LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie piłkę do ćwiczeń? Właśnie zamawiam, bo już czuję w biodrach że tego potrzebuje. Mam trochę mętlik jeżeli chodzi o wymiar piłki. Mam 165-166 wzrostu - piłka 55cm jest do 165cm więc tak mocno na granicy. Czy są tu dziewczyny o takim samym wzroście, mają piłkę w tym rozmiarze i jest dobra? Czy lepiej wziąć już tą 65cm?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 19:42
-
Polaaaa wrote:A czy wpływa to jakoś na cenę?
Nie, jest to za darmo. Jeśli chciałabym żeby zdjęcia zostały nagrane na płytę cd (od nich) to byłby to koszt 50zł. -
Ja mam dwa śpiworki. Jeden z ergopouch 2,5 tog
Wg ich opisu: TOG – skala oceny 2.5.TOG sugeruję, że produkt jest przeznaczony do użytkowania w okresie zimowym, gdy temperatura w pokoju dziecka wynosi od 17°C do 23°C
Drugi też 2,5 tog z tommee tippee.
Rożek jeden. Do tego otulacz bambusowy my memi (taka ogromna chusta ☺️), ale to dostaliśmy w prezencie. -
Wero0707 wrote:IKP działa z dosyć dużym opóźnieniem (ach ta cyfryzacja tak cudownie ułatwia życie…) i doksy ze szpitala też mogą trochę iść, dlatego rzeczywiście najlepiej załatwiać takie rzeczy „ręcznie”, czyli zadzwonić lub wysłać męża jak się dziecko urodzi i będzie znany termin wypisu. To co się zostawia w szpitalu, to trochę dupokrytka dla szpitala, że nie wypuszczają Cię w las, tylko masz swoją położną, poz itd.
Dziewczyny, ja już nie wiem ile kupować czego. Ile macie rożków i śpiworów? Ja planuje kupić jednej rożek i jeden śpiworek 2,5 tog, a jak mała polubi, to potem na wiosnę kupię jej cieńszy (1-1,5 tog). Do szpitala wezmę rożek, śpiworek będzie czekał w domu. Znalazłam jeszcze takie śpiworki/otulacze, które mocno obciskają dziecko, takie antykolkowe niby - ergoPouch to się nazywa. Ma któraś?
Mamy 2 rożki i 2 śpiworki, w razie jakby poszła fontanna 😁 -
Waflut wrote:Dziewczyny macie piłkę do ćwiczeń? Właśnie zamawiam, bo już czuję w biodrach że tego potrzebuje. Mam trochę mętlik jeżeli chodzi o wymiar piłki. Mam 165-166 wzrostu - piłka 55cm jest do 165cm więc tak mocno na granicy. Czy są tu dziewczyny o takim samym wzroście, mają piłkę w tym rozmiarze i jest dobra? Czy lepiej wziąć już tą 65cm?
Ja mam podobny wzrost i kupiłam w Decathlonie rozmiar M -
Ja wczoraj byłam na wizycie u dr z bobasem wszystko dobrze. Oczywiście nie mam żadnego zdjęcia ładnego 🙈 liczyłam na jakieś 3d bo wczoraj po wizycie u mojej dr miałam też USG 3go trymestru. Bobas waży już 1200 i jest w 65 centylu 😅 ale moi byli raczej z tych większych na pomiarach a radzili się po 3.5 kg. Szyjka długa na 41mm
Dostałam pozwolenie na wesele (za dwa tygodnie się wybieramy do kuzynki) dr powiedziała że spokojnie mogę nawet skakać i bawić się do rana 🤣 jak do 1 w nocy wytrzymam to będzie dobrze.
A tak to wrzuciłam powyżej podpowiedź jak ubierać niemowlaki do snu.Niaha, agatka06, czaranna, pandzia 🐼, juss92, Elasure, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, MaggLbn, Sparky, miska122, Pati2804, Natalia K, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
MonReve96, monii, Gusta Blu, Bruised jesteśmy dzisiaj z Wami mocno zaciskając kciuki za udane wizyty ❤️🍀🍀🍀🍀
Gusta Blu, agatka06, czaranna, Sparky, pandzia 🐼, juss92, Jenny93, Elasure, Makija, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, MaggLbn, Pati2804, Galena, Natalia K, MonReve96, Bruised, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Makija wrote:A tak to wrzuciłam powyżej podpowiedź jak ubierać niemowlaki do snu.
Wrzuciłam na 1 stronę 👍
Dzięki 🥰Makija lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️
Ja się właśnie zastanawiam nad otulaczem ( takim co ciasno się dziecko spowija) z the slings i chustę do noszenia. Śpiworek faktycznie lepiej dobrać pod temperaturę jaką mamy w domu
Waflut, ja jestem trochę niższa i zamawiałam piłkę 55 z 4fizjo. Jeżeli jeszcze nie zamówiłaś, to polecam. Nie była droga i od razu z pompką. Tam rozmiar ten był podany do wzrostu jakoś ponad 170.
MonReve ból nieco ustąpił?
Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼💕
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Makija wrote:Ja wczoraj byłam na wizycie u dr z bobasem wszystko dobrze. Oczywiście nie mam żadnego zdjęcia ładnego 🙈 liczyłam na jakieś 3d bo wczoraj po wizycie u mojej dr miałam też USG 3go trymestru. Bobas waży już 1200 i jest w 65 centylu 😅 ale moi byli raczej z tych większych na pomiarach a radzili się po 3.5 kg. Szyjka długa na 41mm
Dostałam pozwolenie na wesele (za dwa tygodnie się wybieramy do kuzynki) dr powiedziała że spokojnie mogę nawet skakać i bawić się do rana 🤣 jak do 1 w nocy wytrzymam to będzie dobrze.
A tak to wrzuciłam powyżej podpowiedź jak ubierać niemowlaki do snu.
Ile firm tyle podpowiedzi 🤣
Poniżej inna rozpiska jak dobrać śpiworek i ubranko 😅 I bądź człowieku mądry 🙈 Chyba wszystko wyjdzie w praniu
https://www.instagram.com/p/C6_WbKVic6h/?igsh=aDRreHUzbTFkd2t3Makija lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty dziewczyny! Ja siedzę właśnie na glukozie. Dwa pierwsze łyki były ok, szczególnie, że czasem lubię taką lemoniadkę sobie wypić, a tu mają cytrynową. Po 300 ml już tak fajnie nie było i chyba nigdy więcej nie tknę Fanty. Stresuje mnie to badanie jak bym na jakimś egzaminie była
-
Jenny93 wrote:Ja mam podobny wzrost i kupiłam w Decathlonie rozmiar M
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊
Dzisiaj miałam jakieś koszmarki, że trafiłam do szpitala, że coś źle itd. to po przebudzeniu zaplanowałam, że może zacznę prasować w końcu i w weekend przycisnę męża do przedstawienia komody. -
A ja mam dziś lenia, jeszcze się z łóżka nie wygrzebałam. Olafek tak uroczo się wierci w brzuszku, że aż żal mi się ruszyć 🤭
@bambari ja zaczęłam wczoraj prasować i już wiem, że mi wieki to zejdzie bo po kilku sztukach już mam dość i nogi puchną.
Co do snów to całą noc śniło mi się karmienie i mleko cieknące z piersi, plus wybieranie ubranek do szpitala. Muszę szybko się zdecydować na jakieś komplety bo mi to spędza sen z powiek. Bardzo się jakoś przejmuję, że nie trafię w dobry rozmiar 🙄
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure nasze chlopaki z tych dużych się szykują i mam ten sam problem 🙈 już zadecydowałam, że szykuje do torby zestawy w rozmiarze 56, dodatkowo tyle samo kompletów 62 zostawiam w aucie, w razie co mąż poleci przynieść jak się okażą tamte za małe.
Kciuki dziewczyny za wizyty 🤞🏻Elasure lubi tę wiadomość
-
A mi się dzisiaj śniło badanie USG i buzia naszego synka 🥰🥰🥰 A ogólnie dzisiaj mieliśmy wizytę i się śmiałam po przebudzeniu, że nawet jak znowu się nie pokaże to ja już wiem jak wygląda, bo mi się przyśnił 🤣
Z maluszkiem wszystko dobrze i pierwszy raz naprawdę uchylił nam rąbka tajemnicy jak wygląda. Ale to było wzruszające ❤️ Patrzę na męża, a on też oczy trze 🥹🥹🥹MaggLbn, czaranna, Przedszkolanka123, bambari, Elasure, Waflut, pandzia 🐼, juss92, Pati2804, Wero0707, Galena, Niaha, Natalia K, Makija, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Waflut wrote:Elasure nasze chlopaki z tych dużych się szykują i mam ten sam problem 🙈 już zadecydowałam, że szykuje do torby zestawy w rozmiarze 56, dodatkowo tyle samo kompletów 62 zostawiam w aucie, w razie co mąż poleci przynieść jak się okażą tamte za małe.
Kciuki dziewczyny za wizyty 🤞🏻
Chyba też będę musiała tak podziałać ale i tak ciężko rozwikłać jakie mam na prawdę rozmiary bo to używane ciuszki, pokurczone od prania i suszenia. Także ruletka na całego będzie i tak i tak 🤣🤣
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
29.02.2024 ⏸️
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure wrote:Chyba też będę musiała tak podziałać ale i tak ciężko rozwikłać jakie mam na prawdę rozmiary bo to używane ciuszki, pokurczone od prania i suszenia. Także ruletka na całego będzie i tak i tak 🤣🤣
Mam to samo 😅 planuję wziąć jedno body z rozmiaru 56 i do niego dopasowywać resztę ubranek, jak coś będzie większe niezależnie od rozmiaru z metki czy jej braku to ląduje z większymi ubrankami 🤷🏻♀️ innego pomysłu na to już nie mam, bo body 50 z H&M jest identycznej wielkości co inne body 56, a body 68 z Zary jest wielkości innych marek 62 🙈 oszaleć można! -
Waflut wrote:Mam to samo 😅 planuję wziąć jedno body z rozmiaru 56 i do niego dopasowywać resztę ubranek, jak coś będzie większe niezależnie od rozmiaru z metki czy jej braku to ląduje z większymi ubrankami 🤷🏻♀️ innego pomysłu na to już nie mam, bo body 50 z H&M jest identycznej wielkości co inne body 56, a body 68 z Zary jest wielkości innych marek 62 🙈 oszaleć można!
Ufff pocieszyłaś mnie, że nie jestem w tym sama. Ja mam jakieś nówki 56 z auchan nie wiem w sumie jak wypadają na tle innych ale wydają mi się malutkie w oczach. Porównania nie mam, więc zostaje przykładanie i wzięcie kilku różnych rozmiarów🙈 Wiem, że za bardzo się nad tym rozwodzę bo to część przygotowań i osiągnięcia spokoju przed porodem. Po porodzie jestem pewna, że obecność syna przyćmi mi wszystko 🥰 i nawet nie pomyślę o za dużym ubranku jako życiowym problemie któremu nie można łatwo zaradzić 🤭
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
29.02.2024 ⏸️
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24