X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Ja szkole rodzenia mam online z zaifajpoloznej 😁

Co do ciuszków to też trzymam w kartonie w szafie.opisane rozmiarami i dopisuje jak coś kupię a później jak będzie pokój zrobiony i meble Ti będę prac, prasować i układać 😁

Z dzisiejszej wizyty wszystko super.
    Młody ma 234g i jak podladalismy go to stał na głowie..a później siedział po turecku 🙈 później łapał się rączką za rączkę 😍

Kolejna za miesiąc, a po drodze połówkowe to zleci z wizyty na wizytę 😁

Takaja12, Elasure, MonReve96, Niaha, juss92, Fania017, Natalia K, agatka06, Galena, zulka, Kofinka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png

Wysłany: 25 czerwca 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ja z ubranek to już chyba mam wszystko 🙈 Czekam teraz aż mi to poprzychodzi żeby się w tym ogarnąć bo sama się w tym szaleństwie pogubiłam, jeszcze oprócz tych maleńkich rzeczy przychodzą rzeczy dla syna i corki do szkoły już, bo przecież żal było z tych wyprzedaży nie skorzystać 🤣
    Z grubszymi rzeczami typu wózek itd narazie zwlekam bo nie mam tego gdzie trzymać, chyba że trafi się super promo to zrobię magazyn u rodziców 😁
    Wczoraj miałam jakiś masakryczny dzień, tak mnie podbrzusze rozbolało że wróciłam zgięta w pół z miasta, i to chyba był efekt mojego darcia do białości fugi w kabinie i tej gimnastyki po prostu przefolgowalam myjąc fugę szczoteczką do zębów 🙈 no ale poleżałam i wieczorem przeszło.
    I od kilku dni mam też już skurcze w tej ciąży dopadły mnie bardzo wcześnie ale ewidentnie jest to to, na szczęście pare razy się zdarzylo więc siedzę spokojnie :)

Pamiętaj, że nospa Twoim przyjacielem przy skurczach. Śmiało możesz brać I nie doprowadzaj do dużej ich częstotliwości 😊

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png

Wysłany: 25 czerwca 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z Newbie zakupiłam bodziaki na promce dla młodego i właśnie biorę się za składanie zamówienie na dostawkę😄😄

Jenny93, Takaja12, Niaha, juss92, zulka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, synek potwierdzony 🩵 Uwielbiam go podglądać 🥰🥰🥰 Lekarz się śmiał, że nie ma pojęcia jak on mógł się tak pomylić 🤣 Rośnie nam mały klocuszek 🙈 Mama musi chyba przystopować ze słodyczami 😁

Co do krzywej cukrowej to powiedział, że najlepiej robić po skończonym 25 tc, bo często jest tak, że zrobi się w 22 i niby jest wszystko ok, a później się wszystko rozjeżdża.

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to nie zastanawiajcie się. Naprawdę warto. Dzisiaj mieliśmy zajęcia jak się rozluźnić w trakcie porodu, jak ćwiczyć mięśnie dna miednicy itp.

czaranna, Takaja12, Galena, Elasure, Niaha, juss92, Fania017, Pati2804, Natalia K, zulka, redken, Przedszkolanka123 lubią tę wiadomość

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Ja też już po wizycie. Na USG i w badaniach wszystko ok. Połówkowe mam przełożone na 9.07.

Jeżeli chodzi o wyprawkę to dalej nic nie mam. Nastawiam się na wrzesień. Ciężko mi teraz znaleźć czas, bo cały czas pracuję, a popołudnia staram się spędzać aktywnie ze starszym.

Zastanawiam się też cały czas nad tą szkołą rodzenia, bo chcialabym poznac blizej szpital. Tym razem planuje rodzic na Madalinskiego i zależy mi na jedynce, a nie wiem zupełnie jakie tam zasady panują. Wiem że na szkole o takich rzeczach też mówią no i mozna poznac położne, wiec troche mnie to kusi. Z drugiej strony szkoda mi czasu, bo od mojego ostatniego porodu raczej w pielęgnacji czy podejsciu do porodu niewiele się zmieniło.

Ooo, też biorę pod uwagę Madalińskiego, a widzę, że jesteśmy w bardzo podobnym terminie! Nie mam żadnego doświadczenia z porodami, a w Warszawie jest ze szpitalami klęska urodzaju i już się stresuje, że jeszcze nie wybrałam. Też biorę pod uwagę szkole rodzenia na Madalińskiego właśnie, żeby zobaczyć miejsce i ludzi. Natomiast tam też są po prostu zwiedzania, podobnie jak na Żelaznej.

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Dziewczyny, synek potwierdzony 🩵 Uwielbiam go podglądać 🥰🥰🥰 Lekarz się śmiał, że nie ma pojęcia jak on mógł się tak pomylić 🤣 Rośnie nam mały klocuszek 🙈 Mama musi chyba przystopować ze słodyczami 😁

Co do krzywej cukrowej to powiedział, że najlepiej robić po skończonym 25 tc, bo często jest tak, że zrobi się w 22 i niby jest wszystko ok, a później się wszystko rozjeżdża.

Jeżeli chodzi o szkołę rodzenia to nie zastanawiajcie się. Naprawdę warto. Dzisiaj mieliśmy zajęcia jak się rozluźnić w trakcie porodu, jak ćwiczyć mięśnie dna miednicy itp.

Zgadzam się z tymi cukrami, ok 24 tygodnia często psują się te poranne 🙈
    Co do ćwiczeń pamiętam jak mnie chwalili na szkole rodzenia, że dobrze robię, a jak przyszło do porodu to chodziłam po ścianach 🤭😂
    Ja zapisałam się dzisiaj do szkoły rodzenia, startuje w sierpniu, kończy się we wrześniu, liczę że teraz więcej zapamiętam o oddechu, bo było mega ciężko na porodówce 🙈

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie/planujecie kupić torby do wózka? Oglądam i większość ma dziecięcy wzór a te mi się jakoś nie podobają. W ogóle są i torby i mniejsze organizery, co jest bardziej praktyczne?

❤️

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Jakie macie/planujecie kupić torby do wózka? Oglądam i większość ma dziecięcy wzór a te mi się jakoś nie podobają. W ogóle są i torby i mniejsze organizery, co jest bardziej praktyczne?

Miałam w zestawie z wózkiem, więc nie planuje zakupu torby do wózka.

Śledzę za to różne torby do szpitala, chciałabym zapłacić mało, żeby były jakieś przegródki, a sama torba powinna być pojemna. Nic mi nie wpada ciekawego w oko 😔

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:

Ja brałam plecak i korzystamy do dzisiaj, pomimo, że młody nie jeździ już w wózku. Dla drugiego chyba też wezmę drugi plecak, zwłaszcza jeśli też okaże się taki niewózkowy :D

Niaha możesz mi zmienić prawdopodobną datę porodu na 28 października - mój lekarz prowadzący też się trzyma daty z USG, nie z OM i dzisiaj mi wpisał w książeczkę 22+1, chociaż jestem 21+5.

Niaha lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! W Zarze startuje jutro o 18 (w aplikacji) wyprzedaż, ale już teraz można zobaczyć co będzie przecenione ☺️

Niaha, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    A właśnie! W Zarze startuje jutro o 18 (w aplikacji) wyprzedaż, ale już teraz można zobaczyć co będzie przecenione ☺️
    Dodałam już tyle rzeczy do koszyka, że lepiej dla mojego portfela, żeby mi coś jednak wykupili 😅

Niaha lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ooo, też biorę pod uwagę Madalińskiego, a widzę, że jesteśmy w bardzo podobnym terminie! Nie mam żadnego doświadczenia z porodami, a w Warszawie jest ze szpitalami klęska urodzaju i już się stresuje, że jeszcze nie wybrałam. Też biorę pod uwagę szkole rodzenia na Madalińskiego właśnie, żeby zobaczyć miejsce i ludzi. Natomiast tam też są po prostu zwiedzania, podobnie jak na Żelaznej.

Widziałam właśnie tą opcję "zwiedzania" i też się nad tym zastanawiam. Ostatnio rodziłam na Żelaznej i jakoś mam mieszane uczucia. I na Żelaznej jest też mało jedynek, trzeba mieć sporo szczęścia żeby się udało taką sale dostać. Na Madalińskiego jest to raczej pewne.

Ostatnio miałam torbę do wózka z la millou, tą w średnim rozmiarze. ciężko było mi w nią wszystko spakować ale wzory mają ładne 🙃

preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja brałam plecak i korzystamy do dzisiaj, pomimo, że młody nie jeździ już w wózku. Dla drugiego chyba też wezmę drugi plecak, zwłaszcza jeśli też okaże się taki niewózkowy :D

Niaha możesz mi zmienić prawdopodobną datę porodu na 28 października - mój lekarz prowadzący też się trzyma daty z USG, nie z OM i dzisiaj mi wpisał w książeczkę 22+1, chociaż jestem 21+5.

Masz do polecenia jakieś marki tych plecaków? :)

❤️

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Masz do polecenia jakieś marki tych plecaków? :)

Ja kupowałam w Smyku, chyba ze Smiki, Canpol też ma. Ogólnie one są wszystkie podobne, mają dużo przegródek, też taką termo na butelki, jedzenie, osobne na pieluszki. Są w zestawie z matą do przewijania i mają specjalne zaczepy żeby można było zawiesić na ramie od wózka. Ja mega polecam bo wszędzie z nim chodziliśmy, stary też nie czuł oporów bo lepiej mu iść z czarnym plecakiem niż torbą w kwiatki 😁

bambari lubi tę wiadomość

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Rodziłam na Madalińskiego i byłam w jednoosobowym pokoju. Zamierzam tam rodzić ponownie. Nie mam porównania do innego szpitala , idealnie nie było ale ogólnie dobrze…

redken lubi tę wiadomość

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Rodziłam na Madalińskiego i byłam w jednoosobowym pokoju. Zamierzam tam rodzić ponownie. Nie mam porównania do innego szpitala , idealnie nie było ale ogólnie dobrze…

O Rany, a co to znaczy, że idealnie nie było? Oczywiście nie oczekuję, że wszystko będzie tip top…chociaż może mając tyle szpitali do wyboru właśnie tego oczekuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 09:38

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Widziałam właśnie tą opcję "zwiedzania" i też się nad tym zastanawiam. Ostatnio rodziłam na Żelaznej i jakoś mam mieszane uczucia. I na Żelaznej jest też mało jedynek, trzeba mieć sporo szczęścia żeby się udało taką sale dostać. Na Madalińskiego jest to raczej pewne.

Ostatnio miałam torbę do wózka z la millou, tą w średnim rozmiarze. ciężko było mi w nią wszystko spakować ale wzory mają ładne 🙃

Co to znaczy mieszane uczucia? O Żelaznej peany ludzie piszą, choć słyszałam, że tam w ogóle trudno jest się dostać, jeśli a) nie masz położnej komercyjnej b) Twój poród nie jest na bardzo zaawansowanym etapie

Myślę jeszcze nad Karową lub Praskim, a moja gin to w ogóle jest z IMiD. No zawrót głowy. Tymi szpitalami.

Plecaki ma fajne La Millou (ale tu zdecydowanie czekałabym na promo) i Himawari.

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki mocno zaciśnięte dla zulka, AgaOs, Nowa1992
    🍀🍀🍀

czaranna, agatka06, Elasure, Bruised, KarolinaAnastazja, juss92, Jenny93, Takaja12, Fania017, Paima, MonReve96, Pati2804, zulka, Natalia K, Paula29, Galena, MaggLbn lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Dodałam już tyle rzeczy do koszyka, że lepiej dla mojego portfela, żeby mi coś jednak wykupili 😅

Pochwal się co bierzesz 😁 ja nie potrafię robić zakupów w Zarze, zawsze stwierdzam, że za drogo 🙈😂 mam na oku tylko bluzę dla starszaka, a dla młodszego nie wzięłam nic 🙈

10.19 - cb
    04.21 - II
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Pochwal się co bierzesz 😁 ja nie potrafię robić zakupów w Zarze, zawsze stwierdzam, że za drogo 🙈😂 mam na oku tylko bluzę dla starszaka, a dla młodszego nie wzięłam nic 🙈
    Mi głównie zależy na tych bardziej eleganckich body, które normalnie kosztują od 70 do 90 🙈

PSX-20240626-090120.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 09:04

miska122, Niaha lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ