LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
pandzia 🐼 wrote:Hej dziewczyny, jakie tu już zdjęcia dużych bobaskow 😍 gratuluję wspaniałych wieści.
Niaha będę zamawiać ten detektor tętna z Twojego polecenia wiem że jeszcze na pewno za wcześnie u mnie ale najlepiej od którego tyg używać? -
Kofinka wrote:To bardzo dużo, ale też pewnie dobrze dla badania. Do któregoś tygodnia rośnie a potem jest już wartość w miarę stała z czego co czytałam. Frakcja też jest bardzo indywidualna kwestia więc to nie jest też tak że im pózniej tym więcej będzie na pewno. Naczytałam się o tym bo mój lekarz nie był do końca zadowolony z frakcji. Dziewczyny z forum miały w 12,6 tyg ciąży tylko 3,5% a ciąża była też ok… ja w poprzedniej ciąży w 10+3 miałam 9,8 % , w tej 6,6 ale 10+1 - więc może faktycznie zrobiłam trochę za wcześnie tym razem. Niby wszędzie piszą że 3,5% jest wystarczające, ale dotarłam gdzieś do artykułu że przy powyżej 8% jest bardzo małe ryzyko wyniku fałszywie negatywnego… także u Ciebie dobra próbka, na moje nieprofesjonalne oko
No to mnie trochę uspokoiłaś 🥹🥰😍 -
Jenny93 wrote:Super, że się udało uchwycić w trakcie tego salta 😁 A wcześniej Ci ktoś mówił, że dziewczynka czy sama tak czułaś, że kupiłaś już ubranka? Ja kupuję na razie wszystko neutralne 🙈
Miałam je z myślą, że jeśli byłaby dziewczynka to będę już coś mieć, a jak chłopak to sprzedam ☺️ tak naprawdę kupiłam i dla chłopca i dla dziewczynki, z zamysłem że jedne sprzedam 🤭 chodziło o to, że miałam wtedy okazję kupić ze zniżką, a teraz gdy już znam płeć niestety tej zniżki nie mam 😔 -
pandzia 🐼 wrote:Hej dziewczyny, jakie tu już zdjęcia dużych bobaskow 😍 gratuluję wspaniałych wieści.
Niaha będę zamawiać ten detektor tętna z Twojego polecenia wiem że jeszcze na pewno za wcześnie u mnie ale najlepiej od którego tyg używać?
Ja już na tym etapie znalazłam, ale musisz pamiętać że nie każdemu się uda i czasami zajmuje to trochę czasu. Trzeba naprawdę przesuwać głowicę w ślimaczym tempie ☺️pandzia 🐼 lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:@Evey kciuki mocno zaciśnięte ❤️
Ja jeszcze czekam 🙈
@Miska122 bajecznie ! śliczny chlopczyk😍💗
Masz już wyniki? 🙈
U mnie pobranie 29.04
Data otrzymania próbki przez lab 30.04
Wynik zaakceptowany i podpisany 03.05
a dzisiaj o 10.00 dostałam maila z wynikami z przychodni, w której robiłam test 🥹 -
Pamiętam jak byłam na wątku grudniówek 2021 to były same chłopaki, teraz też widzę że więcej chłopców ☺️
-
Evey wrote:Masz już wyniki? 🙈
U mnie pobranie 29.04
Data otrzymania próbki przez lab 30.04
Wynik zaakceptowany i podpisany 03.05
a dzisiaj o 10.00 dostałam maila z wynikami z przychodni, w której robiłam test 🥹
Nie niestety nie mam.
Miałam też pobranie 29.04 rano.
Odnośnie próbek czy dotarła itd nie dostałam informacji. Wynik ma przyjść bezpośrednio do mnie.
Ja kupiłam test przez neta a pobranie miałam po prostu w laboratorium z którym mają umowę.
No nic z moim szczęściem to dostanę po 10 dniach roboczych 🙈🤣🤣
-
miska122 wrote:Pamiętam jak byłam na wątku grudniówek 2021 to były same chłopaki, teraz też widzę że więcej chłopców ☺️
Może dziewczyny się jeszcze rozkręcą 🤭
Ja ostatnio padam z bólem głowy. Mnie 2 razy do roku boli głowa i raz w roku ratuje się przeciwbólowymi a teraz 4 raz w przeciągu tygodnia to jakaś katorga. Nic nie pomaga woda, sen, migdały, uciskanie, masowanie... 😩
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Ja już po wizycie, bobulek ma 7 cm, wszystko w porządku. Płeć jeszcze nie potwierdzona.
Jutro usg prenatalne i pappa +plgf.Makija, czaranna, Przedszkolanka123, Evey, miska122, MonReve96, Bruised, Niaha, Jenny93, juss92, zulka, Elasure, Pati2804, Galena, KarolinaAnastazja, MaggLbn, Takaja12, pandzia 🐼, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Może dziewczyny się jeszcze rozkręcą 🤭
Ja ostatnio padam z bólem głowy. Mnie 2 razy do roku boli głowa i raz w roku ratuje się przeciwbólowymi a teraz 4 raz w przeciągu tygodnia to jakaś katorga. Nic nie pomaga woda, sen, migdały, uciskanie, masowanie... 😩
Mam to samo z bólem głowy. Dramat jakiś, nic nie pomaga. -
Dziękuję za kciuki dziewczyny!
U nas wszystko w porządku, Bobik ładnie rośnie 😍😍 Nie brałam zdjęcia, jutro pewnie dostanę sporo lepszych
Następna wizyta 03.06. Samopoczucie się poprawia, ale musiałam dzisiaj odespać majówkę
Jutro prenatalne, ciekawa jestem czy coś się pokaże 😅Evey, Niaha, Jenny93, MonReve96, Bee90, juss92, zulka, pandzia 🐼, Pati2804, miska122, KarolinaAnastazja, Takaja12 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Miałam je z myślą, że jeśli byłaby dziewczynka to będę już coś mieć, a jak chłopak to sprzedam ☺️ tak naprawdę kupiłam i dla chłopca i dla dziewczynki, z zamysłem że jedne sprzedam 🤭 chodziło o to, że miałam wtedy okazję kupić ze zniżką, a teraz gdy już znam płeć niestety tej zniżki nie mam 😔
Rozumiem. Mi też czasami jak coś zobaczę to ciężko się powstrzymać 🙈 To wszystko jest takie śliczne. Mam pełno rzeczy dodanych do koszyka zarówno różowych jak i niebieskich 😂 ale nie daję się i dzielnie czekam 😁 Zobaczymy jak długo -
Cześć dziewczyny,
Co do detektora to ja mam jakiś stary angel sounds ktorego używałam w poprzedniej ciąży. Dzisiaj udało mi się bez problemu znaleźć serce. Ale pamiętam z poprzedniej ciazy, że różnie z tym było na tak wczesnym etapie. Jednego dnia można było znaleźć bez problemu a drugiego nie mogłam znaleźć w ogóle.
Na L4 chciałam się wybrać od listopada. Oczywiście o ile wszystko będzie dobrze. Termin mam na 29.11, więc będę miała jeszcze trochę czasu żeby się przygotować. -
Dzięki dziewczyny, w przyszłym tygodniu zamówię ten detektor ☺️
Czyli większość chłopców będzie, ja zaczęłam mieć jakiś czas temu przeczucia również, że będzie syn 😅Niaha lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Niaha wrote:Mam to samo z bólem głowy. Dramat jakiś, nic nie pomaga.
Powiem co mi ulżyło ale nie bierz przykładu 🤭 zjadłam całe tomblerone (to mniejsze akurat mąż wrócił z pracy w sam raz żeby poczytać mi ile cukru i kalorii pochłonęłam😬😔) i tak mnie zmuliło że drzemnęłam na 20min. I mam przerwę od bólu głowy oby nie powrócił.
@MaggLbn super wieści 💚MaggLbn lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Jestem już po wizycie, z USG 12 tydzień. Wszystko ok i wstępnie chłopak, ale wiadomo jeszcze jest bardzo wcześnie.
Powiedzcie, czy Wy na każdą wizytę robicie krew i mocz?
Ja dostałam skierowania po pierwszej wizycie (7+1) i teraz byłam na drugiej wizycie u tej pani ginekolog i nic nie kazała mi nic robić na kolejną wizytę - kazała przyjść za miesiąc. Jedyne zalecenia to suplementy i brać więcej xonowea jak się źle czuje.
W międzyczasie byłam u innego lekarza, który kazał przyjść po prenatalnych z kompletem wyników i świeżym badaniem krwi i moczu. Dopytalam jeszcze tej dzisiaj czy mam robić te badania (i tak mam je w pakiecie) a ona, że nie, jeszcze się ich narobię. 😐
I teraz nie wiem, czy nie zmienić lekarza na tego co był w międzyczasie ponoć morfologia właśnie teraz może się zacząć sypać.
No i zwolnienia też nie dostałam także niestety jutro znowu muszę wstać rano 😭😭😭😭Evey, Niaha, MaggLbn, Pati2804, miska122, Jenny93, juss92 lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Powiem co mi ulżyło ale nie bierz przykładu 🤭 zjadłam całe tomblerone (to mniejsze akurat mąż wrócił z pracy w sam raz żeby poczytać mi ile cukru i kalorii pochłonęłam😬😔) i tak mnie zmuliło że drzemnęłam na 20min. I mam przerwę od bólu głowy oby nie powrócił.
@MaggLbn super wieści 💚
Próbowałam z połową paczka, ale nie pomogło jedynie cukier mi wybił do 145.
Czekolady gorzkiej nie mogę przełknąć, może jutro spróbuję zjeść dwie kostki zwykłej mlecznej 🤔Elasure lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:Jestem już po wizycie, z USG 12 tydzień. Wszystko ok i wstępnie chłopak, ale wiadomo jeszcze jest bardzo wcześnie.
Powiedzcie, czy Wy na każdą wizytę robicie krew i mocz?
Ja dostałam skierowania po pierwszej wizycie (7+1) i teraz byłam na drugiej wizycie u tej pani ginekolog i nic nie kazała mi nic robić na kolejną wizytę - kazała przyjść za miesiąc. Jedyne zalecenia to suplementy i brać więcej xonowea jak się źle czuje.
W międzyczasie byłam u innego lekarza, który kazał przyjść po prenatalnych z kompletem wyników i świeżym badaniem krwi i moczu. Dopytalam jeszcze tej dzisiaj czy mam robić te badania (i tak mam je w pakiecie) a ona, że nie, jeszcze się ich narobię. 😐
I teraz nie wiem, czy nie zmienić lekarza na tego co był w międzyczasie ponoć morfologia właśnie teraz może się zacząć sypać.
No i zwolnienia też nie dostałam także niestety jutro znowu muszę wstać rano 😭😭😭😭
Gratulacje 🥰
Mi ginekolożka zleciła jakieś badania, ale nie pamiętam jakie. Jestem teraz w przychodni, jak wrócę do domu to sprawdzę i dam znać 👍
Wydaje mi się, że tam była ponownie morfologia i mocz + witamina D3 i na pewno coś jeszcze.