LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
miska122 wrote:Nie, ja właśnie wstałam. Udało mi się przespać z 2,5-3h. W nocy brzuch bolał, macica się stawiała, ale jest ostatecznie spokój. Plamienie nadal mam, byłam w toalecie, przeczysciło mnie. Tak jakby organizm szykował się do porodu, ale póki co nic więcej się nie dzieję, więc nie robię paniki, męża wysyłam do pracy i będę obserwować.
Także ja cały czas wiem, że nic nie wiem 🤭 ale szyjka w nocy mocno pracowała, więc może jednak się uda że do poniedziałku młody sam wyjdzie 🤷🏻♀️
Jeszcze jest trochę czasu do poniedziałku. Negocjuj z młodym niech się zlituje nad mamusią ❤️ Najważniejsze, że coś się dzieje. Może powoli, ale wygląda jakby się rozkręcało.
Nowa współczuję przeżyć 🫂 Najważniejsze, że mężowi udało się ich przywołać do porządku. Oby takie sytuacje już się nie powtórzyły ❤️
Pati kciuki żebyście szybko wyszli. Z tymi pomiarami wagi to też trzeba brać poprawkę. Na moim ostatnim USG było +-400 g. No 400 g w każdą stronę to jednak sporo...miska122, BabaJaga89, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Pati trzymam kciuki żeby Was szybko puścili do domu i okazał się to fałszywy alarm 🤞🏻
Nowa ale koszmar, strasznie współczuję przeżyć 😢 nasza „służba” zdrowia to jest porażka… mam nadzieję, że Ci się już przygody nie powtórzą i spokojnie odeśpisz stresy i szybko zapomnisz.
Miska musisz odbyć chyba z małym rozmowę dyscyplinującą 😆 puść mu jakąś muzykę motywującą typu Nickelback- what are you waiting for, może potrzebuje większej zachęty 😂 🙈 ale kciuki ciągle mam zaciśnięte żeby się nad mamą już zlitował 🤞🏻🍀
Niaha kciuki za wizytę, żeby poszło wszystko po Twojej myśli ♥️
Ja mam dzisiaj jeszcze telekonsultacje z prowadzącym popołudniu, okaże się co z moim nadciśnieniem, bo od środy mierze 3 razy dziennie i nie spada nic poniżej 130/80, czasem leżąc na kanapie przekracza 140/80 także zobaczymy co dalej 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 09:08
miska122, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Waflut daj znać po konsultacji🤗
Karmen, Juss, jak tam u Was? 🥰
Dziewczyny, jakie macie czapeczki dla dzieci na wyjście ze szpitala? Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że mam milion takich cienkich materiałowych czapek w mini rozmiarze, ale cieplejsze mam raczej za duże 🤔 I tak dumam co kupić 🤔 -
Sparky wrote:Dziewczyny, jakie macie czapeczki dla dzieci na wyjście ze szpitala? Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że mam milion takich cienkich materiałowych czapek w mini rozmiarze, ale cieplejsze mam raczej za duże 🤔 I tak dumam co kupić 🤔
My będziemy przechodzić tylko ze szpitala do auta na parkingu, więc ja małemu zapakowałam cienką bawełnianą czapeczkę i na to nałożę kaptur od kombinezonu. Będziemy na dworze max 2-3 minuty łącznie, więc wydaje mi się że to wystarczy 😁 potem na spacery dokupiłam tylko coś cieplejszego. -
Waflut wrote:My będziemy przechodzić tylko ze szpitala do auta na parkingu, więc ja małemu zapakowałam cienką bawełnianą czapeczkę i na to nałożę kaptur od kombinezonu. Będziemy na dworze max 2-3 minuty łącznie, więc wydaje mi się że to wystarczy 😁 potem na spacery dokupiłam tylko coś cieplejszego.
No to w takim razie co masz na spacery? 😀 My też będziemy szli ze szpitala na parking, no ale jakoś tak człowiek nie miał problemu to sobie stworzył 😂 -
Sparky wrote:Waflut daj znać po konsultacji🤗
Karmen, Juss, jak tam u Was? 🥰
Dziewczyny, jakie macie czapeczki dla dzieci na wyjście ze szpitala? Ja ostatnio uświadomiłam sobie, że mam milion takich cienkich materiałowych czapek w mini rozmiarze, ale cieplejsze mam raczej za duże 🤔 I tak dumam co kupić 🤔
Ja mam z wełny z HMSparky lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:No to w takim razie co masz na spacery? 😀 My też będziemy szli ze szpitala na parking, no ale jakoś tak człowiek nie miał problemu to sobie stworzył 😂
Mam jedną zwykłą wełnianą z H&M i jedną taką polarową z Newbie wiązana pod brodą.Sparky lubi tę wiadomość
-
Mam dokładnie tę samą i jest zaskakująco miękka jak na 100% wełny, aż się zastanawiałam czy nie ściemnili trochę na metce 🫣 kupiłam jeszcze taką 100% kaszmir w H&M, jest cieńsza i ze sznureczkamiSparky, Kamsi lubią tę wiadomość
-
U nas wszystko okej, jutro powinni nas wypisać do domu 🥰
Malutka jest cudowna, ale po tym jak już odpoczęła po porodzie to jest całkowicie nieodkładalna 🙈
Pierwsza noc nieprzespana bo poród, druga tylko 2h nad ranem.Natalia K, Elasure, Niaha, Waflut, MaggLbn, redken, Bruised, Kofinka, Przedszkolanka123, miska122, zulka, Bibi24, Makija, Pati2804, Karmen, KarolinaAnastazja, Fania017, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
juss92 wrote:U nas wszystko okej, jutro powinni nas wypisać do domu 🥰
Malutka jest cudowna, ale po tym jak już odpoczęła po porodzie to jest całkowicie nieodkładalna 🙈
Pierwsza noc nieprzespana bo poród, druga tylko 2h nad ranem.
I jak to wygląda w warunkach szpitalnych? Wspierają Cię jakiś odwiedzający, położne? Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby w tej drugiej dobie chociaż pójść się umyćNatalia K, Niaha, Waflut, juss92 lubią tę wiadomość
-
Juss, rozumiem doskonale, ten początkowy brak snu jest bardzo trudnym doświadczeniem 😬 Oby jak najszybciej udało Ci się odpocząć. Super, że z Wami wszystko dobrze i niedługo wychodzicie 🤗
Kofinka, przy dodatnim GBS trzeba jechać do szpitala jak tylko odejdą wody, a podczas porodu dostaniesz dożylnie antybiotyk. W moim szpitalu dodatni GBS jest przeciwwskazaniem do porodu w wannie. I w zasadzie tyle 😊 Miałam dodatni przed poprzednim porodem, teraz jeszcze nie robiłam.Kofinka, juss92 lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Juss, rozumiem doskonale, ten początkowy brak snu jest bardzo trudnym doświadczeniem 😬 Oby jak najszybciej udało Ci się odpocząć. Super, że z Wami wszystko dobrze i niedługo wychodzicie 🤗
Kofinka, przy dodatnim GBS trzeba jechać do szpitala jak tylko odejdą wody, a podczas porodu dostaniesz dożylnie antybiotyk. W moim szpitalu dodatni GBS jest przeciwwskazaniem do porodu w wannie. I w zasadzie tyle 😊 Miałam dodatni przed poprzednim porodem, teraz jeszcze nie robiłam. -
Kofinka wrote:Cześć, mam dodatni Gbs co teraz, skąd to się wzięło? Macie jakąś wiedzę?
Jak to mówią moje położne "jedna ma dodatki, druga ujemny, nic nie zrobisz". U mnie też jest to przeciwskazaniem do porodu w wannie, trzeba dostać antybiotyk i właściwie tyle. Nie przejmuj się na zapas, dużo dziewczyn ma dodatkni, w szpitalu wiedzą co robić ☺️Kofinka lubi tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:I jak to wygląda w warunkach szpitalnych? Wspierają Cię jakiś odwiedzający, położne? Ja się właśnie zastanawiam jak to zrobić, żeby w tej drugiej dobie chociaż pójść się umyć
Na co prawda w pierwszym porodzie byłam z mężem na sali, więc on ogarniał małego jak szłam pod prysznic, ale teraz mam zamiar albo poprosić dziewczynę z sali czy możemy nawzajem spojrzeć na dzieci żeby każda mogła się odświeżyć, a jeśli trafię na jakąś z którą nie będzie mi po drodze (oby nie 😂) to poczekam aż mąż przyjedzie w odwiedziny i wtedy się wykąpię. Zawsze możesz też poprosić pielęgniarkę o pomoc 😊 -
Kofinka wrote:Dziękuję , pocieszyłaś mnie trochę, czytam ze niby może dojść do przedwczesnego porodu również.
W pierwszej ciąży miałam dodatni GBS. Mimo że miałam CC nagłe to i tak miałam antybiotyk. Ale to było 10lat temu 😊 w następnych ciążach ujemnyKofinka lubi tę wiadomość