X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje🙈
    Ściskam mocno kciuki dziewczyny za Was✊✊✊

Przedszkolanka gratulacje❤️❤️🥳

My dajemy znac że Mikolaj osiągnął wagę 2042g i jutro wychodzimy do domu.

A to mój Okruszek 🩵
    https://ibb.co/VvKV17p

bambari, juss92, MaggLbn, Wero0707, czaranna, Kofinka, Waflut, Bibi24, Natalia K, pandzia 🐼, miska122, monii, Makija, KarolinaAnastazja, redken, agatka06, Przedszkolanka123, zulka, Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Elasure Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈

A to mój Okruszek 🩵

Ale blondasek, i te oczkaaaa. Ja się rozpływam a co dopiero Ty 🤭😊
    Rośnie sobie pięknie, super że będziecie wychodzić do domku🥳

@KarolinaAnastazja szkoda, że ciśnienie nie spada 🙁 ale tak jak mówisz ciąża donoszona więc będzie dobrze😊 będziemy trzymać kciuki jutro!

Fania017 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • MaggLbn Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈

A to mój Okruszek 🩵

Przeuroczy 😍😍😍

U mnie akcja przełożona na jutro 😃 Kolejny dzień spacerków po oddziale. KTG wychodzi super, wody też ok.

MonReve powodzenia 🤞🤞🤞

Karolina trzymam kciuki, może jednak uda się to ciśnienie opanować 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 10:44

czaranna, KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure, juss92, Sparky, Niaha lubią tę wiadomość

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    Ale się dzieje🙈

A to mój Okruszek 🩵

Jaki cudaśny 😍 śliczne oczka ❤️ bardzo się cieszę że będziecie już w domku 😊

KarolinaAnastazja kochana bardzo mocno trzymam kciuki za jutro 🤞 odpoczywaj i staraj się nie przejmować 💗

Elasure dokładnie wysyp mamy jak na owocnym grzybobraniu 😍 ja też przeżywam każda z nas, na ten moment bardziej chyba niż siebie 🙈 Najważniejsze że wszystko idzie u każdej szczęśliwie oby tak dalej do samego końca ❤️

KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Waflut - dziękuję! 🙏🏻 już zamówione
    Dziewczyny szpitalne i wizytujące - powodzenia 🩵🩷

Na vinted sporo ciuszków kupiłam i również sprzedaję różne rzeczy (między innymi po czystce w domu jakieś naczynia, świeczniki i bibeloty, ale też ubrania). Jest to fajna opcja, jeśli ma się rzeczy jeszcze w dobrym stanie i szkoda się ich pozbyć za darmo (miałam np. rzeczy z metkami). Fajnie mi to też reguluje wydatki, bo np. postanawiam sobie, że kupię tylko za tyle, za ile sprzedałam

Niaha lubi tę wiadomość

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Takie rady mogą rozwalić laktację, lepiej się skonsultować z doradczynią laktacyjną albo położną, tylko pytanie, czy będzie miała aktualną wiedzę 🤔 Obecnie nie zaleca się rutynowego podawania mm przy żółtaczce fizjologicznej.

Dokładnie. Nam kazali zejść z mm. Z tym wpływem mleka mamy na poziom bilirubiny to mit

Sparky lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska122 wrote:
    Naprawdę uważam, że za takie komentarze powinny być zakazane... To jest tylko stresowanie kobiet, a naprawdę stres potrafi zabić laktację i koło się zamyka...

Uwierz, że to ile wypłakałam to wiem tylko ja. Najpierw nie mogłam zajść w ciążę. Później skończyło się CC chociaż byłam nastawiona na SN i na koniec jeszcze nie miałam czym karmić, bo leciały kropelki. Te ich przytyki tylko mnie dobijały. Tak jakbym chciała dziecku krzywdę zrobić...

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩

Gratulacje! ❤️Dużo zdrówka dla Was!

MonReve96 wrote:
    Mnie obudziły silne skurcze. Jedziemy do szpitala 🤞🤞🤞

Kciuki! Jak najszybszego rozwiązania!

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    Dziewczyny a USG bioderek kiedy się robi? Czytam, że między 6 a 12 tygodniem życia, ale niektórzy też piszą że w 4 tygodniu.. A jeżeli urodzę terminowo to akurat 4 tydzień przypada w okresie świątecznym, więc będzie pewnie wszystko zamknięte ;/

Taaak, włącza się mój panikara mood, i martwienie się na zapas hahah

My mamy równo po miesiącu

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Ej dziewczyny, odpadł mi czop, nie wiem czy cały i trochę "wody" i teraz pytanie, co robić, czy to już, czy zupełnie może być nic? :D

Nie mam żadnych dokumentów i wyników, bo myślałam, że zdążę na świeżo za tydzień ogarnąć.

Chyba iść pakować torbę co?

Z ostatniego usg wychodził sam koniec listopada.

U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅

klopsik lubi tę wiadomość

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka123 wrote:
    Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩

Gratulacje siostra❤️❤️❤️

Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość

age.png
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makija wrote:
    Trzymajcie dziś kciuki! Zaraz będę przyjęta na oddział. Już jestem po wstępnej kwalifikacji 🙈
    Miejsca na obrót podobno jest wystarczająco. Oby wyjść dziś do domu 😅
    Podziwiam za odwagę 💚 mój się obrócił ostatecznie sam ale dużo się poruszałam na „czworakach „ przy czyszczeniu płytek na podłodze - pomogło 😂

Oczywiście trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ☺️
    Staram się na bieżąco czytać wątek ale tyle się tu dzieje 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 11:40

Makija lubi tę wiadomość

preg.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅

Jeszcze się trzymam! Chociaż w nocy dziwne "odczucia skurczowe/miesiaczkowe" miałam. Nie umiem tego odróżnić, mały się tyle rusza, że mam wrażenie, że to raczej jego kopy dają takie poczucie.

Aaale spakowałam torbę, jeszcze w popłochu dokupiłam jakieś ciuszki z hm, wydaje mi się, że tak mało wszystkiego mam :P

Galena, Elasure, Bibi24, Czarna Dalia, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś ma albo korzystała ze sterylizatora Neno Vita?

Czy mogę tam spokojnie wysterylizować smoczki i elementy od butelki (nakrętka ze smoczkiem, sama butelka) i laktatora? Do laktatora w sumie znalazłam filmik na Tiktoku Neno, które elementy można sterylizować.

Wkońcu to plastik, a to się tam podgrzewa do 100 stopni..

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypełniam właśnie plan porodu w generatorze rodzić po ludzku i mam kilka pytań:

1) Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu

Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?[/QUOTE

Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczy

Waflut lubi tę wiadomość

preg.png
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: 7 listopada, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:

2) Drugi okres porodu

Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?

W tym chodzi głównie o personel i uczących się, nie o osoby, które sama wybrałaś 🙂

• Waflut Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczy

Też jestem tego zdania. Zaznaczyłam oba te punkty, wg mnie to znaczy, że nie chce studentów i innych zbędnych pracowników szpitala.

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Też jestem tego zdania. Zaznaczyłam oba te punkty, wg mnie to znaczy, że nie chce studentów i innych zbędnych pracowników szpitala.

Ok, też to zaznaczę, najwyżej jak będą chcieli męża wygonić to będę prostować ;D

preg.png
  • Makija Przyjaciółka

Wysłany: 7 listopada, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po obrocie! Dzięki za kciuki! ❤️ Teraz leżę pod KTG ale wieczorem powinnam wyjść do domu.

pandzia 🐼, Elasure, Waflut, Kofinka, Paima, redken, juss92, Natalia K, Wero0707, czaranna, miska122, Bruised, MaggLbn, Bibi24, Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏼32 lat

👦🏼07/19
    🧒🏼03/22
    preg.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ