LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry:)
Po wczorajszej wizycie wszystko ok, tylko rozwarcie już jak u Pati na 1.5cm.. ale podobno to fizjologia już na tym etapie. Zapomniałam zapytać czy przy rozwarciu masaż krocza można wykonywać?
Mała waży 2525g więc drobna, do porodu będzie mieć ok 3kg.
Gusta Blu, u mnie również są wieczorne koncerty tak mocne,że nie są już te kopniaczki przyjemne. Ale na szczęście noc przesypiam, jeszcze ani razu mnie nie wybudziła.
Tak po tej wizycie czuje się zmobilizowana aby w końcu ogarnąć torbę do porodu.. 🤭
Niaha, jak dzisiaj samopoczucie? Jakoś 2-3 dni temu też czułam się taka osłabiona, trochę mi było niedobrze ale przeszło na drugi dzień.
Monii, wracajcie już do domku ✊🏼😊
Mąż dalej kaszle... Także straciłam nadzieje że mu przejdzie do porodu 😔🙄
I podziwiam za brak spakowanej torby 😅🙈 u mnie to pakowanie trwało chyba z dwa tygodnie, co chwilę coś zmieniałam haha 🤣
Niaha współczuję wymiotów 😔🫂 oby minęły 🙏
Monii kciuki za Wasze wyjście dzisiaj ✊😘 -
Niaha wrote:Elasure, Wero0707 kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
monii trzymamy również kciuki za dobry wyniki i Wasze wspólne wyjście do domu 🍀❤️ -
Polaaaa wrote:Dziewczyny, czy Perspirex Comfort można stosować w ciąży i przy karmieniu piersią? Albo nawet ten mocniejszy Strong?
Albo te blokery potu z Ziaji?
https://perspirex.com.pl/blog/antyperspirant-w-ciazy-czy-mozna-go-bezpiecznie-uzywac/ -
A czy któraś z Was używała tego Perspirexu i ma jakąś opinię? Albo czy ogólnie macie jakieś takie blokery do polecenia?
Mam problem, że nieważne jaka temperatura, 5 minut od wyjścia z domu plamy pod pachami.. ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 09:58
-
Pati2804 wrote:Ojejku, a masz jakieś objawy ? Skurcze ? Napięcia? Albo większą ilość śluzu? 🤔 Ja w aplikacji zapisuje skurcze bo są, raz częściej raz rzadziej.. no i śluzu dużo u mnie codziennie.
Mąż dalej kaszle... Także straciłam nadzieje że mu przejdzie do porodu 😔🙄
I podziwiam za brak spakowanej torby 😅🙈 u mnie to pakowanie trwało chyba z dwa tygodnie, co chwilę coś zmieniałam haha 🤣
Niaha współczuję wymiotów 😔🫂 oby minęły 🙏
Monii kciuki za Wasze wyjście dzisiaj ✊😘
Nie skurczy (raczej) nie mam. Nie wiem jak je rozpoznać 😅 ale boli nie mam, jedynie po wczorajszym badaniu.
Śluzu też nie mam zwiększonej ilości.
Pewnie to kwestia indywidualna, niektóre kobiety będą mieć wcześniej skurcze inne nie. Jeśli nie są regularnie to nie masz się co martwić. Mój gin powiedzial,że takie rozwarcie jest jak najbardziej fizjologią na tym etapie i że wszystko jest w porządku.
Hah, nie strasz z tą torbą 🤭 mam wszystko przygotowane, tylko upchać w walizkę. Mam nadzieję,że pójdzie szybko 😋
Na pewno za kilka dni będzie mu lepiej. Nie stresuj się na zapas 😚Pati2804 lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Wero, zgadzam się. Czkawka również nie jest przyjemna 😬2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
U nas też czkawki po kilka razy dziennie. Najgorzej, że u Starszej te czkawki czułam normalnie na brzuchu, a Młoda robi to jakoś dziwnie, że w kroczu czuję, tak jakby głową stukała w dół.
No i coś się powoli zaczyna dziać, wczoraj wieczorem sporo skurczy, chociaż póki co nieregularne i niebolesne, ale czuję, że szyjka pracuje. Chyba czas dopakować walizkę do końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 10:08
Elasure lubi tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Też zgadzam się z tą czkawką - nie przepadam za tym uczuciem.
Udało nam się na ostatnim USG zobaczyć jak się mały zachowuje jak ma czkawkę wbrew pozorom wyglądało to uroczo 🤩
A włosów u młodego na głowie mnóstwo, aż się lekarka zaczęła śmiać 🤭 jak zobaczyła na USG (zgagę mam okropną)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Monii za szybkie wyjście do domciu
U mnie walizka jeszcze niespakowana mniej więcej mam poukładane co chce włożyć ale to raptem 50% rzeczy. Co weekend obiecuję sobie że to zrobię ale zawsze wychodzi mi inny plan, a to szorowanie płytek w łazience, ogarnięcie spiżarni, porządki z kwiatkami, generalna w kuchni itd. Wszystko innne tylko nie to co najważniejsze 🫣 -
Powiem Wam, że przez to, że u mnie jakichkolwiek objawów porodu brak. Zero bóli czy rozwarcia, spojenie też nie boli to mam wrażenie, że będę w tej ciąży do końca życia i poród jest jeszcze niewiadomo jak odległy 😆 w zasadzie poza tym, że trudno mi założyć buty to czuje się serio normalnie.
Spakowaną torbę mam, więc przyjęłam już postawę luzu i spokoju 😇 rano odprowadzam córkę do przedszkola a resztę dnia spędzam na przyjemnościach 😁 w sumie nie obrażę się jeśli przenoszę i urodzę po 40tc, jak moją pierworodną 😅 -
Pati jaka to aplikacja?
U mnie w nocy dzisiaj znowu ból jak na okres ale trochę silniejszy 🫣 Nad ranem się wystraszyłam i wzięłam nospe. Coś tam się dzieje, oby Młoda jeszcze trochę posiedziała 😊
Walizka w gotowości ale chyba muszę coś pozmieniać bo waży tonę (w moim szpitalu chcą jedną walizkę).
-
Dziewczyny nie wiem jak wy, ale mnie już ten czas oczekiwania strasznie irytuje. 🙈 Chciałabym już tulić małą w rękach. Nie pomagają mi codzienne wiadomości od rodziny i znajomych czy to już- strasznie mnie to męczy. 🙈😥
Ps. Najlepsze, że akurat wczoraj jeszcze auto nam się zepsuło, a znalezienie mechanika z terminem na już graniczy z cudem. 🤯 -
MaggLbn wrote:Pati jaka to aplikacja?
U mnie w nocy dzisiaj znowu ból jak na okres ale trochę silniejszy 🫣 Nad ranem się wystraszyłam i wzięłam nospe. Coś tam się dzieje, oby Młoda jeszcze trochę posiedziała 😊
Walizka w gotowości ale chyba muszę coś pozmieniać bo waży tonę (w moim szpitalu chcą jedną walizkę).
Ja do monitorowania skurczy i ciśnienia używam apki Momly
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pregnancy.tracker.due.date.countdown.contraction.timerMaggLbn lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Pati jaka to aplikacja?
Walizka w gotowości ale chyba muszę coś pozmieniać bo waży tonę (w moim szpitalu chcą jedną walizkę).MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny nie wiem jak wy, ale mnie już ten czas oczekiwania strasznie irytuje. 🙈 Chciałabym już tulić małą w rękach. Nie pomagają mi codzienne wiadomości od rodziny i znajomych czy to już- strasznie mnie to męczy. 🙈😥
Ps. Najlepsze, że akurat wczoraj jeszcze auto nam się zepsuło, a znalezienie mechanika z terminem na już graniczy z cudem. 🤯
Totalnie Ciebie rozumiem, mam już dość codziennych telefonów z pytaniem czy to już 🫣Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Dziewczyny nie wiem jak wy, ale mnie już ten czas oczekiwania strasznie irytuje. 🙈 Chciałabym już tulić małą w rękach. Nie pomagają mi codzienne wiadomości od rodziny i znajomych czy to już- strasznie mnie to męczy. 🙈😥
Ps. Najlepsze, że akurat wczoraj jeszcze auto nam się zepsuło, a znalezienie mechanika z terminem na już graniczy z cudem. 🤯 -
Właśnie zdałam sobie sprawę z tego że za 12 dni poznam swojego synka 🙈😮🥺🥰 ekscytacja pomieszana ze stresem.. 😬
Waflut, MaggLbn, pandzia 🐼, Elasure, MonReve96, bambari, KarolinaAnastazja, zulka, juss92 lubią tę wiadomość
-
U mnie tak samo brak jakichkolwiek objawów, które mogłyby świadczyć, że zbliżamy się do końca, chociaż wcale się specjalnie nie oszczędzam 🙈 wczoraj z nudów już wymyśliłam malowanie ściany w pokoju małego bo mi coś w nim brakowało… Miałam jakieś pojedyncze skurcze przepowiadające w 34tc przez 3 dni, od tamtej pory cisza. Mam czasem wrażenie, że jedyne co mi dolega to mała pojemność pęcherza i trudności w schylaniu. Szyjka ciągle zamknięta, długa. Ciekawa jestem ile to jeszcze potrwa i czy nie skończy się indukcją 🙈🤷🏻♀️ wolałabym chyba jednak chodzić z rozwarciem i czuć, że coś tam się dzieje 😢 może po 37tc coś się ruszy 🤞🏻