LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny, najważniejsze, że to wszystko już za Wami i możecie na spokojnie poznawać się dalej w domu 🥰 Początkowe zmęczenie i brak snu daje w kość... Ale za jakiś czas to wszystko się ułoży 🤗
Czaranna, moja fizjo uczulała mnie na takie objawy - mogą mieć związek z rozejściem mięśni brzucha. Trzeba by to skontrolować, jak teraz się nie uda to po porodzie koniecznie.Jenny93, czaranna lubią tę wiadomość
-
czaranna wrote:@Jenny gratuluję 💗 przykro mi że tyle przeszłaś.. ale jednocześnie wspaniale że wszystko jest dobrze i jesteście w domku
Dzięki dziewczyny za miłe słowa 😊 szczerze to ja też nie wiem skąd mi zawsze w ciąży tyle kg wskakuje ale jakby nie było ciężar bardzo czuję mimo wszystko.
Czy któraś z Was może ma bóle powłok brzusznych ? Ja od kilku dni czuję się jakbym miała zakwasy na brzuchu, boli mnie i skóra brzucha i mięśnie, położna mnie dziś trochę tym nastraszyła, naszczescie jutro mam ktg i lekarza to może coś więcej mi powie.
Z dobrych wieści mój luby wraca dziś ze szpitala może w końcu odetchnę trochę nerwowo .. no i poprawiłam żelazo przez 3 tyg z 10,7 na 11,2 dobre chociaż i toczaranna lubi tę wiadomość
-
Kurcze to mnie zmartwiłyście ja mam takie uczucia zakwasów w podbrzuszu.
Ja juz po KTG wykres nudny jak flaki z olejem 😂
na USG nawet wagi się nie udało oszacowac bo młody się tak ułożył i lekarz wymierzył go na 3200g a tyle to miał 2 tygodnie temu. Także czekamy...
Nastepne KTG mam w terminie z USG na 5.11Kofinka, Waflut, Niaha lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Jenny93 wrote:Dzień dobry ciocie. Nie miałam nawet czasu zajrzeć, ale 21.10 przyszedł na świat nasz synek. Najpiękniejszy, najcudowniejszy. Jesteśmy zakochani po uszy od pierwszego wrzasku i wejrzenia 🥰 Któraś z dziewczyn jeszcze urodziła tego dnia albo później? Będzie ciężko nadrobić wątek 😅
Jenny93, zulka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, umówiłam się na czwartek, to by było 36+1, do fizjoterapeutki uroginekologicznej - myślicie, że na tym etapie to ma jeszcze sens? Niby nic mnie nie boli jakoś specjalnie.
Ale to że nie boli to nie znaczy, że nic się nie dzieje hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 15:06
-
Jenny93 wrote:Dzień dobry ciocie. Nie miałam nawet czasu zajrzeć, ale 21.10 przyszedł na świat nasz synek. Najpiękniejszy, najcudowniejszy. Jesteśmy zakochani po uszy od pierwszego wrzasku i wejrzenia 🥰 Któraś z dziewczyn jeszcze urodziła tego dnia albo później? Będzie ciężko nadrobić wątek 😅
Ogromne gratulacje 🥰Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Dziewczyny, umówiłam się na czwartek, to by było 36+1, do fizjoterapeutki uroginekologicznej - myślicie, że na tym etapie to ma jeszcze sens? Niby nic mnie nie boli jakoś specjalnie.
Ale to że nie boli to nie znaczy, że nic się nie dzieje haha
Jak najbardziej, sprawdzi pewnie rozejście mięśni. Jak będzie trzeba naklei tejpy. A najważniejsze doradzi co do ćwiczeń i ogólnie porodu. -
Polaaaa wrote:Dziewczyny, umówiłam się na czwartek, to by było 36+1, do fizjoterapeutki uroginekologicznej - myślicie, że na tym etapie to ma jeszcze sens? Niby nic mnie nie boli jakoś specjalnie.
Ale to że nie boli to nie znaczy, że nic się nie dzieje haha -
Dzisiaj o 10:30 dostałam telefon ze szpitala. Półtorej godziny później już byliśmy na miejscu.
Przeszłam przez izbę przyjęć, pobrali mi krew do morfologii i oddałam próbkę moczu. Podłączyli mnie pod KTG (wynik bardzo dobry) i teraz zastanawiam się czym się zająć 😅
Nie wiem kiedy będzie cesarka, czy jutro, czy pojutrze, podobno lekarz przy obchodzie da znać. A obchód właśnie może być dzisiaj wieczorem lub jutro rano.
juss92, Paima, Elasure, czaranna, Natalia K, Kofinka, miska122, redken, monii, Pati2804, Fania017, Gusta Blu, businesscare, agatka06, Bruised, Sparky, KarolinaAnastazja, Przedszkolanka123, Bibi24, zulka, Makija, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiaj o 10:30 dostałam telefon ze szpitala. Półtorej godziny później już byliśmy na miejscu.
Przeszłam przez izbę przyjęć, pobrali mi krew do morfologii i oddałam próbkę moczu. Podłączyli mnie pod KTG (wynik bardzo dobry) i teraz zastanawiam się czym się zająć 😅
Nie wiem kiedy będzie cesarka, czy jutro, czy pojutrze, podobno lekarz przy obchodzie da znać. A obchód właśnie może być dzisiaj wieczorem lub jutro rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 15:53
Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Dzisiaj o 10:30 dostałam telefon ze szpitala. Półtorej godziny później już byliśmy na miejscu.
Nie wiem kiedy będzie cesarka, czy jutro, czy pojutrze, podobno lekarz przy obchodzie da znać. A obchód właśnie może być dzisiaj wieczorem lub jutro rano.
O jaka miła niespodzianka 👍
Powodzenia, czekamy na wieści.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Zajmij się odpoczynkiem, porób tak zapełnie nic 😊
Czekamy razem z Tobą 💗
Niaha lubi tę wiadomość
-
Nie wiem kiedy będzie cesarka, czy jutro, czy pojutrze, podobno lekarz przy obchodzie da znać. A obchód właśnie może być dzisiaj wieczorem lub jutro rano.Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha, za Ciebie to tu odchodzi chyba najmocniejsze trzymanie kciuków, bo jesteś taką naszą forumową matką 🙃😘
Natalia K, Niaha, czaranna, Fania017, MaggLbn, MonReve96, zulka, KarolinaAnastazja, Kofinka, Makija lubią tę wiadomość
-
Niaha, super, że już szpital, trzymam mocno kciuki ✊✊
Niaha lubi tę wiadomość
-
Taki pro tip. Polecam zaopatrzyć się w rozpinaną koszulę, ja mam taką https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-do-szpitala-do-karmienia-piersia-cora-l-xl-15431021425
Co chwila ktoś przychodzi sprawdzać tętno, ktg i dzięki temu, że ma napy na całej długości to tylko brzuch odsłaniam bez podwijania koszuli. To jest mega wygodne.MaggLbn, Kofinka lubią tę wiadomość
-
Niaha, super, że jesteś już w szpitalu ☺️ Nie puszczam kciuków, oby już nie zwlekali i Remik faktycznie był środowym dzieckiem 🤞🏼 A co do koszuli, to również jestem zwolenniczką tych zapinanych na napy na całej długości, na poród sn też taka jest idealna 😀
Niaha lubi tę wiadomość
-
Co do fizjo, to podobnie jak dziewczyny, uważam, że jak najbardziej ma sens, przede wszystkim właśnie pod kątem masażu krocza i ćwiczeń ułatwiających ustawienie się dziecka w kanale rodnym.
Do tych co się jeszcze pakują - w Biedronce są fajne czteropaki takich rogalików jak 7days tylko z nadzieniem Mars lub Milkyway. Sa trochę mniejsze niż zwykłe 7days, bardzo poręczne.
I ja dziś miałam wizytę, gbs pobrany, lekarka najpierw tak walczyła o moją szyjkę, luteina całą ciążę, a teraz mówi, że po 11 listopada już mogłabym urodzić, żebyśmy mogły zmniejszyć dawkę leków na tarczycę i ogólnie że będzie mi łatwiej, bo indukcja to nic przyjemnego xD ja nie jestem gotowa i nie chcę tak szybko. Poczułam presję. A szyjka zamknięta i generalnie nic nie wskazuje na przedterminowe rozwiązanie 😅