Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękne ujęcia 🥰 dobrze, że wszystko w porządku 🙂

miska122 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Niaha, właśnie odebrałam wynik.

Niskie ryzyka i chłopak 💙😱
    Gratulacje! 🎉🎉🎉

Miska122, Bibi24, Kofinka, xmadziax trzymam kciuki! 🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:
    Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.

Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...

Jak to u Was jest ?

Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...

To ja kompletnie nie wymagam tego od męża. Na pierwszej wizycie nie chciałam żeby był. Teraz też raczej nie. Przy końcówce żeby zobaczył już dziecko w brzuchu to tak. Mąż się mną interesuje tj żebym nie nosiła żebym odpoczywała ale nie czuje potrzeby dowiadywania się czy dziecko ma 1.5cm czy 3cm czy ma ręce czy już źrenice. Mówię mu i słucha ale totalnie go to nie rozczula. Więc totalnie bez spiny. Nigdy nie był wrażliwym romantykiem więc nie będę od niego tego wymagać.

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Gratulacje 🥰
    Koniecznie wrzuć zdjęcia 😁

Ja mam prenatalne jutro, zastanawiam się czego oczekiwać.
    Mogłaś bez problemu wejść z mężem? Czy można było u Ciebie poprosić o zapis na USB np. nagranie ruchów, serduszka itd? Ile trwało badanie?

Zastanawiam się, czy robić pappe. Wyniki nifty już mam, a pappa to jednak całkowita statystyka. Zastanawiam się, czy jest w ogóle sens, czy nie ograniczyć się tylko do prenatalnych. 🤔
    Ja najchętniej nie robiłabym Pappy, ale też nigdy nie wyszła mi źle, więc się nie boję. Lekarze radzą zrobić, bo daje inne informacje niż nifty np. o łożysku.

Niaha, Evey lubią tę wiadomość

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    btw. Palmers w Rossku w promocji :)

Niaha, MaggLbn, Elasure, miska122, juss92, Makija lubią tę wiadomość

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

19.03.2023 ⏸️
    Progesteron 15.70
    Progesteron 15.10
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax wrote:
    Dziewczyny, ale mam załamkę. Mój Patryk wiedział dobrze, że dzisiaj jest wizyta, nieraz mu mówiłam, że chce żeby ze mną pojechał. No nie ma co się oszukiwać, ale różnie to bywa. Może być ładnie pięknie, a mogę usłyszeć najgorszą informację.

Patryk pracuje w RODZINNEJ FIRMIE TRANSPORTOWEJ, czasem jest tak, że jedzie do lasu, a czasem nie. Właśnie przed chwilą oznajmił mi, że musi sobie zrobić kanapki bo jedzie. To się go zapytałam, czy musi akurat dzisiaj skór mamy wizytę na 14:40. A ten mi odpowiedział, że on i tak nie będzie jeździł na te wizyty. Czaicie to ?! Bo ja nie bardzo mogę to zrozumieć. Tak mnie zezłościł, siedzę i ryczę nad tym wszystkim...

Jak to u Was jest ?

Bo mi się wydaje, że facet powinien być ciekawy tego jak to wygląda, czy wszystko dobrze, czy serduszko bije...

Ja na swojego nie mogę narzekać - jest bardzo zaangażowany. Jeździ ze mną na każdą wizytę, dopytuje lekarza, sam dużo czyta, ułatwia mi wszystko jak tylko może.
    Nie jestem w takiej sytuacji jak Ty, nie znam Twojego partnera, ani związku, ale wiem jedno - ma prawo być Ci przykro. Masz prawo o tym mówić, skarżyć się, a od swojego P. również wymagać. Świadome rodzicielstwo właśnie się zaczęło - nie tylko Ty w tym jesteś i chyba pora na poważną rozmowę.
    Trzymam za Ciebie kciuki. Tulę Cię mentalnie, a Twojemu P. grożę palcem!

MaggLbn, xmadziax lubią tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️
    Marcik, Miska gratuluje chłopców 💙
    Ja nie mam pojęcia co się skrywa w moim brzuchu, mąż mówił,że chciałby chłopca a jakoś tak wyszło,że zwraca się do NIEJ - już nawet wybrał imię i chce chyba mi tak je narzucić 🤣
    xmadziax, przykro mi,że nie masz takiego wsparcia od męża jakiego potrzebujesz. Niektórzy mężczyźni źle się z tym czują,że muszą iść do typowego lekarza kobiet. Porozmawiaj z nim na spokojnie, może uda się wam dojść do porozumienia w tej sprawie :)
    Mój mąż jest na każdej wizycie ze mną, też dlatego,żeby wszystko sam usłyszał i później mnie nie dopytywał. Też przechodziliśmy przez długą diagnostykę poronień nawykowych więc może się już przyzwyczaił do tych wizyt :)
    Elasure, rozumiem Twoje obawy. Ja też nieco się cieszę,że ten Accofil za niedługo odpadnie, ale z drugiej strony boję. Bo wiem,że to ważny lek, który podbił mi nagle betę, która nie rosła prawidłowo i już myslalam o kolejnym PJP.
    Prenatalne wraz z pappą i wolna beta mam darmowe że względu na >2 poronienia. Dodatkowo lekarz zalecił mi badanie PLGF, właśnie wspomniał o tym,że pokaze ono kiedy możemy zacząć odstawiac leki.
    Zastanawiam się nad dodatkowymi badaniami, nifty, panorama? I dlaczego warto je wykonać. Proszę o radę ☺️

miska122 lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Biedronka100 Nowa

Wysłany: 22 kwietnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! 9w2d z tej strony :D
    Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą :D). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda? :)

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka100 wrote:
    Chciałabym Was zapytać, czy dzieliłyście się już tą radosną nowiną z rodziną i przyjaciółmi? U nas to jeszcze nasza słodka tajemnica, ale chyba chcielibyśmy niebawem powiedzieć o tym chociaż rodzicom (ale to zaraz i tak wszyscy się dowiedzą :D). Z jednej strony chciałabym opowiedzieć całemu światu o mojej radości ale z drugiej wiadomo nadal trochę zjada mnie strach... jak to u Was wygląda? :)
    U nas to również tajemnica, chcemy jeszcze trochę poczekać. Myślę,że w okolicach prenatalnych powiemy. 😊

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka100 wrote:

Hejka, powiedzieliśmy rodzicom i bratu po wynikach nifty.
    Moi rodzice bardzo się ucieszyli, teściowa chyba też, chociaż w ogóle tego nie okazywała i raczej nie chciała o tym rozmawiać (a to jej pierwszy wnuk). Ale to taki specyficzny człowiek, więc w ogóle się tym nie przejmuję. Brat z narzeczoną również się bardzo ucieszyli, nawet sobie pogadaliśmy troszkę o ciąży, bo przyszła szwagierka urodziła rok temu.
    Znajomym i dalszej rodzinie nie mówiliśmy, nie było do tego okazji.
    Moja mama troszkę szaleje 😅 już nawet kupiła podgrzewacz do mleka, bo wspomniałam, że chciałabym w przyszłości kupić 😅

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka100 wrote:
    Wiedzą moje przyjaciółki tylko 😁
    Rodzinie to pewnie powiemy w październiku 😂

Bee90, Evey lubią tę wiadomość

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Prenatalne wraz z pappą i wolna beta mam darmowe że względu na >2 poronienia. Dodatkowo lekarz zalecił mi badanie PLGF, właśnie wspomniał o tym,że pokaze ono kiedy możemy zacząć odstawiac leki.
    Zastanawiam się nad dodatkowymi badaniami, nifty, panorama? I dlaczego warto je wykonać. Proszę o radę ☺️

Hej, ja się zdecydowałam na nifty bo jak najszybciej chcieliśmy wiedzieć, czy wszystko OK.
    Baliśmy się, że Bobysław będzie miał jakieś choroby genetyczne, a wówczas chcieliśmy mieć czas żeby przemyśleć co dalej.

Na prenatalne też dostałam skierowanie na NFZ, ale nie chcę ich zrobić przez NFz bo wykonuje je lekarz-facet.
    W innych placówkach na skierowanie lekarskie nie było miejsc, więc zdecydowaliśmy się je wykonać prywatnie u kobiety.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha z czystej ciekawości, czemu nie lekarz-mężczyzna? :D W sensie że jest gorszym lekarzem, czy płeć wykonującego badanie ma jakieś znaczenie dla Ciebie?

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Hej, ja się zdecydowałam na nifty bo jak najszybciej chcieliśmy wiedzieć, czy wszystko OK.
    Baliśmy się, że Bobysław będzie miał jakieś choroby genetyczne, a wówczas chcieliśmy mieć czas żeby przemyśleć co dalej.

Na prenatalne też dostałam skierowanie na NFZ, ale nie chcę ich zrobić przez NFz bo wykonuje je lekarz-facet.
    W innych placówkach na skierowanie lekarskie nie było miejsc, więc zdecydowaliśmy się je wykonać prywatnie u kobiety.

Muszę więcej poczytać o tych badaniach, też chciałabym wiedzieć wszystko jak najszybciej. My mamy w miejscu poleconym przez naszego ginekologa ( jest bardzo dokładny, tam też wysyła swoje pacjentki po stratach)

A dlaczego nie może to być mężczyzna? Jeśli można wiedzieć oczywiście

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dziewczyny dzisiaj same dobre myśli wysyłamy do Was 🥰🤞🍀
    Miska122, Bibi24, Kofinka, xmadziax

zulka, Elasure, Marcik spore szanse, że dzisiaj dostaniecie wyniki 😁🤞🍀🍀🍀
    Jaką płeć obstawiacie? 😁
    Nie mam żadnego przeczucia. Ja bym wolała dziewczynkę bo już w domu jedną mam a mąż synka. Najważniejsze żeby było zdrowe.

Niaha, Evey lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Niaha, właśnie odebrałam wynik.

Niskie ryzyka i chłopak 💙😱
    Gratuluje synka, teraz już trochę lżej będzie.

Marcik lubi tę wiadomość

• Bee90 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka100 wrote:

U nas wie tylko moja przyjaciółka. A rodzicom zamierzamy powiedzieć w okolicach czerwca. Ale ja to jestem dziwna bo nie mam ochoty się dzielić ze światem, nie jestem też wzruszona tym faktem :D aż czytając Was zastanawiam się czy że mną wszystko ok. Pracodawcy chce jak najdłużej nie mówić.

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

19.03.2023 ⏸️
    Progesteron 15.70
    Progesteron 15.10
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja już po prenatalnych, wszystko wygląda pięknie, pani doktor mówi, ze zdrowa dzidzia. I uwaga znamy już płeć 😁 pani doktor jest pewna, że chłopak 💙 też tak obstawiałam 🤭 także będę mieć same chłopy w domu, ale jak to mówią - królowa może być tylko jedna 😂
    Łożysko mam na tylniej ścianie, więc pewnie za miesiąc -półtora powinnam czuć ruchy ☺️

Wrzucę później zdjęcia ☺️ zostawiam też info, nie wiem czy komuś do czegoś posłuży, ale pani doktór mówiła, że nifty bardzo się popsuło i to wysyłane do Chin potrafiło mieć złe wyniki. Mieli panią, której dziecko miało zespół Downa, było widać na USG, a na nifty wyszło że dziecko zdrowe. Po porodzie okazało się, że dziecko chore. Nie chcieli wypłacić odszkodowania, okazało się że musieliby lecieć do Chin i tam wynajmować prawnika, bo europejskie prawa ich nie dotyczą. Ostatecznie dali im wózek inwalidzki i na tym się skończyło. Pani doktor poleca Panoramę. Żeby nie było, nie chcę nikogo straszyć, ale daję tylko znać co dzisiaj usłyszałam.
    Teraz jak sobie myślę, to możliwe, że to jest powód dla którego znieśli ubezpieczenie - nifty już nie jeździ do Hongkongu, tylko do Chorwacji.
    Stąd też pewnie łatwiej byłoby uzyskać wypłatę ubezpieczenia
    Natomiast co do skuteczności to trzeba mieć na uwadze, że nifty jest najpopularniejszym badaniem z największą liczbą przebadanych próbek i o wiele łatwiej natknąć się na przypadki błędu niż w innych testach tego typu. One nie mają 100% skuteczności i o tym warto pamiętać, dlatego gdyby coś wyszło nie tak na prenatalnych to i tak chciałabym zrobić amnio.
    Pigułki anty też mają bardzo wysoką skuteczność, a znam osobiście przypadki ciąż 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 12:26

Elasure, Niaha, miska122, Evey lubią tę wiadomość

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od serduszka wiedzą rodzice, rodzeństwo i w pracy. A i jeszcze dwie pary z kuzynostwa na podobnym wózku co my. Jedni w drodze niepłodności, drudzy z dużą historią IVF i poronieniem w 16tc (taka nasza mała grupka wsparcia).
    Reszcie grona nie wiem kiedy powiemy, na ten moment wszystko zależy co usłyszymy na najbliższych wizytach.
    Ja też z tych co chcą wszystkim powiedzieć, mąż z resztą też ale hamujemy się mocno😂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • bambari Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiedziałam w pracy i tak jak się spodziewałam, od razu napierała żebym pracowała jak najdłużej a przynajmniej do połowy lipca. Nawet jak powiedziałam że o zasadności zwolnienia decyduje lekarz i jak będą wskazania to pójdę na zwolnienie, to ta dalej, że dopiero wtedy będą mogli mieć kogoś za mnie ale MOGĘ SOBIE ROBIC PRZERWY JAK SIĘ ŹLE POCZUJE. 😐

My planowaliśmy powiedzieć dopiero po 12 tygodniu a jest 10 i rodzina już cała wie 🫣 jakoś nam nie wyszło pilnowanie tej tajemnicy.

Zastanawiam się jeszcze czy zrobić harmony czy panoramę. Nifty odradziła mi ginekolog. Mówiła też, że lepiej poczekać do 12 tygodnia jak będzie więcej wolnego dna 🤔 nie wiem co o tym myśleć, bo chciałam robić już w 11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia, 12:38

Evey lubi tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ