X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • bambari Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam za odpowiedzi.
    Tez mam właśnie trochę schize żeby pasowało jedno do drugiego, ale zdaje się na wasze doświadczenie i poukładam typami.
    Ale to za jakiś czas, jest za gorąco na prasowanie 😆 może później wstawię jedna pralkę bobaskową, bo z taką pogoda wyschnie szybciutko

U mnie ciasto się już piecze, zupa pomidorowa gotuje, byłam w sklepie i padam. Teraz będę tylko leżeć 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 12:28

Niaha lubi tę wiadomość

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy pracowite jesteście. Ja zrobiłam jedną rzecz do pracy, mimo że jestem na L4 (bez komentarza) i leżę w wannie z letnią wodą xD Może potem upiekę muffiny ze śliwkami. A jestem ciekawa skąd bierzecie jagody jeszcze o tej porze?

Też mam hopla na punkcie składania zestawów, stało się to jakąś moją kolejną obsesją, do tego stopnia, że zapisuję sobie jaki kolor jeszcze nam kupić śpiochów lub body 😅

juss92 lubi tę wiadomość

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ale Wy pracowite jesteście. Ja zrobiłam jedną rzecz do pracy, mimo że jestem na L4 (bez komentarza) i leżę w wannie z letnią wodą xD Może potem upiekę muffiny ze śliwkami. A jestem ciekawa skąd bierzecie jagody jeszcze o tej porze?

Też mam hopla na punkcie składania zestawów, stało się to jakąś moją kolejną obsesją, do tego stopnia, że zapisuję sobie jaki kolor jeszcze nam kupić śpiochów lub body 😅
    Przybijam piątkę! Jak wczoraj na promocji w hm dorwalam 5pak body to przekopywałam całą stronę, żeby od razu dopasować doły 😅

Pytanie mało pasujące do dzisiejszej pogody - czy macie kupiony już jakiś gruby, ocieplany kombinezon na zimę, który faktycznie wypada mały?
    Zamówiłam wczoraj jeden w hm 56 i jak przyłożyłam do niego body 44/50 to się Malutka w nim utopi, więc pewnie będzie dopiero na koniec zimy jak wejdzie w hm 56.
    Rozmiar 50 zgaduje, że będzie tylko ze 2cm krótszy, więc dużej różnicy nie robi.

Myślałam o c&a bo tam wygląda, że te rozmiary są mniejsze niż hm, ale właśnie stacjonarnie nie ma nigdzie, a nie wiem czy chcę znowu w ciemno zamawiać :(

@Niaha, przełożyli mi wizytę na 02.09, więc możesz zmienić na pierwszej stronie, dziękuję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 13:34

Niaha lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Też sprawdzałam jakich mi brakuje do stworzenia kompletów i jaki kolor dokupić 😆

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    Przybijam piątkę! Jak wczoraj na promocji w hm dorwalam 5pak body to przekopywałam całą stronę, żeby od razu dopasować doły 😅

Pytanie mało pasujące do dzisiejszej pogody - czy macie kupiony już jakiś gruby, ocieplany kombinezon na zimę, który faktycznie wypada mały?
    Zamówiłam wczoraj jeden w hm 56 i jak przyłożyłam do niego body 44/50 to się Malutka w nim utopi, więc pewnie będzie dopiero na koniec zimy jak wejdzie w hm 56.
    Rozmiar 50 zgaduje, że będzie tylko ze 2cm krótszy, więc dużej różnicy nie robi.

Myślałam o c&a bo tam wygląda, że te rozmiary są mniejsze niż hm, ale właśnie stacjonarnie nie ma nigdzie, a nie wiem czy chcę znowu w ciemno zamawiać :(

@Niaha, przełożyli mi wizytę na 02.09, więc możesz zmienić na pierwszej stronie, dziękuję!

Ja narazie kupiłam na promocji w Tchibo kombinezon merino 50/56. Moim zdaniem Engel Natur, Tchibo i Lupilu z Lidla to ten sam kombinezon tylko zmieniają szczegóły czyli guziki i kaptur - wszystko to są niemieckie firmy i wszędzie wypada rozmiar większy niż na metce, więc mam nadzieję, że starczy na całą zimę. Chyba trzeba się liczyć z tym, że one jednak będą nieco większe. Będę jeszcze polować na kombinezon puchowy, ale chce taki prawdziwie puchowy tzn. żeby wnętrze było z pierza i puchu, a nie watoliny. Ze świecą szukać takiego… Może one są mniejsze? No albo trzeba się ratować śpiworkiem, tutaj rozmiar tak nie ma znaczenia może

juss92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:

W hm jest inna rozmiarówka. 50 jest odpowiednikiem 56, a 56 to już 62 w innych markach. Zamów po prostu rozmiar mniejszy, tylko też trzeba wziąć pod uwagę, że kombinezon to odzież wierzchnia i musi być ciutkę większa. Ja zamówiłam taki do fotelika z Zyzio& Zuzia, a na spacery mamy reimę

• Fania017 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilyscie smaka tymi wypiekami, tylko pewnie coś wymysle pod wieczór, bo ja ogólnie lubię bawić się w przetwory i jak zawsze robiłam tak teraz zrobiłam tego dwa razy więcej niż chyba potrzebujemy, ale zakładam że w kolejnym sezonie letnim będę miała mniej czasu dlatego tak wystartowałam. Wczoraj przerobiłam 15 kg malin z ogródka na soki do herbatek w zimie, a dzisiaj czeka na mnie ponad 20kg pomidorów do zrobienia passat 🤣 ale czekam z tymi pomidorami do wieczora, bo teraz ugotowała bym się stojąc przy indukcji🙈🙈🙈
    Pocieszam się tylko że zostaną buraczki i jestem po sezonie przetworowym😁
    pogoda też nie rozpieszcza, mam dość upałów i jak Wy czekam na jesień, ogólnie lata nie lubię, dla mnie takie temperatury są dobijające.... A sprawdzajac pogodę aż się załamałam, bo do 13 wrzesia temperatura ma nie spaść poniżej 29 stopni, chyba się roztopie🙈🙈🙈
    Jestem kawałek za niektórymi z Was,bo termin na 30.11 ale od tygodnia mój brzuch jest dwa razy większy niż był, ciężki, dużo niżej, ruszam się 3 razy wolniej, gdzie jeszcze tydzień temu byłam w Bieszczadach i robiłam po 20km dziennie po poloninach.... Czuję się jak hipopotam, dosłownie 🤪
    Z wyprawki jedyne co mi zostało, do dokupić pajacyki w rozmiarze 50 i 56.. bo zapowiada się okruszek mniejszy niż siostra, a przeglądając zdjęcia córka nosiła pajacyki 62 w wieku 5 miesięcy...🙈🙈🙈 I zostało mi też kliknąć koszyk na allegro z resztą wyprawki, typu podkłady poporodowe, prześcieradła do łóżeczka, jakieś drobne rzeczy plus koszule do karmieia, porodu i butelki w razie w... bo zobaczmy jak to będzie, chciałabym kp, ale córka była kpi. Wlasnie czekam na kuriera z laktatorem, ostatecznie wybrałam Neno Bella Twin.. i już w spokoju będę czekać na maluszka. Zostało wyprać wszytko, wyprasować i posegregować tak jak tu wspomnialyscie, body razem, pasące razem, spodnie ..itp🩵
    Nie mogę opanować jak szybko czas ucieka, wczoraj posłałam sobie po forum i ju dziewczyny z września zaczynają się rozpakowywać, a zaraz listopad.....❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 14:22

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    W hm jest inna rozmiarówka. 50 jest odpowiednikiem 56, a 56 to już 62 w innych markach. Zamów po prostu rozmiar mniejszy, tylko też trzeba wziąć pod uwagę, że kombinezon to odzież wierzchnia i musi być ciutkę większa. Ja zamówiłam taki do fotelika z Zyzio& Zuzia, a na spacery mamy reimę

Oooo! Reima ma takie prawdziwie puchowe! Nie znałam tej firmy ( umówmy się, nie znam 99% tych dziecięcych firm). Dzięki 🙏🏻

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii wrote:
    Ja po ugotowaniu obiadu. Zrobie sobie drzemke z wiatrakiem przy boku. Bo w nocy pies dał czadu. Szczekał na niewiadomo co 😅 ale cóż się dziwić jak to psie dziecko.

Całkowicie rozumiem, moja sunia też dała w nocy popalić od 4 postanowiła popiskiwać 🫣 ale o dziwo, nie jestem jakiś super zmęczona, nawet nie potrzebowałam drzemki.

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

U Nas sezon mam wrażenie, że się zaczął z tydzień temu na Jagody.
    Dorwałam na targu 😁
    Ale widziałam mrożone w Dino

👱‍♀️ 28lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 30lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Oooo! Reima ma takie prawdziwie puchowe! Nie znałam tej firmy ( umówmy się, nie znam 99% tych dziecięcych firm). Dzięki 🙏🏻

Ma :) Warto poszukać na zagranicznych stronach. U nas ogólnie jest trudno dostępna

• Niaha Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy uważacie, że warto dopłacić za przewijak z leander?

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam badanie prenatalne, 30tc i 1700g chłopaka. Wszystko gra 🥰

miska122, Waflut, Jenny93, KasiaKasiaKasia, Natalia K, juss92, Galena, Fania017, czaranna, KarolinaAnastazja, Karmen, Sparky, Niaha, MaggLbn, Asioreq, Makija, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Dziewczyny a propos jeszcze znieczulenia to powiem Wam co dowiedziałam się na szkole rodzenia - nie każdy anestezjolog może zrobić Wam znieczulenie przy porodzie SN - musi być do tego przeszkolony. O ile jakiś czas temu szkolenie było refundowane przez NFZ, tak teraz już nie jest i nie każdy chce wydać pieniądze na nie - nie dostają większej wypłaty ani innej gratyfikacji, więc to już leży w dobrej woli anestezjologa czy wyda swoje pieniądze. W związku z tym nawet dostępny 24/7 nie gwarantuje znieczulenia.

Mam nadzieję, że i tym razem mi się poszczęści. Po podpisaniu zgody na znieczulenie anestezjolożka była w 2 minuty. Weszła z pielęgniarkami jak jakaś armia 😅 za kolejne kilka chwil już nie czułam bólu

miska122, Niaha lubią tę wiadomość

• miska122 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Chyba na Facebooku był wczoraj o tym post 😁 jak patrzę na ceny to w życiu 🙈 jak dla mnie najzwyklejszy przewijak się sprawdzi, prawda jest taka że często przewija się na łóżku, narożniku, tam gdzie się jest 😂 a potem to już w powietrzu 🤭 ja chciałam w szale zakupów kupić nowy, ale po chwili namysłu stwierdziłam, że będę tak krótko z niego korzystać że nawet nie ma sensu

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Mam nadzieję, że i tym razem mi się poszczęści. Po podpisaniu zgody na znieczulenie anestezjolożka była w 2 minuty. Weszła z pielęgniarkami jak jakaś armia 😅 za kolejne kilka chwil już nie czułam bólu
    Ja pomimo tego, że miałam bardzo dobry poród to niestety rodziłam bez. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
    W ogóle śniło mi się dzisiaj że rodziłam, ale... Węże 🙈 i to była jakby normalna pierwsza faza porodu 😂😂 także moja psychika jest już przerażona i daje mi znać 🙈 chociaż z drugiej strony nie mogę się już doczekać, bo wyjątkowo mi ciężko w tej ciąży. Mój syn się obudził w nocy z płaczem i musiałam usypiać go w jego łóżku, co z takim brzuchem jest nielada wyzwaniem. Dobrze, że zainwestowałam mu w porządny materac to jakoś dałam radę 😂

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja pomimo tego, że miałam bardzo dobry poród to niestety rodziłam bez. Mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
    W ogóle śniło mi się dzisiaj że rodziłam, ale... Węże 🙈 i to była jakby normalna pierwsza faza porodu 😂😂 także moja psychika jest już przerażona i daje mi znać 🙈 chociaż z drugiej strony nie mogę się już doczekać, bo wyjątkowo mi ciężko w tej ciąży. Mój syn się obudził w nocy z płaczem i musiałam usypiać go w jego łóżku, co z takim brzuchem jest nielada wyzwaniem. Dobrze, że zainwestowałam mu w porządny materac to jakoś dałam radę 😂

Mi też się śnią głupoty z porodem. W pierwszej tak nie miałam a teraz zastanawiam się czy ja to normalna jestem 🥴

Fania017 lubi tę wiadomość

• BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ubranek to bardzo polecam pajacyki do spania z Next. Te dla noworodków mają nawet mankiety do zawijania raczek jeśli dziecko by się drapało po buzi. Nie trzeba oddzielnie tych rękawiczek niedrapek. No i są takie konkretne. Dla po równania mam też z hm i to są takie cieniaski, nie odsyłam bo kupiłam na promocji ale są moim zdaniem gorsze jakościowo

Wanda_89, bambari, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

• Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

My kupiliśmy ten przewijak i co prawda nie testowaliśmy jeszcze, ale wykonanie i pierwsze wrażenie bardzo na plus - materiał jest przemiły w dotyku, dostosowuje się do temperatury otoczenia, a w dodatku jest po prostu śliczny.

Niaha lubi tę wiadomość

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam się śnią porody, a mi się śniło, że byłam na krzywej i wyszły mi wyniki 400-70-800 xD idę w przyszłym tygodniu, odwlekłam to badanie chyba najdłużej jak się dało

age.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ