LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:W którym tygodniu macie pierwsze KTG? Ja mam dopiero w 35 i zastanawiam się czy to standard?
Też dostałam info od lekarza, że ktg rozpocząć po 35 tcJenny93 lubi tę wiadomość
-
@bambari wspolczuję stresów związanych z niewiadomą. Mam nadzieję, że deszcze odpuszczą zanim dojdzie do tragedii.
Co do ktg to mój lekarz powiedział, że jak się nic nie bedzie działo to pierwsze mam zrobić w terminie porodu.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Powiem Wam, że zawsze jak zaczynają się mocniejsze deszcze to się cieszę, że mieszkam w Częstochowie. Mam nadzieję, że zaraz wszystko dobrze się skończy, dziewczyny starajcie się nie stresować.
Ja ktg w poprzedniej ciąży miałam pierwszy raz jak przyjechałam już rodzić do szpitala. Teraz lekarz mówił o ktg, ale powiedziałam mu, że planuje wcześniej urodzić😂Elasure lubi tę wiadomość
-
Czy jest jakiś sposób aby przygotować się do planowego CC? Czy mogę coś teraz zrobić w tym kierunku? Czy raczej z racji, że jest to operacja to na nic?
Galena lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Czy jest jakiś sposób aby przygotować się do planowego CC? Czy mogę coś teraz zrobić w tym kierunku? Czy raczej z racji, że jest to operacja to na nic?
Natuli ma książkę na temat CC, podobno fajnie napisana i dużo wskazówek.
Czy Was też czasem tak dziwnie zakłuwa np. w okolicy pęcherza, odbytu albo spojenia łonowego? Mnie dziś zaczęło, w anglojęzycznym internecie znalazłam, że to tzw. LightningsWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 18:24
Galena lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Czy jest jakiś sposób aby przygotować się do planowego CC? Czy mogę coś teraz zrobić w tym kierunku? Czy raczej z racji, że jest to operacja to na nic?
One są już na okres po, ale mówiła, żeby to wstawanie i kładzenie się bokiem ćwiczyć już w ciąży.
Galena, Niaha, KasiaKasiaKasia lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
W temacie cesarki - planujecie jakieś plastry po zdjęciu szwów (np.sutricon)? Ja przy okazji wizyty zapytam lekarza o jego doświadczenia z podaniem żelu hyalobarier (czy odpowiednika). Drogie to ale gdyby miało pomóc w zapobieganiu zrostom to bym chciała miec podane.
-
Galena wrote:W temacie cesarki - planujecie jakieś plastry po zdjęciu szwów (np.sutricon)? Ja przy okazji wizyty zapytam lekarza o jego doświadczenia z podaniem żelu hyalobarier (czy odpowiednika). Drogie to ale gdyby miało pomóc w zapobieganiu zrostom to bym chciała miec podane.
Moja fizjo bardzo polecała zel na zrosty, ja biorę jako dodatek do CC
Też przekazała.mi wiedzę, co macie wypisana powyżej
No i tyle co nogi dostaną czucia to robić na łóżku przed spionowaniem ćwiczenia
-
Mam pytanie do dziewczyn, które planują poród SN.
Czy kupujecie i piankę ginexid i saszetki tantum rosa? Składam właśnie zamówienie na leki i się zastanawiam czy i jedno i drugie się przyda, czy tutaj lepiej jest zastosować tylko jeden z tych preparatów? -
Waflut wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które planują poród SN.
Czy kupujecie i piankę ginexid i saszetki tantum rosa? Składam właśnie zamówienie na leki i się zastanawiam czy i jedno i drugie się przyda, czy tutaj lepiej jest zastosować tylko jeden z tych preparatów?
Kupiłam oba -
Czy kupujecie i piankę ginexid i saszetki tantum rosa? Składam właśnie zamówienie na leki i się zastanawiam czy i jedno i drugie się przyda, czy tutaj lepiej jest zastosować tylko jeden z tych preparatów?
Mam tantum rosa i wacham się pomiędzy pianką ginexid a wkładką chłodzącą lansinoh
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Moja położną odradza ginexid ze względu na skład, ja miałam przy pierwszym porodzie, ale użyłam raz w szpitalu. Teraz wolę wziąć płyn do higieny intymnej który używam od zawsze i wiem, że nic mi się nie dzieje po nim.
Saszetek nie kupowałam, ale Tantum Rosa w buteleczkach kupowałam, teraz też. Używałam po sikaniu żeby nie szczypało. -
Ja nie mam za bardzo wiedzy, ale zawsze słyszałam, żeby po porodzie pracować z blizną. Najlepiej też iść do urogizjo po porodzie.Niaha lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Moja położną odradza ginexid ze względu na skład, ja miałam przy pierwszym porodzie, ale użyłam raz w szpitalu. Teraz wolę wziąć płyn do higieny intymnej który używam od zawsze i wiem, że nic mi się nie dzieje po nim.
Saszetek nie kupowałam, ale Tantum Rosa w buteleczkach kupowałam, teraz też. Używałam po sikaniu żeby nie szczypało.
Też od jednej położnej słyszałam, żeby uważać z nią, że skład średni i odczucia daje bardzo intensywne i nie każdemu one pasują, ale jak widzę ilu dziewczynom dawała ulgę, to jednak wolę mieć niż nie mieć 🙈 najwyżej nie użyje 😁 -
Galena wrote:W temacie cesarki - planujecie jakieś plastry po zdjęciu szwów (np.sutricon)? Ja przy okazji wizyty zapytam lekarza o jego doświadczenia z podaniem żelu hyalobarier (czy odpowiednika). Drogie to ale gdyby miało pomóc w zapobieganiu zrostom to bym chciała miec podane.
tak, sutricon jest na mojej liście do kupieniaGalena lubi tę wiadomość
-
Galena wrote:@KarolinaAnastazja fizjo poleciła Ci hylaobarier czy jakiś inny? Musisz sama kupić i zabrac do szpitala czy płacisz dodatkowo w szpitalu?
W moim szpitalu można dokupić, mają na miejscu.
Nazwy nie wspominała, ogólnie powiedziała,że na bliznę są super te żele, które dają od środka.