LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się dzieje🙈
Ściskam mocno kciuki dziewczyny za Was✊✊✊
Przedszkolanka gratulacje❤️❤️🥳
My dajemy znac że Mikolaj osiągnął wagę 2042g i jutro wychodzimy do domu.
A to mój Okruszek 🩵
https://ibb.co/VvKV17p
bambari, juss92, MaggLbn, Wero0707, czaranna, Kofinka, Waflut, Bibi24, Natalia K, pandzia 🐼, miska122, monii, Makija, KarolinaAnastazja, redken, agatka06, Przedszkolanka123, zulka, Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Fania017 wrote:Ale się dzieje🙈
A to mój Okruszek 🩵
Ale blondasek, i te oczkaaaa. Ja się rozpływam a co dopiero Ty 🤭😊
Rośnie sobie pięknie, super że będziecie wychodzić do domku🥳
@KarolinaAnastazja szkoda, że ciśnienie nie spada 🙁 ale tak jak mówisz ciąża donoszona więc będzie dobrze😊 będziemy trzymać kciuki jutro!Fania017 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
A to mój Okruszek 🩵
Przeuroczy 😍😍😍
U mnie akcja przełożona na jutro 😃 Kolejny dzień spacerków po oddziale. KTG wychodzi super, wody też ok.
MonReve powodzenia 🤞🤞🤞
Karolina trzymam kciuki, może jednak uda się to ciśnienie opanować 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 10:44
czaranna, KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure, juss92, Sparky, Niaha lubią tę wiadomość
-
A to mój Okruszek 🩵
Jaki cudaśny 😍 śliczne oczka ❤️ bardzo się cieszę że będziecie już w domku 😊
KarolinaAnastazja kochana bardzo mocno trzymam kciuki za jutro 🤞 odpoczywaj i staraj się nie przejmować 💗
Elasure dokładnie wysyp mamy jak na owocnym grzybobraniu 😍 ja też przeżywam każda z nas, na ten moment bardziej chyba niż siebie 🙈 Najważniejsze że wszystko idzie u każdej szczęśliwie oby tak dalej do samego końca ❤️KarolinaAnastazja, Fania017, Elasure lubią tę wiadomość
-
@Waflut - dziękuję! 🙏🏻 już zamówione
Dziewczyny szpitalne i wizytujące - powodzenia 🩵🩷
Na vinted sporo ciuszków kupiłam i również sprzedaję różne rzeczy (między innymi po czystce w domu jakieś naczynia, świeczniki i bibeloty, ale też ubrania). Jest to fajna opcja, jeśli ma się rzeczy jeszcze w dobrym stanie i szkoda się ich pozbyć za darmo (miałam np. rzeczy z metkami). Fajnie mi to też reguluje wydatki, bo np. postanawiam sobie, że kupię tylko za tyle, za ile sprzedałamNiaha lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Takie rady mogą rozwalić laktację, lepiej się skonsultować z doradczynią laktacyjną albo położną, tylko pytanie, czy będzie miała aktualną wiedzę 🤔 Obecnie nie zaleca się rutynowego podawania mm przy żółtaczce fizjologicznej.
Dokładnie. Nam kazali zejść z mm. Z tym wpływem mleka mamy na poziom bilirubiny to mitSparky lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Naprawdę uważam, że za takie komentarze powinny być zakazane... To jest tylko stresowanie kobiet, a naprawdę stres potrafi zabić laktację i koło się zamyka...
Uwierz, że to ile wypłakałam to wiem tylko ja. Najpierw nie mogłam zajść w ciążę. Później skończyło się CC chociaż byłam nastawiona na SN i na koniec jeszcze nie miałam czym karmić, bo leciały kropelki. Te ich przytyki tylko mnie dobijały. Tak jakbym chciała dziecku krzywdę zrobić... -
Przedszkolanka123 wrote:Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩
Gratulacje! ❤️Dużo zdrówka dla Was!
MonReve96 wrote:Mnie obudziły silne skurcze. Jedziemy do szpitala 🤞🤞🤞
Kciuki! Jak najszybszego rozwiązania!Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Dziewczyny a USG bioderek kiedy się robi? Czytam, że między 6 a 12 tygodniem życia, ale niektórzy też piszą że w 4 tygodniu.. A jeżeli urodzę terminowo to akurat 4 tydzień przypada w okresie świątecznym, więc będzie pewnie wszystko zamknięte ;/
Taaak, włącza się mój panikara mood, i martwienie się na zapas hahah
My mamy równo po miesiącu -
klopsik wrote:Ej dziewczyny, odpadł mi czop, nie wiem czy cały i trochę "wody" i teraz pytanie, co robić, czy to już, czy zupełnie może być nic?
Nie mam żadnych dokumentów i wyników, bo myślałam, że zdążę na świeżo za tydzień ogarnąć.
Chyba iść pakować torbę co?
Z ostatniego usg wychodził sam koniec listopada.
U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅klopsik lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka123 wrote:Jesteśmy w komplecie po 9 godzinach walki o poród SN. Maleńka przyszła na świat przez cesarskie cięcie. Emocjonalnie trochę mnie dobiło. Ale najważniejsze, że mała jest z nami. 3580g szczęścia i 49cm. 🤩🤩🤩
Gratulacje siostra❤️❤️❤️Przedszkolanka123 lubi tę wiadomość
-
Makija wrote:Trzymajcie dziś kciuki! Zaraz będę przyjęta na oddział. Już jestem po wstępnej kwalifikacji 🙈
Miejsca na obrót podobno jest wystarczająco. Oby wyjść dziś do domu 😅
Oczywiście trzymam za Was wszystkie mocno kciuki ☺️
Staram się na bieżąco czytać wątek ale tyle się tu dzieje 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 11:40
Makija lubi tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:U mnie od odpadnięcia czopu do porodu minęło 5,5 h 😅
Jeszcze się trzymam! Chociaż w nocy dziwne "odczucia skurczowe/miesiaczkowe" miałam. Nie umiem tego odróżnić, mały się tyle rusza, że mam wrażenie, że to raczej jego kopy dają takie poczucie.
Aaale spakowałam torbę, jeszcze w popłochu dokupiłam jakieś ciuszki z hm, wydaje mi się, że tak mało wszystkiego mamGalena, Elasure, Bibi24, Czarna Dalia, juss92, Niaha lubią tę wiadomość
-
Czy któraś ma albo korzystała ze sterylizatora Neno Vita?
Czy mogę tam spokojnie wysterylizować smoczki i elementy od butelki (nakrętka ze smoczkiem, sama butelka) i laktatora? Do laktatora w sumie znalazłam filmik na Tiktoku Neno, które elementy można sterylizować.
Wkońcu to plastik, a to się tam podgrzewa do 100 stopni.. -
Wypełniam właśnie plan porodu w generatorze rodzić po ludzku i mam kilka pytań:
1) Osoba towarzysząca/osoby obecne podczas porodu
Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?
2) Drugi okres porodu
Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?
-
Polaaaa wrote:Wypełniam właśnie plan porodu w generatorze rodzić po ludzku i mam kilka pytań:
Zaznaczyłam, że chcę rodzić z osobą towarzyszącą, nie wyrażam zgody na obecność studentów, ale jest punkt, że chcę, żeby przy moim porodzie był tylko niezbędny personel medyczny - czyli ta opcja wyklucza osobę towarzyszącą, jeśli dobrze rozumiem?
2) Drugi okres porodu
Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?[/QUOTE
Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczyWaflut lubi tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Wypełniam właśnie plan porodu w generatorze rodzić po ludzku i mam kilka pytań:
2) Drugi okres porodu
Zależy mi, aby w trakcie rodzenia się dziecka obecny był tylko niezbędny personel - czy to też wyklucza osobę towarzyszącą?
W tym chodzi głównie o personel i uczących się, nie o osoby, które sama wybrałaś 🙂 -
Wero0707 wrote:
Rozmawiałam o tym wczoraj z położną i to według niej nie wyklucza osoby towarzyszącej tylko właśnie studentów i jakiś personel pomocniczy
Też jestem tego zdania. Zaznaczyłam oba te punkty, wg mnie to znaczy, że nie chce studentów i innych zbędnych pracowników szpitala. -
Już jestem po obrocie! Dzięki za kciuki! ❤️ Teraz leżę pod KTG ale wieczorem powinnam wyjść do domu.
pandzia 🐼, Elasure, Waflut, Kofinka, Paima, redken, juss92, Natalia K, Wero0707, czaranna, miska122, Bruised, MaggLbn, Bibi24, Sparky, Niaha, Pati2804 lubią tę wiadomość