LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusta Blu wrote:Pytanie do dziewczyn wykonujących pracę „zza biurka” - ile zamierzacie pracować? Jak najdłużej się da, czy rozważacie wcześniejsze L4?👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
miska122 wrote:Tak, ja myślę, że spokojnie może mi już na 100% potwierdzić, bardziej mi chodziło to, że on nie robi prenatalnych i nie wiem czy będzie chciał już oceniać płeć 😊 zobaczymy, może się uda 😊
Ja mam odwrotnie, na początku chodziłam rzadko, a teraz co 2 tygodnie mam wizyty ☺️
Nam z kolei na prenatalnych nie chciał nic powiedzieć Lekarz prowadzący najpierw powiedział, że na 75%, na kolejnej wizycie potwierdził 80%, ale zaznaczył żeby do tego 15-16 tc jeszcze się nie przywiązywać Połówkowe mamy dopiero w czerwcu, więc nie wyobrażam sobie tyle czekać w niepewności 😂 -
Bee90 wrote:Ambitnie zamierzałam pracować do końca sierpnia. Sezon urlopowy nie chciałam firmy stawić w trudnej sytuacji. Ale większość ludzi ma urlop czerwiec lipiec wiec zamierzam isc od 1 sierpnia żeby latko jeszcze mieć. Ale ja nie jestem domatorem brzydko mówiąc bym dostała pierdolca siedząc tyle w domu bez pracy.
Fakt, to nie jest takie fajne jak się większości wydaje. Jeszcze ja z krwiakiem to na początku kazali mi tylko leżeć i wstawać siku, umyć się itp. Teraz już zaczęłam sobie robić krótkie spacery, ale ogólnie można oszaleć. Lubię mieć kontakt z ludźmi, lubię swoją pracę, chociaż jakimś pracoholikiem nie jestem. Po prostu tęsknię za tym żeby zadbać trochę o siebie i wyjść do ludzi, a w domu to ciągle w piżamie, albo w dresach męża, bo w moich mi już ciasno 🤣🙈czyli na tzw. lumpa -
Ja pracuję z zza biurka i jak tylko lekarz uzna, że mam iść na zwolnienie to idę. Najchętniej od jutra, bo akurat dziś mam wizytę. Mam teraz wdrożenie nowego projektu, też spotkanie za spotkaniem a mi się jedyne co chce, to spać. Zauważyłam reż że jestem rozkojarzona, łatwo o błąd a pracuję "z pieniędzmi"
-
Niaha wrote:Miska122, Nowa1992, MaggLbn, Bruised, Galena, ankam94
Kciukasy zaciśnięte dla Was 🍀❤️
Evey, czaranna oby dzisiaj przyszły wyniki 🍀💙🩷KarolinaAnastazja, czaranna, pandzia 🐼, Niaha, Evey, miska122, MonReve96, Jenny93, Nowa1992, Bee90, Elasure, Przedszkolanka123, Galena, juss92, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Ja właśnie rozmawiałam z panem z PZU na infolinii i nie rozumiem go xd mam aktywny pakiet, ale na tą daną placówkę mogę się zapisać od 3 czerwca 😂 czemu? Nie wiem, on tak może dopiero umówić. Make no sense. Za dzisiejsza wizytę zapłaciłam, ale chyba zapytam lekarza czy mogę przyjść za miesiąc zamiast za 2 tygodnie, bo nie uśmiecha mi się tyle płacić. Chyba że uda mi się wyrwać wcześniejszy termin do niego w innej placówce. No cyrk na kółkach, nie wiem co się tu odwala 🙈
-
Dzień dobry dziewczyny. Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🍀🍀
Ja mam jakiś słabszy dzień. Łapią mnie zawroty głowy i jestem taka rozkojarzona. Ciśnienie w normie, więc nie wiem o co chodzi.
Ja wstępnie planuje L4 od lipca ale to też zobaczę jak będę się czuć dalej. Praca typowo biurowa ale właśnie czuję takie spore rozkojarzenie i wiem że nie pracuje na 100%.MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Ja już zakupiłam detektor, ale jeszcze nie udało mi się wyłapać serduszka, w sumie próbowałam ostatni raz kilka dni temu. Jakoś przestałam panikować jak brzuszek się zaokrągla.
Co do L4 mój mąż mi je załatwił na ostatniej wizycie 🙃 ja chciałam pracowac ale wspólnie z lekarzem zadecydowali za mnie. Prace mam głównie zdalna ale zdarzają się też dłuższe wyjazdy wlasnie do placowek medycznych typu szpital, przychodnia czy prywatne gabinety. Stwierdzili ze nie ma co ryzykować zebym czegoś nie złapała. No i fakt ze maz był ze mną kilka razy bo nie dawałam rady fizycznie na początku (senności, zmeczenie). Teraz patrząc na pogodę i ilość maili to nie wiem czy chce wrócić 🫠. Zobaczymy co lekarz dzis powie.
Wizyta o 14.30, zniosę jajko 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja, 09:58
Evey, Niaha lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Fakt, to nie jest takie fajne jak się większości wydaje. Jeszcze ja z krwiakiem to na początku kazali mi tylko leżeć i wstawać siku, umyć się itp. Teraz już zaczęłam sobie robić krótkie spacery, ale ogólnie można oszaleć. Lubię mieć kontakt z ludźmi, lubię swoją pracę, chociaż jakimś pracoholikiem nie jestem. Po prostu tęsknię za tym żeby zadbać trochę o siebie i wyjść do ludzi, a w domu to ciągle w piżamie, albo w dresach męża, bo w moich mi już ciasno 🤣🙈czyli na tzw. lumpa
No jak zamknęli wszystko w pandemie to depresji prawie dostawałam w pracy w domu. Na 8 miałam wstawałam za 5 tylko zęby umyć a tak to w łóżku przy kompie i costam w przerwach się ogarniałam. Całe szczęście po 2 miesiącach otworzyli biuro i mogłam wrócić. Mieszkam 3 minuty od pracy to też duży plus nie tracę czasu na dojazdy. Ale mogę z ludźmi pogadać pośmiać się itp. Tak to czuje się samotna. Inaczej pewnie jak bym miała dzieci alee moja koleżanka pracowała do 8 miesiąca bo stwierdziła że w ciąży z 2 letnią córką nie będzie sama w wakacje siedziec wiec woli w klimatyzowanym biurze wiec różnie to bywa.
Detektora stwierdziłam że narazie nie kupuje nie chce się ryć tym. Tak to będę słuchać martwić się. Kupię jak już ruchy bedzie czuć. Wtedy się pewnie przydaje jak dzieć dobę przestaje się ruszać to matka się denerwuje :p
I dziewczyny trzymam kciukasy. Do moich prenatalnych muszę tydzień poczekac... I poluje na wizytę żeby się na połówkowe zapisać... bo terminów na pierwszy tydzień lipca już nie ma. A chce na 8 lipca sie zapisać to by był 20 tydzień.
Co do wizyt od początku ciąży byłam 2 razy wiec chyba zaniżam statystyki. Ale pewnie dlatego że to mojego lekarza ciężko się zapisać teraz nadrobię bo mam 14.05 to takiego bez certyfikatu a pozniej 17.05 prywatnie z fmf
-
Niaha wrote:Miska122, Nowa1992, MaggLbn, Bruised, Galena, ankam94
Kciukasy zaciśnięte dla Was 🍀❤️
Evey, czaranna oby dzisiaj przyszły wyniki 🍀💙🩷
Mam wyniki na mailu 😳
I stracha przed otwarciem 🙈
Ale teraz i tak nie mogę, bo jestem u dentysty...
Chyba umrę że stresu 😭Bee90 lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie 115g chłopaka 😁 na początku skrzyżował nogi i chciał się zdradzić, ale potem zrobił salto i pokazał się w całej okazałości 🤭 także zaczynam sprzedawać rzeczy dla dziewczynki 😂
Następna wizyta 3 czerwca, lekarz nie widzi potrzeby wcześniej i przynajmniej nie będę płacić z własnej kieszeni 😊MonReve96, Jenny93, Marcik, Bruised, juss92, zulka, Przedszkolanka123, Niaha, pandzia 🐼, Nowa1992, Evey, Bee90, KarolinaAnastazja, Pati2804, Makija, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Evey wrote:Mam wyniki na mailu 😳
I stracha przed otwarciem 🙈
Ale teraz i tak nie mogę, bo jestem u dentysty...
Chyba umrę że stresu 😭
Trzymam kciuki 🤞🤞🤞Evey lubi tę wiadomość
-
Jenny93, czaranna, Bruised, Galena, juss92, zulka, Przedszkolanka123, Niaha, Nowa1992, Evey, Bee90, Takaja12, Kofinka, MonReve96, KarolinaAnastazja, Pati2804, pandzia 🐼, Makija, MaggLbn, AgaOs, Karmen, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja już po wizycie 115g chłopaka 😁 na początku skrzyżował nogi i chciał się zdradzić, ale potem zrobił salto i pokazał się w całej okazałości 🤭 także zaczynam sprzedawać rzeczy dla dziewczynki 😂
Następna wizyta 3 czerwca, lekarz nie widzi potrzeby wcześniej i przynajmniej nie będę płacić z własnej kieszeni 😊
Super, że się udało uchwycić w trakcie tego salta 😁 A wcześniej Ci ktoś mówił, że dziewczynka czy sama tak czułaś, że kupiłaś już ubranka? Ja kupuję na razie wszystko neutralne 🙈miska122 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja powoli wracam do rzeczywistości. Z Turcji wróciliśmy w sobote o 2 w nocy bo samolot był prawie godzinę opóźniony.
Cała sobotę i niedzielę prałam suszyłam i prasowałam. Zabrałam się też za sprzedawanie ciuchów po młodej. W Turcji kupiłam też parę ciuszków dla młodego.
Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i położną się pyta czy ferrytynę też a ja ze nie bo przecież robiłam. Wyszłam z gabinetu I mnie olśniło, że jednak ferrytyne też bo mam konsultacje z hematologiem a wcześniej robiłam z 3 miesiące temu. Normalnie pamięć mi szwankuje. Zamiast jednego pobrania krwi miałam dwa.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Miska122 super ze wszystko dobrze no i chłopak się ujawnił. Musisz tak jak ja robić miejsce w szafie i sprzedawać ciuchy młodej.Evey, miska122 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, jakie tu już zdjęcia dużych bobaskow 😍 gratuluję wspaniałych wieści.
Niaha będę zamawiać ten detektor tętna z Twojego polecenia wiem że jeszcze na pewno za wcześnie u mnie ale najlepiej od którego tyg używać?
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Dziewczyny...
Wszystko w porządku 🥰
Kamień spadł mi z serca ❤️
Aż mi się że szczęścia płakać chce 😭🙈
Będzie chłopczyk 😁🩵Niaha, Jenny93, Bee90, Przedszkolanka123, MonReve96, KarolinaAnastazja, Kofinka, Pati2804, Galena, juss92, zulka, pandzia 🐼, czaranna, miska122, Makija, MaggLbn, AgaOs, Paima, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość