LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj miałam nieprzespaną noc, maleństwo obudziło mnie około 5 ogromną ilością kopniaków (uwielbiam to 🥰). A udało mi się zasnąć dopiero o 2, więc na pewno jakieś drzemki dzisiaj wylecą.
Zauważyłam, że cukry zaczynają mi bardziej szaleć, więc muszę przejść na jeszcze bardziej restrykcyjną dietę. -
Niaha wrote:Dzisiaj miałam nieprzespaną noc, maleństwo obudziło mnie około 5 ogromną ilością kopniaków (uwielbiam to 🥰). A udało mi się zasnąć dopiero o 2, więc na pewno jakieś drzemki dzisiaj wylecą.
Zauważyłam, że cukry zaczynają mi bardziej szaleć, więc muszę przejść na jeszcze bardziej restrykcyjną dietę.
Hehe też uwielbiam kopniaczki ale po rozmowieniu się z małym karateką 2 dni temu już brak pobudek o 4, czeka grzecznie jak się wyśpię 🤭
Kurcze nie zazdroszczę restrykcji, a z którymi cukrami masz problem? Jak normalnie komponujesz przykładowo posiłki?
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:Dzisiaj miałam nieprzespaną noc, maleństwo obudziło mnie około 5 ogromną ilością kopniaków (uwielbiam to 🥰). A udało mi się zasnąć dopiero o 2, więc na pewno jakieś drzemki dzisiaj wylecą.
Zauważyłam, że cukry zaczynają mi bardziej szaleć, więc muszę przejść na jeszcze bardziej restrykcyjną dietę. -
KarolinaAnastazja wrote:Co lekarz to inaczej 😂 mi mój mowil, ze mam 350 nie przekraczać 😂
A jaki ty używasz? 😊😊
Rano biorę 2 kapsułki aliness z B6, wieczorem dobijam asmag forte. U mnie skurcze przepowiadające zaczęły się bardzo wcześnie i wtedy lekarz zalecił mi zwiększyć dawkę. Może to kwestia indywidualna. W ciąży zapotrzebowanie na magnez wzrasta o ponad 30%. Bezpieczna dawka z tego co czytałam to 4-12 mg na kg masy ciała. Też należy unikać magnezu w połączeniu z żelazem - czy to w suplemencie, czy np. posiłku bogatym w żelazo, bo może osłabiać wchłanianie.KarolinaAnastazja, juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Hehe też uwielbiam kopniaczki ale po rozmowieniu się z małym karateką 2 dni temu już brak pobudek o 4, czeka grzecznie jak się wyśpię 🤭
Kurcze nie zazdroszczę restrykcji, a z którymi cukrami masz problem? Jak normalnie komponujesz przykładowo posiłki?
Wcześniej miałam problem głównie z cukrami ma czczo, a teraz też i po posiłkach. Pamiętam o dużej ilości warzyw. Ale tak jak wcześniej mogłam jeść np. ryż basmati, to teraz zostają mi tylko kasze z pomidorami też już całkowicie musiałam się pożegnać, sery żółte tylko w małych ilościach i tylko na kolację, sporo tego... -
Jenny93 wrote:Rano biorę 2 kapsułki aliness z B6, wieczorem dobijam asmag forte. U mnie skurcze przepowiadające zaczęły się bardzo wcześnie i wtedy lekarz zalecił mi zwiększyć dawkę. Może to kwestia indywidualna. W ciąży zapotrzebowanie na magnez wzrasta o ponad 30%. Bezpieczna dawka z tego co czytałam to 4-12 mg na kg masy ciała. Też należy unikać magnezu w połączeniu z żelazem - czy to w suplemencie, czy np. posiłku bogatym w żelazo, bo może osłabiać wchłanianie.
Ooo, a tego nie wiedziałam i brałam magnez, żelazo i pozostałe witaminy jednocześnie. Będę musiała jakoś to rozdzielić.
Dzięki za info ❤️Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Daje cynk, że w super pharm waterwipes 4x60 za 39.99. Nie wiem czy to dobra cena, ale piszą mi to wszystkimi kanałami informacyjnymi 😃 Brać?
Jak na waterwipes wygląda korzystnie, sprawdzałam na allegro taką kombinacje i wychodzi około 54złWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 13:45
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Wero0707 wrote:Daje cynk, że w super pharm waterwipes 4x60 za 39.99. Nie wiem czy to dobra cena, ale piszą mi to wszystkimi kanałami informacyjnymi 😃 Brać?
Tak, mega cena 🤩🤑 -
Co do magnezu to biorę z Puerii Czysty Magnez, bo jako jedyni mają odwagę napisać, że jest ok w ciąży. Wcześniej brałam Solgar i Magne B6, ale u mnie po tym ostatnim akurat skurcze i latająca powieka nie ustały. Najlepszy był Solgar chyba, ale nie było go ostatnio w aptece, a w dodatku producent tchórz pisze, że nie zaleca w ciąży (lekarka dają mi na niego zielone światło, ale wkurzają mnie już te dupokrytki firm farmaceutycznych).
-
Też pojawiają się u mnie skurcze łydek, chociaż magnez biorę codziennie praktycznie od początku ciąży. Zgodnie z zaleceniem ginekolog prowadzącej, biorę 2-3x dziennie magne b6 forte.
-
bambari wrote:Mam wynik tego TSH i wygląda chyba ok
Grudzień 1,6
Kwiecień 1,2
Teraz 1,65 -
Ja biorę z zaleceń lekarza Aspargin 3x2 i nie mam tego problemu co Wy 🤔 czasami stawia mi się brzuch ale może to z 2/3 razy dziennie po 1 minucie wiec ponoć nie mam się czym martwić, oprócz tego nie mam żadnych skurczy.
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie - przypomnicie kiedy najlepiej robić krzywą cukrową? Tj w którym tygodniu 25+? Nie byłam u swojego lekarza 6 tygodni i właśnie nie wiem czy zrobić przed wizytą czy dopiero po, jak zrobię po to i tak konsultacja chyba będzie potrzebna więc w sumie po co dodatkowo płacić.. dzisiaj jestem 24+1 wizyta we wtorek to będzie 24+4 , mogłabym to zrobić w poniedziałek czyli 24+3 … czy wyniki otrzymałyście w ciągu jednego dnia?
-
Kofinka wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie - przypomnicie kiedy najlepiej robić krzywą cukrową? Tj w którym tygodniu 25+? Nie byłam u swojego lekarza 6 tygodni i właśnie nie wiem czy zrobić przed wizytą czy dopiero po, jak zrobię po to i tak konsultacja chyba będzie potrzebna więc w sumie po co dodatkowo płacić.. dzisiaj jestem 24+1 wizyta we wtorek to będzie 24+4 , mogłabym to zrobić w poniedziałek czyli 24+3 … czy wyniki otrzymałyście w ciągu jednego dnia?
Hej po 24tygodniu powinno być dobrze, ja miałam w 24+4, czasem lekarz chce po 25. Robiłam w diagnostyce i wyniki tego samego dnia, nie wiem jak w innych miejscach ale wydaje mi się że też powinny szybko byćKofinka lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Elasure wrote:Hej po 24tygodniu powinno być dobrze, ja miałam w 24+4, czasem lekarz chce po 25. Robiłam w diagnostyce i wyniki tego samego dnia, nie wiem jak w innych miejscach ale wydaje mi się że też powinny szybko być
Mój lekarz zalecił po skończonym 25 tygodniu, bo nawet jak wcześniej wynik wyjdzie ok, to po 25 tygodniu już może się rozjechać. Badałam wg zaleceńNiaha, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Elasure wrote:Hej po 24tygodniu powinno być dobrze, ja miałam w 24+4, czasem lekarz chce po 25. Robiłam w diagnostyce i wyniki tego samego dnia, nie wiem jak w innych miejscach ale wydaje mi się że też powinny szybko być
Myślę, że możesz, wyniki są zazwyczaj w tym samym dniu. Pamiętaj tylko, że dużo laboratoriów wymaga skierowania, nawet prywatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 12:22
Kofinka lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Myślę, że możesz, wyniki są zazwyczaj w tym samym dniu. Pamiętaj tylko, że dużo laboratoriów wymaga skierowania, nawet prywatnie.
Badanie robiłam prywatnie i w diagnostyce nikt nie chciał skierowania, chociaż miałam je, tyle że od lekarza, który nie przyjmuje na NFZ. Wiem, że w Alab trzeba mieć wynik glukozy na czczo żeby zrobić prywatnie krzywą.Kofinka lubi tę wiadomość