X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Czy wyniki papa miałyście zgodnie z wyznaczonym terminem ? Miałam mieć właśnie dziś na mailu i się zastanawiam czy przyjdą jeszcze czy odpuścić dziś sprawdzanie poczty co 10 min 🤔

preg.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Cześć,
    Czy wyniki papa miałyście zgodnie z wyznaczonym terminem ? Miałam mieć właśnie dziś na mailu i się zastanawiam czy przyjdą jeszcze czy odpuścić dziś sprawdzanie poczty co 10 min 🤔

Też czekam i odświeżam non stop 😖

preg.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Też czekam i odświeżam non stop 😖

A miałaś mieć też dzisiaj wyniki??? Czy już jesteś po wyznaczonym terminie

preg.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 13 maja, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    A miałaś mieć też dzisiaj wyniki??? Czy już jesteś po wyznaczonym terminie

Dzisiaj mają być :) Mam nadzieję, ze nie doszło do jakiejś pomyłki. Jeśli nie przyjdą dzisiaj to jutro z rana tam zadzwonię :)

preg.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaggLbn wrote:
    Dzisiaj mają być :) Mam nadzieję, ze nie doszło do jakiejś pomyłki. Jeśli nie przyjdą dzisiaj to jutro z rana tam zadzwonię :)

Trzymam kciuki mocno ☺️ daj znać jak wyszły wyniki , a tymczasem uzbrajamy się w cierpliwość - innego wyjścia nie ma

MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 13 maja, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Cześć,

Ja miałam mieć do 2 roboczych a dodali mi tego samego dnia 🙈 robiłam w Synevo, pewnie to zależy od laboratorium i obłożenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 15:22

Niaha, Bibi24 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 maja, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Cześć,

Ja dostałam je przed wyznaczonym terminem 🤔

Bibi24 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 13 maja, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. 16.05 mam mieć wizytę z omówieniem wyników z prenatalnych, nie wiem czy zdążą przejść wyniki z harmony (patrząc na to że moja próbka nadal nie dotarła do laboratorium to marne szanse) to może przełoże na później jak będzie jakiś inny termin dostępny. Bobas ma 6 cm i jest małym akrobatą, na każdym USG mocno się wierci i macha rączkami ❤️

Elasure, Pati2804, Niaha, czaranna, MaggLbn, KarolinaAnastazja, MonReve96, Bruised, agatka06, Evey, juss92, Galena, miska122, zulka, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 13 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Cześć,

Mi wysyłali w obiecany dzień ale na wieczór po godzinach pracy, niestety ich nie dostałam i zadzwoniłam następnego dnia. Okazało się że Pani w moim adresie mailowym użyła polskiego znaku 😂

@KarolinaAnastazja piękne zdjęcie z USG małego człowieczka 😍

@Asioreq cudnie, rzeczywiście dzieciaki rosną równo. 💕Jak tam oswoiliście się na całego z myślą że będzie dwójka na raz?

@Niaha miałam właśnie 2h drzemkę, poniekąd dzięki Tobie 😂 wmawiałam sobie inni mogą spać w dzień to ja też! I padłam, wprawdzie w tych 2h z 5 razy się budziłam bo średnio wygodnie było mi na wysłużonym wypoczynku (właśnie czekamy na nowy żebym mogła wygodnie wypoczywać w ciąży 🤭) ale się udało, jestem z siebie dumna!

Niaha, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Bibi24, Asioreq, Galena lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki godzinkę temu na maila - u nas niskie ryzyka oraz na tym etapie ciąży nie stwierdzono nieprawidłowości 💚

MaggLbn, Jenny93, czaranna, MonReve96, Bruised, Pati2804, Makija, KarolinaAnastazja, Niaha, Elasure, Evey, Paima, Asioreq, juss92, Galena, miska122, zulka, Przedszkolanka123, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 13 maja, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Dostałam wyniki godzinkę temu na maila - u nas niskie ryzyka oraz na tym etapie ciąży nie stwierdzono nieprawidłowości 💚

Dostałaś razem z opisem? Ja robiłam oddzielnie USG i pappe, teraz muszę czekać do wizyty u mojego prowadzącego żeby zinterpretował wszystko razem :( jeszcze tydzień i już wytrzymać nie mogę, chociaż na USG lekarz nie widział nic niepokojącego to ta niepewność z pappą jest i tak ciężka 🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 18:27

preg.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na wyniki Pappy czekam, ale robiłam nifty, więc tak bez emocji raczej. Jak na usg nie wychodzi nic niepokojącego to nie ma się czym martwić. Ja już wiem, że wyjdzie mi duże ryzyko preeklamsji, ale jestem obstawiona acardem.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Evey Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Ja jeszcze na wyniki Pappy czekam, ale robiłam nifty, więc tak bez emocji raczej. Jak na usg nie wychodzi nic niepokojącego to nie ma się czym martwić. Ja już wiem, że wyjdzie mi duże ryzyko preeklamsji, ale jestem obstawiona acardem.

Ja też czekam na wyniki Pappy. A robiłam 30.04 🙈 Dzwoniłam w pt, to panie powiedziały, żeby dzwonić i pytać czy są do odbioru we wtorek (jutro) gdyby coś miało wyjść nie tak, to oni by dzwonili..

Ale też dzięki Nifty jestem spokojna 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 19:37

Niaha lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po badaniach.
    Ryzyka wyszły bardzo niskie, z USG dzieciątko zdrowe.
    Baaardzo nie współpracowało na początku - gdy tylko lekarz próbował zbadać serce, ono się odwracało 🙈
    Ale na sam koniec się udało.
    Nie potwierdził mi jeszcze płci 😃

Jestem w szoku ale dziś miałam pobraną krew (w innym punkcie niż USG) i badanie zostało wykonane od ręki więc dwie godziny później już na USG mieliśmy pełen obraz.

Niaha, Asioreq, juss92, Galena, MonReve96, MaggLbn, KarolinaAnastazja, Elasure, miska122, zulka, redken, Bruised, czaranna, Przedszkolanka123, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dostałaś razem z opisem? Ja robiłam oddzielnie USG i pappe, teraz muszę czekać do wizyty u mojego prowadzącego żeby zinterpretował wszystko razem :( jeszcze tydzień i już wytrzymać nie mogę, chociaż na USG lekarz nie widział nic niepokojącego to ta niepewność z pappą jest i tak ciężka 🥲

Wyniki, a na samym dole komentarz lekarza wykonującego USG, gdyby nie komentarz to też bym nic z tego nie wiedziała

preg.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na pobraniu na panoramę. Pani doktor zrobila szybkie usg, maluszek ma prawie 9 cm, obraz usg prawidłowy. Czekam teraz do przyszłego tygodnia na wyniki. Trochę nas uspokoiła ze to wysokie ryzyko trisomii wyszło tylko przez niedomykalnosc zastawki, ale stres dalej jest. Wyniki maja przyjść w max 10 dni.. najdłuższe 10 dni w moim życiu 😞
    Dostalam tez acard na noc, ale w przyszłym tygodniu mogę już odstawić heparyne.

Trzymajcie proszę kciuki.

Bibi24, Gusta Blu, Asioreq, Bee90 lubią tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:
    Ja dzisiaj bylam na pobraniu na panoramę. Pani doktor zrobila szybkie usg, maluszek ma prawie 9 cm, obraz usg prawidłowy. Czekam teraz do przyszłego tygodnia na wyniki. Trochę nas uspokoiła ze to wysokie ryzyko trisomii wyszło tylko przez niedomykalnosc zastawki, ale stres dalej jest. Wyniki maja przyjść w max 10 dni.. najdłuższe 10 dni w moim życiu 😞

Trzymamy kciuki i wierzymy, że wszystko będzie dobrze ☺️🥰

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

Kciuki wciąż zaciśnięte ❤️🍀
    Bądź dobrej myśli ❤️

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 13 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Kciuki wciąż zaciśnięte ❤️🍀
    Bądź dobrej myśli ❤️

Z tego wszystkiego dzisiaj zeby zapomnieć o tym pojechalam ze znajomymi na rowery nad jezioro, przewietrzylam głowę i czekam. Musi być dobrze 🍀🤞

MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość

22.02.2024 transfer

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 13 maja, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1992 wrote:

Trzymam kciuki bardzo mocno i jestem dobrej myśli.

A moje wyniki z pappa dziś nie dotarły, jutro tam zadzwonię🤨

preg.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ