LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Tak jedna tabletka w dzień druga ,na nocy. Spora dawka... 🫣 maleństwu chyba może to tylko pomóc, nie zaszkodzi co nie?
Ja dostałam acard też od początku podejścia do IUI.
Bardzo czytałam dużo czy to jest dobry lek, sprawdzony.
Przyszedł do Nas z Ameryki. Od 2004 albo 2005 jest u Nas stosowany. Wcześniej oczywiście lekarza na nie. Ale jak zaczęły się różne leczenia nim to jest jednym z bezpiecznych leków podczas ciąży, nie zagraża bejbikom 😊Niaha, Elasure lubią tę wiadomość
-
@Niaha można mi wpisać kolejną wizytę na 09.05, a drugie prenatalne mam 13.06. ☺️
Miłego dnia dla was kochane ❤️ trzymam kciuki za wizyty dzisiaj i wyniki. 🍀🍀🍀Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość
-
Marcik wrote:A u mnie zabawnie, bo moja córka od kilku dni ciągle mówi, że chce małego braciszka 😂😂😂
I się bawią z bratem w ciążę i wkładają pluszaki pod koszulki i udają, że dzidzia wychodzi z brzucha.
Hit polega na tym, że my im jeszcze nie mówiliśmy 😎 kiedyś próbowałam wypytać, czy by się cieszyli na małą dzidzie w domu, ale nic oficjalnie nie mówiliśmy, bo wg nas to za wcześnie i nie chcemy żeby się nastawili.
No komedia 🙈
HaHa coś może czują że się święci, urocze 🫶
Okazało się że to usg w luxmedzie to było to genetyczne 😅 więc wstęp do prenatalnych już mam. Wszystkie parametry w porządeczku, kość nosowa uwidoczniona, przezierność karkowa też w normach i niskie ryzyka potwierdzone 🥳🥳 Jaram się już tą ciążą, bardzo realna się dla mnie zrobiła w ostatnim tygodniu 😊
pandzia 🐼, Niaha, MonReve96, juss92, Kofinka, Takaja12, KasiaKasiaKasia, Makija, zulka lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Gratuluję dobrych wieści i trzymam kciuki za najbliższe wizytujace ☺️
Niaha, dokładnie Acard jest bezpieczny w ciąży. Ja od początku przyjmuję Acard 150 i Neoparin 0.6. plamienia były, bo zdążają się na takim zestawie ale lekarz zabronił odstawiać leków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 13:43
Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Uwaga mam już wyniki Nifty z pobrania krwi w pon wieczorem ! Niskie ryzyka ! Jupiiiiii! Mam 39 lat, bardzo się bałam! Jeszcze nie znamy płci bo tam trzeba oddzielnie kliknąć i zrobimy to razem z mężem frakcja 6,8% w 10+1 tydzień ciąży. Polecam Gene planet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia, 16:05
MaggLbn, czaranna, Elasure, Niaha, bambari, MonReve96, miska122, Nowa1992, Galena, juss92, Takaja12, Gusta Blu, pandzia 🐼, Bruised, KasiaKasiaKasia, Evey, Bee90, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Uwaga mam już wyniki Nifty z pobrania krwi w pon wieczorem ! Niskie ryzyka ! Jupiiiiii! Mam 39 lat, bardzo się bałam! Jeszcze nie znamy płci bo tam trzeba oddzielnie kliknąć i zrobimy to razem z mężem frakcja 6,8% w 10+1 tydzień ciąży. Polecam Gene planet
Super wieści 😍
Z ciekawości próbka była w Hongkongu czy w Chorwacji ? Ja wykupilam go przez niftytest w klinice u lekarza raz że jest za 2600 a dwa że nifty plus nie pro a tu 1990 za pro
Ja na swój idę w poniedziałek mam nadzieję że też się Wam pochwalę że wszystko okej 😊
No i czekamy na płeć 😍Kofinka lubi tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Uwaga mam już wyniki Nifty z pobrania krwi w pon wieczorem ! Niskie ryzyka ! Jupiiiiii! Mam 39 lat, bardzo się bałam! Jeszcze nie znamy płci bo tam trzeba oddzielnie kliknąć i zrobimy to razem z mężem frakcja 6,8% w 10+1 tydzień ciąży. Polecam Gene planet
Gratulacje 🥰Kofinka lubi tę wiadomość
-
Super!!💚💚💚 można złapać oddech
Ja też miałam obawy z racji wieku, niskiego AMH i kiepskich parametrów nasienia, ale jak to mowią wystarczy TA jedna komórka i TEN jeden plemnik.Kofinka lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
czaranna wrote:Super wieści 😍
Z ciekawości próbka była w Hongkongu czy w Chorwacji ? Ja wykupilam go przez niftytest w klinice u lekarza raz że jest za 2600 a dwa że nifty plus nie pro a tu 1990 za pro
Ja na swój idę w poniedziałek mam nadzieję że też się Wam pochwalę że wszystko okej 😊
No i czekamy na płeć 😍czaranna, Evey lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Super!!💚💚💚 można złapać oddech
Ja też miałam obawy z racji wieku, niskiego AMH i kiepskich parametrów nasienia, ale jak to mowią wystarczy TA jedna komórka i TEN jeden plemnik.MaggLbn, czaranna, juss92, Evey, zulka lubią tę wiadomość
-
Czy ktoś zdecydował się na badanie harmony a nie nifty? -
Super wieści ☺️ gratulacje. Masz przeczucia co do płci? -
Kofinka wrote:Nie mówiąc o tym że u mnie to była totalna wpadka i jeszcze owulacja z niedrożnego jajowodu ( niedrożność stwierdzona przed 1 ciążą, 1 ciążą z invitro ze względu na niepowodzenia ) jakże to musiało byc silny jajeczko i plemniczek, że przezwyciężyli trudności hahahah.
Ooo to bardzo wytrwale się tam zadziało 😂 same cuda 💕
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Ja czasami się zastanawiam, że to w ogóle cud, że się rozmnażamy, musi dojść do tylu procesów tyle rzeczy musi zagrać w czasie, być prawidłowych, że to aż niebywałe że populacja się powiększa 🙈
U nas też było sporo trudów, w cyklu w którym się udało czyli w 13cs lekarz stwierdził że mam endometrioze, że muszę iść na laparo a my kochaliśmy się 3 razy przed w dzien i dzien po owulacji i tu hit bez wytrysku i zaskoczyło 😅 albo moja głowa zajęła się chorobą a nie staraniami, albo suplementy i zdrowa dieta przeciwzapalna pomogła- nie wiem.
Ale u nas sprawdza się teoria, że wystarczy nawet na pół gwizdka i proszę jest 😁Kofinka, Niaha, MaggLbn, juss92, Elasure lubią tę wiadomość
-
O kurcze gratulacje dobrych wyników, widzę z pierwszej strony że dużo osób już wie jaka plec będzie miał dziszius . Ja dopiero będę wiedzieć 8 mają.👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Jestem w tym samym wieku 😅Kofinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny podpowiedzcie jeszcze proszę jaką macie wiedzę/czytaliście o ewentualnych innych nieprawidłowościach niż te, które wyszły z Nifty. Pytam, poniewaz mieliśmy powiedzieć rodzinie po prenatalnych, ale mam je dopiero 9 maja. Teraz w weekend majowy będziemy się widzieć ze wszystkimi i zastanawiam się , czy można już się cieszyć i siać nowinę?