X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ale akcja szybka 😃 gratulacje 🥰🥰

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    słabe przyrosty bety-> zwiększenie Accofilu ✅
    26.11 Gabriela 2890g 54cm 💖

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match i inne

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, jak sytuacja u Was? Jak noc? Wiadomo już kiedy wychodzicie?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Kofinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati gratulacje! Expresowa akcja chociaż te ostatnie kilka dni musiały być psychicznie męczące :) dobrze że zrobili cesarkę tak jak planowano a nie kazali Ci naturalnie rodzić!

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do doświadczonych już mam - ja mam tak, że lubię się zastanawiać co w przyszłości będzie, więc proszę nie hejtować 😀 mały ma się urodzić 27.11, więc celuję, że pewnie na wiosnę będzie już śmigał w 68 - i tu się pojawiają różne T-shirty, dżinsy, bluzy - jak wtedy ubierać małego? Jeszcze body pod te T-shirty? Czy poprostu spodnie na samą pieluchę? W lato to pewnie samo body albo sam ten t-shirt. Ale bardziej chodzi mi o podejście do pieluchy :D

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Pytanie do doświadczonych już mam - ja mam tak, że lubię się zastanawiać co w przyszłości będzie, więc proszę nie hejtować 😀 mały ma się urodzić 27.11, więc celuję, że pewnie na wiosnę będzie już śmigał w 68 - i tu się pojawiają różne T-shirty, dżinsy, bluzy - jak wtedy ubierać małego? Jeszcze body pod te T-shirty? Czy poprostu spodnie na samą pieluchę? W lato to pewnie samo body albo sam ten t-shirt. Ale bardziej chodzi mi o podejście do pieluchy :D

Body masz do rozmiaru 92.
    Jak sobie leży/siedzi możesz zakładać spodnie+bluzeczka+bluza.

Ale zobaczysz, że jak zacznie raczkować, to bodziaki są o tyle fajne, że nic się nie podwija, brzuch/plecy nie są gołe.
    Wszystko zależy czy jesteś w domu, czy wychodzisz.
    Jaka jest temperatura 🙈

Ciężko tak odpowiedzieć - każda z nas też lubi co innego.
    Wiele kobiet dla dziewczynek kupuje bodziako-sukienki i zakłada do tego tylko rajstopki 😅

1000rozwiązań, które po prostu wyjdą w praktyce 🤷‍♀️

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Przedszkolanka123 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zagwostkę obudziłam się z bólem krzyża i zastanawiam się czy może już coś się zaczyna. 🤔 Ostatnio takie bóle miałam w 33 tygodniu i był to fałszywy alarm. Nie wiem co robić ból jeszcze nie jest jakiś mocny, a jutro i tak mam zgłosić się do szpitala.

202411064780.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wypuszczą was w niedzielę czy musicie być do poniedziałku?
    Pierwsze dni karmienia często są trudne.
    Choć w mediach pokazuje się, że to takie prostej i naturalne dla każdej kobiety 🙈
    Daj sobie czas, w domu naprawdę będzie lepiej.
    Przede wszystkim mąż pomoże i się porządnie wyśpisz.

Niaha lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Mam zagwostkę obudziłam się z bólem krzyża i zastanawiam się czy może już coś się zaczyna. 🤔 Ostatnio takie bóle miałam w 33 tygodniu i był to fałszywy alarm. Nie wiem co robić ból jeszcze nie jest jakiś mocny, a jutro i tak mam zgłosić się do szpitala.

Mam podobnie -drugi dzień budzę się z bólem w krzyżu, a w ciągu dnia ból raz słabnie, raz się nasila 😵‍💫
    Ale nijak się to ma do regularnych skurczy ... 🤷‍♀️

Zostaje tylko piłka, kąpiel i czekać 🙈

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Mam podobnie -drugi dzień budzę się z bólem w krzyżu, a w ciągu dnia ból raz słabnie, raz się nasila 😵‍💫
    Ale nijak się to ma do regularnych skurczy ... 🤷‍♀️

Zostaje tylko piłka, kąpiel i czekać 🙈
    No nic pozostaje czekać, wezmę jeszcze męża w obroty, a nóż widelec coś ruszy się. 🤩 Wolałabym jechać z bólami niż czekać na indukcję. 🙂

Paima, Niaha lubią tę wiadomość

202411064780.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    No nic pozostaje czekać, wezmę jeszcze męża w obroty, a nóż widelec coś ruszy się. 🤩 Wolałabym jechać z bólami niż czekać na indukcję. 🙂

A Ty już jutro masz się zgłosić na indukcję? 🤔

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Body masz do rozmiaru 92.
    Jak sobie leży/siedzi możesz zakładać spodnie+bluzeczka+bluza.

Ale zobaczysz, że jak zacznie raczkować, to bodziaki są o tyle fajne, że nic się nie podwija, brzuch/plecy nie są gołe.
    Wszystko zależy czy jesteś w domu, czy wychodzisz.
    Jaka jest temperatura 🙈

Ciężko tak odpowiedzieć - każda z nas też lubi co innego.
    Wiele kobiet dla dziewczynek kupuje bodziako-sukienki i zakłada do tego tylko rajstopki 😅

1000rozwiązań, które po prostu wyjdą w praktyce 🤷‍♀️

Bo chodzi mi ewentualnie o jakieś ładne stylówki - moja przyjaciółka kupiła już zestaw ogrodniczki + koszulka :D i zastanawiam się jak to rozegrać haha

age.png

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    A Ty już jutro masz się zgłosić na indukcję? 🤔
    Tak. I nie mam gwarancji, że będę przyjęta na oddział. 🙈 A do szpitala 60km.

202411064780.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:

Trzymamy więc jutro rano kciuki aby wszystko poszło zgodnie z planem 🤞😉

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba wykminiłam - body + spodenki + bluza / sweterek.

A koszulki ewentualnie zostawić na upały i próbować bez bodziaków ;D

MaggLbn, juss92 lubią tę wiadomość

age.png
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka i ode mnie kciuki jutro od rana 🤞🤞🤞

Ja dzisiaj mam spadek formy, leżę sobie. Na obiad zamawiam pizzę i nic więcej nie mam zamiaru robić 🫣
    Chyba, że Emilka ma jakieś inne plany 😃

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:

Powodzenia jutro🍀🤞 (chociaż kto wie czy jeszcze nie dziś coś się wydarzy 🤭)

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Niaha, jak sytuacja u Was? Jak noc? Wiadomo już kiedy wychodzicie?

Noc spokojna, mały dał mi pospać 😁 to wcześniej to po prostu był kryzys drugiego dnia 😅

Nawet kilka kropel mleka się pojawiło. Dalej wspieram się laktatorem i już pójdę femaltiker.

Niestety nie wychodzimy dzisiaj, Remek zrobił się delikatnie żółty, dlatego jutro zdobią mu badania dodatkowe.

A i w sumie coś czego nie wiedziałam: jak jest CC to robią bobaskom dodatkowe badania: USG brzuszka i główki.
    Jak się dowiedzialam, że takie badania ma zlecone to się przestraszyłam, że coś jest nie ok. Ale pediatra mnie uspokoił, że to standardowa procedura przy cięciach. Dobrze to wcześniej wiedzieć.

Galena, Jenny93 lubią tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Noc spokojna, mały dał mi pospać 😁 to wcześniej to po prostu był kryzys drugiego dnia 😅

Nawet kilka kropel mleka się pojawiło. Dalej wspieram się laktatorem i już pójdę femaltiker.

Niestety nie wychodzimy dzisiaj, Remek zrobił się delikatnie żółty, dlatego jutro zdobią mu badania dodatkowe.

A i w sumie coś czego nie wiedziałam: jak jest CC to robią bobaskom dodatkowe badania: USG brzuszka i główki.
    Jak się dowiedzialam, że takie badania ma zlecone to się przestraszyłam, że coś jest nie ok. Ale pediatra mnie uspokoił, że to standardowa procedura przy cięciach. Dobrze to wcześniej wiedzieć.

Tak mała też miała w dniu wypisu badania takie

Niaha lubi tę wiadomość

• Sparky Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:

Dobrze, że noc była spokojna i laktacja zaczyna się rozkręcać 🤗 Mam nadzieję, że badania wyjdą dobrze i nie będą Was długo trzymać w szpitalu 🤞🏼

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma coś z ColorStories? Zastanawiam się jak to z praniem wygląda.

Mam kocyki, kokon i śpiworek. Niby jest napisane, że w 40 stopniach i suszyć na płasko - ale nie można normalnie na zwykłej suszarce?

age.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ