X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Jeden miał chude palce a drugi grube 🙈

Ale jak gość ma opuszek palca na 3 cm, to współczuję jego pacjentkom 😅

Dziewczyny, a co pakujecie/spakowałyście do kosmetyczek szpitalnych? Czy w ogóle jest czas na przykład na nałożenie odżywki na włosy? O balsamowaniu to nawet nie myślę (no może tylko brzuch). Jakiś krem bb czy korektor? Nie zamierzam robić make upu, ale zastanawiam się co mi pozwoli się dobrze poczuć, a na co realnie będzie czas i siła.

MaggLbn lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Ale jak gość ma opuszek palca na 3 cm, to współczuję jego pacjentkom 😅

Dziewczyny, a co pakujecie/spakowałyście do kosmetyczek szpitalnych? Czy w ogóle jest czas na przykład na nałożenie odżywki na włosy? O balsamowaniu to nawet nie myślę (no może tylko brzuch). Jakiś krem bb czy korektor? Nie zamierzam robić make upu, ale zastanawiam się co mi pozwoli się dobrze poczuć, a na co realnie będzie czas i siła.

Ja mam tylko szczoteczkę, pastę, żel, mini szampon, lanolinę, suchy szampon i szczotkę do włosów. Stawiam na totalne minimum, gości podejmować nie będę, tylko mąż i mama więc mogę wyglądać jak ostatnia łajza przez te kilka dni 😂

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiałam czy w ogóle szampon brać, a gdzie jeszcze odżywka 🤣 Ale u nas jest łazienka dzielona na 2 sale, więc przy pełnym obłożeniu jest 6 osób w kolejce do jednego prysznica.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kosmetyki, łazienka była tylko moja i miałam teoretycznie czas się pomalować jak był u mnie mąż, ale nie chciało mi się. Włosy za to myłam, nawet wyprostowałam, ale ja zawsze prostuję.

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowałam żel pod prysznic, do mycia twarzy, jakiś krem do twarzy, szampon i odżywkę w saszetkach jakieś próbki z onlybio miałam, szczoteczkę, pastę i szczotkę do włosów. Jak wszystko pójdzie dobrze to nawet nie planuje w szpitalu włosów myć 😂 na szczęście moje wytrzymają w koku tydzień bez mycia, więc jak się nic nie przedłuży to umyję już w domu. Do makijażu nie wzięłam nic, tylko jakiś olejek do ust nawilżający.

preg.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem team nie wycie włosów, więc do małego pojemniczka wlałam żel do twarzy, krem spf i krem na noc. Dodatkowo mam wode termalna/mgielke do twarzy, przyda się nawet w czasie porodu, la roche ma fajne.

Ale zabieram kredkę do brwi i korektor 😅

• Natalia K Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    melduję się po wizycie. Pierwszy raz bez USG :( trochę smutno, bo zawsze miło było popatrzeć na malutką. W sumie wszystko dobrze, szyjka zamknięta, mała wysoko więc pani doktor praktycznie pewna przenoszonej ciąży. Następna wizyta 18.11 czyli w dzień "teoretycznego porodu". Jeżeli do tego czasu nie urodzę to widzimy się co 2 dni, a po 10 od terminu idę do szpitala na wywołanie.

Ja jestem team czyste włosy, ale dlatego że moje się okropnie przetłuszczają a nie znam ani jednej pasującej mi fryzury, którą mogłabym zrobić z brudnych 😅 co do makijażu to nie biorę nic. Ogólnie maluje się wcale lub bardzo delikatnie.
    Natomiast zdecydowanie biorę porządny krem nawilżający do twarzy, to jest mój must have.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 17:32

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram i suchy szampon i zwykły żeby być gotową na każdą sytuację 😁 jeśli będzie czas to umyję włosy pod prysznicem jeśli nie to suchym. Reszta kosmetyków to podstawowe przybory toaletowe. W większości miniaturki z Rossmanna.
    Do oddzielnej kosmetyczki biorę podstawową kolorówkę, ale to do użycia na wyjście bo wiem, że dziadki będą czekać w domu i chcę się dobrze czuć, kiedy wrócimy do domu.

• MaggLbn Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie to chyba zależy kto mierzy 🙄 Jeden pomiar lekarza, jeden położnej 🙄 Inny lekarz ocenił na 1,5-2 cm.
    Jutro będzie ordynator i podejmą decyzję co dalej. Bo na ten moment nie mają po co mnie trzymać.
    Mi się wydaje, że po prostu jest za wcześnie dla młodej i ona nie chce wychodzić 🫣

Elasure, Kofinka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się - spakowałam torby ;D

Wiadomo, zostały rzeczy do dopakowania last minute ;D ale z grubsza jest. Nie wiem czy dobrze podzieliłam między torbą porodową a szpitalną, ale to przecież obie torby będą cały czas z nami haha

Jak czegoś zapomniałam to mąż dowiezie ;D

Jeśli chodzi o odżywkę ja wzięłam tylko mini szampon.

Nie wiem czy wogóle będzie chciało mi się myć włosy, zobaczymy. Kolorówki nie biorę, nie mam problemu być bez makijażu, nieważne czy dziadkowie będą czekać w domu czy nie. Widzieli mnie i w takiej i takiej wersji, więc ;)

Teraz pozostaje tylko czekać ;D i zrobić porządek w dokumentach haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada, 19:07

Bibi24, MaggLbn lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się organizowałyście w tych pierwszych dniach w szpitalu?

To będzie moje pierwsze dziecko i nie wiem jak ja sobie poradzę te dwa dni (oby!) praktycznie sama.

Kiedy karmić, kiedy przewinąć? Czy już wtedy karmimy co trzy godziny?
    Przygotowanie do wyjścia - przewijamy i karmimy przed wyjazdem? Czy zależnie o której nas wypuszczą?

Czym bliżej, tym więcej wątpliwości i niepewności ;(

preg.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    Jeden miał chude palce a drugi grube 🙈

🤣🤣🤣 Też prawda xd albo spuchnięte

MaggLbn lubi tę wiadomość

age.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 11 listopada, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że poruszyłyście temat kosmetyczki bo ja do swojej torby spakowałam żel… nawet o paście do zębów nie pomyślałam , o szamponie nie mówiąc … ale jakoś moje myśli skupione były wokół tematu - umyć się po porodzie 😂

• bambari Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że trochę tego czopu mi wypadlo 🤨 na spacerze poczułam też jakiś skurcz ze dwa razy, ale nie było to jakoś bardzo bolesne. Nie wiem czy się nie doszukuję na siłę 🤣 w każdym razie później już był spokój, ale w razie jakby miało się rozwinąć zrobiłam hennę brwi, tak odnośnie kosmetyków - chociaż brwi będą ogarnięte 😅

II 16.03.2024

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 11 listopada, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bambari wrote:
    Mi się wydaje, że trochę tego czopu mi wypadlo 🤨 na spacerze poczułam też jakiś skurcz ze dwa razy, ale nie było to jakoś bardzo bolesne. Nie wiem czy się nie doszukuję na siłę 🤣 w każdym razie później już był spokój, ale w razie jakby miało się rozwinąć zrobiłam hennę brwi, tak odnośnie kosmetyków - chociaż brwi będą ogarnięte 😅

Ja mam właśnie w planach jutro pomalować siwiznę i hennę brwi zrobić 😂 nigdy nic nie wiadomo już na tym etapie 😅 myślałam jeszcze o pedi, ale ja już nawet skarpetek założyć nie mogę, więc daruję sobie tę gimnastykę 🙈

preg.png
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: 11 listopada, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    A jak się organizowałyście w tych pierwszych dniach w szpitalu?

To będzie moje pierwsze dziecko i nie wiem jak ja sobie poradzę te dwa dni (oby!) praktycznie sama.

Kiedy karmić, kiedy przewinąć? Czy już wtedy karmimy co trzy godziny?
    Przygotowanie do wyjścia - przewijamy i karmimy przed wyjazdem? Czy zależnie o której nas wypuszczą?

Czym bliżej, tym więcej wątpliwości i niepewności ;(

Liczę, że położne wytłumaczą i pomogą w pierwszych chwilach (mnie też trochę ten temat organizacji niepokoi, bo będę po CC i te pierwsze dwie doby na pewno będą bardzo ciężkie). Na pewno będą patrzeć czy dziecko coś przybiera, jaki ma poziom bilirubiny i ewentualnie będą pytać o dokarmianie. Najwyżej będę wysyłała męża co chwilę z pytaniami 🙈

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Zaglądam tu z wątku październikowego, jak mogę Wam doradzić:
    - weźcie szampon, nie wiem czy planujecie SN czy CC, mi w porodzie przy skurczach bardzo pomagał prysznic, później byłam w wannie i włosy pomoczyłam, to potem miałam takie, że chętnie umyłam kolejnego dnia
    - spakujcie w woreczki strunowe:
    1. Pakiet pod prysznic: żel, szampon, majtki siateczkowe, podkład poporodowy, kawałek jednorazowego ręcznika bawełnianego (do osuszenia krocza) + ręcznik i czysta koszula
    2. Pakiet do toalety: butelka do podmywania, papier nawilżany, ręcznik jednorazowy bawełniany, podkłady poporodowe, majtki siateczkowe
    3. Pakiet na nawał: wkładki laktacyjne, lanomaść, kompresy multimam, zimne kompresy/ dwie pieluszki do zalania wodą i wsadzenia do zamrażarki

Elasure, pandzia 🐼, Natalia K, Bibi24, MaggLbn lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja, agatka06, Galena dzisiaj wypada Wasz termin CC, mocno zaciskamy kciuki, aby wszystko bezproblemowo się udało ❤️🍀

Sparky, BabaJaga89 życzymy bezproblemowej, bezbolesnej i szybkiej indukcji 🍀❤️

Nowa1992 niezmiennie trzymamy kciuki i mocno kibicujemy. Daj znać jak tam u Ciebie ❤️

KoKos gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳.

Elasure, Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀

czaranna, Elasure, KoKos, pandzia 🐼, Kofinka, Fania017, Sparky, KarolinaAnastazja, Wero0707, bambari, Bruised, Gusta Blu, Natalia K, Przedszkolanka123, Makija, juss92, Jenny93, agatka06, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat
    słaba jakość nasienia (suple), ZZSK (leki)

Nasz dinuś 🦕❤️
    31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm, 9/9/10pkt apg

age.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    KarolinaAnastazja, agatka06, Galena dzisiaj wypada Wasz termin CC, mocno zaciskamy kciuki, aby wszystko bezproblemowo się udało ❤️🍀

Sparky, BabaJaga89 życzymy bezproblemowej, bezbolesnej i szybkiej indukcji 🍀❤️

Nowa1992 niezmiennie trzymamy kciuki i mocno kibicujemy. Daj znać jak tam u Ciebie ❤️

KoKos gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳.

Elasure, Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀

Cóż dziś za dzień 😍

Dziewczyny trzymam mocno kciuki za Was wszystkie❤️🤞🤞

Magglbn za Ciebie również mam nadzieję że w końcu coś ruszy 💗

Elasure, MaggLbn lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki intensywny dzień przed nami!

Trzymam mocno kciuki za każdą z osobna🍀🤞
    Sprawnych akcji porodowych i udanych wizyt dziewczyny 😊

@Niaha a Ty dalej na bieżąco ze wszystkim nawet z Remeczkiem u boku 😍💪

Niaha lubi tę wiadomość

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ