X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Nie, ja właśnie wstałam. Udało mi się przespać z 2,5-3h. W nocy brzuch bolał, macica się stawiała, ale jest ostatecznie spokój. Plamienie nadal mam, byłam w toalecie, przeczysciło mnie. Tak jakby organizm szykował się do porodu, ale póki co nic więcej się nie dzieję, więc nie robię paniki, męża wysyłam do pracy i będę obserwować.
    Także ja cały czas wiem, że nic nie wiem 🤭 ale szyjka w nocy mocno pracowała, więc może jednak się uda że do poniedziałku młody sam wyjdzie 🤷🏻‍♀️

Jeszcze jest trochę czasu do poniedziałku. Negocjuj z młodym niech się zlituje nad mamusią ❤️ Najważniejsze, że coś się dzieje. Może powoli, ale wygląda jakby się rozkręcało.

Nowa współczuję przeżyć 🫂 Najważniejsze, że mężowi udało się ich przywołać do porządku. Oby takie sytuacje już się nie powtórzyły ❤️

Pati kciuki żebyście szybko wyszli. Z tymi pomiarami wagi to też trzeba brać poprawkę. Na moim ostatnim USG było +-400 g. No 400 g w każdą stronę to jednak sporo...

miska122, BabaJaga89, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Waflut Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki żeby Was szybko puścili do domu i okazał się to fałszywy alarm 🤞🏻

Nowa ale koszmar, strasznie współczuję przeżyć 😢 nasza „służba” zdrowia to jest porażka… mam nadzieję, że Ci się już przygody nie powtórzą i spokojnie odeśpisz stresy i szybko zapomnisz.

Miska musisz odbyć chyba z małym rozmowę dyscyplinującą 😆 puść mu jakąś muzykę motywującą typu Nickelback- what are you waiting for, może potrzebuje większej zachęty 😂 🙈 ale kciuki ciągle mam zaciśnięte żeby się nad mamą już zlitował 🤞🏻🍀

Niaha kciuki za wizytę, żeby poszło wszystko po Twojej myśli ♥️

Ja mam dzisiaj jeszcze telekonsultacje z prowadzącym popołudniu, okaże się co z moim nadciśnieniem, bo od środy mierze 3 razy dziennie i nie spada nic poniżej 130/80, czasem leżąc na kanapie przekracza 140/80 także zobaczymy co dalej 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 09:08

miska122, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut daj znać po konsultacji🤗

Karmen, Juss, jak tam u Was? 🥰

Dziewczyny, jakie macie czapeczki dla dzieci na wyjście ze szpitala? Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że mam milion takich cienkich materiałowych czapek w mini rozmiarze, ale cieplejsze mam raczej za duże 🤔 I tak dumam co kupić 🤔

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Dziewczyny, jakie macie czapeczki dla dzieci na wyjście ze szpitala? Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że mam milion takich cienkich materiałowych czapek w mini rozmiarze, ale cieplejsze mam raczej za duże 🤔 I tak dumam co kupić 🤔

My będziemy przechodzić tylko ze szpitala do auta na parkingu, więc ja małemu zapakowałam cienką bawełnianą czapeczkę i na to nałożę kaptur od kombinezonu. Będziemy na dworze max 2-3 minuty łącznie, więc wydaje mi się że to wystarczy 😁 potem na spacery dokupiłam tylko coś cieplejszego.

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    My będziemy przechodzić tylko ze szpitala do auta na parkingu, więc ja małemu zapakowałam cienką bawełnianą czapeczkę i na to nałożę kaptur od kombinezonu. Będziemy na dworze max 2-3 minuty łącznie, więc wydaje mi się że to wystarczy 😁 potem na spacery dokupiłam tylko coś cieplejszego.

No to w takim razie co masz na spacery? 😀 My też będziemy szli ze szpitala na parking, no ale jakoś tak człowiek nie miał problemu to sobie stworzył 😂

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Waflut daj znać po konsultacji🤗

Karmen, Juss, jak tam u Was? 🥰

Ja mam z wełny z HM

Sparky lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Ja mam z wełny z HM

No właśnie patrzyłam na nie, masz ten najmniejszy rozmiar? Jest miękka?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    No to w takim razie co masz na spacery? 😀 My też będziemy szli ze szpitala na parking, no ale jakoś tak człowiek nie miał problemu to sobie stworzył 😂

Mam jedną zwykłą wełnianą z H&M i jedną taką polarową z Newbie wiązana pod brodą.

Sparky lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    No właśnie patrzyłam na nie, masz ten najmniejszy rozmiar? Jest miękka?

Tak, najmniejsza i miękka jest

351-BA667-A1-C8-4-D19-8256-D41-EFFAC897-C.jpg

Sparky lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki 🤗 To chyba też nie będę kombinować i zostanę przy tej z h&m 😊

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Tak, najmniejsza i miękka jest

351-BA667-A1-C8-4-D19-8256-D41-EFFAC897-C.jpg

Mam dokładnie tę samą i jest zaskakująco miękka jak na 100% wełny, aż się zastanawiałam czy nie ściemnili trochę na metce 🫣 kupiłam jeszcze taką 100% kaszmir w H&M, jest cieńsza i ze sznureczkami

Sparky, Kamsi lubią tę wiadomość

age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko okej, jutro powinni nas wypisać do domu 🥰
    Malutka jest cudowna, ale po tym jak już odpoczęła po porodzie to jest całkowicie nieodkładalna 🙈
    Pierwsza noc nieprzespana bo poród, druga tylko 2h nad ranem.

Natalia K, Elasure, Niaha, Waflut, MaggLbn, redken, Bruised, Kofinka, Przedszkolanka123, miska122, zulka, Bibi24, Makija, Pati2804, Karmen, KarolinaAnastazja, Fania017, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juss92 wrote:
    U nas wszystko okej, jutro powinni nas wypisać do domu 🥰
    Malutka jest cudowna, ale po tym jak już odpoczęła po porodzie to jest całkowicie nieodkładalna 🙈
    Pierwsza noc nieprzespana bo poród, druga tylko 2h nad ranem.

I jak to wygląda w warunkach szpitalnych? Wspierają Cię jakiś odwiedzający, położne? Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby w tej drugiej dobie chociaż pójść się umyć

Natalia K, Niaha, Waflut, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mam dodatni Gbs :( co teraz, skąd to się wzięło? Macie jakąś wiedzę?

• Sparky Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juss, rozumiem doskonale, ten początkowy brak snu jest bardzo trudnym doświadczeniem 😬 Oby jak najszybciej udało Ci się odpocząć. Super, że z Wami wszystko dobrze i niedługo wychodzicie 🤗

Kofinka, przy dodatnim GBS trzeba jechać do szpitala jak tylko odejdą wody, a podczas porodu dostaniesz dożylnie antybiotyk. W moim szpitalu dodatni GBS jest przeciwwskazaniem do porodu w wannie. I w zasadzie tyle 😊 Miałam dodatni przed poprzednim porodem, teraz jeszcze nie robiłam.

Kofinka, juss92 lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Juss, rozumiem doskonale, ten początkowy brak snu jest bardzo trudnym doświadczeniem 😬 Oby jak najszybciej udało Ci się odpocząć. Super, że z Wami wszystko dobrze i niedługo wychodzicie 🤗

Kofinka, przy dodatnim GBS trzeba jechać do szpitala jak tylko odejdą wody, a podczas porodu dostaniesz dożylnie antybiotyk. W moim szpitalu dodatni GBS jest przeciwwskazaniem do porodu w wannie. I w zasadzie tyle 😊 Miałam dodatni przed poprzednim porodem, teraz jeszcze nie robiłam.
    Dziękuję , pocieszyłaś mnie trochę, czytam ze niby może dojść do przedwczesnego porodu również. :(

• miska122 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Cześć, mam dodatni Gbs :( co teraz, skąd to się wzięło? Macie jakąś wiedzę?

Jak to mówią moje położne "jedna ma dodatki, druga ujemny, nic nie zrobisz". U mnie też jest to przeciwskazaniem do porodu w wannie, trzeba dostać antybiotyk i właściwie tyle. Nie przejmuj się na zapas, dużo dziewczyn ma dodatkni, w szpitalu wiedzą co robić ☺️

Kofinka lubi tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    I jak to wygląda w warunkach szpitalnych? Wspierają Cię jakiś odwiedzający, położne? Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby w tej drugiej dobie chociaż pójść się umyć

Na co prawda w pierwszym porodzie byłam z mężem na sali, więc on ogarniał małego jak szłam pod prysznic, ale teraz mam zamiar albo poprosić dziewczynę z sali czy możemy nawzajem spojrzeć na dzieci żeby każda mogła się odświeżyć, a jeśli trafię na jakąś z którą nie będzie mi po drodze (oby nie 😂) to poczekam aż mąż przyjedzie w odwiedziny i wtedy się wykąpię. Zawsze możesz też poprosić pielęgniarkę o pomoc 😊

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Dziękuję , pocieszyłaś mnie trochę, czytam ze niby może dojść do przedwczesnego porodu również. :(

W pierwszej ciąży miałam dodatni GBS. Mimo że miałam CC nagłe to i tak miałam antybiotyk. Ale to było 10lat temu 😊 w następnych ciążach ujemny

Kofinka lubi tę wiadomość

• Kofinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :) zestresowało mnie to trochę ,ale jak miałyście i nic się nie wydarzyło maluszkowi to jest to bardzo pocieszające. 🤗 pewnie sama wiedza o tym że to mam już daje informację i wiedzą jak ochronić :)

monii lubi tę wiadomość

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ