X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę puerię uno, później przejdę na duo i tyle.
    Najważniejsza jest dieta, ja jem bardzo dużo warzyw i owoców, wiec myślę, że większość składników sobie dostarczam. Z tym wchłanianiem syntetycznych witamin to też jest różnie, więc nie przesadzam.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Wzięłam dzisiaj pół tej tabletki rano i normalnie się czuje. Chyba faktycznie 50 to za dużo. Cóż myślałam że lekarz raczej jest obeznany 😵

Na prenatalnych byłam z partnerem i synkiem najmłodszym. Bez problemu weszli. Pierwszy raz byłam ze względu na rozszczep synka. Wcześniej wiek nie puszczał i badania były płatne.

Ogólnie przy Twoim poziomie TSH dawka 50 jest ok, tylko mógł Ci zbudować tolerancję i zacząć od 25. Po jakimś czasie możesz spróbować zwiększyć dawkę. Ja miałam wynik TSH 2,66 i dostałam dawkę 25 mcg

monii, Niaha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ogólnie przy Twoim poziomie TSH dawka 50 jest ok, tylko mógł Ci zbudować tolerancję i zacząć od 25. Po jakimś czasie możesz spróbować zwiększyć dawkę. Ja miałam wynik TSH 2,66 i dostałam dawkę 25 mcg

Jak mu powiedziałam że się źle czuje po tym leku to kazał sobie tak o odstawić. Dlatego zaczęłam łykać witaminy z jodem. Owoce też jem ale ogólnie tylko nie odrzuca mnie od arbuzów i bananów. Ale tyle dobrze bo całkiem mi słodycze odjeło 😱 z córką jak byłam w ciąży schudłam 15kg.

• Marcik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Jak mu powiedziałam że się źle czuje po tym leku to kazał sobie tak o odstawić. Dlatego zaczęłam łykać witaminy z jodem. Owoce też jem ale ogólnie tylko nie odrzuca mnie od arbuzów i bananów. Ale tyle dobrze bo całkiem mi słodycze odjeło 😱 z córką jak byłam w ciąży schudłam 15kg.
    A ten lekarz to endokrynolog?

W pierwszej ciąży ginekolog nie zleciła mi od początku badania tsh, zrobiła to dopiero chyba w 10 tygodniu. Jak sprawdziłam wynik to się przeraziłam - wyszło ponad 5.
    Na wizycie bardzo spokojnie do tego podchodziła, nawet leków mi nie zapisała tylko wysłała do endo.
    Moja endo jak to usłyszała to się wściekła i zrobiła mi wykład o skutkach wysokiego tsh w ciazy (uwazam, ze niepotrzebnie - to nie była moja wina, ja nie miałam wtedy wiedzy) i od razu wprowadziła mi letrox.
    Ginekolodzy często to bagatelizuja.
    Z jodem też trzeba uważać, zwłaszcza jeśli nie sprawdzi się czy nie ma np. hashimoto.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę tylko pueria uno, ale codziennie wjezdzają warzywa i owoce w posiłkach 😋

Dzięki dziewczyny, jestem po.

Teraz czekam na wyniki

Niaha, Pati2804, Evey lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny czy macie nadal parcie na pęcherz? U mnie jakby się zmniejszyło a od wczoraj od nowa. Jak chodzę to jakby mi się chciało ciągle sikać 🙈 a dzisiaj mam takie kłucie jakby w kroczu z prawem strony. Nie wiem czy to więzadła się rozciągają? Macica się powiększa i stąd parcie? Już nie pamiętam jak to było z córką dokładnie, ale z nią to wszystko mnie bolało 😂

U mnie w dzień jeszcze znośnie z sikaniem, ale w nocy .. 🙈 wstaję po 4-6 razy któregoś razu przysnęłam w wc bo jak idę to nawet oczu nie otwieram z nieprzytomności 🤣🤣🤣

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    U mnie w dzień jeszcze znośnie z sikaniem, ale w nocy .. 🙈 wstaję po 4-6 razy któregoś razu przysnęłam w wc bo jak idę to nawet oczu nie otwieram z nieprzytomności 🤣🤣🤣

Oj biedna 😂😂🤭 ja tak wstaję 3 razy średnio teraz a przed samym usunięciem jeszcze ze dwa razy w odstepie 5-10minut 🙈 no ale jak 3l plynów mam dziennie wlewać w siebie to nic innego wydaję mi się że nie robię tylko piję i sikam 😂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie może jakieś fajne przepisy na surówki lub inny sposób podania warzyw? Przygarnę każdą propozycję ❤️

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Dziewczyny a jakie łykacie suplementy ?
    Mi lekarz powiedział że omega+dha, d3 i kwas foliowy w formie folianow wystarczy, reszta witamin jest w diecie.
    Często w tych suplementach wchłanianie jednej witaminy wyklucza wchłanianie drugiej i ciężko znaleźć taką bez chemicznych zamienników, więc łykam oddzielnie i d3 i omega tylko z tluszczami żeby lepiej się wchłaniały. Anemii póki co nie mam, więc żelaza nie biorę bo można sobie tym krzywdę zrobić..

Ja dokładnie taki zestaw biorę, taki brałam zanim zaszłam w ciążę i lekarz mówił żeby kontynuować;)

• Elasure Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchewka, jabłko, sok z cytryny, oliwa/olej lniany

Kapusta pekińska, marchew, cebula, pietruszka, majonez z jogurtem, sól, pieprz lub pieprz ziołowy

Coleslaw z czerwonej kapusty

Seler, słodzidło z wyboru, sok z cytryny lub pomarańczy, jogurt z majonezem (do przygotowania wcześniej żeby seler zmiękł)

Kapusta kiszona, podrasować marchewką, cebulą, pietruszką, pieprz i oliwa, można dosłodzić erytrytolem (mąż jada taką z łyżką śmietany ja wolę bez)

Zaraz wjedzie młoda kapustka ja lubię na gorąco, ale teściowa drobno szatkuje i dodaje świeży ogórek, koper i cebulkę, przyprawy i jogurt.

Mizeria do standardowej można dodać pomidorka i cebulkę lub szczypior.

I dalej mam pustkę w głowie 😂 u nas dużo przetworów własnych mojej mamuśki, ogórki kiszone, marynowane, sałatka z zielonych pomidorów, buraczki, ogórek z cebulką i papryką, marynowana mizeria z cebulką i marchewką, ogórki w musztardzie, cukinia w zalewie z curry🙈

Niaha, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Niaha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Marchewka, jabłko, sok z cytryny, oliwa/olej lniany

Kapusta pekińska, marchew, cebula, pietruszka, majonez z jogurtem, sól, pieprz lub pieprz ziołowy

Coleslaw z czerwonej kapusty

Seler, słodzidło z wyboru, sok z cytryny lub pomarańczy, jogurt z majonezem (do przygotowania wcześniej żeby seler zmiękł)

Kapusta kiszona, podrasować marchewką, cebulą, pietruszką, pieprz i oliwa, można dosłodzić erytrytolem (mąż jada taką z łyżką śmietany ja wolę bez)

Zaraz wjedzie młoda kapustka ja lubię na gorąco, ale teściowa drobno szatkuje i dodaje świeży ogórek, koper i cebulkę, przyprawy i jogurt.

Mizeria do standardowej można dodać pomidorka i cebulkę lub szczypior.

I dalej mam pustkę w głowie 😂 u nas dużo przetworów własnych mojej mamuśki, ogórki kiszone, marynowane, sałatka z zielonych pomidorów, buraczki, ogórek z cebulką i papryką, marynowana mizeria z cebulką i marchewką, ogórki w musztardzie, cukinia w zalewie z curry🙈

❤️❤️❤️
    Dziękuję 🥰

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jadę codziennie na malosolnych nie ważne czy do rosółu czy do mięsa 🤣

Ale chyba moją ulubiona jest marchew+por+jablko do tego majonez, albo buraczki tylko te robię sama w sloiczki.

I zajadam się pomidorami ale nie z marketu tylko z zieleniaczka są już polskie malinowe i wystaczy chałka, masło pomidor i nawet mięso nie potrzebne 😆

Elasure, Niaha, Evey lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20240430-135420.jpg

Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀

Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
    Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂

Kofinka, Elasure, Takaja12, MonReve96, Paima, czaranna, Asioreq, Niaha, Fania017, KarolinaAnastazja, miska122, juss92, Jenny93, redken, Bee90, MaggLbn, KasiaKasiaKasia, Bibi24, zulka, Evey lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
    Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂

super Pati że wizyta udana, witamy Franka 💙 widzę że chłopaki rosną w siłę!!
    No ewidentnie nie da się pomylić, córki z tego nie będzie 😂

u nas też się tak mówi o dziadku i wnuku 😄 u nas to będzie już piąte wnuczątko, u męża pierwsze i nazwisko pociągnie ☺️ w piątek powiemy przyszłej prababci od strony męża, mamy dla niej małą pamiątkę, liczę na niedowierzanie i łzy szczęścia 😂

1988556f64424.jpghttps://zapodaj.net/plik-Z9KpyQODvA

Paima, Pati2804, Niaha, Galena, Evey lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• MonReve96 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Gratulacje kochana ☺️ cudny bobas. Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. I wybraliście piękne imię 🩵🩵🩵

Pati2804 lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Wspaniałe wieści.
    To fakt, że obecna technologia jest cudna, można już na takim wczesnym etapie zobaczyć co u naszych maluszków 😉

Witaj Franek ❤️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Cudnie 🥰
    Cześć Franeczku jesteś slicznym chłopcem o pięknym imieniu ❤️
    Bardzo się cieszę że wszystko okej :) i że trafiła się tak wspaniała Pani doktor :)

Wobec tego kciuki za wizyty 💗

👸 33
    👨‍🔧 37

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    A macie może jakieś fajne przepisy na surówki lub inny sposób podania warzyw? Przygarnę każdą propozycję ❤️
    Ja akurat przygotowuję grilla, więc pomyślałam o czymś co często jemy w domu - pieczone warzywka 😊
    Ziemniaczki, papryka, cukinia, marchew, czerwona cebula, bataty, bakłażan.. No my wszystko tak jemy :) posypane ziołami i trochę oliwki i do piekarnika.
    My akurat jemy z sosem czosnkowym z jogurtu :)

Niaha, Elasure, juss92 lubią tę wiadomość

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    super Pati że wizyta udana, witamy Franka 💙 widzę że chłopaki rosną w siłę!!
    No ewidentnie nie da się pomylić, córki z tego nie będzie 😂

u nas też się tak mówi o dziadku i wnuku 😄 u nas to będzie już piąte wnuczątko, u męża pierwsze i nazwisko pociągnie ☺️ w piątek powiemy przyszłej prababci od strony męża, mamy dla niej małą pamiątkę, liczę na niedowierzanie i łzy szczęścia 😂

1988556f64424.jpghttps://zapodaj.net/plik-Z9KpyQODvA
    Ale piękna pamiątka 😍 prababcia na pewno się ucieszy !

Ja się tak nie znam bo to pierwsze dziecko 🤣 uwierzyłam jej na słowo, chociaż nie ukrywam że byłam w szoku bo zawsze chciałam mieć córkę 🙈
    mam jedną ale w niebie 🤍 mam nadzieję że jeszcze kiedyś będę miała córkę tutaj na ziemi 🍀

Elasure lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 ogromne gratulacje 🥰

Też super niespodzianka dla dziadków ❤️

Same piękne imiona wybieracie dziewczyny 🩷💙

age.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ