LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kofinka wrote:Czy tylko ja nie mogę spać ?🥴
Ja też się melduje 🫣 myślałam że przy takiej deszczowej pogodzie nie będzie problemu ze spaniem.Kofinka lubi tę wiadomość
-
Kofinka wrote:Czy tylko ja nie mogę spać ?🥴
U mnie też wcześniejsza pobudka 😅 ale to już standard i tak się cieszę, że udało się pospać do 6 😁 (od 1 bo zasnąć nie mogłam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 06:29
Kofinka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w kolejny deszczowy poranek 🤗 Współczuję Wam problemów ze snem. Na szczęście nie mam takiego problemu, za to czy weekend czy nie weekend, mój mały żywy budzik dba o to, żeby za długo rano nie pospać 😅 Dzisiaj o 6:30 było "to wstajemy" i koniec 😆 Miłego dnia 🩷
-
U mnie pobudka była o 3.40 do 5.30 dziś się udało jeszcze usnąć ale zwykle się nie udaje. Także ostatnio zombie to moje drugie imię 😞
Przynajmniej jest chlodno i nie budzę mokra we wszystkich zakamarkach 🤭Kofinka lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Ja oczywiście w nocy też się obudziłam, a od 5:50 mój syn nie śpi i zaczął aferę, że chce lody 🤦🏻♀️ odreagowuje przedszkole 🤦🏻♀️
Pogoda jest okropna, więc średnio się cieszę z wolnej soboty, chyba będę prasować ciuszki i pakować walizkę, bo na wszelakie wycieczki jest za zimnoKofinka, Niaha lubią tę wiadomość
-
Mnie póki co jakoś omija problem niespania. Fakt, że kładę się dość późno, bo koło północy, zwykle o 4 pobudka na siku, a potem do 8 jeszcze udaje się spać. Zdarza mi się jedynie poprzewalać trochę w półśnie i właśnie zamierzam sobie kupić poduszkę z poofi, która po ciąży może być poduszką do karmienia lub kokonem dla dziecka. Może któraś z Was ją ma?
https://poofi-shop.com/pl/poduszki-do-karmienia/2663-poduszka-ciazowa-uniwersalna-nest-by-poofi-kolor-herbaciana-roza-5902052857401.html -
Wero0707 wrote:Mnie póki co jakoś omija problem niespania. Fakt, że kładę się dość późno, bo koło północy, zwykle o 4 pobudka na siku, a potem do 8 jeszcze udaje się spać. Zdarza mi się jedynie poprzewalać trochę w półśnie i właśnie zamierzam sobie kupić poduszkę z poofi, która po ciąży może być poduszką do karmienia lub kokonem dla dziecka. Może któraś z Was ją ma?
https://poofi-shop.com/pl/poduszki-do-karmienia/2663-poduszka-ciazowa-uniwersalna-nest-by-poofi-kolor-herbaciana-roza-5902052857401.html
Mamy ten sam harmonogram snu i siku 🤣🤣🤣 Mam poduszkę z poofi, ale tę klasyczną w kształcie litery C i bardzo polecam. Już od kilku tygodni na niej śpię i nic mnie nie boli ❤️ -
Ja też mam klasyczną poofi. Pewnie będę też na niej karmić, tak robiłam z poprzednią.
-
miska122 wrote:Ja oczywiście w nocy też się obudziłam, a od 5:50 mój syn nie śpi i zaczął aferę, że chce lody 🤦🏻♀️ odreagowuje przedszkole 🤦🏻♀️
Pogoda jest okropna, więc średnio się cieszę z wolnej soboty, chyba będę prasować ciuszki i pakować walizkę, bo na wszelakie wycieczki jest za zimno -
Sparky wrote:Miśka, jak Wam idzie adaptacja w przedszkolu? 🙂
Właściwie to bardzo dobrze, lepiej niż zakładaliśmy. Rano mówi, że "nie ce tam" i pokazuje na okno, po drodze są łezki, ale jednocześnie jak mówimy, że wyjdziemy z domu jak będzie gotowy to chce od razu i jak mąż go zostawia to robi papa i idzie sam do sali (od razu na ręce pani🤣). Wczoraj mąż zapomniał mu zabrać bucików i musiałam przynieść, to jak przechodził obok sali po 10minutach od oddania go to młody już coś tam krzyczał o kołach, więc płaczu nie było
Panie mówią, że szybko się uspokaja i dobrze się bawi, jedynie jak rodzice zaczynają przychodzić po dzieci to sobie przypomina o mamie. Zdarzyło mu się posikać, ale odkąd niania nie pyta go czy chce tylko zaprowadza do toalety to nie ma wypadków. Myślałam, że będzie gorzej, bo nie chodził do żłobka i rzadko zostawał z kimś innym niż ja czy mąż, ale na szczęście się pomyliłamElasure, Sparky lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
A ja zauważyłam, że jak śpię na lewym boku z poduszka między nogami to mnie noga lewa pod kolanem boli ale jak dotykam to nie mogę zlokalizować. I nie wiem czy to mlody uciska i mnie pobolewa czy o co chodzi 🙈
Co do spania, to bym napisała, że spałam jak niemowlak, ale wiadomo jak niemowle spi...więc spałam bardzo dobrze, od 1 nad ranem do 7.30 bez pobudki 😁
Za to Snów tyle, że nie wyrabiam z Nimi 🫣
Dzisiaj rozkmina po śnie, w którym karmiłam, czy dobrze pierś przykładałam do buzi 🤣 i naszło pytanie do Was mam w praktyce. Jak to u Was było po porodzie? Jak ten czas w szpitalu płynie? Skąd wiesz jakie dziecko ma potrzeby? Czy bede wiedziec co on chce? Ale mam monologmysli 🤡 -
Kofinka wrote:A to 2 sprawa ze nawet jak zasnę to syn mnie budzi bo również przedszkole odreagowuje , jest lepiej no ale woła przez sen;) i kiedy tu odpocząć. Synek chodzi na cały dzień? Planujecie go posyłać po urodzeniu młodszego?
Planuje go dalej prowadzać jak urodzę. Nie wiem jak to wyjdzie, zobaczymy, ale wiem, że to by bardzo mi pomogło, bo w połogu opiekując się dwójką dzieci mogłoby być ciężko. Co prawda mąż na pewno weźmie wolne, ale mimo wszystko. Trochę boję się chorób, ale jak to mój gin powiedział (ma dzieci tylko ciut starsze od moich) i tak muszą przechorować, nie uniknie się. -
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny
A ja zauważyłam, że jak śpię na lewym boku z poduszka między nogami to mnie noga lewa pod kolanem boli ale jak dotykam to nie mogę zlokalizować. I nie wiem czy to mlody uciska i mnie pobolewa czy o co chodzi 🙈
Co do spania, to bym napisała, że spałam jak niemowlak, ale wiadomo jak niemowle spi...więc spałam bardzo dobrze, od 1 nad ranem do 7.30 bez pobudki 😁
Za to Snów tyle, że nie wyrabiam z Nimi 🫣
Dzisiaj rozkmina po śnie, w którym karmiłam, czy dobrze pierś przykładałam do buzi 🤣 i naszło pytanie do Was mam w praktyce. Jak to u Was było po porodzie? Jak ten czas w szpitalu płynie? Skąd wiesz jakie dziecko ma potrzeby? Czy bede wiedziec co on chce? Ale mam monologmysli 🤡
Jeśli chodzi o to czy wiemy czego dziecko chce po porodzie to jest tak naprawdę różnie. Czasem od razu wiesz, czasem jesteś załamana, że nie rozumiesz własnego dziecka. Aczkolwiek taki maluszek zazwyczaj chce piersi albo zmiany pieluszki Ewentualnie noszenia, przytulania. Odpowiednie przystawianie dziecka do piersi tak naprawdę nie jest takie łatwe, ale wszystkiego da się nauczyć, tylko trzeba mieć cierpliwośćKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie dostałam maila z rossmanna z progeamu Rossnę, że mam do odbioru paczkę pampersów za 1grosz (mój mąż też, bo również się zapisał). Więc przypilnujcie sobie, jak będziecie 33+5 (lub 33+2 bo chyba tak mam wpisane w apce) to przyjdzie Wam mail. Jedynie on wpada w oferty, a nie główną pocztę więc sobie wyszukajcie Rossnę
Te pampersy z tego co pamiętam są mniejsze (ilościowo) niż normalne paczki do kupienia, więc są super do szpitala bo zajmują mniej miejscaJenny93, juss92, Elasure, Wero0707, KarolinaAnastazja, Galena, Niaha, KasiaKasiaKasia, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Dziewczyny właśnie dostałam maila z rossmanna z progeamu Rossnę, że mam do odbioru paczkę pampersów za 1grosz (mój mąż też, bo również się zapisał). Więc przypilnujcie sobie, jak będziecie 33+5 (lub 33+2 bo chyba tak mam wpisane w apce) to przyjdzie Wam mail. Jedynie on wpada w oferty, a nie główną pocztę więc sobie wyszukajcie Rossnę
Te pampersy z tego co pamiętam są mniejsze (ilościowo) niż normalne paczki do kupienia, więc są super do szpitala bo zajmują mniej miejsca
Nie, nie. To normalna paczka 23 czy 26 sztuk. Kupowałam w Gemini właśnie z myślą o szpitalu:) -
Jenny93 wrote:Nie, nie. To normalna paczka 23 czy 26 sztuk. Kupowałam w Gemini właśnie z myślą o szpitalu:)
To nie wiem czy kiedyś to była mniejsza, czy tylko taka plotka poszła Tak czy siak to zawsze 2 dyszki oszczędności, a na dwóch paczkach 40zł, więc dobrze, że dalej robią tą akcję -
Mnie nie boli nic w tych okolicach, czasem tylko podbrzusze ale bardzo sporadycznie.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24