycyjny" sposób i uważa, że to babska sprawa? Niekoniecznie może to oznaczać brak zainteresowania.
Najlepiej chyba porozmawiać na spokojnie, wysłuchać argumentów.
Prawdą jest, że na tych wizytach można zbudować więź, nawet na tak wczesnym etapie, ale nie doradzałabym przymuszania go do tego, bo może to mieć odwrotny skutek.
Trzymam kciuki, aby udało Wam się na spokojnie porozmawiać i wszystko wyjaśnić ❤️
KarolinaAnastazja, xmadziax lubią tę wiadomość
-
Jak to u Was jest ?
Oj Kochana współczuję że nie odczuwasz tego wsparcia którego ewidentnie potrzebujesz. Wiem że dla mnie jest ono ważne, ja już dwa razy wyciągałam męża z pracy bo bałam się być sama właśnie na wypadek złych wiadomości.
Mój jest bardzo zaangażowany, ale zapewne dlatego że mamy za sobą jedną straconą ciążę i diagnostykę niepłodności gdzie na wizytach zawsze byliśmy we dwójkę, więc od początku siedzimy w tym razem. Zawsze jak czekamy na wyniki badań tłumaczę mu co z czym się wiąże i jakich wyników oczekujemy, w ogóle tego nie łapie ale wysłucha. Czasem jak rozmawiam z nim o obecnej ciąży to dla niego wciąż jest abstrakcja nawet jak widzi fikającego maluszka na USG. Mówi że czeka na rosnący brzuch żeby mieć namacalny dowód na codzień 😅
Spróbuj porozmawiać ze swoim partnerem i wysłuchać jak on to widzi i jak się czuje w obecnej sytuacji i wtedy się do tego odnieś. Podziel się też swoimi potrzebami i obawami. Mówią że kropla drąży skałę, życzę spokoju i wytrwałości 💚xmadziax lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
miska122 wrote:Ja już po prenatalnych, wszystko wygląda pięknie, pani doktor mówi, ze zdrowa dzidzia. I uwaga znamy już płeć 😁 pani doktor jest pewna, że chłopak 💙 też tak obstawiałam 🤭 także będę mieć same chłopy w domu, ale jak to mówią - królowa może być tylko jedna 😂
Łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie za miesiąc -półtora powinnam czuć ruchy ☺️
Wrzucę później zdjęcia ☺️ zostawiam też info, nie wiem czy komuś do czegoś posłuży, ale pani doktór mówiła, że nifty bardzo się popsuło i to wysyłane do Chin potrafiło mieć złe wyniki. Mieli panią, której dziecko miało zespół Downa, było widać na USG, a na nifty wyszło że dziecko zdrowe. Po porodzie okazało się, że dziecko chore. Nie chcieli wypłacić odszkodowania, okazało się że musieliby lecieć do Chin i tam wynajmować prawnika, bo europejskie prawa ich nie dotyczą. Ostatecznie dali im wózek inwalidzki i na tym się skończyło. Pani doktor poleca Panoramę. Żeby nie było, nie chcę nikogo straszyć, ale daję tylko znać co dzisiaj usłyszałam.
Gratulacje 🥰
Koniecznie wrzuć zdjęcia 😁
Ja mam prenatalne jutro, zastanawiam się czego oczekiwać.
Mogłaś bez problemu wejść z mężem? Czy można było u Ciebie poprosić o zapis na USB np. nagranie ruchów, serduszka itd? Ile trwało badanie?
Zastanawiam się, czy robić pappe. Wyniki nifty już mam, a pappa to jednak całkowita statystyka. Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, czy nie ograniczyć się tylko do prenatalnych. 🤔 -
A to moje maleństwo 🥰:
https://zapodaj.net/plik-RHu6HNpxEH
https://zapodaj.net/plik-Fvn2okNOgk
https://zapodaj.net/plik-V1OG9m21n0Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:06
Niaha, Elasure, KarolinaAnastazja, pandzia 🐼, juss92, bambari, zulka, Galena, Pati2804, Evey, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja już po prenatalnych, wszystko wygląda pięknie, pani doktor mówi, ze zdrowa dzidzia. I uwaga znamy już płeć 😁 pani doktor jest pewna, że chłopak 💙 też tak obstawiałam 🤭 także będę mieć same chłopy w domu, ale jak to mówią - królowa może być tylko jedna 😂
Łożysko mam na przedniej ścianie, więc pewnie za miesiąc -półtora powinnam czuć ruchy ☺️
Wrzucę później zdjęcia ☺️ zostawiam też info, nie wiem czy komuś do czegoś posłuży, ale pani doktór mówiła, że nifty bardzo się popsuło i to wysyłane do Chin potrafiło mieć złe wyniki. Mieli panią, której dziecko miało zespół Downa, było widać na USG, a na nifty wyszło że dziecko zdrowe. Po porodzie okazało się, że dziecko chore. Nie chcieli wypłacić odszkodowania, okazało się że musieliby lecieć do Chin i tam wynajmować prawnika, bo europejskie prawa ich nie dotyczą. Ostatecznie dali im wózek inwalidzki i na tym się skończyło. Pani doktor poleca Panoramę. Żeby nie było, nie chcę nikogo straszyć, ale daję tylko znać co dzisiaj usłyszałam.
Super Królowo 😄 że wszystko w porządeczku 💙🩵💙🩵 u mnie też łożysko z przodu🤗
Dzięki za info o panoramie komuś na pewno może się przydać taki kontekst.
Ale super perspektywa tyle zdjęć😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 10:05
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Niaha wrote:Gratulacje 🥰
Koniecznie wrzuć zdjęcia 😁
Ja mam prenatalne jutro, zastanawiam się czego oczekiwać.
Mogłaś bez problemu wejść z mężem? Czy można było u Ciebie poprosić o zapis na USB np. nagranie ruchów, serduszka itd? Ile trwało badanie?
Zastanawiam się, czy robić pappe. Wyniki nifty już mam, a pappa to jednak całkowita statystyka. Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, czy nie ograniczyć się tylko do prenatalnych. 🤔
Tak, byłam z mężem ☺️ można było nagrać na USB, całkowicie o tym zapomnieliśmy, przypomniało nam się w drodze powrotnej 🤦🏻♀️ badanie trwało z pół godziny, może nawet mniej. Ja pappe zrobiłam. To statystyka, jasne, ale dobrze też sprawdzić czy wyniki mieszczą się w normach ☺️Niaha, Evey lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:A to moje maleństwo 🥰:
https://zapodaj.net/plik-RHu6HNpxEH
https://zapodaj.net/plik-Fvn2okNOgk
https://zapodaj.net/plik-V1OG9m21n0[/url]
Można przepaść w tych zdjęciach 😍😍😍😍😍
Mega 😍🥰miska122, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Super Królowo 😄 że wszystko w porządeczku 💙🩵💙🩵 u mnie też łożysko z przodu🤗
Dzięki za info o panoramie komuś na pewno może się przydać taki kontekst.
Ale super perspektywa tyle zdjęć😍
Chyba jeszcze żyje emocjami po wizycie, bo chciałam napisać, że łożysko na tylnej ścianie 😂 w poprzedniej ciąży miałam na przedniej 🙈 -
miska122 wrote:
Jeju jaki cudny człowiek 🧡 z tą rączką na głowie Ach 🥰miska122 lubi tę wiadomość