X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Odnośnie trzeciego to nie wiem czy nam siły wystarczy bo mąż ma powyżej 40 lat a ja 39, niemniej jednak mamy jeszcze zamrożonego zarodeczka, kiedyś trzeba będzie pomyśleć co z nim zrobić :) także kto to wie co nas czeka w przyszłości. Oby ten mały Skorpion co ma się urodzić za bardzo nam nie dał popalić to będzie inna perspektywa , no ale będzie jak będzie, wiadomo najważniejsze żeby zdrowy był. Mi się podoba imię Mikołaj ale jeszcze to nie jest ostateczne.

Teraz znaki zodiaku się zmieniły 🙃

Panna: 16 września - 30 października
    Waga: 31 października - 22 listopada
    Skorpion: 23 listopada - 29 listopada
    Wężownik: 30 listopada - 17 grudnia

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Teraz znaki zodiaku się zmieniły 🙃

Panna: 16 września - 30 października
    Waga: 31 października - 22 listopada
    Skorpion: 23 listopada - 29 listopada
    Wężownik: 30 listopada - 17 grudnia

To akurat fake news, chociaż mi jak pierwszy raz o tym przeczytałam zadrżało serduszko :D
    https://www.cbsnews.com/news/nasa-has-not-discovered-a-new-zodiac-sign-ophiuchus/

A tak w ogóle to się przedstawie:

Cześć, jestem Natalia i od marca jestem szczęśliwą posiadaczką Groszka :D Według lekarza zobaczymy się 18 listopada.

Do tej pory po cichu czytałam różne wątki i wspierałam Was w ciszy. Sama na przełomie 2023/24 przeszłam procedurę ICSI i teraz tylko ciągle się martwię, czy wszystko jest w porządku. 😂

Kofinka, Takaja12, Evey, Asioreq, Paula29, KarolinaAnastazja, Elasure, Galena, juss92, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia K wrote:
    To akurat fake news, chociaż mi jak pierwszy raz o tym przeczytałam zadrżało serduszko :D
    https://www.cbsnews.com/news/nasa-has-not-discovered-a-new-zodiac-sign-ophiuchus/

A tak w ogóle to się przedstawie:

Cześć, jestem Natalia i od marca jestem szczęśliwą posiadaczką Groszka :D Według lekarza zobaczymy się 18 listopada.

Do tej pory po cichu czytałam różne wątki i wspierałam Was w ciszy. Sama na przełomie 2023/24 przeszłam procedurę ICSI i teraz tylko ciągle się martwię, czy wszystko jest w porządku. 😂

Oo, a to ciekawostka. Tak o tym głośno jest, że uwierzyłam 😅

Super, że postanowiłaś do nas dołączyć 🥰
    Dopisać Ciebie do kalendarza wizyt?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 13:37

age.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , dziewczyny zaczynamy nowy tydzień i nowe wiadomości.
    Gratuluje dobrych wiadomości i czekam na kolejne.

U nas w końcu wszystko jasne. Zadzwonił do mnie mój lekarz z wynikami veracity.

Mój mąż ma dzisiaj urodziny I dostał najlepszy prezent synka. Ryzyka niskie.

Trochę poszło nie po mojej myśli bo liczyłam, że wyniki wskoczą na portal pacjenta i powiem mu przy kolacji no ale nie wyszło. Jeszcze nie wie, że zarezerwowałam stolik. Ma być ładnie przystrojony, jakieś ciasto. Nie wiem co tam wymyślą ale kosztowało mnie to 35 euro. Także dzisiaj świętujemy z znajomymi.

MaggLbn, Kofinka, Paima, Evey, Takaja12, Paula29, KarolinaAnastazja, Pati2804, Elasure, Niaha, Galena, juss92, pandzia 🐼, Bruised, Przedszkolanka123, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

• BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Dzisiaj mocno zaciskamy kciuki dla Was ❤️
    Przedszkolanka123, Elasure, BabaJaga89, Evey, czaranna

Hej! U nas na usg do pappy wszystko na swoim miejscu 🥰 dzięki za trzymanie kciuków!

MonReve96, KarolinaAnastazja, Takaja12, Pati2804, Jenny93, Niaha, MaggLbn, juss92, Przedszkolanka123, zulka lubią tę wiadomość

• czaranna Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie krew spuszczona, teraz czekamy :)

Ja też gdybym miała obstawiać powiedziałabym że noszę chłopca, jakoś tak po tym jak się czuje, wyglądam itd zupełnie tak samo jak w ciąży z synem.

No ale Nifty prawdę nam powie, ale jest nam zupełnie obojętne co będzie o imionach jeszcze boję się rozmyślać 🙈 chociaż dzieci mają juz sto pomysłów :)

Niaha, Takaja12, Galena, juss92, Przedszkolanka123, zulka, Evey lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Super wieści 😍😍😍😍😍

Świetny pomysł z tym tortem! A po czym podejrzewają, że będzie chłopak? :)

W sumie nie wiem po czym, moja mama ma to przekonanie już od dawna. Już widzę tą satysfakcję jak krzyczy jeeest jessst! Jak to każda kobieta lubi mieć rację 🤣

@Niaha piękne imię wybraliście 😍 rodzinka się dostosuje, każdy znajdzie swoje ulubione zdrobnienie. A już po porodzie to każdemu przyjdzie naturalnie.
    My w sumie nie wiemy co rodzinka powie bo imię Olaf nigdy nie padło w naszym repertuarze tym bardziej że mąż wszystkim mówił że będzie Karol. No ale cóż klamka zapadła 🤷‍♀️😂 jakie by to imię nie było i tak będzie kochane że wszystkich stron.

@Bee90 tylko 4dni do przodu więc terminu nie zmieniają, ale uparcie z USG wychodzi 5.11 i śmieję się do wszystkich że na ten dzień celuję (jakbym jakiś wpływ miała 🤣) bo to nasza rocznica, więc lepszego prezentu na uczczenie naszego związku nie moglibyśmy sobie nawet wymarzyć🫶
    Dzień dziecka to piękna okazja, ja na samą myśl że w czwartkem będziemy mówić dzieciakom brata że małe kuzyniątko nadchodzi to ryczę jak bóbr ze wzruszenia bo wiem że bardzo się ucieszą.

Same piękne imiona padają 🥰🥰🥰🥰 z tego co się orientuję to w tym roku Marcel jest bardzo popularny.

@Natalia K super że z nami jesteś!

@Zulka super! Miłego świętowania bo na pewno jest czego! Witam w drużynie chłopaków 💙🩵💙🩵

@BabaJaga89 cudne wieści!

BabaJaga89, Niaha, MaggLbn, zulka, Evey lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle dziś byłam na sesji u fizjoterapeutki mojej mamy. Jak mnie poluzowała w moich spiętych miejscach zwłaszcza boczki, uda, biodra, lędźwie i pośladki no to teraz chodzę jakbym się unosiła, tak mi ulżyło. Okazało się że prowadziła też zajęcia w szkole rodzenia więc nie muszę szukać osobnej fizjo uroginekologicznej 💚 dała mi już ćwiczonka i idę na kolejną sesję za 2 tygodnie.

Niaha, Nowa1992, Evey, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Hej , dziewczyny zaczynamy nowy tydzień i nowe wiadomości.
    Gratuluje dobrych wiadomości i czekam na kolejne.

U nas w końcu wszystko jasne. Zadzwonił do mnie mój lekarz z wynikami veracity.

Mój mąż ma dzisiaj urodziny I dostał najlepszy prezent synka. Ryzyka niskie.

Trochę poszło nie po mojej myśli bo liczyłam, że wyniki wskoczą na portal pacjenta i powiem mu przy kolacji no ale nie wyszło. Jeszcze nie wie, że zarezerwowałam stolik. Ma być ładnie przystrojony, jakieś ciasto. Nie wiem co tam wymyślą ale kosztowało mnie to 35 euro. Także dzisiaj świętujemy z znajomymi.

Ogromne gratulacje 🥰 i wszystkiego najlepszego dla męża 🎂
    Udanej zabawy 🎉

zulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Bee90 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam pecha
    Nie dość że jest to prywatnie to nie ma miejsc i teraz dostałam takiego smsa... a to pronetalne usg a wolny termin najbliższy na czerwiec... k&+%a pech to pech. Dziś do niego idę trudno niech mi da skierowanie pojde z nim do Luxmedu.

Screenshot-20240429-155553-Messages.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:20

👱‍♀️34👱‍♂️32
    👰‍♂️2020🤵
    Rozpoczęcie starań
    08.2023

AMH 02.23 3.46 (0,711-7,59

19.03.2023 ⏸️
    20.03.2023 betaHCG 409 U/l
    Progesteron 15.70
    22.03.2023 betaHCG 1215 U/l
    Progesteron 15.10
    04.04.2024 beta 53369.0 U/l
    I wizyta 10.04.2024

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    ja to mam pecha
    Nie dość że jest to prywatnie to nie ma miejsc i teraz dostałam takiego smsa... a to pronetalne usg a wolny termin najbliższy na czerwiec... k&+%a pech to pech. Dziś do niego idę trudno niech mi da skierowanie pojde z nim do Luxmedu.

O nie :( najgorzej. Oby jakiś inny sensowny termin się znalazł 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 16:31

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzis badania (morfologia, mocz) do wizyty w przyszły poniedziałek i wyszły mi fosforany bezpostaciowe w moczy bardzo liczne. Co to znaczy? Moze któraś podpowie?

22.02.2024 transfer

age.png
  • Galena Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure, zulka - super wieści 🎉Gratulacje!

Ja jutro mam zwykłą kontrole na NFZ i już przebieram nogami z niecierpliwości 😅

Elasure, Nowa1992, Niaha, zulka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee90 wrote:
    ja to mam pecha

Moim zdaniem nie mogą tak oo sobie odwołać. Przecież te badania trzeba zrobić w konkretnym terminie. Niech szukają nawet po godzinach pracy tak żeby było na czas zrobione

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzikim fartem miałam dziś możliwość zrobienia niespodziewanego USG. Udało się przez brzuch, więc podejrzewam, że prenatalne 08.05 też odbędą się w takiej formie.
    Jako że siedzimy akurat poza Krakowem w domu u Mamy, zrobiłam jej niespodziankę i zabrałam ją ze sobą na badanie.
    Obywatel/ka ma 4.03cm, a serduszko bije 167ud/min.
    Mi spadł kamień z serca, a Mama miała łzy w oczach, gdy zobaczyła jak Wnuczek/ka wywija nóżkami.
    Gratuluje Was Dziewczyny wszystkich pomyślnych wiadomości 🩷🌼🪻🌸🌺🌷

Nowa1992, Niaha, Elasure, pandzia 🐼, MaggLbn, MonReve96, czaranna, Przedszkolanka123, miska122, Takaja12, Pati2804, juss92, zulka, Galena, Evey, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • monii Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤

Termin mam na 1. 11 😍 to już 4 ciąża i niestety 4 cc. Jednak teraz w tej 4 ciąży czuje się najgorzej. Bolą mnie kości, puchnie ciało oraz krew z nosa leci 😵 Jakoś przetrwamy. Z prenatalnych wyszedł prawdopodobnie chłopiec, jedenak potwierdze to jeszcze u swojego lekarza.

Mam pytanie do was ❤ Czy TSH 4,8 to dużo? Dostałam tabletki 50 i źle się po nich czułam. Mój gin kazał odstawić i nue dał nic innego. Endo dopiero 10 maja 😱😰

Jeszcze komunia przedemną 😀😢 Jak żyć? 😰

Evey lubi tę wiadomość

2013 - syn Aleksander 👼
    2014 - syn Jaś ❤
    2015 - córka Gosia ❤
    2019 - syn Staś ❤ ( rozszczep lewostronny całkowity, autyzm, opóźnienie rozwoju, zaburzenia koordynacji ruchowej, afazja, adhd )
    2024 - córka Martynka❤

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Hej dziewczyny ❤

Termin mam na 1. 11 😍 to już 4 ciąża i niestety 4 cc. Jednak teraz w tej 4 ciąży czuje się najgorzej. Bolą mnie kości, puchnie ciało oraz krew z nosa leci 😵 Jakoś przetrwamy. Z prenatalnych wyszedł prawdopodobnie chłopiec, jedenak potwierdze to jeszcze u swojego lekarza.

Mam pytanie do was ❤ Czy TSH 4,8 to dużo? Dostałam tabletki 50 i źle się po nich czułam. Mój gin kazał odstawić i nue dał nic innego. Endo dopiero 10 maja 😱😰

Tsh w 1 trymestrze to max 2,5, czasem lekko ponad 3, zależy od laboratorium. 4,8 to zdecydowanie za dużo.
    Koniecznie letrox albo euthyrox.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 17:42

Elasure lubi tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    Z dzikim fartem miałam dziś możliwość zrobienia niespodziewanego USG. Udało się przez brzuch, więc podejrzewam, że prenatalne 08.05 też odbędą się w takiej formie.
    Jako że siedzimy akurat poza Krakowem w domu u Mamy, zrobiłam jej niespodziankę i zabrałam ją ze sobą na badanie.
    Obywatel/ka ma 4.03cm, a serduszko bije 167ud/min.
    Mi spadł kamień z serca, a Mama miała łzy w oczach, gdy zobaczyła jak Wnuczek/ka wywija nóżkami.
    Gratuluje Was Dziewczyny wszystkich pomyślnych wiadomości 🩷🌼🪻🌸🌺🌷

Cudnie 🥰 Dla mnie każde USG to mega wzruszenie 🥹🥹🥹 Ja miałam prenatalne najpierw przez brzuch, później badał dopochwowo i znowu przez brzuch

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Hej dziewczyny ❤

Mój lekarz mówi, że musi być poniżej 2,5. Jak miałam 2,66 to dostałam euthyrox na zbicie.

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 ja stwierdzialam,że nie wytrzymam do wizyty u swojego ginekologa i byłam dzisiaj u innej gin sprawdzic czy wszystko jest ok.
    Dzidzia rośnie, serduszko bije 🧡 zgadza się z poprzednim USG że to 9w3d :)

Elasure, Jenny93, Niaha, Nowa1992, MonReve96, Gusta Blu, Paima, miska122, Takaja12, Pati2804, juss92, Galena, Evey lubią tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ