LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja co do cytomegalii i spotkań ze znajomymi którzy mają dzieci to w sumie nic nie zmieniłam. Jedyne co to po swoich dzieciakach nie dojadam ani nie piję z tych samych szklanek. Dzieci znajomych jak są przeziębione to i tak unikamy spotkań. W pierwszej ciąży to nawet nie wiedziałam o takim wirusie, dopiero w drugiej ciąży lekarka mi zleciła bo pierwszy chodził do żłobka.
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Cześć, mam pytanie do dziewczyn, które przyjmują zastrzyki przeciwzakrzepowe. Przyjmowałam clexane 0.2 , - dziś poszłam zrealizować kolejną na inne teoretyczne tańsze zastrzyki neoparin ale mam dawkę już 0,4 🤔 nie bardzo wiem co o tym myśleć nie dość że zapłaciłam dużo więcej to jeszcze dawka inna - myślicie, że lekarz mógł się pomylić ?????
Edit:
Już wiem tak ma być napisałam do lekarza 😳Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 18:07
Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha dopisz mi:
29.04 🧬 10.05 🩺
Co prawda jutro idę na szybki podgląd do drugiego gina (LUXMED) przed Nifty i prenatalnymi 🙈
Nie mówię, ale miałam ostatnio dużo stresów, to się martwię czy wszystko ok 😭
A jeszcze jutro po jadę na pogrzeb...Niaha lubi tę wiadomość
-
A jak tam wasze zachcianki?
Ja to się zdziwię jak nasz syn nie będzie lubił cytrusów, mandarynki i pomarańcze pochłaniam na porządku dziennym już od paru tygodni 🙈
Evey lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:A jak tam wasze zachcianki?
Ja to się zdziwię jak nasz syn nie będzie lubił cytrusów, mandarynki i pomarańcze pochłaniam na porządku dziennym już od paru tygodni 🙈
Moja jedyna zachcianka to nie zwrócić tego co zjadłam 😂 Ale ogólnie ciągnie mnie na słodkości, mogłyby dla mnie istnieć tylko pączki i owoce 🤣Evey, ankam94 lubią tę wiadomość
-
Dudu wrote:Moja jedyna zachcianka to nie zwrócić tego co zjadłam 😂 Ale ogólnie ciągnie mnie na słodkości, mogłyby dla mnie istnieć tylko pączki i owoce 🤣
Też tak miałam apetyt jeszcze wróci, normalnie w ogóle drożdżówek nie jadałam a odkąd jestem w ciąży to już kilka razy mi się zdarzyło i to z makiem. To już powinnien być znak że będzie chłopak, bo teściowa jak była w ciąży z moim Kubą to cały czas podobno mak jadła 😂
Ale dla odmiany na chipsy mnie nie nosi a uwielbiam 😄Evey lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Cześć dziewczyny.
Gratulacje pozytywnych wizyt. 😍🤩
Ja już po prenatalnych. Pomiary wszystkie w normie. Na 90% będzie dziewczynka. Oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Oczywiście dziecko nie współpracowało ciągle się ruszało i ciężko było pomierzyć wszystkie parametry. W dodatku mój pęcherz moczowy nie opróżniał się tak jak powinniem i była wielka plama, która utrudniała badanie. 😂 Termin porodu pozostaje bez zmian. Jeszcze jutro idę na pappe. Mam nadzieję, że wyjdą niskie ryzyka. Po ewentualnych złych wynikach zrobię nifty.
https://ibb.co/m457NYy
Niaha, Bruised, MonReve96, miska122, juss92, Evey, Pati2804, zulka, Kofinka, Takaja12, Sparky, Dudu, Galena, Nowa1992, KarolinaAnastazja, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:Niaha dopisz mi:
29.04 🧬 10.05 🩺
Co prawda jutro idę na szybki podgląd do drugiego gina (LUXMED) przed Nifty i prenatalnymi 🙈
Nie mówię, ale miałam ostatnio dużo stresów, to się martwię czy wszystko ok 😭
A jeszcze jutro po jadę na pogrzeb...
Bardzo mi przykro z powodu pogrzebu 💔
Evey lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:A jak tam wasze zachcianki?
Ja mam fazę na kwaśne jabłka 🤤, do tego od kilku dni ogórkowa na śmietanie. Tęsknię za gazowanymi napojami 😅
A i jajecznica do tego. Przed ciążą nienawidziłam tego jeść 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 19:40
Elasure, Evey lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja już po prenatalnych. Pomiary wszystkie w normie. Na 90% będzie dziewczynka. Oczywiście nie obyło się bez komplikacji. Oczywiście dziecko nie współpracowało ciągle się ruszało i ciężko było pomierzyć wszystkie parametry. W dodatku mój pęcherz moczowy nie opróżniał się tak jak powinniem i była wielka plama, która utrudniała badanie. 😂 Termin porodu pozostaje bez zmian. Jeszcze jutro idę na pappe. Mam nadzieję, że wyjdą niskie ryzyka. Po ewentualnych złych wynikach zrobię nifty.
Wzruszające są te nasze bobaski 🥰🥰🥰Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
No to tak jak podejrzewałam, po wizycie u diabetologa dostałam już insulinę na noc. Mam nadzieję, że teraz te poranne cukry się ustabilizują.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Przedszkolanka123 wrote:Cześć dziewczyny.
Ooo i ruszyły dziewczynki 🤗 A miałaś usg przez brzuch czy dopochwowo?
U mnie przez brzuch za wiele chyba nie zobaczy w poniedziałek bo dużo tłuszczyku i brzuch jeszcze się nie pokazuje 😄
@Niaha dzięki za pomysł ogórkowa właśnie weszła na listę 😂
Ja gazowanymi się ratuję jak mnie zemdli, ale ogólnie woda i jakaś herbatka, czy woda z cytryną to moje główne napoje. I abonament do toalety na sikanie się uaktywnił od paru dni częstotliwość się znacznie zwiększyła🙃Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Bruised wrote:No to tak jak podejrzewałam, po wizycie u diabetologa dostałam już insulinę na noc. Mam nadzieję, że teraz te poranne cukry się ustabilizują.
Też dostałaś 3 jednostki?
Mówiła coś o zwiększaniu dawki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 19:50
-
Elasure wrote:Ooo i ruszyły dziewczynki 🤗 A miałaś usg przez brzuch czy dopochwowo?
U mnie przez brzuch za wiele chyba nie zobaczy w poniedziałek bo dużo tłuszczyku i brzuch jeszcze się nie pokazuje 😄
Ja gazowanymi się ratuję jak mnie zemdli, ale ogólnie woda i jakaś herbatka, czy woda z cytryną to moje główne napoje. I abonament do toalety na sikanie się uaktywnił od paru dni częstotliwość się znacznie zwiększyła🙃
Ja też chętnie przyjmę propozycje na zupki 🥰 -
Niaha wrote:Też dostałaś 3 jednostki?
Mówiła coś o zwiększaniu dawki?Starania od marca 2016
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
7.03.24 ETM 3.1.1.
-
Elasure wrote:I abonament do toalety na sikanie się uaktywnił od paru dni częstotliwość się znacznie zwiększyła🙃
KasiaKasiaKasia lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
7.03.24 ETM 3.1.1.
-
Przedszkolanka123 gratulacje ❤️ ja też po zdjęciu obstawiałabym dziewczynkę 🤭
Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Bruised wrote:Dostałam na początek 2 jednostki i po dwóch przekroczeniach mam znów o dwie jednostki zwiększyć.
O to troszkę inaczej niż u mnie. Co lekarz to sposób 😅
Ja zaczęłam od 3. Potem mam liczyć średnią z ostatnich 3 pomiarów i jeśli ta średnia będzie powyżej 90 to zwiększyć dawkę o 1.
Dodatkowo mam sprawdzać cukier o 3 w nocy, jeśli będzie poniżej 70 to zmniejszyć jednostkę o 1 😵💫 -
Elasure wrote:Ooo i ruszyły dziewczynki 🤗 A miałaś usg przez brzuch czy dopochwowo?
Ja gazowanymi się ratuję jak mnie zemdli, ale ogólnie woda i jakaś herbatka, czy woda z cytryną to moje główne napoje. I abonament do toalety na sikanie się uaktywnił od paru dni częstotliwość się znacznie zwiększyła🙃Elasure lubi tę wiadomość