LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:A akropol dziewczyny kombinezonów, otulaczy do fotelików itp
Na ile będę tradycyjna jak będę używać kocyka do fotelika? 😁 ktoś jeszcze?😂
Ja nie kupuję 😜
W dodatku myślę, żeby nie kupować głębokiego wózka tylko rozkładaną spacerówkę wczesną wiosną. Nie widzą mi się zimowe spacery, mamy taras, a do formy prędzej wrócę z moim psem niż pchając wózek w śniegu i deszczu 😂 Z dzieckiem chętniej bym wyszla w nosidełku, chuscie czy coś. Ale zobaczymy jeszcze czy nie ulegnę presji -
My w cżwartek mamy zajęcia organizacyjne
A jak stoicie z wyprawką? Ja jestem 22+6 i narazie mam: komodę, 3 bodziaki z krótkim, pajac x1, wanienka, otulacz, pieluszki tetrowe i muślinowe, rożek + kocyk do szpitala
Ale teraz chcę się zabrać za wszystko, żeby rozłożyć sobie koszta na 3 miesiące, żeby mieć wszystko gotowe na koniec października (termin mam na 27.11).
Wózek i fotelik mamy wybrane, więc tylko zamówić -
Galena wrote:Ja nie kupuję 😜
W dodatku myślę, żeby nie kupować głębokiego wózka tylko rozkładaną spacerówkę wczesną wiosną. Nie widzą mi się zimowe spacery, mamy taras, a do formy prędzej wrócę z moim psem niż pchając wózek w śniegu i deszczu 😂 Z dzieckiem chętniej bym wyszla w nosidełku, chuscie czy coś. Ale zobaczymy jeszcze czy nie ulegnę presji
Jeśli mówiąc o nosidełku masz na myśli fotelik samochodowy to z góry mówię, że nie ma nic bardziej niewygodnego 😂 jeśli mówisz o nosidłach ergonomicznych to mimo wszystko nie zaleca się u maleństw, lepsza chusta, ale to już zależy czy dziecko polubi. Minusem jest to że to chusty ubierasz dość cienko, bo grzejecie się z dzidzią nawzajem, za to przydałaby się luźna kurtka albo taka specjalna do chusty. Jeśli dziecko się rozpłacze to wtedy ciężko wyjąć żeby nie było dziecku za zimno. Aczkolwiek ja zawsze uważam, że jeśli nie czujesz do czegoś bluesa to lepiej poczekać, wypróbować inne opcje, a zawsze można dokupić ☺️
Galena lubi tę wiadomość
-
bambari wrote:My dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia, nie mogę się już doczekać
Czy któraś robiła krzywą w Luxmed? Wiecie może czy mają smakowa glukozę/można przynieść swoją?
O super, czekamy na pierwsze wrażenia.
Ja robiłam w luxmed i dostałam cytrynkę.bambari lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Waflut wrote:Ja kupiłam otulacz do fotelika, ale głównie dlatego że był śliczny i znalazłam na Vinted babkę, która sama szyje i ma fajne ceny 😅
Ooo podrzucisz jak znaleźć tą Panią na vinted?
Ja znalazłam jakąś na allegro ale jeszcze nie zamawiałam.
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
Ja mam otulacz do fotelika po starszaku. Zaletą, którą posiada nas kocykiem to to, że nie zsunie się/dziecko nie skopie. Ale nie jest konieczny, kocyk też bez problemu da radę 😊
-
Polaaaa wrote:My w cżwartek mamy zajęcia organizacyjne
A jak stoicie z wyprawką? Ja jestem 22+6 i narazie mam: komodę, 3 bodziaki z krótkim, pajac x1, wanienka, otulacz, pieluszki tetrowe i muślinowe, rożek + kocyk do szpitala
Ale teraz chcę się zabrać za wszystko, żeby rozłożyć sobie koszta na 3 miesiące, żeby mieć wszystko gotowe na koniec października (termin mam na 27.11).
Wózek i fotelik mamy wybrane, więc tylko zamówić
Zamówiliśmy fotelik i wózek, mamy wybrane łóżeczko i komodę i to kupimy w drugiej połowie sierpnia jak już pozbędziemy się biurka z sypialni.
Resztę planuję do połowy września już ogarnąć, żeby te ostatnie tygodnie już były na spokojnie.👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
bambari wrote:Liczycie ile wychodzi za wyprawkę? Ja miałam plan zapisywać, ale jakoś nie wyszło 😆
W życiu 🙈 stres w ciąży nie wskazany 🤣🤣🤣Waflut, Niaha, Gusta Blu, juss92, Wanda_89 lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj odebraliśmy wózek, test w domu już był 😃
Podsumowując mamy: wózek, dostawkę, kombinezonik merino 🫣 Od koleżanek odbiorę pod koniec sierpnia ciuszki (podobno sporo), bujaczek i fotelik (jak nie będzie pasował do auta to kupimy coś innego). Od przyszłego tygodnia planuje lecieć z listą i po kolei zamawiać resztę
Czuje presję 😐 Koszty wyprawki mam jeszcze w pamięci ale pewnie zacznę zapisywać -
MaggLbn wrote:My dzisiaj odebraliśmy wózek, test w domu już był 😃
Podsumowując mamy: wózek, dostawkę, kombinezonik merino 🫣 Od koleżanek odbiorę pod koniec sierpnia ciuszki (podobno sporo), bujaczek i fotelik (jak nie będzie pasował do auta to kupimy coś innego). Od przyszłego tygodnia planuje lecieć z listą i po kolei zamawiać resztę
Czuje presję 😐 Koszty wyprawki mam jeszcze w pamięci ale pewnie zacznę zapisywać
No ja czekam aż przyjdzie wypłatka i ruszam z partią na ten miesiąc -
Elasure wrote:Ooo podrzucisz jak znaleźć tą Panią na vinted?
Ja znalazłam jakąś na allegro ale jeszcze nie zamawiałam.
https://zapodaj.net/plik-mpV4CAXSwd
79zł zapłaciłam bez przesyłki więc wydaje mi się sensowna cena. Ładne motywy ma, jakościowo na żywo super to wygląda. Przy zamówieniu trzeba tylko dać Pani znać w wiadomości żeby zrobiła cieplejsze wypełnienie na jesień/zimeElasure lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:W życiu 🙈 stres w ciąży nie wskazany 🤣🤣🤣
Haha😂😂😂 popieram!
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
****************** -
bambari wrote:Liczycie ile wychodzi za wyprawkę? Ja miałam plan zapisywać, ale jakoś nie wyszło 😆
W planach mam podsumowanie wydatków, ale jeszcze się za to nie zabrałam 😅