LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny ☺️
Powodzenia na wizytach. Trzymam za was kciuki 🤞🍀🍀 -
Paima wrote:Boli mnie głowa od kilku dni.
Nie jest to silny, migrenowy ból ale ćmi, po kilka godzin dziennie...
Mnie również od kilku dni boli głowa. Nie jest to silny ból ale bardzo męczący. Mam nadzieję, że to minie niedługo. Jestem nie do życia przez to -
Dziewczyny wieczorem nadrobię wątek. Od piątku mam urlop na majówkę wiec rzuciłam się w wir sprzątania a wczoraj jeziorko. Dzisiaj idę na wizytę do gina na 17, udało mi się złapać wizytę wiec zobaczymy co z tą moją morfologia i sprobuje wycyganić od niego usg booo do 13 maja nie wytrzymam. Kiedy usg piersi miałyście? To robi ginekolog prowadzący?
-
MonReve96 wrote:Mnie również od kilku dni boli głowa. Nie jest to silny ból ale bardzo męczący. Mam nadzieję, że to minie niedługo. Jestem nie do życia przez to
MonReve96, Niaha lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Mnie tez bolała głowa i było to strasznie męczące, ale u mnie to minęło gdy zaczęłam brać większe ilości magnezu , może powinnaś zbadać poziom magnezu , elektrolitów? 🤔 Ja miałam niski poziom magnezu więc to było to 🙂 no I warto sprawdzić poziom innych witamin jak D np 🙂 mam nadzieję że minie ból 😘
Dziękuję za rady ❤️ Pewnie skorzystam. Póki co staram się pić jeszcze więcej wody. Jeśli nie przejdzie to będę musiała pomyśleć o tym magnezie.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Witam po prenatalnych (milowy krok za nami), z USG wszystko cacanie. Maluszek zdrowy i wszystko na swoim miejscu, na wyniki pappy czekamy tydzień, po majówce ale jakoś nawet mi do nich nie śpieszno.
Na zdjęciu nasz synek Olaf (mąż się ostatecznie zdecydował na takie imię i takiego używamy 😄) siusiak widoczny jak na dłoni więc rodzinka zdjęcia nie zobaczy do czwartku kiedy to ogłosimy 😂😂. Mamy zamowiony tort w dwóch kolorach, różowe ciasto (dla zmyłki) z niebieską wysypką ze środka. A na górze dwa roztopione lody i do nich Olaf z frozen 😂 nie ma lekko bo za dużo osób podejrzewa że to będzie chłopak 🙈
https://zapodaj.net/plik-ZJOdCyJVq2
Evey, Jenny93, pandzia 🐼, Nowa1992, MaggLbn, Bibi24, MonReve96, Bee90, Kofinka, Niaha, miska122, Takaja12, zulka, Paima, Asioreq, redken, Paula29, Pati2804, Galena, juss92, Bruised, Przedszkolanka123, Makija, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Dzisiaj mocno zaciskamy kciuki dla Was ❤️
Przedszkolanka123, Elasure, BabaJaga89, Evey, czaranna
Dziękuję 😊🤗
Ja już krew do Nifty oddałam 🙈 Pozostaje czekać.
Próbki mają wyjść dziś do labo w Chorwacji...Niaha, Takaja12, zulka, czaranna lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ma podobnie?
Od kilku dni mega boli mnie głowa wieczorami 😔
Wypijam dziennie co najmniej 2l wody, więc to nie przez odwodnienie. Mierzyłam ciśnienie i jest w okolicy 106-118.
Wolałabym nic na to nie brać, ale kurcze to chyba troszkę za długo trwa. Rozważam konsultacje z lekarzem, ale wybrać internistę, ginekologa, laryngologa (ucho też mnie boli jak tylko poczuję najmniejszy przeciąg), neurologa? 😵💫
Mnie bolała mega wczoraj 🙈 aż tak, że jak padłam po południu to obudziłam się rano 😔 -
Elasure wrote:Witam po prenatalnych (milowy krok za nami), z USG wszystko cacanie. Maluszek zdrowy i wszystko na swoim miejscu, na wyniki pappy czekamy tydzień, po majówce ale jakoś nawet mi do nich nie śpieszno.
Na zdjęciu nasz synek Olaf (mąż się ostatecznie zdecydował na takie imię i takiego używamy 😄) siusiak widoczny jak na dłoni więc rodzinka zdjęcia nie zobaczy do czwartku kiedy to ogłosimy 😂😂. Mamy zamowiony tort w dwóch kolorach, różowe ciasto (dla zmyłki) z niebieską wysypką ze środka. A na górze dwa roztopione lody i do nich Olaf z frozen 😂 nie ma lekko bo za dużo osób podejrzewa że to będzie chłopak 🙈
Super wieści 😍😍😍😍😍
Świetny pomysł z tym tortem! A po czym podejrzewają, że będzie chłopak?
Elasure lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Mnie tez bolała głowa i było to strasznie męczące, ale u mnie to minęło gdy zaczęłam brać większe ilości magnezu , może powinnaś zbadać poziom magnezu , elektrolitów? 🤔 Ja miałam niski poziom magnezu więc to było to 🙂 no I warto sprawdzić poziom innych witamin jak D np 🙂 mam nadzieję że minie ból 😘
Dzięki za wskazówkę ❤️
W przyszłym tygodniu muszę iść na pobranie krwi, więc przy okazji dokupie badanie elektrolitów. 👍 -
Elasure wrote:Witam po prenatalnych (milowy krok za nami), z USG wszystko cacanie. Maluszek zdrowy i wszystko na swoim miejscu, na wyniki pappy czekamy tydzień, po majówce ale jakoś nawet mi do nich nie śpieszno.
Piękny Skarbek 🥰
I super pomysł z imprezką 😁
My też już wybraliśmy imię, zdecydowaliśmy się na Remigiusza 😍 rodzinie się nie podoba, ale walić to, nie wyobrażamy sobie innego imienia 🥰Takaja12, Elasure, juss92, Bruised, Przedszkolanka123, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Niaha
co do wody to taaak ta smakowa żywiec Zdrój to wybawienie. Ale droga jak cholera. Widziałam ją tylko w Stokrotce za prawie 5zł.
Kofinka drugi chłopak też super. Co do córci może do trzech razy sztuka?
Elasure mnie od mięsa i jajek mocno odrzuca jajecznicy nie zjadłam od początku ciąży a jajka na Wielkanoc tylko.
A co do kleszczy to codziennie ściągam z psa min 5 łażących do sierści więc kleszcze mi nie straszne.
Piękne zdjęcie Olafa. Tydzień ciąży zgodny z miesiączką czy termin Ci zmienił? Fajnie z tym tortem wymyśliliście
Nam się z nowinami nie spieszy. Stwierdziliśmy że dziadkom powiemy w dzień dziecka.
Zulka zazdroszcze Turcji. Ja wczoraj się opalałam nad jeziorkiem i było cudownie więc i Ciebie musi być bajecznie
Marcik to myslalam że zaraz będę w drugim trymestrze a to od Skończonego 14? Czyli 14t6d to 1 trymest a 15t0d to dopiero II? Haha to myslalam że liczyć się od miesiączki więc 12.6 to ostatni dzień I trymestru.
Niaha, Elasure lubią tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Niaha
co do wody to taaak ta smakowa żywiec Zdrój to wybawienie. Ale droga jak cholera. Widziałam ją tylko w Stokrotce za prawie 5zł.
Kofinka drugi chłopak też super. Co do córci może do trzech razy sztuka?
Elasure mnie od mięsa i jajek mocno odrzuca jajecznicy nie zjadłam od początku ciąży a jajka na Wielkanoc tylko.
A co do kleszczy to codziennie ściągam z psa min 5 łażących do sierści więc kleszcze mi nie straszne.
Piękne zdjęcie Olafa. Tydzień ciąży zgodny z miesiączką czy termin Ci zmienił? Fajnie z tym tortem wymyśliliście
Nam się z nowinami nie spieszy. Stwierdziliśmy że dziadkom powiemy w dzień dziecka.
Zulka zazdroszcze Turcji. Ja wczoraj się opalałam nad jeziorkiem i było cudownie więc i Ciebie musi być bajecznie
Marcik to myslalam że zaraz będę w drugim trymestrze a to od Skończonego 14? Czyli 14t6d to 1 trymest a 15t0d to dopiero II? Haha to myslalam że liczyć się od miesiączki więc 12.6 to ostatni dzień I trymestru.
Od 14+0 jest II trymestr
Bo wtedy jest skończony 14 tydzień i zaczynamy 15Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 12:40
Nowa1992 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie trzeciego to nie wiem czy nam siły wystarczy bo mąż ma powyżej 40 lat a ja 39, niemniej jednak mamy jeszcze zamrożonego zarodeczka, kiedyś trzeba będzie pomyśleć co z nim zrobić także kto to wie co nas czeka w przyszłości. Oby ten mały Skorpion co ma się urodzić za bardzo nam nie dał popalić to będzie inna perspektywa , no ale będzie jak będzie, wiadomo najważniejsze żeby zdrowy był. Mi się podoba imię Mikołaj ale jeszcze to nie jest ostateczne.
-
Ja USG piersi miałam ostatnio na wizycie. Fajnie, bo już z głowy, a nie lubię strasznie 🤭
Imię też już mamy, w sumie wybrane od dawna, u nas będzie Maksym Aleksander 😊
Co do imion - wybierajcie takie jakie się Wam podoba, to jest Wasza decyzja 😊 A Remigiusz super imię ☺️ Ja jeszcze chciałam Nikodema, ale mąż już był nastawiony, więc nie zmieniamy 😊 także będziemy mieć w domu Alka i Maksia ☺️Niaha, Elasure, juss92, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość