LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, ale akcja szybka 😃 gratulacje 🥰🥰2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Pytanie do doświadczonych już mam - ja mam tak, że lubię się zastanawiać co w przyszłości będzie, więc proszę nie hejtować 😀 mały ma się urodzić 27.11, więc celuję, że pewnie na wiosnę będzie już śmigał w 68 - i tu się pojawiają różne T-shirty, dżinsy, bluzy - jak wtedy ubierać małego? Jeszcze body pod te T-shirty? Czy poprostu spodnie na samą pieluchę? W lato to pewnie samo body albo sam ten t-shirt. Ale bardziej chodzi mi o podejście do pieluchy
-
Polaaaa wrote:Pytanie do doświadczonych już mam - ja mam tak, że lubię się zastanawiać co w przyszłości będzie, więc proszę nie hejtować 😀 mały ma się urodzić 27.11, więc celuję, że pewnie na wiosnę będzie już śmigał w 68 - i tu się pojawiają różne T-shirty, dżinsy, bluzy - jak wtedy ubierać małego? Jeszcze body pod te T-shirty? Czy poprostu spodnie na samą pieluchę? W lato to pewnie samo body albo sam ten t-shirt. Ale bardziej chodzi mi o podejście do pieluchy
Body masz do rozmiaru 92.
Jak sobie leży/siedzi możesz zakładać spodnie+bluzeczka+bluza.
Ale zobaczysz, że jak zacznie raczkować, to bodziaki są o tyle fajne, że nic się nie podwija, brzuch/plecy nie są gołe.
Wszystko zależy czy jesteś w domu, czy wychodzisz.
Jaka jest temperatura 🙈
Ciężko tak odpowiedzieć - każda z nas też lubi co innego.
Wiele kobiet dla dziewczynek kupuje bodziako-sukienki i zakłada do tego tylko rajstopki 😅
1000rozwiązań, które po prostu wyjdą w praktyce 🤷♀️ -
Mam zagwostkę obudziłam się z bólem krzyża i zastanawiam się czy może już coś się zaczyna. 🤔 Ostatnio takie bóle miałam w 33 tygodniu i był to fałszywy alarm. Nie wiem co robić ból jeszcze nie jest jakiś mocny, a jutro i tak mam zgłosić się do szpitala.
-
Niaha wypuszczą was w niedzielę czy musicie być do poniedziałku?
Pierwsze dni karmienia często są trudne.
Choć w mediach pokazuje się, że to takie prostej i naturalne dla każdej kobiety 🙈
Daj sobie czas, w domu naprawdę będzie lepiej.
Przede wszystkim mąż pomoże i się porządnie wyśpisz.Niaha lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Mam zagwostkę obudziłam się z bólem krzyża i zastanawiam się czy może już coś się zaczyna. 🤔 Ostatnio takie bóle miałam w 33 tygodniu i był to fałszywy alarm. Nie wiem co robić ból jeszcze nie jest jakiś mocny, a jutro i tak mam zgłosić się do szpitala.
Mam podobnie -drugi dzień budzę się z bólem w krzyżu, a w ciągu dnia ból raz słabnie, raz się nasila 😵💫
Ale nijak się to ma do regularnych skurczy ... 🤷♀️
Zostaje tylko piłka, kąpiel i czekać 🙈Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Mam podobnie -drugi dzień budzę się z bólem w krzyżu, a w ciągu dnia ból raz słabnie, raz się nasila 😵💫
Ale nijak się to ma do regularnych skurczy ... 🤷♀️
Zostaje tylko piłka, kąpiel i czekać 🙈Paima, Niaha lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:No nic pozostaje czekać, wezmę jeszcze męża w obroty, a nóż widelec coś ruszy się. 🤩 Wolałabym jechać z bólami niż czekać na indukcję. 🙂
A Ty już jutro masz się zgłosić na indukcję? 🤔Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:Body masz do rozmiaru 92.
Jak sobie leży/siedzi możesz zakładać spodnie+bluzeczka+bluza.
Ale zobaczysz, że jak zacznie raczkować, to bodziaki są o tyle fajne, że nic się nie podwija, brzuch/plecy nie są gołe.
Wszystko zależy czy jesteś w domu, czy wychodzisz.
Jaka jest temperatura 🙈
Ciężko tak odpowiedzieć - każda z nas też lubi co innego.
Wiele kobiet dla dziewczynek kupuje bodziako-sukienki i zakłada do tego tylko rajstopki 😅
1000rozwiązań, które po prostu wyjdą w praktyce 🤷♀️
Bo chodzi mi ewentualnie o jakieś ładne stylówki - moja przyjaciółka kupiła już zestaw ogrodniczki + koszulka i zastanawiam się jak to rozegrać haha -
Przedszkolanka123 wrote:Tak. I nie mam gwarancji, że będę przyjęta na oddział. 🙈 A do szpitala 60km.
Trzymamy więc jutro rano kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem 🤞😉Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Tak. I nie mam gwarancji, że będę przyjęta na oddział. 🙈 A do szpitala 60km.
Powodzenia jutro🍀🤞 (chociaż kto wie czy jeszcze nie dziś coś się wydarzy 🤭)
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Sparky wrote:Niaha, jak sytuacja u Was? Jak noc? Wiadomo już kiedy wychodzicie?
Noc spokojna, mały dał mi pospać 😁 to wcześniej to po prostu był kryzys drugiego dnia 😅
Nawet kilka kropel mleka się pojawiło. Dalej wspieram się laktatorem i już pójdę femaltiker.
Niestety nie wychodzimy dzisiaj, Remek zrobił się delikatnie żółty, dlatego jutro zdobią mu badania dodatkowe.
A i w sumie coś czego nie wiedziałam: jak jest CC to robią bobaskom dodatkowe badania: USG brzuszka i główki.
Jak się dowiedzialam, że takie badania ma zlecone to się przestraszyłam, że coś jest nie ok. Ale pediatra mnie uspokoił, że to standardowa procedura przy cięciach. Dobrze to wcześniej wiedzieć.Galena, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Noc spokojna, mały dał mi pospać 😁 to wcześniej to po prostu był kryzys drugiego dnia 😅
Nawet kilka kropel mleka się pojawiło. Dalej wspieram się laktatorem i już pójdę femaltiker.
Niestety nie wychodzimy dzisiaj, Remek zrobił się delikatnie żółty, dlatego jutro zdobią mu badania dodatkowe.
A i w sumie coś czego nie wiedziałam: jak jest CC to robią bobaskom dodatkowe badania: USG brzuszka i główki.
Jak się dowiedzialam, że takie badania ma zlecone to się przestraszyłam, że coś jest nie ok. Ale pediatra mnie uspokoił, że to standardowa procedura przy cięciach. Dobrze to wcześniej wiedzieć.
Tak mała też miała w dniu wypisu badania takieNiaha lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Noc spokojna, mały dał mi pospać 😁 to wcześniej to po prostu był kryzys drugiego dnia 😅
Jak się dowiedzialam, że takie badania ma zlecone to się przestraszyłam, że coś jest nie ok. Ale pediatra mnie uspokoił, że to standardowa procedura przy cięciach. Dobrze to wcześniej wiedzieć.
Dobrze, że noc była spokojna i laktacja zaczyna się rozkręcać 🤗 Mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze i nie będą Was długo trzymać w szpitalu 🤞🏼