LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kofinka wrote:Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze proszę jaką macie wiedzę/czytaliście o ewentualnych innych nieprawidłowościach niż te, które wyszły z Nifty. Pytam, poniewaz mieliśmy powiedzieć rodzinie po prenatalnych, ale mam je dopiero 9 maja. Teraz w weekend majowy będziemy się widzieć ze wszystkimi i zastanawiam się , czy można już się cieszyć i siać nowinę?
Ja Nifty robię pierwszy raz więc dokladnie nie wiem.
Wiem, że w Pappa jest dodatkowo poród przedwczesny, zatrzymanie wzrostu płodu i coś związanego z wydolnością łożyska. Nie mam pojęcia czy w Nifty to jest.
Poza tym tą statystykę Pappa to o kant tyłka mi w poprzedniej ciąży zespół downa wyszedł w prawdopodobieństwie 1:15 poród przedwczesny też i jeszcze zespół Edwardsa, więc powiedziałam że w życiu na to więcej nie pójdę. -
Hej dziewczyny długo się nie udzielałam ale staram się nadrabiać czytać co u was my mieliśmy wczoraj prenatalne na szczęście z USG wyszło wszystko dobrze, czekamy na wyniki krwi pappy. Ponoć syn ale lekarz mówił, że to nie sto procent zmienił nam się termin z 5 listopada na 30 październik, dzidzia ma 7 cm i zamiast 12i2 dni już wczoraj był 13i1 dzień także różnica tygodnia buziaki dla was i miłego weekendu❤️
Kofinka, Niaha, Elasure, Nowa1992, Przedszkolanka123, MonReve96, Bruised, Takaja12, juss92, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny help
Może to będzie głupie pytanie, ale musze bo się uduszę 🙈 dzisiaj rano mój 20 kilogramowy pies chciał mnie obudzić i niechcący skoczył z impetem brzuch na wysokości prawego jajnika. Zabolało, aż się zgięłam. Nie myślałam już o tym późnej, ale teraz koło 10h później zaczęłam odczuwać kłucie (wydaje mi się, albo sobie wmawiam ze w tym samym miejscu) promieniujące od przodu do odcinka krzyżowego. Podejrzewam, ze w żadnym stopniu to nie jest ze sobą powiązane i na tym etapie to może być powiększająca się macica, ale jakie są szanse że w 10tc taki skok mógł zrobić dziecku krzywdę? Nie wiem czy się opanować i uspokoic, czy lecieć jutro do lekarza 🙈 nie chce z siebie wariatki zrobić -
Waflut wrote:dziewczyny help
Może to będzie głupie pytanie, ale musze bo się uduszę 🙈 dzisiaj rano mój 20 kilogramowy pies chciał mnie obudzić i niechcący skoczył z impetem brzuch na wysokości prawego jajnika. Zabolało, aż się zgięłam. Nie myślałam już o tym późnej, ale teraz koło 10h później zaczęłam odczuwać kłucie (wydaje mi się, albo sobie wmawiam ze w tym samym miejscu) promieniujące od przodu do odcinka krzyżowego. Podejrzewam, ze w żadnym stopniu to nie jest ze sobą powiązane i na tym etapie to może być powiększająca się macica, ale jakie są szanse że w 10tc taki skok mógł zrobić dziecku krzywdę? Nie wiem czy się opanować i uspokoic, czy lecieć jutro do lekarza 🙈 nie chce z siebie wariatki zrobić
Jeśli się stresujesz to lepiej sprawdzić i mieć spokojna głowę. Stres jest niewskazany. Jesli nadal Cie boli to ja bym sprawdzila. Nie wiem na ile ta sytuacja mogła zaszkodzić dziecku, ale w ciazy lepiej 10 razy za dużo sprawdzić niż jeden raz za mało.Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Evey 🍀🤞🍀 trzymamy kciuki za Ciebie ❤️
Zulka, Kofinka oby dzisiaj przyszły wyniki ❤️🍀🍀❤️
Dziękuję 🤗
Dzidziuś się trzyma 🥰 wizyta była szybka 😅 Nie wiem nawet ile dzidź miał cm 🤷♀️ tylko tyle, że termin z USG zgodny z OM. USG dopochwowe jeszcze 🙈 szyjka ok. Dobrze, że to mój zapasowy gin z Luxmedu 😁 bo byłabym.. chyba po wizycie taka trochę nieusatysfakcjonowana 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 21:53
Nowa1992, Niaha, juss92, Pati2804, MaggLbn, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:Dziękuję 🤗
Dzidziuś się trzyma 🥰 wizyta była szybka 😅 Nie wiem nawet ile dzidź miał cm 🤷♀️ tylko tyle, że termin z USG zgodny z OM. USG dopochwowe jeszcze 🙈 szyjka ok. Dobrze, że to mój zapasowy gin z Luxmedu 😁 bo byłabym.. chyba po wizycie taka trochę nieusatysfakcjonowana 😆
A który to tydzien? -
Będzie Chłopak. Mąż sie cieszy, a mi się trochę smutno zrobiło bo marzyłam o parce. No nic , najważniejsze że zdrowe !!! Miłych snów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 23:16
Pati2804, Niaha, MaggLbn, Evey, Galena, Takaja12, Sparky, juss92, KasiaKasiaKasia, Nowa1992, czaranna, Bruised, miska122, Bee90, Przedszkolanka123, MonReve96 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny! Jak tam samopoczucie przy sobocie?
U mnie nawet ok z rana, tylko niewyspana jestem. Mąż wrócił rano z pracy i rozpoczął koncert chrapania 🥱🥱
Chyba konieczna będzie później drzemka, kawa niestety dalej nie wchodzi
juss92, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️ mi chyba ciśnienie nie służy bo się czuję taka ciamciaramcia. Zaraz wjedzie jajecznica z cebulką i szyneczką to może coś mi się polepszy.
Ale też marzy mi się już drzemka🥱🥱🥱
Wieczorem znowu u nas grill bo mąż w sezonie prawie w każdy weekend by grillował, a ja bym chciała po prostu poleżeć przed tv 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia, 09:05
Niaha, juss92, MaggLbn, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Hej dziewczyny pozdrawiam że słonecznej, ciepłej Turcji. Zaraz zbieramy się na baseny . Ja będę obserwować jak stary z młodą taplała się w zimie.ndj wodzie 😅.
Niestety wyników nadal nie ma . Może w poniedziałek wskoczą.Niaha, juss92, MaggLbn, Bee90, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! ☀️
My ruszamy dziś na rodzinną imprezę przed majowkowym weselem - Polterabend - będzie grill i piękna pogoda!
Odpoczywajcie i korzystajcie z pogody! 🍀Elasure, Niaha, MaggLbn, Galena, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
zulka wrote:Hej dziewczyny pozdrawiam że słonecznej, ciepłej Turcji. Zaraz zbieramy się na baseny . Ja będę obserwować jak stary z młodą taplała się w zimie.ndj wodzie 😅.
Niestety wyników nadal nie ma . Może w poniedziałek wskoczą.
Ooo super! Bawcie się dobrze ☺️
My zawsze na urlop jedziemy w październiku. Ryby i grzyby na drugim końcu Polski. Jak dobrze pójdzie to w tym roku nie pojedziemy bo mały będzie na wylocie😂 planowaliśmy podzielić ten urlop i tydzien nad jeziorem a tydzień właśnie w Turcji ale nawet nam nie smutno że to nie wypali 😆zulka lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Dzień dobry
My wróciliśmy wczoraj po północy z meczu 😊
A dzisiaj mamy grilla urodzinowego u mojego brata, na szczęście pogoda dopisuje .
Grzyby 😍 ja uwielbiam jeżdżę nawet i sama jak nie ma chętnych ze mną jechać ale w tym roku trzeba będzie uważać.
Chociaż w ciąży z synem centralnie w terminie porodu biegałam z koszem po lesie bo były takie wysypy że żal było się nie pocieszyć a czułam się rewelacyjnieMaggLbn, Evey, Bee90 lubią tę wiadomość
-
Kurcze ja się boję kleszczy no i biegania po tych górkach i leżących kłód o które się potykam więc pewnie odpuszczę zbieranie. Trochę mi szkoda mamy bo nie będzie mieć kompana do zbierania a sama kompletnie nie ma orientacji w terenie.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
zulka wrote:Hej dziewczyny pozdrawiam że słonecznej, ciepłej Turcji. Zaraz zbieramy się na baseny . Ja będę obserwować jak stary z młodą taplała się w zimie.ndj wodzie 😅.
Niestety wyników nadal nie ma . Może w poniedziałek wskoczą.
Super, ze udało Ci się jechać na wakacje - napisz mi proszę lekarz nie miał przeciwwskazań ? Czy bierzesz w związku z lotem jakieś dodatkowe leki ?
Moja lekarka jak usłyszała o planach na lot samolotem to oczami przewracała 😳 a plan był na drugi trymestr
Dobrego Słonecznego dnia ☺️ -
Elasure wrote:Kurcze ja się boję kleszczy no i biegania po tych górkach i leżących kłód o które się potykam więc pewnie odpuszczę zbieranie. Trochę mi szkoda mamy bo nie będzie mieć kompana do zbierania a sama kompletnie nie ma orientacji w terenie.
To fakt ja też teraz do tego podchodzę ostrożniej, kiedyś jednak nie było tyle robactwa co teraz.
Sam spacer po lesie jest cudowny nawet i bez grzybów zawsze można ratować się jakimiś sprayami ja mam tak że o ile uwielbiam je zbierać to jeść nie muszę wcale 😁 a największą radość sprawia mi jak nazbieram i oddam komuś i nie muszę ich przerabiać 😊 grzybobraniem zaraziła mnie babcia z dziadkiem zabierali mnie kiedyś od 5 roku życia ze sobą i tak mnie w to wciągnęli że czasami się śmieje że mam chorobę 🤣 -
Halo halo turcja jaka tam u was temperatura wody i pogody? Kusicie aj kusicie 🥰 Jaki rejon?
Miłego weekendu dziewczyny!
U Mas piękna pogoda od rana, ptaszki ćwiergolą, domek wysprzątałam, biorę się zaraz za śniadanie 🤭