LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
My zaczęliśmy remont pokoju dla Małej, więc do kompletowania wyprawki przymierzam się, jak będą meble. Nie mam gdzie sensownie tego układać i żyję w chaosie 🙈 Mam chyba wszystkie ciuszki (duzo dostalam), dostawkę i baby hug. Sporo jeszcze brakuje 😐
Pytanie dot.butelek - wolny przepływ ma byc zawsze, czy ma to tylko znaczenie przy kp?
-
Sparky wrote:Hej 😊 U nas z takich większych rzeczy muszę jeszcze kupić bazę do fotelika. Mamy łupinę po synku, ale bazy używamy obecnie do jego kolejnego fotelika, a szczerze mówiąc jakoś nie widzę wpinania tej łupiny pasami za każdym razem 😆 Z aptecznymi zakupami czekam aż się trochę ochłodzi, bo mamy gorąco w mieszkaniu i nie chce, żeby to leżało w takich warunkach. Zresztą, wiele rzeczy używam na bieżąco przy synku, jak kompresy, mokre chusteczki, sól fizjologiczna itp. więc nie ma ciśnienia na zakupy tego typu, wszystko w domu jest. Jak mały wróci w sierpniu do żłobka, to zrobię więcej miejsca na rzeczy dla Laury i poproszę męża żeby przyniósł najmniejsze ubranka z piwnicy, będzie trzeba je przejrzeć i poprać.
Co do butelek - z synkiem używałam Avent natural, przez 4 miesiące było karmienie mieszane (później już tylko kp). Teraz planuję kupić butelki Lovi. Ogólnie z córeczką będzie trochę inna sytuacja, bo ze względu na moje problemy zdrowotne, raczej nie pokarmie jej długo piersią.
Aspiratory typu pingo to kompletna strata kasy, też za pierwszym razem popełniłam ten błąd. Używamy nosiboo. Katarek do odkurzacza też ponoć jest bardzo dobry.
Chyba nie było to nigdzie wspomniane, ale warto się zaopatrzyć w torebki strunowe w różnych rozmiarach (w Ikei jest duży wybór). Przydadzą się i do pakowania walizki do szpitala, i na później do torby do wózka, np. na zapasowe pieluszki, ubranka na zmianę. Na pierwszy poród wszystko miałam popakowane w te torebki i podpisane, polecam 😅
Nosiboo ten miś czy pingwinek? -
Waflut wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które już kupiły butelki albo mają doświadczenie z poprzednich ciąży, na jakie się zdecydowałyście? Tyle tego jest, że już dostaje oczopląsu 😵💫 myślę między lovi, dr Browns i phillips avent, ale jak macie inne polecajki to przyjmę wszystko ❤️
-
bambari wrote:Ja tez taka
A jakie kupujecie aspiearorki do nosa? Te katarki co do odkurzacza się podłącza? Czy jakiś eklektyczny?
Tylko katarek do odkurzacza 😁 moje dziecko dodatkowo lubiło dźwięk odkurzacza więc leżał rozłożony jak w spa 😂😂 z elektrycznych dziewczyny pisały, że tylko nosiboo się nadaje, ale jest bardzo drogi. Myślałam nad nim, ale mój syn nie choruje, więc odpuściłam. -
Ja mam dylemat, bo z jeden strony chciałabym przynieść już wszystko z piwnicy, poprać i wysuszyć póki jest pogoda, a z drugiej nie mam gdzie tego trzymać. 3 miesiące do porodu i nie wiem czy chcemy tyle żyć z gotowym mieszkaniem na bobasa 🙈 a z zakupów tak naprawdę brakuje mi materacyka do dostawki i wanienki, pewnie kupię jakoś we wrześniu żeby nie graciło ☺️
-
Sparky wrote:Hej 😊 U nas z takich większych rzeczy muszę jeszcze kupić bazę do fotelika. Mamy łupinę po synku, ale bazy używamy obecnie do jego kolejnego fotelika, a szczerze mówiąc jakoś nie widzę wpinania tej łupiny pasami za każdym razem 😆 Z aptecznymi zakupami czekam aż się trochę ochłodzi, bo mamy gorąco w mieszkaniu i nie chce, żeby to leżało w takich warunkach. Zresztą, wiele rzeczy używam na bieżąco przy synku, jak kompresy, mokre chusteczki, sól fizjologiczna itp. więc nie ma ciśnienia na zakupy tego typu, wszystko w domu jest. Jak mały wróci w sierpniu do żłobka, to zrobię więcej miejsca na rzeczy dla Laury i poproszę męża żeby przyniósł najmniejsze ubranka z piwnicy, będzie trzeba je przejrzeć i poprać.
Co do butelek - z synkiem używałam Avent natural, przez 4 miesiące było karmienie mieszane (później już tylko kp). Teraz planuję kupić butelki Lovi. Ogólnie z córeczką będzie trochę inna sytuacja, bo ze względu na moje problemy zdrowotne, raczej nie pokarmie jej długo piersią.
Aspiratory typu pingo to kompletna strata kasy, też za pierwszym razem popełniłam ten błąd. Używamy nosiboo. Katarek do odkurzacza też ponoć jest bardzo dobry.
Chyba nie było to nigdzie wspomniane, ale warto się zaopatrzyć w torebki strunowe w różnych rozmiarach (w Ikei jest duży wybór). Przydadzą się i do pakowania walizki do szpitala, i na później do torby do wózka, np. na zapasowe pieluszki, ubranka na zmianę. Na pierwszy poród wszystko miałam popakowane w te torebki i podpisane, polecam 😅
Potwierdzam patent z woreczkami 😁 Też już czekają w gotowości 😀
Co do aspitatorka to mamy z neno i katarek do odkurzacza. Nosiboo dosyć drogi. Jeżeli będzie taka potrzeba to będziemy o nim myśleć, ale na ten moment dałam sobie z nim spokój. -
Zgodnie z obietnicą uzupełniłam naszą tabelkę o różne polecajki z naszego wątku jak i z październikowego.
https://smallpdf.com/pl/file#s=7ecafd2e-3eb8-4570-971e-1f05a972d58cJenny93, MaggLbn, juss92, KarolinaAnastazja, MonReve96, Fania017, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Jeśli chodzi o smoczki, to ostatnio sporo dobrego słyszałam od logopedów i położnych o smoczkach pozycjonujących Luu
Ja właśnie zdecydowałam się na dwa kolorki z Luu. Skusił mnie design i nie ukrywam, że mam nadzieję, że Mała też na to poleci
U mnie wyprawka wyszykowana tak pół na pół - mamy od groma ubranek, mamy wózek+fotelik i sporo gadżetów elektronicznych. Brakuje apteczki i mebelków. Z tymi ostatnimi jeszcze trochę poczekamy. Sprzedaliśmy nasze mieszkanko i kupiliśmy większe. Dopiero we wrześniu architekci mają nam zaproponować projekty, więc póki co wstrzymuję się samodzielnym wybieraniem dodatków, bo nie znam nawet palety jaką będziemy mieć. Strasznie Wam zazdroszczę już przygotowywania kącików dziecięcych... -
Ja smoczki wziełam dwa z lovi, bo słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii.
Ewentualnie jak będzie nie akceptowane to kupię coś innego na miejscu 😁
-
Ja po tylu poleceniach zamówiłam przed chwilą dwie butelki na start: aventa tego zielonego i lovi medical+. Zobaczę co się przyjmie i jak będzie potrzeba, to po porodzie na szybko coś dokupimy. Tak samo ze smoczkami - kupiłam zestaw 2 z lovi. Jak mały odrzuci to wtedy dopiero kupię inne.
-
Niaha wrote:Zgodnie z obietnicą uzupełniłam naszą tabelkę o różne polecajki z naszego wątku jak i z październikowego.
https://smallpdf.com/pl/file#s=7ecafd2e-3eb8-4570-971e-1f05a972d58c
Świetna robota 😍😍😍 Bardzo dziękuję! ♥️
Niaha lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:A ile kupujecie butelek? Chciałabym karmić piersią, no ale wiadomo, że niewiadomo jak będzie 🫣
wystarczy jedna i w razie potrzeby dokupić, czy na start dwie?
Ja smoczek mam z suavinex
Też planuję karmić piersią, ale pomimo tego w planach mam kupienie dwóch małych butelek i dwóch dużych, tak w razie czego. -
Niaha wrote:Też planuję karmić piersią, ale pomimo tego w planach mam kupienie dwóch małych butelek i dwóch dużych, tak w razie czego.
My na razie kupiliśmy tylko małe, bo jak uda się rozkręcić laktację to duże będą niepotrzebne, a jak nie to najpierw zobaczymy czy te małe firm, które mamy będą odpowiadać dzidziusiowi żeby też niepotrzebnie nie dublowaćNiaha, Elasure lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:My na razie kupiliśmy tylko małe, bo jak uda się rozkręcić laktację to duże będą niepotrzebne, a jak nie to najpierw zobaczymy czy te małe firm, które mamy będą odpowiadać dzidziusiowi żeby też niepotrzebnie nie dublować
W sumie to rozsądne, zawsze można później przecież dokupić te większe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca, 20:04
Jenny93, MaggLbn lubią tę wiadomość