LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja biorę wszystko osobno
Folian, B12 metylowana, cholina, jod, magnez i B6, wit D 10tys., kwas omega + DHA, EPATakaja12, Kofinka lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Dziewczyny beta wzrosła do 24tys. a progesteron spadł z 17 do 15...👩26l - usunięte torbiele endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN
💣Hashimoto - TSH 1,170 Letrox 75
FT4- 0,96 ng/dl
FT3 - 3,2 pg/ml
aTpo - 50 IU/ml ⬆️
aTG - 18,3 IU/ml
Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
Glukoza - 86 mg/dl
Wapń - 4,84 mEq/l
Żelazo - 62 ug/dl
FSH - 5,05 mIU/ml
LH - 3,66 mIU/ml
D3 - 38,60 ng/ml
B12 - 527,00 pg/ml
💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox
"Kiedy pragnie się cudu, trzeba umieć czekać." 💝 -
Jasminum wrote:Dziewczyny beta wzrosła do 24tys. a progesteron spadł z 17 do 15...
Dla spokoju ducha warto przegadać wynik z lekarzem.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Podpowiedzcie jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 ale przeczytałam że ma on mała dawkę witaminy D (800) I żelazo kotre nie zawsze jest zalecane.
Na dodatek nie ma kwasów DHA i zastanawiam się czy powinnam je brać bo lekarz nic nie mowil, a w internecie jak szukałam było że to później ważne więc nie kupowałam. Teraz trafiłam na ranking suplementów i podkreślał że DHA są ważne tak jak witamina D w dawce 2000
W pierwszej ciąży brałam pregne. Teraz zdecydowałam się na mama dha premium plusTakaja12 lubi tę wiadomość
-
Jasminum wrote:Dziewczyny beta wzrosła do 24tys. a progesteron spadł z 17 do 15...
Myślę, że najlepiej dać znać lekarzowi jakie wyniki i poprosić o jakieś tabletki/globulki z progiemTakaja12, Pati2804, Jasminum lubią tę wiadomość
-
Bibi24 wrote:Dziewczyny, dajcie proszę znać czy swoje ciąże będziecie prowadzić prywatnie czy na NFZ ?
Ja zawsze chodziłam prywatnie - niestety moja lekarka nie przyjmuje już w poradni, ale za to jest na oddziale szpitalnym w razie gdyby coś.
Sądzę, że ciężko będzie mi się wbić w NFZ …
Dajcie proszę znać jak jest u Was i co myślicie.
Dodam, że to moja pierwsza ciąża ☺️
ja prywatnie zdecydowanie. mam umówioną wizytę u ordynatora naszego szpitala, świetny sprzęt i świetny facet, dużo osób polecało. zastanawiam się również nad badaniem NIFTY ale muszę o tym poczytać więcej.👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Jasminum tez bym skonsultowała to lekarzem czy nie dołożyć trochę progesteronu. Ja na poczatku ciazy miałam proga 50 a za dwa tygodnie na lekach 38 więc też mi spadł. Teraz zbadałam jak to wygląda po miesiącu i czekam na wyniki.
Dzięki są info o suplach. Chyba nikt nie ma w składzie żelaza i Wit D macie więcej🤔 no i to DHA.
Jutro dokupię DHA i zbadam poziom D i ferrytyny i zobaczę czy coś zmienić -
Ja będę prowadzić ciążę prywatnie, tak jak poprzednio. Kompletnie nie mam zaufania do NFZ w tej kwestii 🤷🏼♀️
Na początku brałam mamadha premium plus (brałam od porodu, bo ciągle jestem kp), ale zmieniłam teraz na puerię uno - ma lepszy skład, więcej kwasu foliowego, cholinę. Ale za to ma mniej dha, więc dokupiłam dodatkowo dha z prenacaps. W poprzedniej ciąży brałam wszystko osobno, ale teraz już mi się nie chce z tym wszystkim bawić tak szczerze mówiąc 😝Takaja12, Niaha lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Podpowiedzcie jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 ale przeczytałam że ma on mała dawkę witaminy D (800) I żelazo kotre nie zawsze jest zalecane.
Na dodatek nie ma kwasów DHA i zastanawiam się czy powinnam je brać bo lekarz nic nie mowil, a w internecie jak szukałam było że to później ważne więc nie kupowałam. Teraz trafiłam na ranking suplementów i podkreślał że DHA są ważne tak jak witamina D w dawce 2000Takaja12 lubi tę wiadomość
-
kopytko wrote:jak mija Wam dzień? u mnie dalej brak objawów. od jutra planuję robić zdjęcia brzucha by sobie później porównywać🤭
jak się czujecie? jak objawowo u Was?
Ja już mam ochotę na więcej rzeczy do jedzenia chociaż nadal na mieso nie mogę patrzeć. Dziś spalam popołudnie całe i zjadłam platki na szybko zamiast obiadu bo nie chciało mi się robić nic.
Teraz ryba w sosie brokułowym piecze się w piekarniku ziemniaczki gotują i do tego buraczki 🤤
Robiłam ostatnio zdjęcie brzucha i mam wrażenie że jest okrągły lekko wieczorami chociaż koleżanka mowi mi że to wzdęcie 🤭kopytko lubi tę wiadomość
-
kopytko wrote:jak mija Wam dzień? u mnie dalej brak objawów. od jutra planuję robić zdjęcia brzucha by sobie później porównywać🤭
U mnie dzisiaj dwie drzemki, senność straszna. Po drzemkach wilczy, wielki głód i mdłości 🤨
Wczoraj zrobiłam sobie pancakes, na kolację pyszne a dzisiaj już mi przez gardło nie przeszło. Mąż dojada 😅
Z tabletek biorę Omega med optima start, dodatkowo piję omegę z eqology i tyle na ten moment.Takaja12, kopytko lubią tę wiadomość
-
Mnie się ciągle chce spać 😴 i plamie delikatnie na brązowo. Innych objawów brak, ale w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów, a brzuch mi tak pomału rósł, że mało kto wiedział o ciąży póki sama nie powiedziałam 😁 Aaa piersi bolą mega ale to raczej od branych leków.Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Kofinka, miska122, Przedszkolanka123, Takaja12, LaBellePerle, Bibi24, Sisska, Pati2804, Paima, Jasminum, Sparky, Niaha, zulka, MonReve96 lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie badań prenatalnym I trymestru, bo wszędzie widzę, że pojawia się Test zintegrowany według FMF i powiem szczerze nie wiem na czym to polega. 🤔 Pomożecie wyjaśnić mi to.
Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych tematach 🙈 -
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie badań prenatalnym I trymestru, bo wszędzie widzę, że pojawia się Test zintegrowany według FMF i powiem szczerze nie wiem na czym to polega. 🤔 Pomożecie wyjaśnić mi to.
Jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tych tematach 🙈Takaja12 lubi tę wiadomość
-
juss92 wrote:
juss92 lubi tę wiadomość
-
Jakoś tak bez objawów 😅
Piersi nie są takie napięte, brzuch nie ciągnie tak bardzo... Ale za to głowa boli okropnie i w pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr taki był...
Oby do poniedziałkowej wizyty 🤞🏼🙄
kopytko lubi tę wiadomość
-
juss92 wrote:
Super wieści! 🥰🥰juss92 lubi tę wiadomość