X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i co do szpitalnych polecajek, mi się jeszcze sprawdziło:

- krem dla młodego (miał wysuszoną skórę i położne poleciły posmarować te miejsca właśnie kremem)
    - mokry papier toaletowy do spłukiwania (mega wygoda podczas krwawienia, gdy jeszcze średnio można się szybko podmyć) https://gemini.pl/akuku-papier-toaletowy-nawilzany-mango-50-sztuk-0097280
    - kapcie dla męża, sporo czasu przy mnie siedział i dzięki kapciom nie brudził tam buciorami
    - herbata, dostawałam do posiłków a miałam ochotę na częstsze ciepłe napoje
    - wzięłam pajacyki ubierane przez głowę, a w szpitalu bałam się je założyć 🫣 więc wróciły nieruszone do domu, teraz juz sobie lepiej z tym radzę 😅
    - gąbka do mycia ciała (przydatna przy dłuższym pobycie)
    - miałam 6 szt majtek siateczkowych. Okazało się to za mało i mąż musiał dokupić jeszcze 3 opakowania po 2 sztuki pakowane. Lepiej kupić rozmiar większy niż mniejszy.
    - poduszka do karmienia (naprawdę się przydała)
    - smoczek i butelka, lepiej mieć pod ręką
    - duże pieluchy tetrowe co najmniej kilka sztuk (położne często brały do obsługi małego np. przy ważeniu, obchodzie itd. gdybym wzięła tylko ten średni rozmiar, to byłoby to problematyczne)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:32

Elasure, pandzia 🐼, bambari lubią tę wiadomość

👩 33 lat
    niedoczynność tarczycy (letrox 100), cukrzyca ciążowa (dieta, insulina), pueria duo
    🧔31 lat
    słaba jakość nasienia (suple), ZZSK (leki)

Nasz dinuś 🦕❤️
    31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm, 9/9/10pkt apg

age.png
  • Kofinka Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BabaJaga89 wrote:
    Dziewczyny, ja się zbuntowałam i nie pojechałam dziś do szpitala. Dałam sobie jeszcze jeden dzień, jeśli nic się nie ruszy to jutro jade już na pewno.

Bardzo nie chce mieć indukcji, ta jedna doba jeśli nic nie zmieni to też nie zaszkodzi. Nie urośnie niewiadomo ile przez 1 dzień
    A jak to wogole jest z tym niestawieniem sie? Następnego dnia powinni przyjąć tak? Pytam bo ja czuję teraz, że nic z tego do piątku nie będzie, wszystko mi się jakoś podniosło , nawet nie czuję kuli między nogami … Szpital pewnie da skierowanie na wywołanie, a też chciałabym poczekać.

Czy negocjowałyście kiedyś z lekarzem termin przyjęcia na indukcję czy też raczej niech wpisuja co chcą na skierowaniu, a kobieta i tak decyduje i nic z tym nie mogą zrobić, jak to jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 10:49

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, Waflut - dziękuję ☺️

Niaha lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wszystko co się dziś u każdej z nas może wydarzyć! 🤞🏼
    @Niaha, order masz od każdej tutaj, bo tak prowadzonego wątku nie ma nigdzie!

Dziewczyny, walizki u mnie dawno spakowane, ale wciąż średnio wiem jak ubrać Małą na wyjście. Ma otulacz do fotelika, pod to myślałam o kombinezonie Engel i pajacyku. Do tego oczywiscie skarpeciochy i czapucha. Czy pod pajacyk ładować jeszcze bodziaka?

Kolejna sprawa, mamy zaplanowany poród rodzinny, który może nastąpić w każdej chwili, a Mąż obudził się dziś z opryszczką. Nie wiecie, czy to może dyskwalifikować jego obecność ze mną na sali? Macie jakieś sprawdzone sposoby na to cholerstwo?

I ostatnie - tak bardzo chcę już urodzić!!!!!! 😭😭😭

Niaha lubi tę wiadomość

preg.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Dziewczyny, walizki u mnie dawno spakowane, ale wciąż średnio wiem jak ubrać Małą na wyjście. Ma otulacz do fotelika, pod to myślałam o kombinezonie Engel i pajacyku. Do tego oczywiscie skarpeciochy i czapucha. Czy pod pajacyk ładować jeszcze bodziaka?

Ja na wyjście mam otulacz, grubszy pajacyk i bodziak z długim pod spód i czapeczka.
    Mąż podjedzie autem pod wejście i do domu mamy 20 minut.

preg.png
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Kolejna sprawa, mamy zaplanowany poród rodzinny, który może nastąpić w każdej chwili, a Mąż obudził się dziś z opryszczką. Nie wiecie, czy to może dyskwalifikować jego obecność ze mną na sali? Macie jakieś sprawdzone sposoby na to cholerstwo?

Mi zawsze na taką świeżą opryszczkę najbardziej pomaga świeży czosnek, rozkroić po prostu ząbek na pół i przykładać do opryszczki kilka razy po pare sekund żeby się nie poparzyć, i powtarzać kilka razy dziennie, cuda to działa bo nie rozmoczy jej jak krem, osusza i nie dopuszcza do rozrostu, i oprócz tego heviran w tabletkach ale brać od razu 3-4 tabletki na raz, bo dawka apteczna jest tylko 200mg a taka na receptę 800 po 2dniach powinno być po kłopocie :) u mnie to działa kilka razy w roku :)

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

preg.png
  • BabaJaga89 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:
    A jak to wogole jest z tym niestawieniem sie? Następnego dnia powinni przyjąć tak? Pytam bo ja czuję teraz, że nic z tego do piątku nie będzie, wszystko mi się jakoś podniosło , nawet nie czuję kuli między nogami … Szpital pewnie da skierowanie na wywołanie, a też chciałabym poczekać.

Czy negocjowałyście kiedyś z lekarzem termin przyjęcia na indukcję czy też raczej niech wpisuja co chcą na skierowaniu, a kobieta i tak decyduje i nic z tym nie mogą zrobić, jak to jest?

Zawsze to do matki należy decyzja. Ja nie miałam skierowania, jedynie w zaleceniach stawienie się dziś. Na recepcji wczoraj też powiedzieli, że decyzja należy do mnie.
    U mnie też poza podejrzeniem dużej wagi nie było innych wskazań, więc dlatego się zdecydowałam zostać 1 dzień w domu dłużej. Gdybym miała cukrzycę albo coś z przepływami czy czymkolwiek innym to posłuchałabym się lekarza.

Kofinka lubi tę wiadomość

• pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Rozkruszyć tabletkę aspiryny i wymieszać z niewielką ilością przegotowanej wody do konsystencji papki. Rozwój opryszczki powinien się zahamowac. Na porodówkę jeśli jeszcze coś będzie może sobie zakleic specjalnym plasterkiem. Ważne,żeby nie dotykał tego. Jest też maść heviran, cokolwiek by nie nałożył to najlepiej patyczkiem higienicznym nie palcem :) oprócz stosowania miejscowego najlepiej przeleczyc się również tabletkami heviran :)

Co do ubrania, myślę że sam pajacyk lub body plus spodenki i skarpetki grubsze, na to kombinezon i otulacz wystarcza :) i czapeczka :)
    Ten z Engel to wełna merino? Jeśli tak to na pewno wystarczy:)

Ja też już chciałabym się zobaczyć z Małą 🧡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 11:37

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam tabletki heviran w ilości uderzeniowej. Do tego maść zovirax - przed każdym nowym smarowaniem warto przemyć octanseptem albo takim wacikiem do odkażania. A jak będzie jeszcze taka potrzeba to na porodówkę plasterek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 11:47

preg.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Jeśli do porodu nie zejdzie, to plasterek, maseczka i oczywiście zakaz całowania dziecka.

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Bruised Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:

Siłą Cię nie wezmą. Na indukcję też musisz przecież wyrazić zgodę. Mogą ewentualnie namawiać.

Ja mam na skierowaniu po prostu wpisane, że mam się zgłosić po skończeniu 39tc, co wypada w sobotę, ale według prowadzącego mogę iść we wtorek, żeby ominąć leżenie w weekend i poniedziałkowe tłumy na izbie. Chociaż pewnie i tak zgłoszę się w poniedziałek, najwyżej posiedzę w kolejce trochę dłużej.

Kofinka lubi tę wiadomość

Starania od marca 2016

PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery :(
    PICSI nr 3 - ❄❄❄
    27.08.20 - 3.1.1.
    5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt <3
    Bobas 1: 04.2021

7.03.24 ETM 3.1.1.
    beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864

preg.png
  • Wero0707 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaa - a ten kombinezon ze zdjęcia to z czego jest?
    Gusta Blu - tabletki heviran w ilości uderzeniowej i maść vratizolin. Te przezroczyste plasterki są spoko, ale to bardziej jako bariera, żeby nie rozsiewać niż leczenie.

Ja na wyjście planowałam body+pajacyk+kombinezon merino + otulacz w foteliku + czapeczka wełniana

preg.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:

Ja przy dobieraniu stroju powkładałam wszystko we wszystko, żeby zobaczyć jak to wygląda. Ja bym nie rezygnowała z body, Engel to jednak wełna, a nie wszyscy ją kochają. Najwyżej weź dodatkowy kocyk zostaw w samochodzie, który rzucisz na wierzch.

Ja opryszczkę wysuszałam czystym spirytusem jak tylko czułam, że się robi. Na wacik i przykładałam kilka razy w ciągu dnia.

preg.png

👩🏻32 lat
    👨🏼‍🦲38 lat

ICSI - MARZEC'24
  • bambari Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że już nie pamiętam ile jakich ubranek spakowalam 🤣 mam nadzieję, że będzie ok a jak nie to do szpitala mam blisko, mąż przywiezie (on przynajmniej nie będzie tego analizować tak długo jak ja 🤣).

Dopakuje herbatę. I też bym już chciała urodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 12:20

II 16.03.2024

preg.png
  • Czarna Dalia Znajoma

Wysłany: 12 listopada, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofinka wrote:

Trzymam za Was kciuki, u mnie jest odwrotnie. Do szpitala skierowanie na za tydzień z hakiem na cesarskie cięcie. I normalnie boję się, że coś się zacznie przed tym terminem. Dodatkowo muszę odstawić już magnez, więc pewnie pojawi się więcej skurczy i zacznę panikować, a do szpitala 70 km 🙈

• Polaaaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Polaaa - a ten kombinezon ze zdjęcia to z czego jest?

W sensie materiał? Podszewka poliester 100%, warstwa wierzchnia bawełna 82%.

preg.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja już po KTG, marny skurcz się zapisał. Obok leżała laska w 35tc i ona to już miała skurcze 😱
    Aleeee aleeeee mam skierowanie na szpital, jutro stawiam się na IP i będziemy wywoływać lokatora z brzuszka.

Jak to mąż mówi 'to nie Włochy, nie będziesz siedział z mamusią do 40stki' 😂

W prawdzie chciałam naturalną akcję, ale na nią w najbliższym czasie nie mam co liczyć. Na pewno odczuwam pewną ulgę, że coś postępuje w kierunku porodu i już niedługo poznamy się z synkiem😊

Dziś czeka nas trochę akcji - prasowanie prześcieradeł, przejechanie parownicą materaców itp., przemeblowanie w sypialni żeby wstawić łóżeczko i ostateczny przegląd toreb 😱😱😱

Waflut, Czarna Dalia, pandzia 🐼, czaranna, Makija, Kofinka, Natalia K, juss92, Niaha, Bibi24, MaggLbn, miska122, Jenny93 lubią tę wiadomość

preg.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    29.02.2024 ⏸️
    13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
    Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
    24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
    29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
    24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
    26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
    2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
    Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24
  • Bibi24 Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyczki to oczywiście pasta, szczoteczka, żel pod prysznic, krem nawilżający, grzebień gumki do włosów tusz do rzęs i płyn do demakijażu + płatki bo nie wiadomo o której porze pojadę, wzięłam też na w.w. maszynkę do golenia próbkę multimam na cyca tantumrosa i żel do higieny intymnej
    Dla młodego mam taki mini zestaw co dostałam na szkole rodzenia z laRoche krem, płyn do kąpieli i jeszcze coś tam było 🧐 nie pamiętam co,
    I jeszcze zwykłe podkłady (u nas w szpitalu są zwykle przewijaki nieprzyjemne w dotyku więc wolę mieć swoje jednorazowe podkłady) + pieluchy tetrowe i pampery oczywiście.
    U nas w szpitalu dają ubranka więc swoich nie zabieram dopiero na wyjście i mam przygotowanego bodziaka i i polspiochy oczywiście długi rękaw buciki H&M pluszaczki, czapeczka i kombinezon polarkowy z C&A w zależności od pogody mąż ma zabrać otulacz i kocyk dodatkowo.

Trzymam kciuki dziewczyny 🙌
    Niaha wątek prowadzony extra 💚 podziwiam Cię za tą rzetelność, ja bym już dawno odpuściła 😂

Niaha, Elasure lubią tę wiadomość

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure no nareszcie! Olafek się zadomowił na dobre 🙈 dobrze, ze w końcu ktoś mu wypowiedzenie wręczył 😂 w takim razie jutro od rana kciuki zaciśnięte 🤞🏻🍀

Elasure lubi tę wiadomość

preg.png
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 12 listopada, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure, te wszystkie zaplanowane sprawy na dzisiaj mogą jeszcze wywołać akcję przed jutrem 💪🏼😃

Elasure lubi tę wiadomość

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    29.04 CRL 2.59
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g

On:

👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ