LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kinga83 wrote:A u mnie koszmarne mdłości ☹️ Ledwo żyję, nie mam na nic siły. Wymiotuję nawet przy pustym żołądku, a mdłości trzymają cały dzień. Do tego wystarczy że pomyślę o jedzeniu i już mam odruch wymiotny. Nie umiem nic w siebie wcisnąć, popijam wodę małymi łykami i się zmuszam, ale jest to bardzo trudne. Kupiłam póki co Anaketon i przez chwilę jest lekka ulga, ale szybko mija. Jutro mam wizytę, więc poproszę o coś na receptę, bo chyba się wykończę 😩
W poprzedniej ciąży miałam tę samą historię. Mdłości trzymały do 19 tygodnia, a ja schudłam 8kg ☹️Kinga83 lubi tę wiadomość
-
U mnie z chińskim kalendarzem płci w pierwszej ciąży się sprawdziło ☺️ teraz wychodzi córka, ale zobaczymy 😁
MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Marcik wrote:U mnie podobnie, dostałam dzisiaj receptę na Xonvea. Droga impreza jak patrzę, ale cóż..
Bardzo droga, ale mnie naprawdę te leki pomagają ☺️Marcik, Kinga83 lubią tę wiadomość
-
Hej kobietki, obserwuję ten wątek już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie miałam odwagi się tu udzielać.. ale mam wątpliwość i jednak stwierdziłam, że poradzę się Was 😉 Jestem po wizycie u gina i mam pytanie.. jakich używacie suplementów ? Lekarz zapisał mi Pregna Start, a czytałam niektóre opinie, że nie jest już tak polecany, ponieważ ma syntetyczny kwas foliowy.. Powiedziałam o tym lekarzowi, ale stwierdził, że tak nie jest i że jest lepszy niż np. Pueria.. Jakie są Wasze opinie, co Wam lekarz polecił ? Stosujecie łączone suplementy czy bierzecie każde z osobna ?☺️
-
AnnaEm wrote:Hej kobietki, obserwuję ten wątek już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie miałam odwagi się tu udzielać.. ale mam wątpliwość i jednak stwierdziłam, że poradzę się Was 😉 Jestem po wizycie u gina i mam pytanie.. jakich używacie suplementów ? Lekarz zapisał mi Pregna Start, a czytałam niektóre opinie, że nie jest już tak polecany, ponieważ ma syntetyczny kwas foliowy.. Powiedziałam o tym lekarzowi, ale stwierdził, że tak nie jest i że jest lepszy niż np. Pueria.. Jakie są Wasze opinie, co Wam lekarz polecił ? Stosujecie łączone suplementy czy bierzecie każde z osobna ?☺️
Ja stosuję z polecenia lekarzy pueria uno.
A czy rzeczywiście jest dobry to nie wiem, bo ma pół na pół metylowany kwas foliowy ze zwykłym. -
AnnaEm wrote:Hej kobietki, obserwuję ten wątek już od jakiegoś czasu, ale nigdy nie miałam odwagi się tu udzielać.. ale mam wątpliwość i jednak stwierdziłam, że poradzę się Was 😉 Jestem po wizycie u gina i mam pytanie.. jakich używacie suplementów ? Lekarz zapisał mi Pregna Start, a czytałam niektóre opinie, że nie jest już tak polecany, ponieważ ma syntetyczny kwas foliowy.. Powiedziałam o tym lekarzowi, ale stwierdził, że tak nie jest i że jest lepszy niż np. Pueria.. Jakie są Wasze opinie, co Wam lekarz polecił ? Stosujecie łączone suplementy czy bierzecie każde z osobna ?☺️
-
Ja biorę mama dha premium plus- zdecydowałam sie teraz na ten kwas, bo można go brać przez całą ciażę plus w trakcie karmienia. Pregne brałam w pierwszej ciąży i ginekolog mówił, że jest okej. Możesz sobie poczytać zestawienie u Pana Tabletki, widzę że wnet zrobi aktualizację(bo zmieniły się wytyczne) to warto wtedy poczytać i wybrać sobie jakiś preparat.
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ -
dzień dobry dziewczyny ♥️ witam się przy kawce.
pogoda u nas wstrętna, pada, ciemno, szaro, ale dziś pociesza mnie, że idę pomóc przy kiermaszu fundacji, której jestem członkiem. każda cegiełka w stronę uśmiechów dzieci buduje u mnie uśmiech🫶🏼
dziś śniło mi się, że lekarze losowali na loterii płeć mojego dziecka, wyszedł chłopiec, no ciekawe😏
zastanawia mnie, dlaczego już drugi raz na początku ciąży tak bardzo gubię wagę. 51,9 przy 174cm wzrostu … muszę uwzględnić to u lekarza bo trochę się martwię.
u mnie dalej ŻADNYCH objawów. 6+1.
a jak u Was? też miałyście ciekawe sny? jak się czujecie i jakie plany na sobotę?🌷
lecę was nadrabiać, chciałam się tylko przywitać 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 07:52
Pati2804, Takaja12, Elasure, Klaudia2012, Bibi24, Niaha, juss92, zulka lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
kopytko wrote:dzień dobry dziewczyny ♥️ witam się przy kawce.
pogoda u nas wstrętna, pada, ciemno, szaro, ale dziś pociesza mnie, że idę pomóc przy kiermaszu fundacji, której jestem członkiem. każda cegiełka w stronę uśmiechów dzieci buduje u mnie uśmiech🫶🏼
dziś śniło mi się, że lekarze losowali na loterii płeć mojego dziecka, wyszedł chłopiec, no ciekawe😏
zastanawia mnie, dlaczego już drugi raz na początku ciąży tak bardzo gubię wagę. 51,9 przy 174cm wzrostu … muszę uwzględnić to u lekarza bo trochę się martwię.
u mnie dalej ŻADNYCH objawów. 6+1.
a jak u Was? też miałyście ciekawe sny? jak się czujecie i jakie plany na sobotę?🌷
lecę was nadrabiać, chciałam się tylko przywitać 😁
Miłego dnia dla Ciebie i wszystkich tu obecnych 😘😊
U mnie też brzydka pogoda i pada , dlatego jeszcze leżę w łóżku i odpoczywam, wstanę jak się troche rozbudzę 🙈
Ja mam 6+4 i też większych objawów nie mam , pewnie gdyby nie duphaston to nie byłoby żadnych 🙈 od wczoraj czasami męczą mnie delikatne mdłości, zazwyczaj na wieczór, chociaż dzisiaj rano jak wstałam to też mdlilo mnie ale zjadłam troszeczkę i napisem się i jest dobrze 🙂 a tak to mam straszne wzdęcia ostatnio, nawet rano budzę się z większym brzuchem od wzdęć 🙈 no i szybko chodzę spać bo padam na twarz a rano z kolei wstaje 7/7.30 ,za to w nicy zawsze idę minimum raz siku 😅 no I piersi pełniejsze i bolące ale test nie zawsze , najgorzej wieczorem 🤭
Ja ostatnio miałam pierwszy dziwny sen 🙈
Jeśli chodzi o sobotę to jadę do mamy w odwiedziny po południu a wieczorem relaks przy netflixie z mężem 😁😘
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy i dajcie znać co u Was 😘🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 08:22
Paima, kopytko, Takaja12, Asioreq, Niaha, juss92, zulka lubią tę wiadomość
-
Sisska wrote:Ja biorę mama dha premium plus- zdecydowałam sie teraz na ten kwas, bo można go brać przez całą ciażę plus w trakcie karmienia. Pregne brałam w pierwszej ciąży i ginekolog mówił, że jest okej. Możesz sobie poczytać zestawienie u Pana Tabletki, widzę że wnet zrobi aktualizację(bo zmieniły się wytyczne) to warto wtedy poczytać i wybrać sobie jakiś preparat.
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
Dzięki za linka, właśnie go przeglądam 😉 na coś będę musiała się zdecydować, bo póki co biorę sam kwas foliowy Solgar i D3 a wiem, że to trochę za mało .. -
Dzień dobry 😉
Miłego dnia ! 🌻🌻
Ja dziś idę na baby shower do koleżanki.
Wczoraj dokupiłam parę ciuszków dla maluszka.
I pomyślałam, że już niedługo będziemy szukać dla naszych maluszków ☺️
Kopytko ciekawe dlaczego lecisz z wagi, a nie masz dolegliwości typu mdłości.
Pati tak, u mnie też wzdęcia.
Ale to jedyny objaw.
W ogóle nie czuję się, jakbym była w ciąży... nawet piersi nie bolą jak na początku.
🙈
Kinga83 powodzenia na wizycie i oby faktycznie zapisał Ci na mdłości coś, co pomoże ❤️❤️Pati2804, Takaja12, MaggLbn, Niaha, juss92, zulka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️ udanego weekendu dziewczyny.
Ostatnie dni w pracy mnie umęczyły strasznie. Coraz mocniej myślę o L4 przez to.
A co do zachcianek, bardziej ciągnie mnie do kwaśnych rzeczy. Ale głównie i tak nic mi nie smakuje i powoduje mdłości. Przez to niestety bardzo mało jem. Muszę nad tym popracować 🫤Pati2804, Asioreq lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Mierzyliście sobie temperature może? Ja od początku ciazy miałam 37.2 a dziś 36.8 i trochę mnie to zmartwiło
Ja od pozytywnego testu zmierzyłam kilka razy ale przestałam bo też spadek mnie zaczął zastanawiać i martwić więc już nie mierzę i po problemie😁 według lekarza i USG wszystko dobrze na ten moment i na tym się skupiam.Takaja12, Niaha, juss92, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Witajcie dziewczyny 🙂 w czwartek byłam na wizycie 🙂 póki co wszystko ok, maluch ma 1 cm i serduszko biło. Czy macie mdłości i wymioty codziennie? Mnie jakby dwa dni niby trochę mdli ale nie wymiotuje. 🙈
Elasure, Niaha, Pati2804, MaggLbn, LaBellePerle, Sisska, zulka lubią tę wiadomość
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14% -
Dzień dobry! 😊
U mnie z objawów to głównie nocne wizyty w toalecie. Jem też dużo mniejsze porcje, ale częściej. Musiałam też zamówić już nowe biustonosze, bo wszystko mnie ciśnie 😅
No a jeśli chodzi o mdłości to chyba 🍀🤞🏻powoli ustępują. Odczuwam je dużo słabiej rano, jestem w stanie normalnie zjeść małe śniadanie. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej 🤍Niaha, Pati2804, MaggLbn lubią tę wiadomość
👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
Lusia 1234 wrote:Witajcie dziewczyny 🙂 w czwartek byłam na wizycie 🙂 póki co wszystko ok, maluch ma 1 cm i serduszko biło. Czy macie mdłości i wymioty codziennie? Mnie jakby dwa dni niby trochę mdli ale nie wymiotuje. 🙈👩🏻32
👨🏻35
3cs
16.02 ⏸️(11dpo)
20.02 💉Beta 554
22.02 💉Beta 1189
01.03 🩺 jest pęcherzyk
08.03 🩺 CRL 0,78cm i ❤️ (USG 6+5, OM 7+1)
14.03 💉I badania krwi
20.03 🩺 CRL 1,79cm (USG 8+2, OM 8+6)
03.04 🩺 CRL 3,69cm (USG 10+4, OM 10+6)
18.04 🩺 CRL 6,68cm (USG&OM 13+0); usg prenatalne prawidłowe, dziewczynka 🩷
06.06 🩺 284g (USG 19+3, OM 20+0)/ połówkowe prawidłowe
12.06 🩺 345g (20+6)/ cukrzyca ciążowa
10.07 🩺 695g (24+6)
14.08 🩺 1270-1300g (29+6)
20.08 🩺 1416g (30+5)
29.08 🩺 1738g (31+6)
02.09 🩺 1840g (32+4)
25.09 🩺 2400g (35+6)
14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4) -
MonReve96 wrote:Dzień dobry ❤️ udanego weekendu dziewczyny.
Ostatnie dni w pracy mnie umęczyły strasznie. Coraz mocniej myślę o L4 przez to.
A co do zachcianek, bardziej ciągnie mnie do kwaśnych rzeczy. Ale głównie i tak nic mi nie smakuje i powoduje mdłości. Przez to niestety bardzo mało jem. Muszę nad tym popracować 🫤MonReve96 lubi tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Mierzyliście sobie temperature może? Ja od początku ciazy miałam 37.2 a dziś 36.8 i trochę mnie to zmartwiło
Takaja12, damrade lubią tę wiadomość