X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈
    Ściskam mocno kciuki dziewczyny za Was✊✊✊

Przedszkolanka gratulacje❤️❤️🥳

My dajemy znac że Mikolaj osiągnął wagę 2042g i jutro wychodzimy do domu.

A to mój Okruszek 🩵
    https://ibb.co/VvKV17p

Ale blondasek, i te oczkaaaa. Ja się rozpływam a co dopiero Ty 🤭😊
    Rośnie sobie pięknie, super że będziecie wychodzić do domku🥳

@KarolinaAnastazja szkoda, że ciśnienie nie spada 🙁 ale tak jak mówisz ciąża donoszona więc będzie dobrze😊 będziemy trzymać kciuki jutro!

Fania017 lubi tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈

A to mój Okruszek 🩵

Przeuroczy 😍😍😍

U mnie akcja przełożona na jutro 😃 Kolejny dzień spacerków po oddziale. KTG wychodzi super, wody też ok.

MonReve powodzenia 🤞🤞🤞

Karolina trzymam kciuki, może jednak uda się to ciśnienie opanować 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2024, 10:44

czaranna, KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure, juss92, Sparky, Niaha lubią tę wiadomość

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈

A to mój Okruszek 🩵

Jaki cudaśny 😍 śliczne oczka ❤️ bardzo się cieszę że będziecie już w domku 😊

KarolinaAnastazja kochana bardzo mocno trzymam kciuki za jutro 🤞 odpoczywaj i staraj się nie przejmować 💗

Elasure dokładnie wysyp mamy jak na owocnym grzybobraniu 😍 ja też przeżywam każda z nas, na ten moment bardziej chyba niż siebie 🙈 Najważniejsze że wszystko idzie u każdej szczęśliwie oby tak dalej do samego końca ❤️

KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut - dziękuję! 🙏🏻 już zamówione
    Dziewczyny szpitalne i wizytujące - powodzenia 🩵🩷

Na vinted sporo ciuszków kupiłam i również sprzedaję różne rzeczy (między innymi po czystce w domu jakieś naczynia, świeczniki i bibeloty, ale też ubrania). Jest to fajna opcja, jeśli ma się rzeczy jeszcze w dobrym stanie i szkoda się ich pozbyć za darmo (miałam np. rzeczy z metkami). Fajnie mi to też reguluje wydatki, bo np. postanawiam sobie, że kupię tylko za tyle, za ile sprzedałam

Niaha lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Takie rady mogą rozwalić laktację, lepiej się skonsultować z doradczynią laktacyjną albo położną, tylko pytanie, czy będzie miała aktualną wiedzę 🤔 Obecnie nie zaleca się rutynowego podawania mm przy żółtaczce fizjologicznej.

Dokładnie. Nam kazali zejść z mm. Z tym wpływem mleka mamy na poziom bilirubiny to mit

Sparky lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Naprawdę uważam, że za takie komentarze powinny być zakazane... To jest tylko stresowanie kobiet, a naprawdę stres potrafi zabić laktację i koło się zamyka...

Uwierz, że to ile wypłakałam to wiem tylko ja. Najpierw nie mogłam zajść w ciążę. Później skończyło się CC chociaż byłam nastawiona na SN i na koniec jeszcze nie miałam czym karmić, bo leciały kropelki. Te ich przytyki tylko mnie dobijały. Tak jakbym chciała dziecku krzywdę zrobić...

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩

Gratulacje! ❤️Dużo zdrówka dla Was!

MonReve96 wrote:
    Mnie obudziły silne skurcze. Jedziemy do szpitala 🤞🤞🤞

Kciuki! Jak najszybszego rozwiązania!

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny a USG bioderek kiedy się robi? Czytam, że między 6 a 12 tygodniem życia, ale niektórzy też piszą że w 4 tygodniu.. A jeżeli urodzę terminowo to akurat 4 tydzień przypada w okresie świątecznym, więc będzie pewnie wszystko zamknięte ;/

Taaak, włącza się mój panikara mood, i martwienie się na zapas hahah

My mamy równo po miesiącu

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Ej dziewczyny, odpadł mi czop, nie wiem czy cały i trochę "wody" i teraz pytanie, co robić, czy to już, czy zupełnie może być nic? :D

Nie mam żadnych dokumentów i wyników, bo myślałam, że zdążę na świeżo za tydzień ogarnąć.

Chyba iść pakować torbę co?

Z ostatniego usg wychodził sam koniec listopada.

U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅

klopsik lubi tę wiadomość

• Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩

Gratulacje siostra❤️❤️❤️

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

• Bibi24 Ekspertka

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Trzymajcie dziś kciuki! Zaraz będę przyjęta na oddział. Już jestem po wstępnej kwalifikacji 🙈
    Miejsca na obrót podobno jest wystarczająco. Oby wyjść dziś do domu 😅
    Podziwiam za odwagę 💚 mój się obrócił ostatecznie sam ale dużo się poruszałam na „czworakach „ przy czyszczeniu płytek na podłodze - pomogło 😂

Oczywiście trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ☺️
    Staram się na bieżąco czytać wątek ale tyle się tu dzieje 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2024, 11:40

Makija lubi tę wiadomość

preg.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅

Jeszcze się trzymam! Chociaż w nocy dziwne "odczucia skurczowe/miesiaczkowe" miałam. Nie umiem tego odróżnić, mały się tyle rusza, że mam wrażenie, że to raczej jego kopy dają takie poczucie.

Aaale spakowałam torbę, jeszcze w popłochu dokupiłam jakieś ciuszki z hm, wydaje mi się, że tak mało wszystkiego mam :P

Galena, Elasure, Bibi24, Czarna Dalia, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma albo korzystała ze sterylizatora Neno Vita?

Czy mogę tam spokojnie wysterylizować smoczki i elementy od butelki (nakrętka ze smoczkiem, sama butelka) i laktatora? Do laktatora w sumie znalazłam filmik na Tiktoku Neno, które elementy można sterylizować.

Wkońcu to plastik, a to się tam podgrzewa do 100 stopni..

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypełniam właśnie plan porodu w generatorze rodzić po ludzku i mam kilka pytań:

1) Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu

Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?

age.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?[/QUOTE

Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczy

Waflut lubi tę wiadomość

age.png
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2024, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?

W tym chodzi głównie o personel i uczących się, nie o osoby, które sama wybrałaś 🙂

• Waflut Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczy

Też jestem tego zdania. Zaznaczyłam oba te punkty, wg mnie to znaczy, że nie chce studentów i innych zbędnych pracowników szpitala.

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Też jestem tego zdania. Zaznaczyłam oba te punkty, wg mnie to znaczy, że nie chce studentów i innych zbędnych pracowników szpitala.

Ok, też to zaznaczę, najwyżej jak będą chcieli męża wygonić to będę prostować ;D

age.png
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po obrocie! Dzięki za kciuki! ❤️ Teraz leżę pod KTG ale wieczorem powinnam wyjść do domu.

pandzia 🐼, Elasure, Waflut, Kofinka, Paima, redken, juss92, Natalia K, Wero0707, czaranna, miska122, Bruised, MaggLbn, Bibi24, Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼34 lat

👦🏼07/19 Alek
    🧒🏼03/22 Marcel
    👶🏼11/24 Julian
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Ok, też to zaznaczę, najwyżej jak będą chcieli męża wygonić to będę prostować ;D

A masz wykupioną położoną?
    Ja nie mam, więc sobie zaznaczyłam studentów ale max 2 osoby. Tak nam na szkole rodzenia poradzili bo doglądają i w razie co to pomogą lub zawołają kogo trzeba pomiędzy momentami kiedy położna zagląda. Więc dla mnie to będzie taka siatka ratunkowa 😅

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ