LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:O to troszkę inaczej niż u mnie. Co lekarz to sposób 😅
Ja zaczęłam od 3. Potem mam liczyć średnią z ostatnich 3 pomiarów i jeśli ta średnia będzie powyżej 90 to zwiększyć dawkę o 1.
Dodatkowo mam sprawdzać cukier o 3 w nocy, jeśli będzie poniżej 70 to zmniejszyć jednostkę o 1 😵💫Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
U mnie wszystko ok ❤️❤️❤️ i bobas jest starszy z USG, wychodzi 10+2 a termin 19.11 ❤️
Pati2804, zulka, Bruised, Takaja12, Przedszkolanka123, Sparky, Elasure, miska122, Galena, MaggLbn, Nowa1992, MonReve96, Kofinka, Niaha, juss92, KarolinaAnastazja, Asioreq, Makija lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt, ja mam wizytę 6.05. Jak sobie radzicie z mdłościami i brakiem apetytu? Trzeba przeczekać? Biorę na noc xonvea to chociaż nie wymiotuję, ale ogólnie męczy mnie strasznie, jedzenie mogłoby nie istnieć 🤣 u mnie dziś apka pokazuje 10 tc, ale właściwie to jest (9+0) i się zastanawiam ile to potrwa bo już ponad 3 tyg się męczę...
-
Bardzo się cieszę, że dzisiejsze wizyty były udane 🥰 No i zwiększa się nam ilość dziewczynek 😀😀 Ale jestem ciekawa kto tam u mnie się kryje🤭🤭
Super info o szczepieniu na RSV, chętnie skorzystam jeśli faktycznie będzie taka opcja. Synek chodzi do żłobka, a listopad to już niestety szczyt wszelkich paskudnych chorób 😬 Ginekolog zaleca też szczepienie na grypę we wrześniu, no i powtórkę krztuśca (w każdej ciąży trzeba się zaszczepić, pytałam).
Widziałam, że martwicie się już o żłobek. Musicie sprawdzić, jak wygląda kwesta rekrutacji w Waszych okolicach. Mój synek dostał się bez większego problemu do żłobka publicznego dlatego, że urodził się pod koniec września. Dzięki temu rekrutował się na 1.09. do grupy 20 tyg.-12 miesięcy, która to jest znacznie mniej oblegana, niż grupy powyżej roku i 2 lat. Teraz myślę, że będzie podobnie i listopadowe dziecko powinno się dostać. Puszczenie dziecka do żłobka przed roczkiem ma swoje plusy, nie trzeba się spieszyć z adaptacją, bo jest jeszcze chwila przed powrotem do pracy. W każdym razie, trzeba się zorientować wcześniej jak to u Was wygląda, żeby czegoś nie przegapić.
Jutro zapewne dołączę do mam na insulinie. Od prawie tygodnia mierzę cukry, i tak jak w dzień jest super, to rano codziennie koło 100. Powtarza się sytuacja z poprzedniej ciąży, kłucie mnie nie ominie. Ja zaczynam od 4 jednostek.
Niestety ciągle mam kiepski apetyt i ochotę tylko na to, czego nie mogę. Miałam już lepsze 2 dni, ale niestety mdłości wróciły 🥴🥴 -
ankam94 wrote:Hej dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt, ja mam wizytę 6.05. Jak sobie radzicie z mdłościami i brakiem apetytu? Trzeba przeczekać? Biorę na noc xonvea to chociaż nie wymiotuję, ale ogólnie męczy mnie strasznie, jedzenie mogłoby nie istnieć 🤣 u mnie dziś apka pokazuje 10 tc, ale właściwie to jest (9+0) i się zastanawiam ile to potrwa bo już ponad 3 tyg się męczę...
Ja biorę Xonvea, od wczoraj po 1 tabletce rano (wcześniej brałam po dwie). Wczoraj wieczorem wymiotowałam, dzisiaj siedzę z herbatą i coś mnie kręci w brzuchu. Nie chce zwiększać dawki bo mi zostało tylko 5 tabletek a nie mam recepty 🥲
Jeśli chodzi o brak apetytu to staram się jeść na siłę niestety, trzeba przeczekać.ankam94 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis bylam na wizycie u innego lekarza i chyba od tej pory bede chodzić tylko do swojego. Pani doktor mnie zbadała, serduszko biję, dzieciątko się wiercilo, rośnie chyba prawidłowo bo w sumie się nie dowiedziałam ile teraz ma. Czynności skurczowej macicy na usg nie widać, szyjka długa zamknięta. Zapytała mnie czy mam jakieś dolegliwości, to jej powiedzialam ze czasem boli mnie głowa, zwłaszcza na zmianę pogody i czasem czuje cos w podbrzuszu, cos zakluje, pociągnie, czasem lekko zaboli i UWAGA.. dostalam skierowanie do szpitala 🫣
Po dłuższej rozmowie stwierdziła że w sumie mogę sobie wziac nospe 3x2 i zobaczyć czy dalej boli, nie docierało ze te bóle są sporadyczne, nie ciągle.. także tak. Uspokoiłam się że serduszko biję, bobulek rośnie, ale zdenerwowała mnie tym szpitalem bez powodu. Oczywiście do szpitala nie pojechalam, aktualnie nic mi nie dolega poza tym że się przejadłam salatka 🥗 i od dziś grzecznie czekam na wizyty u mojej prowadzącej.
Niaha wykreśl proszę wizyte 29.04, grzecznie poczekam na tą u mojego lekarza 6.05Niaha lubi tę wiadomość
-
Nowa1992 wrote:Ja dzis bylam na wizycie u innego lekarza i chyba od tej pory bede chodzić tylko do swojego. Pani doktor mnie zbadała, serduszko biję, dzieciątko się wiercilo, rośnie chyba prawidłowo bo w sumie się nie dowiedziałam ile teraz ma. Czynności skurczowej macicy na usg nie widać, szyjka długa zamknięta. Zapytała mnie czy mam jakieś dolegliwości, to jej powiedzialam ze czasem boli mnie głowa, zwłaszcza na zmianę pogody i czasem czuje cos w podbrzuszu, cos zakluje, pociągnie, czasem lekko zaboli i UWAGA.. dostalam skierowanie do szpitala 🫣
Po dłuższej rozmowie stwierdziła że w sumie mogę sobie wziac nospe 3x2 i zobaczyć czy dalej boli, nie docierało ze te bóle są sporadyczne, nie ciągle.. także tak. Uspokoiłam się że serduszko biję, bobulek rośnie, ale zdenerwowała mnie tym szpitalem bez powodu. Oczywiście do szpitala nie pojechalam, aktualnie nic mi nie dolega poza tym że się przejadłam salatka 🥗 i od dziś grzecznie czekam na wizyty u mojej prowadzącej.
Niaha wykreśl proszę wizyte 29.04, grzecznie poczekam na tą u mojego lekarza 6.05
Co? Z bólem głowy do szpitala? To nowość.
Dzisiaj większość dnia się z tym zmagam i nie wpadłam na to, że to może cokolwiek złego oznaczać, ot taki dzień.
A ból na tyle silny, że praktycznie cały dzień siedzę w ciemnym pokoju 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 22:35
-
ankam94 wrote:Hej dziewczyny, gratuluję pozytywnych wizyt, ja mam wizytę 6.05. Jak sobie radzicie z mdłościami i brakiem apetytu? Trzeba przeczekać? Biorę na noc xonvea to chociaż nie wymiotuję, ale ogólnie męczy mnie strasznie, jedzenie mogłoby nie istnieć 🤣 u mnie dziś apka pokazuje 10 tc, ale właściwie to jest (9+0) i się zastanawiam ile to potrwa bo już ponad 3 tyg się męczę...
Dziś jest 14+0 i nadal nie zniknęły do końca 🙈👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Niaha wrote:Co? Z bólem głowy do szpitala? To nowość.
Dzisiaj większość dnia się z tym zmagam i nie wpadłam na to, że to może cokolwiek złego oznaczać, ot taki dzień.
A ból na tyle silny, że praktycznie cały dzień siedzę w ciemnym pokoju 🫠
Chodziło jej bardziej o bol podbrzuszu, dodam że sporadyczny. Ale No podniosła mi ciśnienie 🙃 -
Nowa1992 wrote:Chodziło jej bardziej o bol podbrzuszu, dodam że sporadyczny. Ale No podniosła mi ciśnienie 🙃
Może stwierdziła, że skoro na USG jest wszystko ok, a zgłaszasz dolegliwości to może warto żeby Cię przebadali w szpitalu, żeby w razie czego niczego jej nie zarzucili zaniedbania. Nie mam pojęcia -
Dziewczyny ja też już po wizycie 🙂 póki co wszystko dobrze, za dwa dni wyniki Pappa ale z USG wyszło niskie ryzyko wad genetycznych. Gin stwierdził, że coś się za bardzo unosi i możliwe, że będzie chłopczyk 🙂 ale to do potwierdzenia jeszcze.
Niaha, Galena, Kofinka, Pati2804, Takaja12, Elasure, Asioreq, juss92, KasiaKasiaKasia, miska122, MonReve96, MaggLbn, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Właśnie dostałam wyniki z badań prenatalnych wraz z analizą pappy i plpf.
Notatka lekarki:
Wyliczone ryzyko na podstawie badania ultrasonograficznego, wieku pacjentki oraz badania biochemicznego z krwi wykazało niskie prawdopodobieństwo trisomii 21,13,18 chromosomu.
Ze względu na wysokie ryzyko nadciśnienia w ciąży < 34 tyg ciąży i zahamowania wzrastania płodu wskazane włączenie Acard 150mg 1 tabletka na noc 1x dziennie doustnie po sk. 13 tyg ciąży i do sk 35 tyg ciąży.
Kolejne badanie USG w okresie 20-23 tyg ciąży. Załączony wynik proszę wydrukować.
Wynik z pappy:
Wynik z plpf:
Czyli w skrócie, ryzyko trismomii niskie, dodatkowo potwierdzone zostało to przez nifty.
Wysokie ryzyko preeklampsji wynikające z wywiadu (moja mała waga przy urodzeniu) jak i z badania plpf. Od niedzieli zacznę przyjmować 2x po 150 mg acardu 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 23:31
Kofinka, Asioreq, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Ja mam fazę na kwaśne jabłka 🤤, do tego od kilku dni ogórkowa na śmietanie. Tęsknię za gazowanymi napojami 😅
A i jajecznica do tego. Przed ciążą nienawidziłam tego jeść 😅
A gazowana woda? Może lekko smakowa beż cukru? 😊 -
Niaha wrote:Właśnie dostałam wyniki z badań prenatalnych wraz z analizą pappy i plpf.
Notatka lekarki:
Wyliczone ryzyko na podstawie badania ultrasonograficznego, wieku pacjentki oraz badania biochemicznego z krwi wykazało niskie prawdopodobieństwo trisomii 21,13,18 chromosomu.
Ze względu na wysokie ryzyko nadciśnienia w ciąży < 34 tyg ciąży i zahamowania wzrastania płodu wskazane włączenie Acard 150mg 1 tabletka na noc 1x dziennie doustnie po sk. 13 tyg ciąży i do sk 35 tyg ciąży.
Kolejne badanie USG w okresie 20-23 tyg ciąży. Załączony wynik proszę wydrukować.
Wynik z pappy:
Wynik z plpf:
Czyli w skrócie, ryzyko trismomii niskie, dodatkowo potwierdzone zostało to przez nifty.
Wysokie ryzyko preeklampsji wynikające z wywiadu (moja mała waga przy urodzeniu) jak i z badania plpf. Od niedzieli zacznę przyjmować 2x po 150 mg acardu 😵💫
Ja również jestem na acardzie, mam 150mg na noc. Bez skutków ubocznych , będzie dobrze Niaha u Ciebie ♡Niaha lubi tę wiadomość
-
Lusia 1234 wrote:Dziewczyny ja też już po wizycie 🙂 póki co wszystko dobrze, za dwa dni wyniki Pappa ale z USG wyszło niskie ryzyko wad genetycznych. Gin stwierdził, że coś się za bardzo unosi i możliwe, że będzie chłopczyk 🙂 ale to do potwierdzenia jeszcze.
Bardzo dobre informacje ❤️
To teraz trzymamy kciuki, aby i wyniki pappy były łaskawe ❤️🍀 -
Niaha wrote:
Wysokie ryzyko preeklampsji wynikające z wywiadu (moja mała waga przy urodzeniu) jak i z badania plpf. Od niedzieli zacznę przyjmować 2x po 150 mg acardu 😵💫
Dobrze że wszystkie ryzyka niskie, i że ryzyko preklampsji można zniwelować. Ja mam acard 150mg już od starań, zanim trafiłamdo ogarniętego lekarza to sama sobie go wdrożyłam przy mutacjach 😔
Masz brać az 2x150?
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙