LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:
Piękne ujęcia 🥰 dobrze, że wszystko w porządku 🙂miska122 lubi tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.
Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...
Jak to u Was jest ?
Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...
To ja kompletnie nie wymagam tego od męża. Na pierwszej wizycie nie chciałam żeby był. Teraz też raczej nie. Przy końcówce żeby zobaczył już dziecko w brzuchu to tak. Mąż się mną interesuje tj żebym nie nosiła żebym odpoczywała ale nie czuje potrzeby dowiadywania się czy dziecko ma 1.5cm czy 3cm czy ma ręce czy już źrenice. Mówię mu i słucha ale totalnie go to nie rozczula. Więc totalnie bez spiny. Nigdy nie był wrażliwym romantykiem więc nie będę od niego tego wymagać. -
Niaha wrote:Gratulacje 🥰
Koniecznie wrzuć zdjęcia 😁
Ja mam prenatalne jutro, zastanawiam się czego oczekiwać.
Mogłaś bez problemu wejść z mężem? Czy można było u Ciebie poprosić o zapis na USB np. nagranie ruchów, serduszka itd? Ile trwało badanie?
Zastanawiam się, czy robić pappe. Wyniki nifty już mam, a pappa to jednak całkowita statystyka. Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, czy nie ograniczyć się tylko do prenatalnych. 🤔Niaha, Evey lubią tę wiadomość
-
btw. Palmers w Rossku w promocji
Niaha, MaggLbn, Elasure, miska122, juss92, Makija lubią tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.
Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...
Jak to u Was jest ?
Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...
Ja na swojego nie mogę narzekać - jest bardzo zaangażowany. Jeździ ze mną na każdą wizytę, dopytuje lekarza, sam dużo czyta, ułatwia mi wszystko jak tylko może.
Nie jestem w takiej sytuacji jak Ty, nie znam Twojego partnera, ani związku, ale wiem jedno - ma prawo być Ci przykro. Masz prawo o tym mówić, skarżyć się, a od swojego P. również wymagać. Świadome rodzicielstwo właśnie się zaczęło - nie tylko Ty w tym jesteś i chyba pora na poważną rozmowę.
Trzymam za Ciebie kciuki. Tulę Cię mentalnie, a Twojemu P. grożę palcem!MaggLbn, xmadziax lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️
Marcik, Miska gratuluje chłopców 💙
Ja nie mam pojęcia co się skrywa w moim brzuchu, mąż mówił,że chciałby chłopca a jakoś tak wyszło,że zwraca się do NIEJ - już nawet wybrał imię i chce chyba mi tak je narzucić 🤣
xmadziax, przykro mi,że nie masz takiego wsparcia od męża jakiego potrzebujesz. Niektórzy mężczyźni źle się z tym czują,że muszą iść do typowego lekarza kobiet. Porozmawiaj z nim na spokojnie, może uda się wam dojść do porozumienia w tej sprawie
Mój mąż jest na każdej wizycie ze mną, też dlatego,żeby wszystko sam usłyszał i później mnie nie dopytywał. Też przechodziliśmy przez długą diagnostykę poronień nawykowych więc może się już przyzwyczaił do tych wizyt
Elasure, rozumiem Twoje obawy. Ja też nieco się cieszę,że ten Accofil za niedługo odpadnie, ale z drugiej strony boję. Bo wiem,że to ważny lek, który podbił mi nagle betę, która nie rosła prawidłowo i już myslalam o kolejnym PJP.
Prenatalne wraz z pappą i wolna beta mam darmowe że względu na >2 poronienia. Dodatkowo lekarz zalecił mi badanie PLGF, właśnie wspomniał o tym,że pokaze ono kiedy możemy zacząć odstawiac leki.
Zastanawiam się nad dodatkowymi badaniami, nifty, panorama? I dlaczego warto je wykonać. Proszę o radę ☺️miska122 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dzień dobry! 9w2d z tej strony
Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą ). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda? -
Biedronka100 wrote:Dzień dobry! 9w2d z tej strony
Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą ). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda?2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą ). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda?
Hejka, powiedzieliśmy rodzicom i bratu po wynikach nifty.
Moi rodzice bardzo się ucieszyli, teściowa chyba też, chociaż w ogóle tego nie okazywała i raczej nie chciała o tym rozmawiać (a to jej pierwszy wnuk). Ale to taki specyficzny człowiek, więc w ogóle się tym nie przejmuję. Brat z narzeczoną również się bardzo ucieszyli, nawet sobie pogadaliśmy troszkę o ciąży, bo przyszła szwagierka urodziła rok temu.
Znajomym i dalszej rodzinie nie mówiliśmy, nie było do tego okazji.
Moja mama troszkę szaleje 😅 już nawet kupiła podgrzewacz do mleka, bo wspomniałam, że chciałabym w przyszłości kupić 😅 -
Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą ). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda?
Rodzinie to pewnie powiemy w październiku 😂Bee90, Evey lubią tę wiadomość
-
pandzia 🐼 wrote:Prenatalne wraz z pappą i wolna beta mam darmowe że względu na >2 poronienia. Dodatkowo lekarz zalecił mi badanie PLGF, właśnie wspomniał o tym,że pokaze ono kiedy możemy zacząć odstawiac leki.
Zastanawiam się nad dodatkowymi badaniami, nifty, panorama? I dlaczego warto je wykonać. Proszę o radę ☺️
Hej, ja się zdecydowałam na nifty bo jak najszybciej chcieliśmy wiedzieć, czy wszystko OK.
Baliśmy się, że Bobysław będzie miał jakieś choroby genetyczne, a wówczas chcieliśmy mieć czas żeby przemyśleć co dalej.
Na prenatalne też dostałam skierowanie na NFZ, ale nie chcę ich zrobić przez NFz bo wykonuje je lekarz-facet.
W innych placówkach na skierowanie lekarskie nie było miejsc, więc zdecydowaliśmy się je wykonać prywatnie u kobiety. -
Niaha z czystej ciekawości, czemu nie lekarz-mężczyzna? W sensie że jest gorszym lekarzem, czy płeć wykonującego badanie ma jakieś znaczenie dla Ciebie?
-
Niaha wrote:Hej, ja się zdecydowałam na nifty bo jak najszybciej chcieliśmy wiedzieć, czy wszystko OK.
Baliśmy się, że Bobysław będzie miał jakieś choroby genetyczne, a wówczas chcieliśmy mieć czas żeby przemyśleć co dalej.
Na prenatalne też dostałam skierowanie na NFZ, ale nie chcę ich zrobić przez NFz bo wykonuje je lekarz-facet.
W innych placówkach na skierowanie lekarskie nie było miejsc, więc zdecydowaliśmy się je wykonać prywatnie u kobiety.
Muszę więcej poczytać o tych badaniach, też chciałabym wiedzieć wszystko jak najszybciej. My mamy w miejscu poleconym przez naszego ginekologa ( jest bardzo dokładny, tam też wysyła swoje pacjentki po stratach)
A dlaczego nie może to być mężczyzna? Jeśli można wiedzieć oczywiście2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
29.04 CRL 2.59
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
❌
On:
✅
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Niaha wrote:Dziewczyny dzisiaj same dobre myśli wysyłamy do Was 🥰🤞🍀
Miska122, Bibi24, Kofinka, xmadziax
zulka, Elasure, Marcik spore szanse, że dzisiaj dostaniecie wyniki 😁🤞🍀🍀🍀
Jaką płeć obstawiacie? 😁Niaha, Evey lubią tę wiadomość
-
U nas wie tylko moja przyjaciółka. A rodzicom zamierzamy powiedzieć w okolicach czerwca. Ale ja to jestem dziwna bo nie mam ochoty się dzielić ze światem, nie jestem też wzruszona tym faktem aż czytając Was zastanawiam się czy że mną wszystko ok. Pracodawcy chce jak najdłużej nie mówić. -
miska122 wrote:Ja już po prenatalnych, wszystko wygląda pięknie, pani doktor mówi, ze zdrowa dzidzia. I uwaga znamy już płeć 😁 pani doktor jest pewna, że chłopak 💙 też tak obstawiałam 🤭 także będę mieć same chłopy w domu, ale jak to mówią - królowa może być tylko jedna 😂
Łożysko mam na tylniej ścianie, więc pewnie za miesiąc -półtora powinnam czuć ruchy ☺️
Wrzucę później zdjęcia ☺️ zostawiam też info, nie wiem czy komuś do czegoś posłuży, ale pani doktór mówiła, że nifty bardzo się popsuło i to wysyłane do Chin potrafiło mieć złe wyniki. Mieli panią, której dziecko miało zespół Downa, było widać na USG, a na nifty wyszło że dziecko zdrowe. Po porodzie okazało się, że dziecko chore. Nie chcieli wypłacić odszkodowania, okazało się że musieliby lecieć do Chin i tam wynajmować prawnika, bo europejskie prawa ich nie dotyczą. Ostatecznie dali im wózek inwalidzki i na tym się skończyło. Pani doktor poleca Panoramę. Żeby nie było, nie chcę nikogo straszyć, ale daję tylko znać co dzisiaj usłyszałam.
Stąd też pewnie łatwiej byłoby uzyskać wypłatę ubezpieczenia
Natomiast co do skuteczności to trzeba mieć na uwadze, że nifty jest najpopularniejszym badaniem z największą liczbą przebadanych próbek i o wiele łatwiej natknąć się na przypadki błędu niż w innych testach tego typu. One nie mają 100% skuteczności i o tym warto pamiętać, dlatego gdyby coś wyszło nie tak na prenatalnych to i tak chciałabym zrobić amnio.
Pigułki anty też mają bardzo wysoką skuteczność, a znam osobiście przypadki ciąż 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 12:26
Elasure, Niaha, miska122, Evey lubią tę wiadomość
-
U nas od serduszka wiedzą rodzice, rodzeństwo i w pracy. A i jeszcze dwie pary z kuzynostwa na podobnym wózku co my. Jedni w drodze niepłodności, drudzy z dużą historią IVF i poronieniem w 16tc (taka nasza mała grupka wsparcia).
Reszcie grona nie wiem kiedy powiemy, na ten moment wszystko zależy co usłyszymy na najbliższych wizytach.
Ja też z tych co chcą wszystkim powiedzieć, mąż z resztą też ale hamujemy się mocno😂
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Ja powiedziałam w pracy i tak jak się spodziewałam, od razu napierała żebym pracowała jak najdłużej a przynajmniej do połowy lipca. Nawet jak powiedziałam że o zasadności zwolnienia decyduje lekarz i jak będą wskazania to pójdę na zwolnienie, to ta dalej, że dopiero wtedy będą mogli mieć kogoś za mnie ale MOGĘ SOBIE ROBIC PRZERWY JAK SIĘ ŹLE POCZUJE. 😐
My planowaliśmy powiedzieć dopiero po 12 tygodniu a jest 10 i rodzina już cała wie 🫣 jakoś nam nie wyszło pilnowanie tej tajemnicy.
Zastanawiam się jeszcze czy zrobić harmony czy panoramę. Nifty odradziła mi ginekolog. Mówiła też, że lepiej poczekać do 12 tygodnia jak będzie więcej wolnego dna 🤔 nie wiem co o tym myśleć, bo chciałam robić już w 11.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 12:38
Evey lubi tę wiadomość