LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do prenatalnych to polecam zapytać wcześniej, bo spotkałam się z lekarzami, którzy sobie nie życzą osoby towarzyszącej.
Moja lekarka ma certyfikat, jednak na pierwsze prenatalne idę do innej pani doktor - chcę aby ktoś inny zerknął też na dziecko 😉
Na połówkowe i to trzecie pójdę już do mojej i pewnie wtedy pójdę z mężem. -
Gusta Blu wrote:Czy na USG prenatalnym mogą być obecni partnerzy? Do tej pory do mojego gina zawsze chodziłam z Mężem. Jest tyle emocji - czasem o coś zapomnę zapytać, a Mój K. Sam wypytuje o wszystko, do tego co dwie głowy to nie jedna i łatwiej na 4 uszu zapamiętać 😉
Jak to wyglądało w Waszym przypadku? Pozwalają na towarzystwo, czy badanie odbywa się 1 na 1?
Tak, ja byłam z mężem. Nie było najmniejszego problemu 👍 -
KarolinaAnastazja wrote:Niaha co ty o 3 nad ranem robisz? 🤣😅
Ja właśnie po wypiciu glukozy, czekam sobie na pobranie.
Zamartwiłam się bo w domu z palca 91 z rana a tu 96 ☹️☹️☹️
No muszę wstawać o tej 3 cukier sprawdzać 🫠
Zasnąć nie mogłam już, to na forum spojrzałam 😁
Tym glukometrem z labu w ogóle się nie przejmuj.
Ja w domu, w dniu badania miałam 95, w labie wyszło mi z palca 108 🤯 a z krwi 93. Moja diabetolog też mówiła, że w laboratoriach często mają falszujace glukometry.
A i pamiętaj, jeśli słabo się poczujesz śmiało powiedz pielęgniarce. Położyć Ciebie na kozetce, nie ma co świrować w ciąży ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 08:11
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Fania017 wrote:Powodzenia dzisiaj dziewczyny na wizytach💪
dla Was i na mnie samej też,😍 zjada mnie stres, jeszcze moja wizyta o 20.50 i jak tu dotrwać, ja już w gotowości od 5 rano bo z nerwów już spać nie moge..🙈
Współczuję najgorzej tyle czekać🫣
Oby szybko jednak zleciało ❤️Fania017 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:No muszę wstawać o tej 3 cukier sprawdzać 🫠
Zasnąć nie mogłam już, to na forum spojrzałam 😁
Tym glukometrem z labu w ogóle się nie przejmuj.
Ja w domu, w dniu badania miałam 95, w labie wyszło mi z palca 108 🤯 a z krwi 93. Moja diabetolog też mówiła, że w laboratoriach często mają falszujace glukometry.
A i pamiętaj, jeśli słabo się poczujesz śmiało powiedz pielęgniarce. Położyć Ciebie na kozetce, nie ma co świrować w ciąży ❤️
Godzina za mną, miałam w połowie kryzys, panie włączyły klimatyzację. Czuję się jak 💩🫣
To zobaczymy co z krwi będzie pokazane u mnie na wynikach 🤔😶🌫️ -
Dzień dobry ☀️ kciuki za wszystkie wizyty 🤞
Jeśli chodzi o prenatalne, mi przyszedl SMS ze wskazówkami i informacją,że może być jedna osoba towarzysząca. Warto zapytać u źródła, jedni akceptują, drudzy niekoniecznie
Miłego dnia ☺️Pati2804 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
KarolinaAnastazja wrote:Godzina za mną, miałam w połowie kryzys, panie włączyły klimatyzację. Czuję się jak 💩🫣
To zobaczymy co z krwi będzie pokazane u mnie na wynikach 🤔😶🌫️
Tak, to jest ciężkie badanie 😞
Od teraz będzie już tylko lepiej👍KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:Fakt mnie też jutro czeka sentymentalny dzień 😅 jednak ponad 200tys nim przyjechałam 😁
No ale cóż, może Tobie zostawią, masz zamiar wrócić do pracy ?
Czy przed rozwiązaniem wroce to nie wiem, w pracy dużo jezdze po szpitalach/przychodniach wiec lekarz nie chętny jest zebym wrocila, bo jest ryzyko ze szybciej cos złapie.
Po porodzie, chce rok zostać z dzieckiem a potem wracam.czaranna lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty !✊️✊️
Dziewczyny powiedzcie jak to jest aplikacja pokazuje mi dziś 13+0 jako drugi trymestr 🤔 a z tego co pisalyscie jeszcze tydzień do drugiego by wychodzilo
Dokładnie, II trymestr zaczyna się od 14+0. A jaką masz aplikację?Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Co do prenatalnych to sprawdzałam na liscie czy lekarz ma certyfikat FMF, zależało mi na rzetelnym badaniu.
Na wizyty różnie na początku na każdej był mąż ze względu na niełatwy przebieg, leki i mój ogromny stres. Teraz już dzielnie chodzę sama, na prenatalnych obowiązkowo dołączył, lekarz sam go zaganiał do gabinetu.
Trzymam kciuki za wizyty i badania!
Ja się lekko przeziębiłam (przytkany nos i na gardło schodzi) więc dzisiaj nie szaleję w domu. Ogarnęłam co było i zaraz ciepłe skarpety i wskakuje do łóżka.
O suplementację na II trymestr zapytam lekarza na najblizszej wizycie zupełnie nie wiem co powinnam brać 🙈Pati2804 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Takaja12 wrote:Momly
A witaminy kiedy zmieniacie na 2? Mi już lekarz kazał tydzień temu
Wiesz co ja jeszcze nie zmieniłam, ale tak naprawdę cały 1 trymestr brałam dodatkowo B12, magnez i żelazo, więc u mnie wielkiej zmiany nie będzie. Po prostu zmienię na 1 zestaw, a nie wszystko osobnoTakaja12 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Niaha co ty o 3 nad ranem robisz? 🤣😅
Ja właśnie po wypiciu glukozy, czekam sobie na pobranie.
Zamartwiłam się bo w domu z palca 91 z rana a tu 96 ☹️☹️☹️
Niaha i ja też tak miałyśmy. Różnica z żyly była sporo niższa niż z glukometru tego w przychodni. Głowa do góry. Oby czas szybko zleciał.KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Marcik wrote:Co do prenatalnych to polecam zapytać wcześniej, bo spotkałam się z lekarzami, którzy sobie nie życzą osoby towarzyszącej.
Moja lekarka ma certyfikat, jednak na pierwsze prenatalne idę do innej pani doktor - chcę aby ktoś inny zerknął też na dziecko 😉
Na połówkowe i to trzecie pójdę już do mojej i pewnie wtedy pójdę z mężem.
u mnie się zgadzają ale też dopiero na połówkowe wybieram się z mężem -
Takaja12 wrote:Momly
A witaminy kiedy zmieniacie na 2? Mi już lekarz kazał tydzień temu
Mi lekarz kazał brać od początku 12 tygodnia. Ale wyjem to co mi zostało to akurat będzie jakaś połowa 12 koniec 13 tygodnia.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jakie łykacie suplementy ?
Mi lekarz powiedział że omega+dha, d3 i kwas foliowy w formie folianow wystarczy, reszta witamin jest w diecie.
Często w tych suplementach wchłanianie jednej witaminy wyklucza wchłanianie drugiej i ciężko znaleźć taką bez chemicznych zamienników, więc łykam oddzielnie i d3 i omega tylko z tluszczami żeby lepiej się wchłaniały. Anemii póki co nie mam, więc żelaza nie biorę bo można sobie tym krzywdę zrobić.. -
Ja z supli biorę wszystko osobno
Folian
B12 metylowane
Cholina
Jod
Probiotyk lactinova mama
Omega dha
Witamina d3
B2 bo mi pękał kącik ust
B6 już odstawiłam po konsultacji z lekarzem bo mdłości minęły
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Dziewczyny czy macie nadal parcie na pęcherz? U mnie jakby się zmniejszyło a od wczoraj od nowa. Jak chodzę to jakby mi się chciało ciągle sikać 🙈 a dzisiaj mam takie kłucie jakby w kroczu z prawem strony. Nie wiem czy to więzadła się rozciągają? Macica się powiększa i stąd parcie? Już nie pamiętam jak to było z córką dokładnie, ale z nią to wszystko mnie bolało 😂
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Wzięłam dzisiaj pół tej tabletki rano i normalnie się czuje. Chyba faktycznie 50 to za dużo. Cóż myślałam że lekarz raczej jest obeznany 😵
Na prenatalnych byłam z partnerem i synkiem najmłodszym. Bez problemu weszli. Pierwszy raz byłam ze względu na rozszczep synka. Wcześniej wiek nie puszczał i badania były płatne.
Niaha, Evey lubią tę wiadomość