LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jasminum wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi, kiedy planujecie powiedzieć o ciąży w pracy? Planowałam poczekać do końca pierwszego trymestru ale nie wiem czy mi się to uda...
Plan mam taki:
W poniedziałek wizyta- jeśli wszystko będzie ok to biegnę do rodziców- mam już gotowy prezent, czekam tylko na zdjęcie USG.
A w kolejnych dniach poinformuję kierownika.
Myślałam aby powiedzieć później...
Ale powiem szybko- potrzebujemy miesiąca/dwóch aby kogoś przyuczyć na zastępstwo.
No i nie wiem jak się będę czuła .
Nie chcę brać L4 bo planujemy jeszcze urlop za granicą.
Kiedy Kiero będzie wiedzieć o ciąży, będę mogła brać pojedyncze dni urlopu zamiast L4.
-
kopytko wrote:hej dziewczyny! czy można się jeszcze przyłączyć do wątku?😊♥️
aplikacje wyliczają termin 15.11
pierwsza wizyta i gine 28.03
aktualnie 5+4
miłego wieczoru dla Was!
Jasne, witamy i gratulujemy💚🥳
@Jasminum ja powiedziałam po serduszku, spać nie mogłam po nocach budziłam się o 3/4 nad ranem i pierwsza myśl praca, teraz już czuję się kiepsko prawie cały czas. Kierowniczki przyjęły to super i jestem gotowa iść już na l4, jutro wizyta i mam nadzieję nie wracać prędko do pracy mając nadzieję że z dzieciątkiem będzie dobrze.kopytko, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Paima wrote:Nieskromnie powiem : Czekałam na Ciebie !! 🥰🥰🥰 Mam nadzieję, że dołączy jeszcze więcej osób ze strony "starań".
Jak się czujesz? ☺️
jak miło!🫶🏼
ja również czekam na dostawę dziewczyn😁 nie wiem dlaczego dopiero wpadłam na to żeby poszukać na forum tematów o ciąży zamiast tylko starania😂
czuję się o dziwo normalnie, aż za normalnie i mnie to drażni. DAJCIE JAKIEŚ OBJAWY!!!! cały tamten tydzień coś czułam, a teraz nic😑 a beta ładnie rośnie. troszkę nadrobiłam ten wątek. widzialam, że również macie 6letnie dzieci-jak ja.
moja córka nie zareagowała najlepiej, typowa jedynaczka. po kilku godzinach i poważnej rozmowie mała cieszy się i caluje mój brzuch 😁także wszystko do przegadania, dziecko potrzebuje też czasu na oswojenie się.
fajnie, że tu trafiłam. chętnie zapoznam się z historią nowo poznanych tu dziewczyn i dowiem się co słychać u tych co już kojarzę 😘Kinga83 lubi tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
Dziękuję Wam za wszystko ❤ za rady i kciuki 😘😘❤🍀 spokojnego wieczoru życzę nam wszystkim 😊Paima, Przedszkolanka123, LaBellePerle, Elasure, kopytko, Takaja12, MaggLbn, Kinga83, miska122, Niaha, Sparky, Kofinka, juss92, Jasminum, zulka lubią tę wiadomość
-
kopytko wrote:jak miło!🫶🏼
ja również czekam na dostawę dziewczyn😁 nie wiem dlaczego dopiero wpadłam na to żeby poszukać na forum tematów o ciąży zamiast tylko starania😂
czuję się o dziwo normalnie, aż za normalnie i mnie to drażni. DAJCIE JAKIEŚ OBJAWY!!!! cały tamten tydzień coś czułam, a teraz nic😑 a beta ładnie rośnie. troszkę nadrobiłam ten wątek. widzialam, że również macie 6letnie dzieci-jak ja.
moja córka nie zareagowała najlepiej, typowa jedynaczka. po kilku godzinach i poważnej rozmowie mała cieszy się i caluje mój brzuch 😁także wszystko do przegadania, dziecko potrzebuje też czasu na oswojenie się.
fajnie, że tu trafiłam. chętnie zapoznam się z historią nowo poznanych tu dziewczyn i dowiem się co słychać u tych co już kojarzę 😘
Jeszcze chwila i objawy dadzą o sobie znać.
A może będziesz tym szczęśliwcem, który znosi ciążę bez najmniejszych trudności.
Oo ciekawe, że tylko moja tak się domaga rodzeństwa 😅 ja już się nie mogę doczekać jej reakcji 😅 będę nagrywać.
kopytko lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
Dziękuję Wam za wszystko ❤ za rady i kciuki 😘😘❤🍀 spokojnego wieczoru życzę nam wszystkim 😊
Cudnie Pati!! Wzajemnie miłego wieczoru ☺️☺️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Dziękuję Wam za wszystko ❤ za rady i kciuki 😘😘❤🍀 spokojnego wieczoru życzę nam wszystkim 😊
Tylko u mnie taki malusi pęcherzyk ciążowy w porównaniu do TwojegoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 21:02
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
super!!! świetne wieści ♥️
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć?
Może się troszkę przedstawię. Staraliśmy się z narzeczonym 8 miesięcy. Dla niektórych mało, dla innych dużo. Ja zdecydowanie należę do tych drugich 🤣 W 8 cyklu dni owulacji spędziliśmy na wyjeździe w górach, to wtedy tam pierwszy raz miałam krwawienie owulacyjne. Dla mnie szok 🤣 Weekend 9-10.03 spędziliśmy u kuzynki w Poznaniu. W górach jak i tutaj nie oszczędzałam się, chciałam to wypiłam. Postanowiłam zrobić test 11.03.... Patrzę moje zdziwienie test o czułości 25, ale po namowie koleżanki zrobiłam. Druga kreska po 30 sekundach. Radość nie do opisania. Chociaż, stop... Dobrze wiecie co to za radość 😁 beta następnego dnia 1251,15/progesteron 32,490. Beta po 48h 2653,44/progesteron 34,590. Dzisiaj wizyta u ginekologa 5+2. Pęcherzyk ciążowy 12mm, jest pęcherzyk żółtkowy. Ale ciekawostka. Gin mówi mi o jakiejś kresce i o zajawce na ciążę bliźniaczą, chociaż ten drugi pęcherzyk jest malutki i nieforemny. Także dużo może się zmienić. Pewnie rozwinie się tylko jedna.
Miałyście tak może? Jak to u was wyglądało?
Następna wizyta za dwa tygodnie i dwa dni. Mam nadzieję, że będzie zarodek 🥹🥹
Dołączam link do zdjęcia USG:
https://ibb.co/VSHgwKVWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca, 21:06
Takaja12, kopytko, Kinga83, Niaha, LaBellePerle, Kofinka, juss92, zulka lubią tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
xmadziax wrote:Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć?
Może się troszkę przedstawię. Staraliśmy się z narzeczonym 8 miesięcy. Dla niektórych mało, dla innych dużo. Ja zdecydowanie należę do tych drugich 🤣 W 8 cyklu dni owulacji spędziliśmy na wyjeździe w górach, to wtedy tam pierwszy raz miałam krwawienie owulacyjne. Dla mnie szok 🤣 Weekend 9-10.03 spędziliśmy u kuzynki w Poznaniu. W górach jak i tutaj nie oszczędzałam się, chciałam to wypiłam. Postanowiłam zrobić test 11.03.... Patrzę moje zdziwienie test o czułości 25, ale po namowie koleżanki zrobiłam. Druga kreska po 30 sekundach. Radość nie do opisania. Chociaż, stop... Dobrze wiecie co to za radość 😁 beta następnego dnia 1251,15/progesteron 32,490. Beta po 48h 2653,44/progesteron 34,590. Dzisiaj wizyta u ginekologa 5+2. Pęcherzyk ciążowy 12mm, jest pęcherzyk żółtkowy. Ale ciekawostka. Gin mówi mi o jakiejś kresce i o zajawce na ciążę bliźniaczą, chociaż ten drugi pęcherzyk jest malutki i nieforemny. Także dużo może się zmienić. Pewnie rozwinie się tylko jedna.
https://ibb.co/VSHgwKV
Witamy ☺️
Ciekawe jak się u Ciebie sytuacja rozwinie.
Gratulacje! ❤️💞xmadziax lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Cudownie ❤️❤️❤️
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
xmadziax wrote:Cześć dziewczyny! Czy mogę do Was dołączyć?
https://ibb.co/VSHgwKV
moje marzenie odkąd pamiętam, bliźniaki🥹 oby wszystko
się pięknie rozwijało, nawet jeżeli nie (tfutfu) to jeden cud to dalej cud✊🏼♥️Takaja12, xmadziax lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Dziewczyny, bierzecie no spe ? Ja mam delikatne spięty brzuch na dole i po bokach i znowu brudzę na jasno różowo i brązowo delikatnie , myślę czy nie wziąć no spy..
-
kopytko wrote:moje marzenie odkąd pamiętam, bliźniaki🥹 oby wszystko
się pięknie rozwijało, nawet jeżeli nie (tfutfu) to jeden cud to dalej cud✊🏼♥️kopytko lubi tę wiadomość
11.03. ⏸️🩷🩵 8 CS
8+5 💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
•22.05. 1 cykl po poronieniu
•17.06. skromne ⏸️🙏🏻
• 18.06. (7:50) - beta HCG 176/prog. 27,800 ✊🏻
•20.06.⏸️/(7:51) beta HCG 387 (przyr.116,5%)/prog. 26,700
•24.06. beta HCG: 2376/prog. 28,900
•1.07. zarodek 0,26cm 🥹🤞🏼
• 22.07. 2,13cm bąbelka z ❤️
• 19.08. 6,28cm dzidziusia 164bmp❤️
•21.08 papp-a: niskie ryzyka
•16.09. 165g chłopca 🩵
•14.10. 340g 👦🏻🩵
•22.10 połówkowe 429g małego gimnastyka 🩵
•28.10 wizyta ✅
•18.11 wizyta ⏳
💊Prenatal duo, magne B6 forte, urosept, ascofer
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny, bierzecie no spe ? Ja mam delikatne spięty brzuch na dole i po bokach i znowu brudzę na jasno różowo i brązowo delikatnie , myślę czy nie wziąć no spy..
Możesz wziąć nospe i magnezPati2804 lubi tę wiadomość
-
Super, że tyle nowych dziewczyn się pojawia na wątku ☺️
Ja zawsze myślałam jak to super mieć bliźniaki, ale po urodzeniu syna strasznie chciałam zobaczyć tylko jeden pęcherzyk na wizycie 😂 bliźniaki są mega urocze i na pewno mają dużo plusów, ale mój dwulatek czasem daje mi tak popalić, że jeszcze jedno dziecko mi w zupełności wystarczy 😂
xmadziwx trzymam kciuki za piękny rozwój sytuacji✊ -
kopytko wrote:hej dziewczyny! czy można się jeszcze przyłączyć do wątku?😊♥️
aplikacje wyliczają termin 15.11
pierwsza wizyta i gine 28.03
aktualnie 5+4
miłego wieczoru dla Was!
Gratulacje 🥰kopytko lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Cudowne informacje ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Czy miałyście robiona cytologię lub posiew ? Zastanawiam się, bo czytalam że robi się na początku ciazy ale ja nie mialam
Mi na poniedziałkowej wizycie lekarz pobrał cytologię. Dostałam jeszcze skierowanie na USG piersi ale nie miałam głowy, żeby się zapisać.
Przyszły wyniki, beta 12000, prog. 17,70. Ten progesteron mnie martwi W czwartek powtórka.
Takaja12 lubi tę wiadomość