LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Ale gdzie to pęknięte naczynko u Ciebie było że w środku czysto ? Przy ujsciu szyjki ? Bo u mnie to czarna magia i nowość jeśli chodzi o plamienia w ciąży, nigdy tak nie miałam .
-
zulka wrote:Ja cię rozumiem i podziwiam bo ja mam tylko jedno dziecko na głowie i też totalnie na nic siły. Teraz młoda jest w przedszkolu a ja leze cały dzień. Oby szybko te siły wróciły.
A w jakim wieku masz dziecko? Moje idą do przedszkola od września i szczerze już nie mogę się doczekać. Tak jak z młodszym dzieckiem w domu lubię siedzieć tak z dziećmi w ich wieku już mi ciężko, już mają inne zainteresowania itp. Juz czuje, że nie jest w stanie dać im takiej stymulacji jak panie nauczycielki. -
bambari wrote:Cześć wszystkim, nieśmiało chyba mogę dołączyć wg aplikacji termin na 24.11.2024. Jestem po jednej becie, wynik z wczoraj 780, jutro powtórzę 😁 do lekarza planuje pójść za dwa tygodnie
Hejka, gratulacje ❤️❤️❤️ -
Bruised wrote:Dziewczyny, dziękuję za każde dobre słowo. Nikomu nie życzę takich przejść. Ta beta 666 to chyba znak 🤣
No ewidentnie ktoś chciał Ci zrobić psikusa 🙈
Dobrze że to "tylko" błąd ☺️
Witaj Bambari , witaj Sisska! ❤️Sisska lubi tę wiadomość
-
Hej, Dziewczyny! I ja się przywitam - aktualnie 5t5d, beta ładnie przyrasta, w sobotę pierwsza wizyta u lekarza. Wg OM termin to 14.11.
To moja druga ciąża, w domu już synek 6-letni
Aktualnie na tapecie już mocne mdłości. W pierwszej ciąży było tak samo. Miałam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale wyglada na to, że taka już moja urodaPaima, miska122, juss92, Niaha, zulka, Sparky, Lisek_, Pati2804, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Kinga83 wrote:Hej, Dziewczyny! I ja się przywitam - aktualnie 5t5d, beta ładnie przyrasta, w sobotę pierwsza wizyta u lekarza. Wg OM termin to 14.11.
Aktualnie na tapecie już mocne mdłości. W pierwszej ciąży było tak samo. Miałam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale wyglada na to, że taka już moja uroda
Miło, że dołączyłaś ☺️
U mnie w domu też 6latka.
Codziennie pyta kiedy będzie miała rodzeństwo. W poniedziałek mam wizytę i cieszę się, że w końcu będziemy mogli jej powiedzieć ☺️❤️Kinga83 lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Miło, że dołączyłaś ☺️
U mnie w domu też 6latka.
Codziennie pyta kiedy będzie miała rodzeństwo. W poniedziałek mam wizytę i cieszę się, że w końcu będziemy mogli jej powiedzieć ☺️❤️
Ja właśnie bardzo boję się jak synek przyjmie wiadomość, bo on jest typowym jedynakiem. Nie przepada też za małymi dziećmi, a szczególnie za ich płaczem 🙈 No nic, trzeba będzie zrobić wszystko żeby ta rewolucja była dla niego jak najmniej szokująca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 18:07
-
Kinga83 wrote:Ja właśnie bardzo boję się jak synek przyjmie wiadomość, bo on jest typowym jedynakiem. Nie przepada też za małymi dziećmi, a szczególnie za ich płaczem 🙈 No nic, trzeba będzie zrobić wszystko żeby ta rewolucja była dla niego jak najmniej szokująca.
Oj to faktycznie trudna sytuacja...
Będzie miał kilka miesięcy żeby to zaakceptować 😅Kinga83 lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Oczywiście, że tak ❤️ Gratulacje !
Jak samopoczucie?
Dziękuję, narazie dobrze, jedynie mega chce się mi ciągle spać 😅 ale przy dwulatku w domu ciężko o to, żeby się w ciągu dnia położyć. Trochę się też boję bo w pierwszej ciąży miałam na samym początku krwawienia ze skrzepami i boję się powtórki..
miska122 wrote:A ja chyba kojarzę Cię z Grudniaków 21 Więc znowu będziemy miały dzieci w podobnym czasie
Faktycznie chyba tam razem byłyśmy, fajnie 😃
Bruised wrote:O, widzę, że miałaś transfer dzień przede mną i w ten sam dzień mamy wizytę. Powodzenia 🍀
Dziękuję, Tobie również powodzenia, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze a te zawirowania z betą to tylko błąd labu 😊
-
Kinga83 wrote:Hej, Dziewczyny! I ja się przywitam - aktualnie 5t5d, beta ładnie przyrasta, w sobotę pierwsza wizyta u lekarza. Wg OM termin to 14.11.
Aktualnie na tapecie już mocne mdłości. W pierwszej ciąży było tak samo. Miałam nadzieję, że teraz będzie inaczej, ale wyglada na to, że taka już moja uroda
Gratulacje 🥰Kinga83 lubi tę wiadomość
-
LaBellePerle wrote:A w jakim wieku masz dziecko? Moje idą do przedszkola od września i szczerze już nie mogę się doczekać. Tak jak z młodszym dzieckiem w domu lubię siedzieć tak z dziećmi w ich wieku już mi ciężko, już mają inne zainteresowania itp. Juz czuje, że nie jest w stanie dać im takiej stymulacji jak panie nauczycielki.
-
zulka wrote:Moja córa skończyła 4 lata, od września chodzi do przedszkola.
To i moja zaraz skończy 4 lata, dokładnie we wrześniu. Mogłam już w tamtym roku zapisać ja do przedszkola, ale zrezygnowałam ze względu na te jej skrajne wczesniactwo -
Hej dziewczyny, czytam Was regularnie, ale żeby coś napisać to już jest problem 🫣 Wczoraj wróciłam do pracy po 1,5 tygodnia choroby swojej i małego i ciężko mi się na nowo odnaleźć w codziennej rutynie. Tym bardziej, że zmęczenie doskwiera coraz bardziej 🙈 Na drzemki w ciągu dnia nie mogę sobie zbytnio pozwolić, więc odpadam wieczorami przed tv o 21:00 🤣 Oprócz tego mam już turbo zadyszkę (z synkiem było tak samo, od początku 🫣) i bolą mnie sutki przy karmieniu. Podbrzusze pobolewa głównie wieczorami. Od wczoraj ciężko mi wchodzi śniadanie. Ale to takie wszystko lajtowe póki co... W poprzedniej ciąży mdłości zaczęły mi się po ukończeniu 7tc. Dzisiaj zrobiłam ostatni test ciążowy z moich zapasów i kreska testowa wyszła ciemniejsza, niż kontrolna 🥰
@Bruised tak czułam, że to błąd labu. W ogóle to podejrzewam, że mieli jeszcze Twoją poprzednią próbkę i to ją zbadali. Te wartości były zbyt podobne. Ja bym reklamowała to badanie, ewidentnie się pomylili, powinni oddać kasę 😀
Witam nowe koleżanki 🤗Takaja12, Paima lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny! czy można się jeszcze przyłączyć do wątku?😊♥️
aplikacje wyliczają termin 15.11
pierwsza wizyta i gine 28.03
aktualnie 5+4
miłego wieczoru dla Was!Takaja12, Paima, Elasure, Złota2024, Pati2804, LaBellePerle, miska122, Niaha, juss92 lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy planujecie powiedzieć o ciąży w pracy? Planowałam poczekać do końca pierwszego trymestru ale nie wiem czy mi się to uda...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
kopytko wrote:hej dziewczyny! czy można się jeszcze przyłączyć do wątku?😊♥️
aplikacje wyliczają termin 15.11
pierwsza wizyta i gine 28.03
aktualnie 5+4
miłego wieczoru dla Was!
Nieskromnie powiem : Czekałam na Ciebie !! 🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że dołączy jeszcze więcej osób ze strony "starań".
Jak się czujesz? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 20:25
kopytko lubi tę wiadomość
-
Jasminum wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy planujecie powiedzieć o ciąży w pracy? Planowałam poczekać do końca pierwszego trymestru ale nie wiem czy mi się to uda...
Też zawsze muslalam że powiem w drugim trymestrze, ale ze musiałam na zwolnienie to nie mialam wyjścia.
Nie obawiałam się bo akurat mam ekstra atmosferę i wszyscy się cieszą tylko bardziej ta myśl że jak coś będzie nie tak to ciężko wrócić bo wszyscy współczują. Ale zaklajmy najlepsze że prędko nie trzeba będzie wrócić i napewno nie w smutku 🤞😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 20:18