LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusta Blu wrote:A jak zapatrujecie się na kwestię śpiworków do spania? Póki co mam po jednym 2 i 2.5 tog. Nie wiem, czy jest sens inwestować w większą liczbę?
Raczej nie, bo one też mają rozmiary. Też kupiłam dwa żeby były na zmianę. Kolejne planuję kupić już większe -
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny mam wyniki krzywej:
Na czczo 77,7
Po 60 minutach 126
Po 120 minutach 110
Jest ok?
Jak najbardziej prawidłowo 🥳Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
miska122 wrote:Jeśli mówiąc o nosidełku masz na myśli fotelik samochodowy to z góry mówię, że nie ma nic bardziej niewygodnego 😂 jeśli mówisz o nosidłach ergonomicznych to mimo wszystko nie zaleca się u maleństw, lepsza chusta, ale to już zależy czy dziecko polubi. Minusem jest to że to chusty ubierasz dość cienko, bo grzejecie się z dzidzią nawzajem, za to przydałaby się luźna kurtka albo taka specjalna do chusty. Jeśli dziecko się rozpłacze to wtedy ciężko wyjąć żeby nie było dziecku za zimno. Aczkolwiek ja zawsze uważam, że jeśli nie czujesz do czegoś bluesa to lepiej poczekać, wypróbować inne opcje, a zawsze można dokupić ☺️
Z kosztów "na dziecko" dzisiaj Castoramie wydałam prawie 2000 na panele i farby 🙄 Mam nadzieję, że Mała doceni i będzie czasem grzecznie spała w swoim pokoju 😂MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Karolina Anastazja, współczuję stresu z zusem 🫣 Co do otulacza do fotelika - mam po synku, ale raczej nie planuję teraz używać, tym razem stawiam na kocyk z merino.
Jeśli chodzi o ustępowanie miejsca, przepuszczanie w kolejkach, to jakoś dobrze trafiam, bo w tramwaju nie stałam ani razu odkąd brzuszek jest widoczny, w sklepie raz przepuściła mnie jakaś pani, a raz ekspedientka poprosiła mnie z kolejki. W punktach pobrań do których chodzę są osobne numerki dla ciężarnych więc z nikim się nie kłócę i w ogóle nie wchodzę w interakcje 😅
Wero0707, jeśli będziecie wracać że szpitala samochodem, to żaden puchowy kombinezon - nie można w takie coś ubierać dziecka do fotelika. Merino w zupełności wystarczy, plus ewentualnie otulacz albo kocyk. -
Dziewczyny , czy któraś mierzy się z bólem spojenia łonowego? 😥 Ja właśnie dziś pierwszy raz doświadczyłam (chyba) I boli na wzgórku łonowym podczas ruchu dosyć mocno.. są jakieś sposoby? Chciałabym już działać zanim pójdę do fizjo.. I sobie ulżyć 😥
Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Kciuki mocno zaciśnięte dla Elasure, Nowa1992 🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:11
agatka06, AgaOs, Pati2804, juss92, Makija, MaggLbn, Jenny93, Galena, Elasure, Asioreq, KarolinaAnastazja, Sparky, zulka lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki jadę dziś na usunięcie znamion i strasznie boję się. 🙈🤔
🍀🍀🍀
Będzie dobrze ❤️ na bank dostaniesz odpowiednie znieczulenie ❤️Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia było głównie o tym, o czym będą kolejne zajęcia 😆 plus o dokumentach do szpitala i walizce do szpitala. Podobało mi się, że prowadząca mocno podkreślała udział w tym wszystkim partnerów (były same pary), od tego, że mają mieć zatankowany samochód i sprawdzoną trasę do szpitala, po to jak ważna jest ich obecność po porodzie i wsparcie dla kobiety w połogu. Żeby zorganizowali ten czas po, bo się nie powtórzy. Niby wszyscy to wiedzą, ale jak powiedziała to położna, to może bardziej do któregoś trafiloWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 08:15
MaggLbn, Elasure lubią tę wiadomość
-
Gusta Blu wrote:Ja mam jeden z La Millou i jeden z Lepre. Jakościowo fajne, zobaczymy, czy Mała Hrabina zaakceptuje
Oby zaakceptowała bo jak zacznie być mobilna a nie będzie chciała spać w spiworku to przykrywanie dzieciaka co 5 minut w nocy to gorszy koszmar niż karmienie 😅 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny , czy któraś mierzy się z bólem spojenia łonowego? 😥 Ja właśnie dziś pierwszy raz doświadczyłam (chyba) I boli na wzgórku łonowym podczas ruchu dosyć mocno.. są jakieś sposoby? Chciałabym już działać zanim pójdę do fizjo.. I sobie ulżyć 😥
Miałam w pierwszej ciąży, w tej jeszcze nie. Nie bolało mnie jakoś bardzo, magicznie przeszło po porodzie. Na yt znajdziesz jakieś lekkie ćwiczenia na to.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ❤
Malutka dostała wczoraj od dziadków i cioci taki wózek https://allegro.pl/oferta/wozek-dzieciecy-3w1-babylux-tropical-gondola-spacerowka-fotelik-samochodowy-13344414880 co sądzicie?Asioreq lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny mam wyniki krzywej:
Na czczo 77,7
Po 60 minutach 126
Po 120 minutach 110
Jest ok?
Super wyniki ❤
Ja miałam na czczo 72
Po 1h 121
Po 2h 131
Ja mam problem z wchłanianiem cukru.Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
My już po wizytowaniu, Olafek sprytny chłopak udawał jaki to on grzeczny i przespał całe badanie. A przed i po karateka na 102 😂😂
Ogólnie wszystko w porządku szyjka idealna i przepływy też.
Dostałam skierowanie na szczepienie na krztusiec ale w sumie jeszcze nie wiem jak to ogarnąć, podpytam w przychodni u nas czy mi ktoś wstrzyknie...
@Niaha co do b12 to mam spróbować jakiejś do ssania w dawce 1000mg chyba z now foods. Muszę jej poszukać gdzieś, podobno ma się lepiej wchłaniać.
Dopisz mi proszę prenatalne na 2.09.24 a nastepna wizyta 27.08.24czaranna, MaggLbn, Asioreq, Jenny93, Niaha, Przedszkolanka123, AgaOs, juss92, agatka06, Pati2804, zulka lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
bambari wrote:Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia było głównie o tym, o czym będą kolejne zajęcia 😆 plus o dokumentach do szpitala i walizce do szpitala. Podobało mi się, że prowadząca mocno podkreślała udział w tym wszystkim partnerów (były same pary), od tego, że mają mieć zatankowany samochód i sprawdzoną trasę do szpitala, po to jak ważna jest ich obecność po porodzie i wsparcie dla kobiety w połogu. Żeby zorganizowali ten czas po, bo się nie powtórzy. Niby wszyscy to wiedzą, ale jak powiedziała to położna, to może bardziej do któregoś trafilo
Jest to możliwe 😀 Podejrzewam, że na mojego męża by to zadziałało bardzo dobrze, więc czekam na naszą szkołę.
W ogóle bardzo mi się podoba mocniejsze angażowanie mezczyzn, w moim i męża otoczeniu (mam na myśli tatę i teścia), tatusiowe byli mało obecni niestety i się nie angażowali zbytnio. Nie są dobrym przykładem 🫣