LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia K wrote:Daje cynka, że na wątku Październikowym 2024 dziewczyny wysyłają sobie liste wyprawkową "apteczną" Może, któraś chętnie zgapi
W wolnym czasie dopiszę polcajki do naszej listy. Z tego co widziałam, większość rzeczy tam jest.MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Zapisałam się na warsztaty online z pierwszej pomocy dla malucha. Może też jesteście zainteresowane? Jest to darmowe. Zajęcia stacjonarne są tylko w Warszawie.
https://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty-online/MaggLbn, Natalia K, Elasure, KarolinaAnastazja, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Zapisałam się na warsztaty online z pierwszej pomocy dla malucha. Może też jesteście zainteresowane? Jest to darmowe. Zajęcia stacjonarne są tylko w Warszawie.
https://bezpiecznymaluch.pl/warsztaty-online/
My byliśmy stacjonarnie u nas w szkole rodzenia i bardzo polecam. Najbardziej nam się podobały ze wszystkich zajęćNiaha lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Planujecie kupić monitor oddechu ? Ja zastanawiałam się nad owlet sock ale doczytałam że nie ma certyfikatu urzadzen medycznych i teraz zastanawiam się nad babysense 7 pod materac i snuza do pieluszki/ubranka. Co myślicie który lepszy ?
My kupujemy używaną snuzę na vinted. Z tego co czytałam to się sprawdza i wystarczy wywinąć pieluszkę żeby się lepiej trzymała. Z babysense nie wiem jak by to było w dostawce i obawiam się że zapominała bym go wyłączać przy wyciąganiu młodego z łóżeczka.
@Niaha dzięki za link do kursu zapisalam sie na za tydzień ❤️
Byłam dziś u koleżanki, zgarnelam dwa otulacze, smoczki z lovi, szczotkę do włosów i zaklepałam sobie kokon i laktator medela swing w sumie to silniczek bo resztę wymiennych części sobie dokupię po prostu 😁 także pare rzeczy mniej na mojej liście.
Przejrzała też moją listę przegadałyśmy co się sprawdziło (z jakiej firmy) a bez czego można się obejść, więc czuję się bardzo doinformowana. Ona ma trójkę dzieci najmłodsza ma roczek i jaka ona słodka jest!!!! zakochałam się i wydaje mi się taka malutka (10kg) prawie jakby się dopiero urodziła 🙈 nie wiem dlaczego ale wyobrażałam sobie że takich rozmiarów to maluchy są w wieku 6 miesiecy 😂 kurde już zapomniałam jak to było z dzieciakami brata bo to tyle lat temu i jestem rozczulona nie mogę się doczekać listopada już🤭Natalia K, Takaja12, juss92, Niaha, czaranna, MaggLbn, zulka lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Elasure wrote:
Ona ma trójkę dzieci najmłodsza ma roczek i jaka ona słodka jest!!!! zakochałam się i wydaje mi się taka malutka (10kg) prawie jakby się dopiero urodziła 🙈 nie wiem dlaczego ale wyobrażałam sobie że takich rozmiarów to maluchy są w wieku 6 miesiecy 😂 kurde już zapomniałam jak to było z dzieciakami brata bo to tyle lat temu i jestem rozczulona nie mogę się doczekać listopada już🤭
Oj tu chyba dużo zależy od dziecka, znajomy ma synka, który w wieku 8/9msc ważył już ponad 13kg 🙈
Elasure lubi tę wiadomość
-
Waflut wrote:Oj tu chyba dużo zależy od dziecka, znajomy ma synka, który w wieku 8/9msc ważył już ponad 13kg 🙈
Może jej się wydaje że ta jest duża bo pozostała dwojka szła 20 centylem 😂 nasz na pewno lekki nie będzie przy porodzie liczę lekko ze 4kg
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Mam wyniki krzywej, akurat byliśmy na zakupach i wpakowałam sobie wafelki z karmelem do koszyka i jaka radość że nie musiałam ich odkładać 😂😂😂
Na czczo 72
Po 1h 128
Po 2h 92Waflut, bambari, juss92, Natalia K, MonReve96, Jenny93, Pati2804, Niaha, MaggLbn, Przedszkolanka123, Asioreq, zulka, Makija lubią tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Mam wyniki krzywej, akurat byliśmy na zakupach i wpakowałam sobie wafelki z karmelem do koszyka i jaka radość że nie musiałam ich odkładać 😂😂😂
Na czczo 72
Po 1h 128
Po 2h 92
Gratki! 👏🏻
Ja to się tak boję tej krzywej 🫣 za 2 tyg mam wizytę już u prowadzącego, pewnie wtedy dostanę skierowanie. Miałam już jedną krzywą jakoś w 11 tygodniu i to był koszmar i trauma 😅Elasure lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj miałam USG. Z malutką jest OK, nerka czysta. Mam nadzieję że nas jutro wypuszczą bo oszaleje tu sama na sali 😢
Elasure, Sparky, Wanda_89, Pati2804, Niaha, MaggLbn, Przedszkolanka123, Asioreq, czaranna, juss92, zulka, miska122, agatka06, Makija, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Hej, kilka dni się nie odzywałam, ale podczytuję Was regularnie 😊 Cieszę się z pozytywnych wieści z wizyt 😊 Monii, całe szczęście, że jesteś pod opieką i że już jest lepiej.
U nas dni szybko lecą, mały ma przerwę wakacyjną w żłobku na cały lipiec. Mąż w poniedziałek wrócił do pracy po 3 tyg urlopu. Jak miał wolne,to chodziliśmy razem na plac zabaw i mogłam sobie posiedzieć, a teraz muszę biegać 😅😅 ale podoba mi się, że tyle czasu mogę spędzać z synkiem i czuję, że jego powrót do żłobka znowu będzie dla mnie ciężki, chociaż on się już nie może doczekać 😁 No ale będzie wtedy czas poogarniac więcej w domu i zacząć się już jakoś bardziej szykować na nadejście nowego członka rodziny. Powoli zaczynam czuć, że wcale tak bardzo dużo czasu nie zostało 🫣Gusta Blu lubi tę wiadomość
-
monii wrote:Dzisiaj miałam USG. Z malutką jest OK, nerka czysta. Mam nadzieję że nas jutro wypuszczą bo oszaleje tu sama na sali 😢
-
Elasure wrote:Mam wyniki krzywej, akurat byliśmy na zakupach i wpakowałam sobie wafelki z karmelem do koszyka i jaka radość że nie musiałam ich odkładać 😂😂😂
Na czczo 72
Po 1h 128
Po 2h 92 -
Jenny93 wrote:Świetna wiadomość ❤️ Trzymam kciuki żeby Was wypuścili. Powtarzali Ci badania?
Jenny93, Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Gratulacje 😊 ja robię krzywą jutro rano i już się stresuje bo to mój pierwszy raz 🙈😅
Dasz radę, weź sobie może jakieś rozpraszacze żeby czas szybciej zleciał coś do poczytania albo do oglądania i 2h znikną.
@monii trzymam kciuki żeby Cię szybko wypuścili. Nie wymagasz hospitalizacji ale jakoś Ci pomagają na to kroplówki, leki cokolwiek?Pati2804 lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Dasz radę, weź sobie może jakieś rozpraszacze żeby czas szybciej zleciał coś do poczytania albo do oglądania i 2h znikną.
@monii trzymam kciuki żeby Cię szybko wypuścili. Nie wymagasz hospitalizacji ale jakoś Ci pomagają na to kroplówki, leki cokolwiek?
Przed wczoraj całą noc dostawałam Nospe i i paracetamol z jakimś antybiotkiem na zmianę. Rano ostatnią dawkę. Pierwszą noc wtedy przespałam i rano dali mi paracetamol znowu w kroplówce. Nie bolało mnie wczoraj cały dzień. I dzisiejsza noc znowu przespana.Elasure, Niaha, MaggLbn, zulka lubią tę wiadomość
-
Pati2804, Elasure, juss92, Fania017, Asioreq, Jenny93, Sparky, czaranna, MaggLbn, Makija, Przedszkolanka123, MonReve96, miska122, Galena, zulka, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wizytę ✊🍀😘
Gratulacje Niaha🥳❤
Ja już na badaniach, czekam czy będą mogli podać glukozę 😅😬 dzisiaj będę miała duuuuzo czasu z rana na forum 😅Niaha, juss92, Fania017, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Pati2804 wrote:Kciuki za wizytę ✊🍀😘
Gratulacje Niaha🥳❤
Ja już na badaniach, czekam czy będą mogli podać glukozę 😅😬 dzisiaj będę miała duuuuzo czasu z rana na forum 😅
Na taką nudę polecam apkę threads. Można tam poczytać różne głupotki. Ostatnio nieźle się w to wyczytałam 😅Pati2804, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość