LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po KTG, czekam na konsultację z lekarzem i decyzję czy mnie przyjmą dziś na szpital 🤞🍀
Tekst z oddziału pomiędzy położnymi "na oddziale nie ma żadnej pacjentki rokujacej porodem". Ale te listopadówki uparte, będziemy do świąt tu siedzieć nierozpakowane 😂BabaJaga89, czaranna, Waflut, pandzia 🐼, bambari, Niaha, Kofinka, Natalia K, redken, Czarna Dalia, Bibi24, Jenny93, juss92, Przedszkolanka123, Makija, MaggLbn lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Ja też już po ktg i konsultacji z lekarzem. Czekam na przyjęcie 🥴☺ na początek będzie cewnik Foleya, dalsze decyzję będą podejmowane po sprawdzeniu jak to zadziała. Prawdopodobnie urodzę jutro lub w piątek ☺
czaranna, Elasure, bambari, Niaha, Natalia K, Czarna Dalia, miska122, juss92, Przedszkolanka123, Makija, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Mała aktualizacja co u mnie, balonik nie wypadł, ale zrobił 6 cm rozwarcia na takich bólach ledwie miesiączkowych 🙈 Właśnie dostałam oksytocynę, mąż w drodze, obyśmy dzisiaj powitali malutką 😍
BabaJaga89, czaranna, Elasure, Waflut, pandzia 🐼, bambari, Gusta Blu, Nina_02, Kofinka, Natalia K, redken, Czarna Dalia, MonReve96, Bibi24, miska122, juss92, Przedszkolanka123, Niaha, klopsik, Makija, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Mała aktualizacja co u mnie, balonik nie wypadł, ale zrobił 6 cm rozwarcia na takich bólach ledwie miesiączkowych 🙈 Właśnie dostałam oksytocynę, mąż w drodze, obyśmy dzisiaj powitali malutką 😍
A ile godzin temu został założony? Też będę miała i zastanawiam się jak to idzie przy drugim dziecku 😊 -
BabaJaga89 wrote:A ile godzin temu został założony? Też będę miała i zastanawiam się jak to idzie przy drugim dziecku 😊
Był założony wczoraj ok. 13:00, wyjęli dzisiaj o 9:00BabaJaga89 lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Mała aktualizacja co u mnie, balonik nie wypadł, ale zrobił 6 cm rozwarcia na takich bólach ledwie miesiączkowych 🙈 Właśnie dostałam oksytocynę, mąż w drodze, obyśmy dzisiaj powitali malutką 😍
To oby te pozostałe centymetry poszły również tak gładko ❤️Sparky lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Ja już po KTG, czekam na konsultację z lekarzem i decyzję czy mnie przyjmą dziś na szpital 🤞🍀
Tekst z oddziału pomiędzy położnymi "na oddziale nie ma żadnej pacjentki rokujacej porodem". Ale te listopadówki uparte, będziemy do świąt tu siedzieć nierozpakowane 😂
Czekamy na pełnię w piątek 😅
czaranna, Bibi24, Niaha lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:Nie ciągnie mnie nic. Jedyne co to blizna jest trochę wypukła i też mnie martwi czy to normalne
To może być normalny proces gojenia blizny, mało czasu minęło także spokojnie. Bardzo ważne żebyś po 5-6 tyg od CC poszła do fizjoterapeuty na mobilizację blizny, wtedy on będzie w stanie ocenić czy wszystko jest okej
Pola tak, to przepowiadające. Mam je regularnie od 34tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 11:03
Jenny93 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Czy któraś z Was po cc ma problemy z sikaniem po cewnikowaniu ? I czy ciągnie Was rana z jednej strony? Mnie tak i zastanawiam się czy to normalne..
Co do ciągnięcia, to do tej pory czuję to po lewej stronie, ale mam jeszcze szwy. Położna chce je ściągnąć dopiero jutro. -
Elasure wrote:Ja już po KTG, czekam na konsultację z lekarzem i decyzję czy mnie przyjmą dziś na szpital 🤞🍀
Tekst z oddziału pomiędzy położnymi "na oddziale nie ma żadnej pacjentki rokujacej porodem". Ale te listopadówki uparte, będziemy do świąt tu siedzieć nierozpakowane 😂
To te Skorpiony Małe ,które mamy w brzuszku, nikt im nie będzie mówił co mają robić 😂Elasure, Bibi24, pandzia 🐼, Czarna Dalia, Przedszkolanka123, Niaha, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Kofinka wrote:To te Skorpiony Małe ,które mamy w brzuszku, nikt im nie będzie mówił co mają robić 😂
To totalnie głupie, ale mnie trochę przerażają skorpiony 😅 to małe szarlatany. mam bratanka z 19 listopada i jest połączeniem starszego rodzeństwa a już o tamci mają opinie "gagatków"Przedszkolanka123, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
BabaJaga89 wrote:Ja też już po ktg i konsultacji z lekarzem. Czekam na przyjęcie 🥴☺ na początek będzie cewnik Foleya, dalsze decyzję będą podejmowane po sprawdzeniu jak to zadziała. Prawdopodobnie urodzę jutro lub w piątek ☺
Super, też mam nadzieję że jutro lub w piątek się uda
Ja już przyjęta, wenflon założony, mocz i krew pobrana. Leżę na kolejnym KTG i słuchamy z mężem bicia serducha młodego.
Potem będą lekarze i zapewne balonik i lecimy z tym porodem.
Oddział patologiczny, sala 4 osobowa, 2 łóżka jeszcze wolne. Koleżanka z łóżka obok już ma nasilone skurcze, aż mnie strach obleciał jak widziałam jej niemy ból 😬 i już rodzi widziałam ją z pół minuty.
Przy przyjęciu mi ciśnienie skoczyło do 160 a nawet nie odczuwałam stresu czy coś, dostałam 2 tabletki na zbicie.
@Kofinka dokładnie te skorpiony to wszystko po swojemu😂
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
Natalia K wrote:To totalnie głupie, ale mnie trochę przerażają skorpiony 😅 to małe szarlatany. mam bratanka z 19 listopada i jest połączeniem starszego rodzeństwa a już o tamci mają opinie "gagatków"
Natalia K lubi tę wiadomość
-
Mój syn jest skorpionem ojj ma charakterek 🙈
Będzie wesoło dwa skorpiony, dwa koziorożce i ja lwica między nimi 🤣🤣🤣Kofinka, Bibi24, Elasure, Czarna Dalia, Niaha lubią tę wiadomość
-
Czarna Dalia wrote:Ja też jestem Skorpionem i moja córka prawdopodobnie również będzie 😁 Wszystko, co piszesz - potwierdzam 😜
Mogłaś zaprzeczyć hahaha 😅🙈
Czaranna, ja koziorożec. Jak oceniasz połączenie koziorożec + skorpion?😅Czarna Dalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny miałyście w badaniu ogólnym moczu oznaczany kwas askorbinowy? Musiałam dziś pójść na badania do innego laboratorium, tam gdzie zawsze robiłam nigdy tego nie oznaczali 😆 Od jakiegoś czasu biorę Wit C 1000. Dzisiaj w wyniku wyszedł mi kwas askorbinowy 100, gdzie norma jest do 20 😂 i teraz nie wiem czy to kwestia tego, że wzięłam ją wieczorem i dlatego to stężenie jest tak duże, czy przegięłam jednak z dawką 🙈
-
Ja wróciłam do domu i mam się stawić w piątek 😉
Kciuki dziewczyny za szybkie i sprawne indukcje ❤️❤️pandzia 🐼, Bibi24, bambari, Natalia K, juss92, Przedszkolanka123, Niaha, MonReve96, Makija lubią tę wiadomość
-
Agatka Gratulacje 🙌
Myślę, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - dobrze, że endometriozę odkryli lekarze od razu i zrobili z tym porządek. Powikłania później mogłyby być znacznie bardziej dotkliwe 💚
Ale fakt, że będzie Ci się ciężej zajmować dzidzią mam nadzieję, że masz wsparcie w rodzinie ☺️
Skorpiony 🦂 są bardzo ale to bardzo uparte i mają swój mocny charakter.
Mój też się nie spieszy 😅 nic się nie dzieje jakiś lekki skurcz raz na ho ho ho …
Jak się nic nie zacznie, to jutro jadę już z walizką na kontrolę i dalej zobaczymy co będzie.
Trzymam mocno kciuki za nasze Listopadki 💚💚💚czaranna, Elasure, Czarna Dalia, Niaha lubią tę wiadomość