LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Niaha 🥰 chociaż bardziej siedzę w grudniowym to was tu śledzę 😅 no i po wczorajszym badaniu to raczej na pewno witamy się w listopadzie, tak myślę ☺️
Elasure, Niaha, KarolinaAnastazja, juss92 lubią tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
Dziękuję za kciuki dziewczyny 🥰 będziemy się zbierać do szpitala po śniadaniu, oby mnie dzisiaj przyjęli bez marudzenia, bo już się pogodziłam psychicznie z dzisiejszym rozpoczęciem pobytu 🙃
Ogromne kciuki za dzisiejsze CC, indukcje i wizyty 🤞🏼 Będzie się działo ☺️Elasure, pandzia 🐼, klopsik, Bibi24, juss92, Paima lubią tę wiadomość
-
O ile do tej pory nie spieszyłam się do oficjalnego zakończenia tej ciąży, tak dziś rano już nie mogę się doczekać 😂 w nocy złapała mnie taka zgaga, że zaczęłam się dusić 🫣 wzięłam dwie dawki leków, choć nie powinnam, a i tak nic to nie dało, normalnie nie mogłam oddychać. Nawet na siedząco paliło żywym ogniem, do tego ciśnienie zaczęło mi tak skakać, że byłam bliska jechania na izbę 😵💫 na szczęście usnęłam, ale jak wstałam to zaczęłam się modlić żeby młody chciał wyjść jednak maksymalnie do swojego terminu 😅
Ale się dzisiaj dzieje! Kciuki dziewczyny za bezproblemowe CC, indukcje i owocne wizyty 🍀🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 07:43
-
Współczuję zgagi ja też lecę na podwójnych dawkach czasem i śpię na pół siedząco (na szczęście sporadycznie).
Oj zdecydowanie chodzenie po terminie to katorga. Mi tak lokator wczoraj wszedł pod żebra że do dziś nie wyszedł. Nie ma dobrej pozycji na KTG skisnę. Miska jak Ty dałaś radę po terminie wytrzymać to podziwiam. Mi jak zaproponują wywoływanie to pójdę bo się robię zdesperowana każdym kolejnym dniem.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Mnie ta zgaga też niedługo doprowadzi do szaleństwa, syrop pomaga ale na krótko, znaleźć jakąś pozycję z cudem graniczy.
Wczoraj w nocy jak mnie wzięło o 22 to do 2 miałam takie skurcze że już byłam jedną nogą za drzwiami, ale oczywiście przeszło, a ja już się modliłam żeby się rozkręciło i dupa. Najgorzej że najsilniej boli mnie z krzyża nie powiem bo przypomniały mi się te wspaniałości porodowe.
W ogóle już od 2 dni mnie czyści nie mam biegunek, ale dość często biegam do wc, mam większy apetyt, zaczęłam w ogóle jeść słodkie co jest nieprawdopodobne, no i mój nastrój w życiu takiej jazdy nie miałam, najchętniej bym wszystkich z domu wyrzuciła, denerwuje mnie dosłownie wszystko i wszyscy sama siebie nie poznaje momentami.
Ale cóż czy to jeszcze potrwa 2 dni czy 2 tygodnie tego nie wie nikt, wszystko tam na dole już gotowe i szyjka i rozwarcie jest pozostało tylko czekać i grzecznie to znosić -
Dzień dobry dziewczyny ☺️
Dzisiaj może być intensywny dzień 👶🏼 kciuki za wszystkie wizyty, porody 🍀✊🏼✊🏼
Zauważyłam,że poród porodem ale najwięcej kłopotu sprawia jednak laktacja.. zaczęłam się troszkę stresować bo bardzo jestem nastawiona na KP. Chociaż wiadomo, zrobię wszystko co tylko mogę ale też upierać się nie będę jeśli trzeba będzie sięgnąć po MM. I tutaj pytanie do doświadczonych, jakie najlepiej wybrać ? Zastanawiam się nad zakupem,żeby w razie W w szpitalu nie pakowali Małej byle czego.
Niaha, jesteś świetna. Zrobiłam screen ze wskazówkami Kasiu z pazdziernikowego wątku - również super wskazówki 😊 przypomniałaś mi o reczniczkach jednorazowych, miałam jeszcze je kupic, dzięki!
Ja przelałam zel, szampon, odżywkę do małych pojemników. Nawet suszarko-lokowke biorę ( suszę nią tylko włosy i naciągam ) teraz w 3trym moje włosy odżyły i myje co 2-3 dni bo są super, a wcześniej myślał codziennie. Jednak jeśli tylko się uda to chciałabym umyć też włosy na oddziale bo przy porodzie jak się zapocę to będę czuła się niekomfortowo.
Niaha lubi tę wiadomość
2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry dziewczyny ☺️
Zauważyłam,że poród porodem ale najwięcej kłopotu sprawia jednak laktacja.. zaczęłam się troszkę stresować bo bardzo jestem nastawiona na KP. Chociaż wiadomo, zrobię wszystko co tylko mogę ale też upierać się nie będę jeśli trzeba będzie sięgnąć po MM. I tutaj pytanie do doświadczonych, jakie najlepiej wybrać ? Zastanawiam się nad zakupem,żeby w razie W w szpitalu nie pakowali Małej byle czego.
Niaha, jesteś świetna. Zrobiłam screen ze wskazówkami Kasiu z pazdziernikowego wątku - również super wskazówki 😊 przypomniałaś mi o reczniczkach jednorazowych, miałam jeszcze je kupic, dzięki!
Ja przelałam zel, szampon, odżywkę do małych pojemników. Nawet suszarko-lokowke biorę ( suszę nią tylko włosy i naciągam ) teraz w 3trym moje włosy odżyły i myje co 2-3 dni bo są super, a wcześniej myślał codziennie. Jednak jeśli tylko się uda to chciałabym umyć też włosy na oddziale bo przy porodzie jak się zapocę to będę czuła się niekomfortowo.
A u mnie po tym dniu/dwóch ciszy wczoraj prawie cały czas Gabrysia aktywna 😳 nie wiem co ona to wyprawia ale fakt, jadłam ostatnio sporo slodyczy, właśnie żeby ją pobudzic. Przez pół ciąży nie jadłam wcale słodkości bo nie miałam ochoty, później tylko sporadycznie 😅
Chyba przedawkowalam xD2023:
2x CB
2x puste jajo płodowe
💔
2024:
Marzec ⏸️
Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
29.04 CRL 2.59
15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
12.06 150g dziewczynki 💗
02.07 262g 🎀
15.07 II prenatalne, 336g 🌸
30.07 530g 💖
27.08 1kg małej pandzi 🐼
19.09 III prenatalne, 1404g
24.09 1668g 🥰
22.10 2525g 💕
05.11 2936g
✅
APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match
❌
Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk
On:
✅
Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
👩🏼95'
👨🏼93'
-
Niaha wrote:KarolinaAnastazja, agatka06, Galena dzisiaj wypada Wasz termin CC, mocno zaciskamy kciuki, aby wszystko bezproblemowo się udało ❤️🍀
Sparky, BabaJaga89 życzymy bezproblemowej, bezbolesnej i szybkiej indukcji 🍀❤️
Nowa1992 niezmiennie trzymamy kciuki i mocno kibicujemy. Daj znać jak tam u Ciebie ❤️
KoKos gratulacje z donoszonej ciąży 🎉🥳.
Elasure, Bruised kciuki mocno zaciśnięte za dzisiejsze wizyty ❤️🍀
Kciuki dziewczyny✊✊✊
Galena lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:
@Niaha a Ty dalej na bieżąco ze wszystkim nawet z Remeczkiem u boku 😍💪
Tak, Niaha powinna dostać jakiś medal za prowadzenie wątku ❤️pandzia 🐼, Wero0707, Kofinka, Elasure, KarolinaAnastazja, Niaha, Przedszkolanka123, juss92, Sparky, MaggLbn, Jenny93 lubią tę wiadomość
-
Czyli dzisiaj nic nie robimy, bo chyba cały dzień te kciuki trzeba będzie trzymać 💖
Ale jeszcze jeśli chodzi o pakowanie, to powiedzcie mi - ile zestawów ciuszków dla dziecięcia? Ja finalnie zapakowałam 6 torebek strunowych czyli 6 kompletów, różne rozmiary i różne poziomy dogrzania (czyli np. są zestawy z body na krótki rękaw i na długi + pajac albo samo body na długi + spodenki). Nie wiem do końca jakieś wielkości będzie mała i nie wiem jak ciepło będzie. Koleżanka mi też mówiła, że może się zdarzyć przebieranko i ze dwa razy w ciągu dnia. Z drugiej strony już sama nie wiem czy to nie za dużo -
Wero0707 wrote:Czyli dzisiaj nic nie robimy, bo chyba cały dzień te kciuki trzeba będzie trzymać 💖
Ale jeszcze jeśli chodzi o pakowanie, to powiedzcie mi - ile zestawów ciuszków dla dziecięcia? Ja finalnie zapakowałam 6 torebek strunowych czyli 6 kompletów, różne rozmiary i różne poziomy dogrzania (czyli np. są zestawy z body na krótki rękaw i na długi + pajac albo samo body na długi + spodenki). Nie wiem do końca jakieś wielkości będzie mała i nie wiem jak ciepło będzie. Koleżanka mi też mówiła, że może się zdarzyć przebieranko i ze dwa razy w ciągu dnia. Z drugiej strony już sama nie wiem czy to nie za dużo
Ja spakowałam 4 zestawy body długi rękaw+spodenki+skarpetki, 4 pajacyki i 2 czapeczki. Swoją drogą koleżanka mi dała fajną radę. W naszmm szpitalu mierzą puls rano i wieczorem ze stópki malucha - mowila, ze lepiej jej się sprawdziły spodenki i skarpetki niż półśpiochy, bo mogli go zbadać na śpiocha, wystarczyło ściągnąć delikatnie skarpetkę. Dodatkowo oddzielnie ubranko na wyjście. Wszystko wzięłam 56, chociaż starałam się wybrać to większe 56 niż mniejsze 🙈 u nas szpital zapewnia wszystko łącznie z ubrankami i zamierzam z nich korzystać jak coś, ale jakby mały miał po nich rumień to wtedy będę używać tylko swoich. Jakby było mało to mąż dowiezie, inaczej bym się nie zmieściła do torby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:06
-
Wero0707 wrote:Czyli dzisiaj nic nie robimy, bo chyba cały dzień te kciuki trzeba będzie trzymać 💖
Ale jeszcze jeśli chodzi o pakowanie, to powiedzcie mi - ile zestawów ciuszków dla dziecięcia? Ja finalnie zapakowałam 6 torebek strunowych czyli 6 kompletów, różne rozmiary i różne poziomy dogrzania (czyli np. są zestawy z body na krótki rękaw i na długi + pajac albo samo body na długi + spodenki). Nie wiem do końca jakieś wielkości będzie mała i nie wiem jak ciepło będzie. Koleżanka mi też mówiła, że może się zdarzyć przebieranko i ze dwa razy w ciągu dnia. Z drugiej strony już sama nie wiem czy to nie za dużo
Ja nie biorę żadnych ciuszków, szpital nam zapewnia, na wyjście dowiezie mąż. -
Jeśli chodzi o ilość ubranek, to wyszłam z założenia, że w razie czego mąż dowiezie, więc mam spakowane 4 zestawy plus 3 szt. body w większym rozmiarze dorzuciłam, gdyby Młoda się okazała większa.
Wczoraj wieczorem trochę mnie postraszyła, ale położyłam się spać i przeszło. W sumie nie wiem czy to bardziej skurcze były czy tylko szyjka pracuje, bo czułam ból dość nisko, nie na całym brzuchu. Ale jak już do tej pory nie zdecydowała się wyjść, to niech najbliższe 24h zaczeka, przynajmniej zdążę pójść na imprezę do przedszkola u Starszej. A potem pełnia i niech się dzieje 😂
Dziś jeszcze tylko wieczorem ktg, cudów się nie spodziewam, ale dobrze, że o innej porze niż zwykle, bo wieczorami miewam skurcze, to może coś się zapisze i nie będzie tak nudno.Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
pandzia 🐼 wrote:Dzień dobry dziewczyny ☺️
Też długo się nad tym zastanawiałam. Ostatecznie postanowiłam w zapasie mieć nan opti pro plus 1, ze względu na skład i dostępność w aptekach i Rossmanie.Waflut, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość
-
bambari wrote:Tak, Niaha powinna dostać jakiś medal za prowadzenie wątku ❤️
🥹❤️ -
Dziewczyny, ja się zbuntowałam i nie pojechałam dziś do szpitala. Dałam sobie jeszcze jeden dzień, jeśli nic się nie ruszy to jutro jade już na pewno.
Bardzo nie chce mieć indukcji, ta jedna doba jeśli nic nie zmieni to też nie zaszkodzi. Nie urośnie niewiadomo ile przez 1 dzień -
Z ubranek spakowałam 4 zestawy pajac, body z krótkim i body z długim rękawem. Mąż będzie dowoził co trzeba.
Teraz rozkmina w czym wyjdzie młody ze szpitala 😂 chyba postawię na misiowy kombinezon (mamy batmana, robi kupę śmiechu po rodzince) bo on do fotelika wejdzie (otulacz który mamy przy wkładce noworodkowej wygląda bardzo niewygodnie) i kocyk i siup do auta.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Też kupiłam na wszelki wypadek MM i tak jak Niaha postawiłam na Nan optipro+. Wszędzie można je kupić i mają też kartoniki z gotowym płynem na czarną godzinę. Patrzyłam różne tabele składów to też dobrze wypadało
pandzia 🐼, juss92 lubią tę wiadomość