LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Galena wrote:Ostatnio zaczynam wierzyć w to, że te dziwne zawirowania są po to, by wyszło dla nas najlepiej. Może dzięki temu trafisz na najlepszy na świecie, wypoczęty personel, najwygodniejsze łóżko i wszystko pójdzie jak z płatka 🍀❤️🍀
Niaha, Galena lubią tę wiadomość
-
Może rzeczywiście tak musi być. Przeanalizowałam sobie, że większość ludzi z mojej rodziny urodziło się w środę, może Remek również ma taki być 😅
Elasure, Sparky, Pati2804, pandzia 🐼, Natalia K, KarolinaAnastazja, MaggLbn, Galena, juss92 lubią tę wiadomość
-
czaranna, bambari gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Elasure, Galena kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀Fania017, MonReve96, Bruised, agatka06, czaranna, Elasure, Sparky, Pati2804, Paima, Przedszkolanka123, bambari, pandzia 🐼, MaggLbn, Natalia K, KarolinaAnastazja, Galena, juss92, Makija, Karmen lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Zulka gratulacje!!! Jak pionizacja?
Antosia dużo zdrówka dla Ciebie!🤗🤗
Po CC leżysz 6h na plecach. Po 6h przychodzi położna i pomaga ci wstać i umyć się. Nazywają to pionizacja no wstajesz do pionu -
Śniło mi się, że mały urodził się 29 października 😂 chyba za dużo już myślę o tym porodzie 🙈 jakoś nie wierzę, że magicznie dzisiaj pojawi się na świecie 🤪
Ja bym chciała urodzić w czwartek, tak jak mam termin z OM, ale już się pogodziłam że w poniedziałek do szpitala. Kolejny weekend będę się zastanawiać co będziemy robić 😂😂
W ogóle miałam ciężką noc, tak męczyła mnie zgaga że myślałam że zwymiotuje, kilka razy było blisko. Przypomniała mi się pierwsza ciąża, wtedy też się tak męczyłam -
Niaha wrote:czaranna, bambari gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳
Elasure, Galena kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Dziękuję ❤️ teraz co by nie było już będę spokojniejsza, mimo tych wszystkich moich obaw i wielkiego strachu żeby dobrnąć do 34 tyg przez moją zmasakrowaną szyjkę udało się 😍 teraz będę chodzić do 42 tyg 🤣
Trzymam kciuki za wizyty ❤️🤞
Niaha mam nadzieję że dzisiaj dowiesz się czegoś konkretnego, i tak jak piszą dziewczyny nie ma tego złego ❤️🤞 już chwilka i będziesz tuliła Remka 💗
@ Lusia jak u Ciebie sytuacja ???Niaha lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Śniło mi się, że mały urodził się 29 października 😂 chyba za dużo już myślę o tym porodzie 🙈 jakoś nie wierzę, że magicznie dzisiaj pojawi się na świecie 🤪
Ja bym chciała urodzić w czwartek, tak jak mam termin z OM, ale już się pogodziłam że w poniedziałek do szpitala. Kolejny weekend będę się zastanawiać co będziemy robić 😂😂
W ogóle miałam ciężką noc, tak męczyła mnie zgaga że myślałam że zwymiotuje, kilka razy było blisko. Przypomniała mi się pierwsza ciąża, wtedy też się tak męczyłam
Miałam dokładnie tak samo z tą zgagą dzisiejszej nocy, poduszka tak wysoko że prawie na półsiedząco spałam. Śniło mi się, że na KTG zapisały się mega skurcze i ruchy, a okazało się że na złym boku leżałam i młody kopał centralnie w czujkę 😂
Miska ta końcówka to Ci płata figle, teraz to każdy dzień jest realny trzymam kciuki żeby jednak coś się tam samo zadziało 🤞🍀
@czaranna, babmari gratulacje 🥳
@Niaha trzymam kciuki żeby Cię dziś przyjęli ✊💚
@Lusia daj znać jak tam u Ciebie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 07:08
Niaha, miska122, bambari lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
miska122 wrote:Śniło mi się, że mały urodził się 29 października 😂 chyba za dużo już myślę o tym porodzie 🙈 jakoś nie wierzę, że magicznie dzisiaj pojawi się na świecie 🤪
W ogóle miałam ciężką noc, tak męczyła mnie zgaga że myślałam że zwymiotuje, kilka razy było blisko. Przypomniała mi się pierwsza ciąża, wtedy też się tak męczyłam
Nigdy nie mów nigdy 🤭 poskaczesz na piłce, pochodzisz po schodach, wody odejdą i może być szybka akcja - sama z resztą wiesz
Ja poprzednio dzień przed porodem usłyszałam że z tą szyjką to jeszcze tydzień bity będę chodziła i proszę, lekarz sobie natura sobie
Swoją drogą moje dzieci i ja jesteśmy z czwartku może i coś w tym jest 🙂
Mnie zgaga też męczy, co prawda refluks jest już mniejszy ale dalej to jazda bez trzymanki ..
miska122 lubi tę wiadomość
-
Elasure, Galena kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀czaranna, bambari, Elasure, Galena lubią tę wiadomość
-
Też miałam ciężka noc, co chwila się budziłam. A moje sny które zapamiętałam dotyczyły przyjęcia ze szpitala 🙃. W pierwszym śnie nie słyszałam jak dzwonili, a bylo kilka połączeń i próbowałam oddzwonić , a drugi sen dotyczył tego, że żeby być przyjęta do szpitala musiałam napisać jakiegos długiego maila do ordynatora opisującego całą moją historię choroby razem z załączonymi dokumentami które to potwierdzają.
🫠 -
Niaha wrote:Też miałam ciężka noc, co chwila się budziłam. A moje sny które zapamiętałam dotyczyły przyjęcia ze szpitala 🙃. W pierwszym śnie nie słyszałam jak dzwonili, a bylo kilka połączeń i próbowałam oddzwonić , a drugi sen dotyczył tego, że żeby być przyjęta do szpitala musiałam napisać jakiegos długiego maila do ordynatora opisującego całą moją historię choroby razem z załączonymi dokumentami które to potwierdzają.
🫠Elasure, Niaha, Galena, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Też miałam ciężka noc, co chwila się budziłam. A moje sny które zapamiętałam dotyczyły przyjęcia ze szpitala 🙃. W pierwszym śnie nie słyszałam jak dzwonili, a bylo kilka połączeń i próbowałam oddzwonić , a drugi sen dotyczył tego, że żeby być przyjęta do szpitala musiałam napisać jakiegos długiego maila do ordynatora opisującego całą moją historię choroby razem z załączonymi dokumentami które to potwierdzają.
🫠
Będzie dobrze ❤
Z tymi szpitalami tak jest. U nas ogólnie pozamykali oddziały niektóre i poradnie. Też się bałam, że będę musiała szukać szpitala gdzieś w Polsce bo na Śląsku i bardzo mało szpitali w którym jest miejsce. Widać że obecny rząd nie radzi sobie z tym wszystkim, albo znowu zagarnia kasę dla siebie mówiąc, że nie ma pieniędzy.
Dzisiaj napewno się odezwą i jutro będziesz synka miała przy sobie ❤ wyśpij się dobrze bo to ostatni dzwonek na to 😅
Ja dzisiaj byłam tak zaspana. Wstałam o 6 wyprawiłam dzieciaki do szkoły i zaczełam ubierać małą. I kapłam się podczas karmienia, że całą ją w pasiaki ubrałam 😂
Wczoraj miałam wizytę położnej. Martynka jest nadal żółta, ale z nóg już zeszło i stopniowo idzie ku górze. Przybiera na wadze, jest żywotna i duuużo pieluch zużywa 😅😂
Gratulacje dla donoszonych ciąż i dziewczyn " przenoszonych " 🎉🎉😂czaranna, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zulka gratulacje 🎉 🥹 dużo zdrówka
Elasure, Galena kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Dziękuję 🥰 ja bym chciała jeszcze min tydzień być w ciąży, bo nie chce rodzic w okolicy wszystkich świętych 😆 "wybrałam" sobie 15.11 jak będzie pełnia i jakoś wewnętrznie jestem związana z tą datą. Zobaczymy co dzidziuś na to. W każdym razie do 2.11 nie będę sprawdzać tych metod wywołania, może od 3.11 zacznę chodzić po schodach 😆czaranna, Elasure lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ☺️
Zulka gratulacje 🥰🥰
Chyba też ostatnio więcej myślę o porodzie. Śniło mi się kilka dni temu,że urodziłam 2.11 ale we śnie był to poniedziałek. jednak wolałabym jeszcze pochodzić troszkę w tej ciąży,aż tak mi się nie spieszy 🤪
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
A mi dzisiaj oprócz donoszonej ciąży wybiło +20kg na liczniku 🤣🙈
I dziś mam ostatni dzień SPA najpierw rzęsy, później paznokcie, pedi i będę gotowa 🤪
I pozdrawiamy wraz z brzuszkiem
https://zapodaj.net/plik-d09LIpVLurNiaha, Paima, Elasure, MaggLbn, Natalia K, miska122, Fania017, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, Galena, pandzia 🐼, Pati2804, juss92, Makija, bambari lubią tę wiadomość
-
czaranna wrote:A mi dzisiaj oprócz donoszonej ciąży wybiło +20kg na liczniku 🤣🙈
I dziś mam ostatni dzień SPA najpierw rzęsy, później paznokcie, pedi i będę gotowa 🤪
I pozdrawiamy wraz z brzuszkiem
https://zapodaj.net/plik-d09LIpVLur
Piękny brzuszek, gdzie Ty upchnęłaś te kilogramy?! U mnie już prawie 20+ ale ja mam z profilu sylwetkę Obelixa (z przodu w czarnej koszulce to nawet nie widać żebym w ciąży była). Ulubiona postać bajkowa męża więc przynajmniej na wesoło to ogarniamy 😂Natalia K lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Elasure wrote:Piękny brzuszek, gdzie Ty upchnęłaś te kilogramy?! U mnie już prawie 20+ ale ja mam z profilu sylwetkę Obelixa (z przodu w czarnej koszulce to nawet nie widać żebym w ciąży była). Ulubiona postać bajkowa męża więc przynajmniej na wesoło to ogarniamy 😂
O jezusiu, hahahahhaa o tym samym pomyślałam! 🤣🤣🤣Elasure lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ciocie. Nie miałam nawet czasu zajrzeć, ale 21.10 przyszedł na świat nasz synek. Najpiękniejszy, najcudowniejszy. Jesteśmy zakochani po uszy od pierwszego wrzasku i wejrzenia 🥰 Któraś z dziewczyn jeszcze urodziła tego dnia albo później? Będzie ciężko nadrobić wątek 😅
KarolinaAnastazja, MonReve96, Elasure, Natalia K, Sparky, Waflut, Bruised, miska122, Przedszkolanka123, MaggLbn, BabaJaga89, Kofinka, Galena, pandzia 🐼, Pati2804, agatka06, Wero0707, juss92, Makija, czaranna, Karmen, redken, Niaha, bambari lubią tę wiadomość
-
monii wrote:Po CC leżysz 6h na plecach. Po 6h przychodzi położna i pomaga ci wstać i umyć się. Nazywają to pionizacja no wstajesz do pionu
Ale ja to wiem, bardziej czekam na opisanie odczuć niż rozpisanie praktyki🙃 -
Jenny93 wrote:Dzień dobry ciocie. Nie miałam nawet czasu zajrzeć, ale 21.10 przyszedł na świat nasz synek. Najpiękniejszy, najcudowniejszy. Jesteśmy zakochani po uszy od pierwszego wrzasku i wejrzenia 🥰 Któraś z dziewczyn jeszcze urodziła tego dnia albo później? Będzie ciężko nadrobić wątek 😅
Gratulacje!!!
Tak, są już kolejne maluszki- zerknij na pierwszą stronę, są wymienione zaraz na początku 👍Jenny93 lubi tę wiadomość