X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie piłkę do ćwiczeń? Właśnie zamawiam, bo już czuję w biodrach że tego potrzebuje. Mam trochę mętlik jeżeli chodzi o wymiar piłki. Mam 165-166 wzrostu - piłka 55cm jest do 165cm więc tak mocno na granicy. Czy są tu dziewczyny o takim samym wzroście, mają piłkę w tym rozmiarze i jest dobra? Czy lepiej wziąć już tą 65cm?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2024, 19:42

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A czy wpływa to jakoś na cenę?

Nie, jest to za darmo. Jeśli chciałabym żeby zdjęcia zostały nagrane na płytę cd (od nich) to byłby to koszt 50zł.

👩 34 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 1 lat ❤️ 🐶 12 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa śpiworki. Jeden z ergopouch 2,5 tog
    Wg ich opisu: TOG – skala oceny 2.5.TOG sugeruję, że produkt jest przeznaczony do użytkowania w okresie zimowym, gdy temperatura w pokoju dziecka wynosi od 17°C do 23°C
    Drugi też 2,5 tog z tommee tippee.

Rożek jeden. Do tego otulacz bambusowy my memi (taka ogromna chusta ☺️), ale to dostaliśmy w prezencie.

❤️

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulaczy to w ogóle mam tyle, że głowa mała. Trudności w podejmowaniu decyzji mocno dojeżdżają mnie w ciąży

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    IKP działa z dosyć dużym opóźnieniem (ach ta cyfryzacja tak cudownie ułatwia życie…) i doksy ze szpitala też mogą trochę iść, dlatego rzeczywiście najlepiej załatwiać takie rzeczy „ręcznie”, czyli zadzwonić lub wysłać męża jak się dziecko urodzi i będzie znany termin wypisu. To co się zostawia w szpitalu, to trochę dupokrytka dla szpitala, że nie wypuszczają Cię w las, tylko masz swoją położną, poz itd.

Dziewczyny, ja już nie wiem ile kupować czego. Ile macie rożków i śpiworów? Ja planuje kupić jednej rożek i jeden śpiworek 2,5 tog, a jak mała polubi, to potem na wiosnę kupię jej cieńszy (1-1,5 tog). Do szpitala wezmę rożek, śpiworek będzie czekał w domu. Znalazłam jeszcze takie śpiworki/otulacze, które mocno obciskają dziecko, takie antykolkowe niby - ergoPouch to się nazywa. Ma któraś?

Mamy 2 rożki i 2 śpiworki, w razie jakby poszła fontanna 😁

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Dziewczyny macie piłkę do ćwiczeń? Właśnie zamawiam, bo już czuję w biodrach że tego potrzebuje. Mam trochę mętlik jeżeli chodzi o wymiar piłki. Mam 165-166 wzrostu - piłka 55cm jest do 165cm więc tak mocno na granicy. Czy są tu dziewczyny o takim samym wzroście, mają piłkę w tym rozmiarze i jest dobra? Czy lepiej wziąć już tą 65cm?

Ja mam podobny wzrost i kupiłam w Decathlonie rozmiar M

• Makija Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2024, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-2676.jpg

Niaha, juss92, Elasure lubią tę wiadomość

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2024, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie u dr z bobasem wszystko dobrze. Oczywiście nie mam żadnego zdjęcia ładnego 🙈 liczyłam na jakieś 3d bo wczoraj po wizycie u mojej dr miałam też USG 3go trymestru. Bobas waży już 1200 i jest w 65 centylu 😅 ale moi byli raczej z tych większych na pomiarach a radzili się po 3.5 kg. Szyjka długa na 41mm
    Dostałam pozwolenie na wesele (za dwa tygodnie się wybieramy do kuzynki) dr powiedziała że spokojnie mogę nawet skakać i bawić się do rana 🤣 jak do 1 w nocy wytrzymam to będzie dobrze.

A tak to wrzuciłam powyżej podpowiedź jak ubierać niemowlaki do snu.

Niaha, agatka06, czaranna, pandzia 🐼, juss92, Elasure, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, MaggLbn, Sparky, miska122, Pati2804, Natalia K, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonReve96, monii, Gusta Blu, Bruised jesteśmy dzisiaj z Wami mocno zaciskając kciuki za udane wizyty ❤️🍀🍀🍀🍀

Gusta Blu, agatka06, czaranna, Sparky, pandzia 🐼, juss92, Jenny93, Elasure, Makija, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, MaggLbn, Pati2804, Galena, Natalia K, MonReve96, Bruised, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:

Wrzuciłam na 1 stronę 👍
    Dzięki 🥰

Makija lubi tę wiadomość

age.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☺️

Ja się właśnie zastanawiam nad otulaczem ( takim co ciasno się dziecko spowija) z the slings i chustę do noszenia. Śpiworek faktycznie lepiej dobrać pod temperaturę jaką mamy w domu :)

Waflut, ja jestem trochę niższa i zamawiałam piłkę 55 z 4fizjo. Jeżeli jeszcze nie zamówiłaś, to polecam. Nie była droga i od razu z pompką. Tam rozmiar ten był podany do wzrostu jakoś ponad 170.

MonReve ból nieco ustąpił?

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼💕

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Ja wczoraj byłam na wizycie u dr z bobasem wszystko dobrze. Oczywiście nie mam żadnego zdjęcia ładnego 🙈 liczyłam na jakieś 3d bo wczoraj po wizycie u mojej dr miałam też USG 3go trymestru. Bobas waży już 1200 i jest w 65 centylu 😅 ale moi byli raczej z tych większych na pomiarach a radzili się po 3.5 kg. Szyjka długa na 41mm
    Dostałam pozwolenie na wesele (za dwa tygodnie się wybieramy do kuzynki) dr powiedziała że spokojnie mogę nawet skakać i bawić się do rana 🤣 jak do 1 w nocy wytrzymam to będzie dobrze.

Ile firm tyle podpowiedzi 🤣
    Poniżej inna rozpiska jak dobrać śpiworek i ubranko 😅 I bądź człowieku mądry 🙈 Chyba wszystko wyjdzie w praniu

https://www.instagram.com/p/C6_WbKVic6h/?igsh=aDRreHUzbTFkd2t3

Makija lubi tę wiadomość

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty dziewczyny! Ja siedzę właśnie na glukozie. Dwa pierwsze łyki były ok, szczególnie, że czasem lubię taką lemoniadkę sobie wypić, a tu mają cytrynową. Po 300 ml już tak fajnie nie było i chyba nigdy więcej nie tknę Fanty. Stresuje mnie to badanie jak bym na jakimś egzaminie była

age.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Ja mam podobny wzrost i kupiłam w Decathlonie rozmiar M
    Też mam M z Decathlon i 165. Dla mnie jest idealna, bardzo ją lubię.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

Dzisiaj miałam jakieś koszmarki, że trafiłam do szpitala, że coś źle itd. to po przebudzeniu zaplanowałam, że może zacznę prasować w końcu i w weekend przycisnę męża do przedstawienia komody.

❤️

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś lenia, jeszcze się z łóżka nie wygrzebałam. Olafek tak uroczo się wierci w brzuszku, że aż żal mi się ruszyć 🤭

@bambari ja zaczęłam wczoraj prasować i już wiem, że mi wieki to zejdzie bo po kilku sztukach już mam dość i nogi puchną.

Co do snów to całą noc śniło mi się karmienie i mleko cieknące z piersi, plus wybieranie ubranek do szpitala. Muszę szybko się zdecydować na jakieś komplety bo mi to spędza sen z powiek. Bardzo się jakoś przejmuję, że nie trafię w dobry rozmiar 🙄

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure nasze chlopaki z tych dużych się szykują i mam ten sam problem 🙈 już zadecydowałam, że szykuje do torby zestawy w rozmiarze 56, dodatkowo tyle samo kompletów 62 zostawiam w aucie, w razie co mąż poleci przynieść jak się okażą tamte za małe.

Kciuki dziewczyny za wizyty 🤞🏻

Elasure lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj śniło badanie USG i buzia naszego synka 🥰🥰🥰 A ogólnie dzisiaj mieliśmy wizytę i się śmiałam po przebudzeniu, że nawet jak znowu się nie pokaże to ja już wiem jak wygląda, bo mi się przyśnił 🤣

Z maluszkiem wszystko dobrze i pierwszy raz naprawdę uchylił nam rąbka tajemnicy jak wygląda. Ale to było wzruszające ❤️ Patrzę na męża, a on też oczy trze 🥹🥹🥹

MaggLbn, czaranna, Przedszkolanka123, bambari, Elasure, Waflut, pandzia 🐼, juss92, Pati2804, Wero0707, Galena, Niaha, Natalia K, Makija, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość

• Elasure Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Elasure nasze chlopaki z tych dużych się szykują i mam ten sam problem 🙈 już zadecydowałam, że szykuje do torby zestawy w rozmiarze 56, dodatkowo tyle samo kompletów 62 zostawiam w aucie, w razie co mąż poleci przynieść jak się okażą tamte za małe.

Kciuki dziewczyny za wizyty 🤞🏻

Chyba też będę musiała tak podziałać ale i tak ciężko rozwikłać jakie mam na prawdę rozmiary bo to używane ciuszki, pokurczone od prania i suszenia. Także ruletka na całego będzie i tak i tak 🤣🤣

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Waflut Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Chyba też będę musiała tak podziałać ale i tak ciężko rozwikłać jakie mam na prawdę rozmiary bo to używane ciuszki, pokurczone od prania i suszenia. Także ruletka na całego będzie i tak i tak 🤣🤣

Mam to samo 😅 planuję wziąć jedno body z rozmiaru 56 i do niego dopasowywać resztę ubranek, jak coś będzie większe niezależnie od rozmiaru z metki czy jej braku to ląduje z większymi ubrankami 🤷🏻‍♀️ innego pomysłu na to już nie mam, bo body 50 z H&M jest identycznej wielkości co inne body 56, a body 68 z Zary jest wielkości innych marek 62 🙈 oszaleć można!

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 5 września 2024, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Mam to samo 😅 planuję wziąć jedno body z rozmiaru 56 i do niego dopasowywać resztę ubranek, jak coś będzie większe niezależnie od rozmiaru z metki czy jej braku to ląduje z większymi ubrankami 🤷🏻‍♀️ innego pomysłu na to już nie mam, bo body 50 z H&M jest identycznej wielkości co inne body 56, a body 68 z Zary jest wielkości innych marek 62 🙈 oszaleć można!

Ufff pocieszyłaś mnie, że nie jestem w tym sama. Ja mam jakieś nówki 56 z auchan nie wiem w sumie jak wypadają na tle innych ale wydają mi się malutkie w oczach. Porównania nie mam, więc zostaje przykładanie i wzięcie kilku różnych rozmiarów🙈 Wiem, że za bardzo się nad tym rozwodzę bo to część przygotowań i osiągnięcia spokoju przed porodem. Po porodzie jestem pewna, że obecność syna przyćmi mi wszystko 🥰 i nawet nie pomyślę o za dużym ubranku jako życiowym problemie któremu nie można łatwo zaradzić 🤭

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ