X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    No lekarz na prawdę dogłębnie sprawdza i analizuje wszystkie wyniki, dziś wizyta 1h20min. Ciąża na lekach więc ma dużo puzzli do składania i nigdy nic nie pośpiesza, czuję się naprawdę zaopiekowana na tych wizytach.

Co do info o łożysku to nie wiem skąd to, podpytaliśmy tylko mniej wiecej o obecne umiejscowienie zarodka względem ciała 😂

Wow to super lekarz naprawdę 💛

preg.png
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 marca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie pracy, to myślę, że nie uda mi się utrzymac tego długo w tajemnicy, bo coraz gorzej się czuje ... Nie chce jeszcze iść na L4 ale w razie gorszego dnia mieć możliwość iść na pojedynczy urlop... Zobaczę jak jutrzejszą wizyta i będę musiała się zastanowić ...

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • bambari Autorytet

Wysłany: 20 marca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, żeby powiedzieć w pracy około 12 tygodnia, ale najpierw dzisiaj beta 2, później serduszko i jak będzie wszystko ok, to możliwe, że powiem wcześniej. Zaczynam w pracy nowy projekt, dobrze jakby poszukali zastępstwa. Nie miałabym skrupułów żeby pójść dosyć szybko na zwolnienie, bo mam bardzo stresująca pracę, średnio ja lubię i mam dużo spotkań z klientami. Jak dopadna mnie mdłości to nie wyobrażam sobie tych biznesowych spotkań.

Trzymajcie dziś kciuki za przyrost bety u mnie :)

Takaja12, Elasure, Sisska, Jasminum, Niaha, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240319-203425.jpg

Na wizycie okazało się że ginekolog w środku nie widział już w ogóle śladów krwi , na usg wszystko dobrze, ciałko krwotoczne dalej jest ale nie przeszkadza, czekamy aż się wchłonie, krwiaków żadnych nie ma , stwierdził że to plamienie to od nadżerki bo skoro w macicy czysto to musiała ona zawinić .
    Nie słuchaliśmy serduszka ani nie liczyliśmy ilości, biło rytmicznie , sama widziałam, więc gin stwierdził że jest wszystko super 😊 założył mi już kartę ciąży i mówił że nie ma potrzeby żebym przyszła na wizytę 26 marca , mam ją odwołać i widzimy się 9 kwietnia 🙂
    Dziękuję Wam za wszystko ❤ za rady i kciuki 😘😘❤🍀 spokojnego wieczoru życzę nam wszystkim 😊
    Wiedziałam, że u ciebie te plamienia to nic poważnego. Oby już tak zostało.

Nospę biorę jak tylko zaczyna mnie boleć brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca, 11:36

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dajcie proszę znać czy swoje ciąże będziecie prowadzić prywatnie czy na NFZ ?
    Ja zawsze chodziłam prywatnie - niestety moja lekarka nie przyjmuje już w poradni, ale za to jest na oddziale szpitalnym w razie gdyby coś.
    Sądzę, że ciężko będzie mi się wbić w NFZ …
    Dajcie proszę znać jak jest u Was i co myślicie.
    Dodam, że to moja pierwsza ciąża ☺️

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie, chociaż to duży koszt, ale u mnie na NFZ ciężko o terminy. A w dodatku mój ginekolog jest świetnym lekarzem i nawet nie chcę prowadzić ciąży u kogoś innego 😊 wgl ja chodząc do lekarza prywatnie, czuję się lepiej zaopiekowana i zauważyłam, że oni mają lepszy sprzęt do badań.

Bibi24 lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie głównie ze względu że ciąża na lekach i łatwiej mi z terminami, ale na nfz tez się zgłoszę żeby chociaz jakieś badania te podstawowe typu kiła, toxo etc. dostać.

Bibi24 lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Jasminum Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Dziewczyny, dajcie proszę znać czy swoje ciąże będziecie prowadzić prywatnie czy na NFZ ?
    Ja zawsze chodziłam prywatnie - niestety moja lekarka nie przyjmuje już w poradni, ale za to jest na oddziale szpitalnym w razie gdyby coś.

Szukałam lekarza na NFZ i u nas najbliższe terminy na czerwiec/lipiec ;o Mogłabym chodzić prywatnie, ale przeraża mnie ilość płatnych badań, kiedy czeka mnie remont i dużo wydatków... Zapisałam się więc do byle jakiego lekarza na NFZ żeby mieć darmowe badania, a będę chodzić też prywatnie na wizyty. Nic lepszego nie wymyśliłam...:(

Bibi24 lubi tę wiadomość

👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

💣Hashimoto - TSH 1,170 ;D Letrox 75

FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:

Ja do tej pory wszystko robiłam prywatnie, a teraz przyszedł czas na NFZ.
    Z tego względu, że moja dr przyjmuje mnie na NFZ bez kolejki, a prywatnie to jednak bardziej kłopotliwe dostać się do niej, bo naprawdę sporo kobiet na nią poluje.
    Do tego mam fajną przychodnię, spoko położną i dużo udogodnień jak np. darmowa szkoła rodzenia.

Bibi24 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 20 marca, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Już po, na tą chwilę wszystko w porządeczku, Pixel w ciągu tygodnia urósł z 2,1 na około 7,8mm 😮🤭 i serduszko już bije na 123 🥰
    Pęcherzyka doktor nie mierzy bo nie potrzebuje go do wyznaczenia wieku ciąży. Z USG dalej jesteśmy dzień do przodu więc 6+5. Łożysko na przedniej ścianie więc ruchy będą podobno mniej odczuwalne.

Zwiększoną mam dawkę clexane z 0,4 na 0,6 i po 2 tygodniach mam zrobić anty xa i stawić się na wizytę 4.04 🙂
    Dawkę accofilu utrzymujemy na ta chwilę 1 ampulka na 3dni mimo ze bardzo mocno reaguję, jak leukocyty dobiją do 40tys. to mam odstawić i kontrolować morfologię, jak spadnie to będziemy patrzeć dalej na dawkę.

Dostałam też zwolnienie z pracy więc będę rozpoczynać kurs drzemki bo od dwóch dni pojawiła się senność😴😴 zalecony ruch na utrzymanie wagi i glikemii po posiłkowej.

Mam nadzieję że endorfiny po dzisiejszej wizycie utrzymają się do kolejnej wizyty😂 zdjęcie kiepskiej jakości, może kiedyś wybiorę się na wizytę do kogoś z lepszym sprzętem żeby mieć jakieś ładniejsze na pamiątkę ☺️

1198617d4a2d1.jpghttps://zapodaj.net/plik-qG849tTkya

Cudowne wieści! ❤️

Co do prowadzenia ciąży- w poniedziałek byłam na NFZ i tak średnio mi ten lekarz podszedł, chociaż opinie ma nawet dobre. Jednak Nic nie wytłumaczył.
    Na jutro umówiłam się prywatnie, skonsultować ten progesteron i pewnie USG też zrobimy. Zobaczymy co wyjdzie, jak będzie wszystko ok to poszukam innego lekarza na NFZ. Żeby chociaż te badania mieć refundowane, bo koszty są spore jednak.

Elasure, Bibi24 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, też się obawiam tych kosztów, a z drugiej strony to już wiem, że ciężko mi się będzie wbić na NFZ
    Jutro będę u mojej ginekolog i też zapytam ją wprost oczywiście jak wszystko będzie okej - bo kompletnie nie mam pojęcia jakie to mogą być koszty.

Zastanawiałam się jeszcze nad ubezpieczeniem pakietu medycznego 🤔 wiem, że niektóre T.U. Mają całe prowadzenie ciąży z badaniami koszt miesięczny ok 200 zł

preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:

Ja chyba z Luxmed, przynajmniej badania mam w pakiecie, który sponsoruje pracodawca. Chociaż ciężko trafić żeby chodzić do tego samego, więc jeszcze myślę :(

Bibi24 lubi tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, czekam aż aktywują mi ubezpieczenie z PZU i wtedy na PZU.
    Nie ufam lekarzom na NFZ i ich sprzętowi, nie zauważyli ciąży pozamacicznej i gdyby nie mój upór to różnie mogłoby się skończyć 🙈

Bibi24 lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Ja chodzę prywatnie, czekam aż aktywują mi ubezpieczenie z PZU i wtedy na PZU.
    Nie ufam lekarzom na NFZ i ich sprzętowi, nie zauważyli ciąży pozamacicznej i gdyby nie mój upór to różnie mogłoby się skończyć 🙈

Jaki masz miesięczny koszt ?

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Jaki masz miesięczny koszt ?

Czekam na info od taty, bo do niego jestem dopisana. Coś mówił o 150zł miesięcznie, ale zobaczymy ile ostatecznie wyjdzie

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Złota2024 Koleżanka

Wysłany: 20 marca, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również korzystam PZU, akurat w pracy mamy takie ubezpieczenie. Bardzo Jestem zadowolona.

• zulka Autorytet

Wysłany: 20 marca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi24 wrote:
    Ja prywatnie u mojego lekarza z kliniki bo tez przyjmuje w gabinecie prywatnie ale badania w Luxmed bo tam mam abonament. Na prenatalne lekarz mi wystawi skierowanie na Nfz.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    Już po, na tą chwilę wszystko w porządeczku, Pixel w ciągu tygodnia urósł z 2,1 na około 7,8mm 😮🤭 i serduszko już bije na 123 🥰
    Pęcherzyka doktor nie mierzy bo nie potrzebuje go do wyznaczenia wieku ciąży. Z USG dalej jesteśmy dzień do przodu więc 6+5. Łożysko na przedniej ścianie więc ruchy będą podobno mniej odczuwalne.

Zwiększoną mam dawkę clexane z 0,4 na 0,6 i po 2 tygodniach mam zrobić anty xa i stawić się na wizytę 4.04 🙂
    Dawkę accofilu utrzymujemy na ta chwilę 1 ampulka na 3dni mimo ze bardzo mocno reaguję, jak leukocyty dobiją do 40tys. to mam odstawić i kontrolować morfologię, jak spadnie to będziemy patrzeć dalej na dawkę.

Dostałam też zwolnienie z pracy więc będę rozpoczynać kurs drzemki bo od dwóch dni pojawiła się senność😴😴 zalecony ruch na utrzymanie wagi i glikemii po posiłkowej.

Mam nadzieję że endorfiny po dzisiejszej wizycie utrzymają się do kolejnej wizyty😂 zdjęcie kiepskiej jakości, może kiedyś wybiorę się na wizytę do kogoś z lepszym sprzętem żeby mieć jakieś ładniejsze na pamiątkę ☺️

1198617d4a2d1.jpghttps://zapodaj.net/plik-qG849tTkya
    Super wieści 🥰

Elasure, Złota2024 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 20 marca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpowiedzcie jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 ale przeczytałam że ma on mała dawkę witaminy D (800) I żelazo kotre nie zawsze jest zalecane.
    Na dodatek nie ma kwasów DHA i zastanawiam się czy powinnam je brać bo lekarz nic nie mowil, a w internecie jak szukałam było że to później ważne więc nie kupowałam. Teraz trafiłam na ranking suplementów i podkreślał że DHA są ważne tak jak witamina D w dawce 2000

preg.png
  • bambari Autorytet

Wysłany: 20 marca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takaja12 wrote:
    Podpowiedzcie jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 ale przeczytałam że ma on mała dawkę witaminy D (800) I żelazo kotre nie zawsze jest zalecane.
    Na dodatek nie ma kwasów DHA i zastanawiam się czy powinnam je brać bo lekarz nic nie mowil, a w internecie jak szukałam było że to później ważne więc nie kupowałam. Teraz trafiłam na ranking suplementów i podkreślał że DHA są ważne tak jak witamina D w dawce 2000
    Ja biorę puria uno a po 12 tygodniu planuje pueria Duo.
    Z polecenia ginekologa jeszcze w okresie starania

Takaja12 lubi tę wiadomość

II 16.03.2024

preg.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ