LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarna Dalia wrote:Gratulacje!!! ❤️
Dziewczyny w którym tygodniu i dniu macie zaplanowane CC? Bo ja zaczynam świrować, że nie dotrzymam do terminu, szczególnie że czop odchodzi w małych , bo małych ale kawałkach 🙈
Cześć, ja mam cc zaplanowane na 22.11.2024, będzie wtedy 39+1 z om, a z usg to będzie 39+5 i też mam obawy, że nie dotrwam, więc łączę się w tym z Tobą. -
Elasure wrote:3h wyjęte z życia przez ten balonik, tyle zajęło szyjce 'przyswojenie go' bolesne skurcze falami (ze 2 razy już mi łzy poleciały) co 3, 5, 8 a później 10min. Przy tych dłuższych przerwach udało mi się przysnąć ostatkiem sił. Mąż nagrał moje chrapanie dzika masakra 😂😂😂 dobrze że jestem sama na sali, jak kogoś będą chcieli dorzucić to im to puszczę 🤭 Na poczatku byłam 15min pod prysznicem z polecenia położnych ale nie pomoglo na bóle więc po prostu leżałam.
Byłam w szoku jak wszyscy tak mowią, że balonik i dużo chodzą ale teraz jak te bóle minęły to rzeczywiście mogę normalnie chodzić, nawet sobie na piłce kręcę. Czuję że skurcze porodowe to mnie zjedzą, przeżują i wyplują na śniadanie😬
A myślisz o znieczuleniu zewnątrzoponowym?
Trzymam za Was mocno kciukasy -
Nowa1992 gratulacje🥳, najważniejsze że mała księżniczka zdrowa i bezpieczna z Tobą🥰
Dużo zdrówka dla Was obu 💓
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
29.02.2024 ⏸️
13.03.2024 CRL 2,1mm 🩵 113
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
24.04.24 Nifty niskie ryzyka, syn 🥳 🩵
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
26.08.09 USG 29+2, 1415g 😍🥳
2.09.2024 III prenatalne Olafek waży 2041g 🤯💪
Przewidywana data porodu - USG 5.11.24 OM 9.11.24 -
ankam94 wrote:Cześć, ja mam cc zaplanowane na 22.11.2024, będzie wtedy 39+1 z om, a z usg to będzie 39+5 i też mam obawy, że nie dotrwam, więc łączę się w tym z Tobą.
U mnie z USG to też będzie 39+4, z om termin pozniejszy. U mnie CC 21.11., przyjęcie 20.11. Trzymam za nas kciuki 😁ankam94 lubi tę wiadomość
-
Bibi24 wrote:A myślisz o znieczuleniu zewnątrzoponowym?
Trzymam za Was mocno kciukasy
Szczerze to po tych bólach jak najbardziej nie będę się wahać żeby sobie ulżyć 🤭 widocznie mój próg bólu nie jest taki wysoki jak śmiałam myśleć🤷😅Bibi24 lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
29.02.2024 ⏸️
Clexane, accofil, acard, glucophage, encorton, ovitrelle, biosteron, hydroxychloroquine
29.04.24 I prenatalne wszystko jest w porządku 💙🩵Olafek ma już 6,56cm OM 12+2 USG 12+6
24.06.24 II prenatalne, wszystkie narządy obecne i na swoim miejscu 💙 Olafek ma 421g 👶🤯
Lusia 1234 wrote:Dziewczyny czy któraś ma laktator muszlowy i jest zadowolona? Laktacja się rozkręciła ale muszę też odciągać. Mam elektryczny z nano i jest spoko ale trzeba siedzieć i trzymać to urządzenie, a czasami młody potrzebuje w tym czasie noszenia albo zmiany pieluchy no i jest nerwowka 🙈 macie coś godnego polecenia ?
Ja mam momcozy s12 pro, jest super 👍 -
Elasure wrote:3h wyjęte z życia przez ten balonik, tyle zajęło szyjce 'przyswojenie go' bolesne skurcze falami (ze 2 razy już mi łzy poleciały) co 3, 5, 8 a później 10min. Przy tych dłuższych przerwach udało mi się przysnąć ostatkiem sił. Mąż nagrał moje chrapanie dzika masakra 😂😂😂 dobrze że jestem sama na sali, jak kogoś będą chcieli dorzucić to im to puszczę 🤭 Na poczatku byłam 15min pod prysznicem z polecenia położnych ale nie pomoglo na bóle więc po prostu leżałam.
Byłam w szoku jak wszyscy tak mowią, że balonik i dużo chodzą ale teraz jak te bóle minęły to rzeczywiście mogę normalnie chodzić, nawet sobie na piłce kręcę. Czuję że skurcze porodowe to mnie zjedzą, przeżują i wyplują na śniadanie😬
To brzmi jak koszmar 😱
Mocno kibicuję 🍀🍀🍀Elasure lubi tę wiadomość
-
Galena wrote:Melduje, ze wczoraj moja Mała przyszła na świat!❤️🎉❤️
2700, 51cm, 10/10
Cesarka była spoko, potem lekki spadek formy i ok.22 pionizacja. Dzisiaj już chodzę, uczymy się siebie nawzajem. Póki co jest grzeczna 😛
W najblizszych dniach nadrobie wątek. Kciuki za te jeszcze nierozpakowane! 🍀🍀🍀 -
Nowa1992 wrote:U nas wczoraj pojawiła się nasza miłość o 20.30 poprzez nagle CC.
Gratulacje ❤️❤️❤️ -
Nowa1992 wrote:U nas wczoraj pojawiła się nasza miłość o 20.30 poprzez nagle CC.
Ogólnie indukcja nie należała do przyjemnych (delikatnie powiedziane), ale postępowała.
11.11 mialam założony cewnik, który wypadł z szyjki ale pochwa go trzymała i finalnie wyjęli go wczoraj. O 9.45 mialam podłączona oksytocyne i ok. 13.30 przy regularnych skurczach przebili pęcherz płodowy.
Potem skurcze się wyciszyły wiec zwiększyli dawkę oksy. Przy rozwarciu 4 cm zaczęły się komplikacje, ja zaczelam krwawić, małej zaczęło spadać tętno, nie mogła wstawić nizej główki do kanału rodnego. Podejrzewali ze moze lozysko się odklejać albo problem z pepowina, skurcze się nasilały i zapadła decyzja o szybkim CC. Finalnie bobas dostal 10 pkt, była owinięta pepowina ktora nie pozwalała jej zejść niżej. Ma jedynie krwiaczka na główce, bo mocno Napierała i chciała juz wyjsc na świat.
Finalnie mamy 3,5 kg pięknego bobaska 🥰
Bardzo ładnie ssie, cała noc była na cycku, awanturowała się jak tylko ja odstawiłam, nie z potrzeby jedzenia a bliskości. Dziś obie odsypiamy. Jest aniołkiem 😇🥰 -
Laura jest już na świecie 😍 Urodziła się o 13:14, 3170g, 50 cm, wszystko u nas w porządku. Oksytocyna szybko na mnie zadziałała, położna twierdziła, że moje skurcze nie są porodowe bo czuję podbrzusze, a nie całą macicę. Aż tu nagle okazało się, że jest 9 cm rozwarcia, młoda się wstawia, wody odeszły 🙈 To jej wstawianie się chyba było najgorsze, strasznie mi się dłużyło. Ale później dwa parte i już 🫢 Pięknie łapie cycka, bardzo się martwiłam jak z tym będzie. Teraz odpoczywamy 🥰
BuBu90, Bibi24, Niaha, Jenny93, Elasure, Paima, bambari, Natalia K, czaranna, Nina_02, miska122, Kofinka, redken, BabaJaga89, Gusta Blu, Przedszkolanka123, MaggLbn, juss92, Fania017, Makija, klopsik, Galena, Wero0707, Wanda_89, Pati2804, pandzia 🐼, agatka06 lubią tę wiadomość
-
Sparky wrote:Laura jest już na świecie 😍 Urodziła się o 13:14, 3170g, 50 cm, wszystko u nas w porządku. Oksytocyna szybko na mnie zadziałała, położna twierdziła, że moje skurcze nie są porodowe bo czuję podbrzusze, a nie całą macicę. Aż tu nagle okazało się, że jest 9 cm rozwarcia, młoda się wstawia, wody odeszły 🙈 To jej wstawianie się chyba było najgorsze, strasznie mi się dłużyło. Ale później dwa parte i już 🫢 Pięknie łapie cycka, bardzo się martwiłam jak z tym będzie. Teraz odpoczywamy 🥰
Edit już widzę - rodziłaś 😁 stąd takie szybkie załatwienie sprawy 🙌Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada, 18:06
Sparky lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:Laura jest już na świecie 😍 Urodziła się o 13:14, 3170g, 50 cm, wszystko u nas w porządku. Oksytocyna szybko na mnie zadziałała, położna twierdziła, że moje skurcze nie są porodowe bo czuję podbrzusze, a nie całą macicę. Aż tu nagle okazało się, że jest 9 cm rozwarcia, młoda się wstawia, wody odeszły 🙈 To jej wstawianie się chyba było najgorsze, strasznie mi się dłużyło. Ale później dwa parte i już 🫢 Pięknie łapie cycka, bardzo się martwiłam jak z tym będzie. Teraz odpoczywamy 🥰
Gratulacje ❤️ piękny bobasek 🩷Sparky lubi tę wiadomość
-
Oooo gratulacje 🥹🥰
OdpoczywajcieSparky lubi tę wiadomość
-
Awww słodzinka, gratulacje Mamuśka!🥳
Braciszek będzie zakochany 😍Sparky lubi tę wiadomość
👩 37lat
🧔♂️ 35 lat
29.02.2024 ⏸️
Nowa1992 i Sparky gratulacje dla Was ❤️
Dużo zdrówka dla Was i maluchów 🥹
Ja jestem po wizycie, niby wszystko gotowe, bobas nisko, szyjka też już ready tylko skurczy brak. zalecono seks, schody i aktywność fizyczną, jak do niedzieli nie urodzę to w poniedziałek ponowna wizyta z ktg.
Sparky, Elasure lubią tę wiadomość
-
Ale tu się dzisiaj dzieje 🤩 gratuluję wszystkim rozpakowanym mamom! ♥️
A za indukcje niezmiennie trzymam kciuki 🤞🏻🍀
Ciekawe kiedy na mnie przyjdzie pora 🙈 dzisiaj już 3 osoby same z siebie pisały czy rodzę, więc kto wie, może coś przeczuwają? 😅🙀Sparky, Niaha, Elasure, Galena lubią tę wiadomość