LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Elasure wrote:Dobrze że wszystkie ryzyka niskie, i że ryzyko preklampsji można zniwelować. Ja mam acard 150mg już od starań, zanim trafiłamdo ogarniętego lekarza to sama sobie go wdrożyłam przy mutacjach 😔
Masz brać az 2x150?
Tak jedna tabletka w dzień druga ,na nocy. Spora dawka... 🫣 maleństwu chyba może to tylko pomóc, nie zaszkodzi co nie? -
Niaha wrote:Tak jedna tabletka w dzień druga ,na nocy. Spora dawka... 🫣 maleństwu chyba może to tylko pomóc, nie zaszkodzi co nie?Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Niaha wrote:Bardzo dobre informacje ❤️
To teraz trzymamy kciuki, aby i wyniki pappy były łaskawe ❤️🍀Niaha lubi tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Na forum jestem już sporo czasu, ale cóż czas zmienić wątek, z sentymentalnego wątku staraczek.
Trochę o mnie. Jestem mamą mam syna 15 lat i córkę 9 o trzeciego maluszka z nowym partnerem starałam się od stycznia zeszłego roku po wyjęciu po 5 latach wkładki hormonalnej i w końcu w marcu zobaczyłam dwie kreseczki 😍 starania były ciężkie z przebojami jak napewno u większości w Was, na szczęście się udało.
Ciąża mija mi bez większych objawów delikatne miłości, Trochę bolą piersi, mam większy apetyt i to tyle 🙈
Każda Ciąża inna, ale w tej to właśnie dobre samopoczucie powoduje u mnie stres, ostatnia ciąża była bardzo problematyczna, więc tym razem przeżywam to że jest za dobrze ehh..
W poniedziałek idę na Nifty na Pappa się nie wybieram po cyrkach z tymi statystykami z ostatniej ciąży, nie chcę znowu tego przeżywać ..
Służę radą i pomocą, będzie mi bardzo miło 💗
Kofinka, Bruised, Asioreq, Niaha, MonReve96, KarolinaAnastazja, MaggLbn, juss92, zulka, Makija, Evey, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
czaranna wrote:Cześć dziewczyny
Na forum jestem już sporo czasu, ale cóż czas zmienić wątek, z sentymentalnego wątku staraczek.
Trochę o mnie. Jestem mamą mam syna 15 lat i córkę 9 o trzeciego maluszka z nowym partnerem starałam się od stycznia zeszłego roku po wyjęciu po 5 latach wkładki hormonalnej i w końcu w marcu zobaczyłam dwie kreseczki 😍 starania były ciężkie z przebojami jak napewno u większości w Was, na szczęście się udało.
Ciąża mija mi bez większych objawów delikatne miłości, Trochę bolą piersi, mam większy apetyt i to tyle 🙈
Każda Ciąża inna, ale w tej to właśnie dobre samopoczucie powoduje u mnie stres, ostatnia ciąża była bardzo problematyczna, więc tym razem przeżywam to że jest za dobrze ehh..
W poniedziałek idę na Nifty na Pappa się nie wybieram po cyrkach z tymi statystykami z ostatniej ciąży, nie chcę znowu tego przeżywać ..
Witaj, super że dołączyłaś do nas.
Na jakim etapie jesteś teraz, na kiedy termin?
Objawy są albo ich nie ma, przychodzą od chodzą. Też na początku się stresowałam teraz troszkę spokojniejsza jestem i powoli zaczynam się ekscytować ciążą i rosnącym dzieciątkiem 🥰czaranna lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Tak jedna tabletka w dzień druga ,na nocy. Spora dawka... 🫣 maleństwu chyba może to tylko pomóc, nie zaszkodzi co nie?
Na pewno pomoże! Ja też będę badać tą preklampsję chcę wiedzieć jak najwięcej się da☺️
Dziś mam usg w luxmed ostatnio robił mi przez brzuch więc takie wszystko mało wyraźne, zobaczymy jak dziś wyjdzie. Do tego USG piersi pewnie będę jęczęć bo obolałe są 🙈Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Witaj, super że dołączyłaś do nas.
Na jakim etapie jesteś teraz, na kiedy termin?
Objawy są albo ich nie ma, przychodzą od chodzą. Też na początku się stresowałam teraz troszkę spokojniejsza jestem i powoli zaczynam się ekscytować ciążą i rosnącym dzieciątkiem 🥰
Tak wiem, chodzi raczej o to że przeszłam traume w poprzedniej ciąży dlatego nie mogę w to uwierzyć że tym razem jest tak dobrze
Aktualnie 10w3 termin na 19 listopada.
Maleństwo w poniedziałek miało całe 3cm i ogólnie wszystko jest w najlepszym porządku.
U mnie brzuszek już widać może dlatego że to 3 ciąża śmieje się że będę rasową słonicą na koniec 😁 ale e tam oby z maleństwem było okejNiaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Tak jedna tabletka w dzień druga ,na nocy. Spora dawka... 🫣 maleństwu chyba może to tylko pomóc, nie zaszkodzi co nie?
Acard jest bezpieczny w ciąży ,brałam w poprzedniej ciąży z heparyną. Tak jak Bruised napisała zwiększa krwawienia, ja np potrafiłam mieć w 3 trymestrze krwotoki z nosa, a jak się zatniesz to może być więcej krwi. Lepiej tak niż preeklampsja ale na spokojnie, multum dziewczyn bierze acard w ciąży, nigdy nie słyszałam żeby zaszkodził 😊Niaha, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Bruised wrote:Jeśli ufasz swojemu lekarzowi, to się za wiele nie zastanawiaj i nie czytaj w internecie. Tylko miej na uwadze, że acard zwiększa ryzyko krwawień, nawet głupie pęknięte naczynko w nosie może być problematyczne wtedy.
No właśnie takie zalecenia dała lekarka od badań prenatalnych, a nie mój lekarz prowadzący. Oczywiście sprawdziłam ją, kobieta młoda (mniej więcej w moim wieku), ale już ma kilka lat doświadczenia, pracuje w gamecie, w szpitalu (w którym chciałabym rodzic) i w tej prywatnej klinice w której teraz byłam.
Nie mam powodu aby jej nie ufać, ale nigdzie w necie nie znalazłam informacji o tak dużej dawce przypisanej ciężarnej 🤔
Pewnie wizyta u dentysty odpada?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 09:22
-
czaranna wrote:Cześć dziewczyny
Hejka, super, że postanowiłaś do nas dołączyć 🥰 Bardzo chętnie wpisze Ciebie do naszego kalendarzyka z 1 posta. Na kiedy masz termin? Dopisać jakieś terminy badań?czaranna lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Na pewno pomoże! Ja też będę badać tą preklampsję chcę wiedzieć jak najwięcej się da☺️
Dziś mam usg w luxmed ostatnio robił mi przez brzuch więc takie wszystko mało wyraźne, zobaczymy jak dziś wyjdzie. Do tego USG piersi pewnie będę jęczęć bo obolałe są 🙈
Kurcze późno masz to USG, jak robiłam je w marcu to już wtedy dr narzekała, że kanały mleczne są poszerzone i już mało co widać 🫣 -
A u mnie zabawnie, bo moja córka od kilku dni ciągle mówi, że chce małego braciszka 😂😂😂
I się bawią z bratem w ciążę i wkładają pluszaki pod koszulki i udają, że dzidzia wychodzi z brzucha.
Hit polega na tym, że my im jeszcze nie mówiliśmy 😎 kiedyś próbowałam wypytać, czy by się cieszyli na małą dzidzie w domu, ale nic oficjalnie nie mówiliśmy, bo wg nas to za wcześnie i nie chcemy żeby się nastawili.
No komedia 🙈
KarolinaAnastazja, Niaha, Galena, Przedszkolanka123, MonReve96, MaggLbn, juss92, Takaja12, Elasure, Sparky, Evey lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Hejka, super, że postanowiłaś do nas dołączyć 🥰 Bardzo chętnie wpisze Ciebie do naszego kalendarzyka z 1 posta. Na kiedy masz termin? Dopisać jakieś terminy badań?
Hejka
Bardzo proszę dopisz termin z om 19.11
Badania 29.04 NiftyNiaha lubi tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Te wyniki przychodzą mailem tak? Jest jakieś powiadomienie? Na razie nie dostałam nawet żadnego sms, maila że cokolwiek jest w realizacji
Na sms i maila dostajesz info, że wyniki są. Następnie musisz się zalogować na stronę która była podana w którymś mailu. U mnie to było https://klient.testdna.pl/ i stamtąd pobrałem je.Elasure, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Marcik wrote:A u mnie zabawnie, bo moja córka od kilku dni ciągle mówi, że chce małego braciszka 😂😂😂
I się bawią z bratem w ciążę i wkładają pluszaki pod koszulki i udają, że dzidzia wychodzi z brzucha.
Hit polega na tym, że my im jeszcze nie mówiliśmy 😎 kiedyś próbowałam wypytać, czy by się cieszyli na małą dzidzie w domu, ale nic oficjalnie nie mówiliśmy, bo wg nas to za wcześnie i nie chcemy żeby się nastawili.
No komedia 🙈
O proszę 😁 coś przeczuwają 😅
A kiedy planujecie im przekazać dobre informacje? -
Niaha wrote:Kurcze późno masz to USG, jak robiłam je w marcu to już wtedy dr narzekała, że kanały mleczne są poszerzone i już mało co widać 🫣
O kurcze, w sumie nikt mi nie mowil kiedy to zrobić tylko żeby zrobić 😂 najwyżej lekarz będzie jojczał, nie będę się przejmować nawet. Mam taki luz ostatnio że szok🤭Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Niaha wrote:O proszę 😁 coś przeczuwają 😅
A kiedy planujecie im przekazać dobre informacje?
Znajomym chcemy powiedzieć po prenatalnych, do tej pory wiedzą tylko moje przyjaciółki 😅Evey lubi tę wiadomość