LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:A później też robisz to badanie regularnie?
To dopiero pierwsze które będę robić ale lekarz nic nie wspominał że będzie ich więcej. Na tą chwilę przewiduje że dawka 0,6 zostanie utrzymana ale zobaczymy...Pati2804 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Klaudia2012 wrote:Wczoraj dostałam delikatnego plamienia brązowego na ten moment czysto. Lekarz nie znalazł przyczyny i mówi że tak czasami dzieje się na początku. Na USG dzisiaj widać było zarodek i serce. Biorę duphaston 2x1. Myślicie że jest się czym martwić ?
A badałas sobie progesteron na początku ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 20:32
Klaudia2012, Niaha lubią tę wiadomość
-
Takaja12 wrote:Nie znam szczegółów ale w ciazy właśnie często wzrasta. Moje 3.6 na poczatku ciazy niby w normie ale dla ciazy już za wysokie. Dostalam eutyrox 50i dwa razy w tyg 75 i spadło po miesiącu do 1
Co to za badanie też heparyna? Mój lekarz nic nie mowil mi o takim -
Elasure wrote:To dopiero pierwsze które będę robić ale lekarz nic nie wspominał że będzie ich więcej. Na tą chwilę przewiduje że dawka 0,6 zostanie utrzymana ale zobaczymy...
A czemu zwiększył Tobie dawkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 20:19
-
Takaja12 wrote:Tak 0.4 przez PAI1 i krwiaka. Chociaż zastanawiam się czy nie za mało przy tym lezeniu
Takaja12 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Kochana , ja też miałam plamienie w 6 tygodniu dokładnie i też byłam na usg I lekarz stwierdził że to od nadżerki, skoro u Ciebie sprawdził i jest czysto i dodatkowo masz progesteron to myślę że nie musisz się martwic , jedynie co to obserwuj się i jak znowu się to przydarzy to skontaktuj się z lekarzem.
A badałam sobie progesteron na początku ciąży?Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Okej dziękuję bardzo 😘 w takim razie zrobię za kilka dni 🙂 a bierzesz zastrzyki dokładnie co do godziny? Ja czasami o 7.30 czasami 8.30 .. nie wiem czy to dobrze czy źle czy nie ma znaczenia 🙈
A czemu zwiększył Tobie dawkę?
No dziś właśnie zapomniałam i wziełam 3h później niż zwykle. Nastawiłam sobie już przypominajke na codzień żeby się to nie zdarzyło więcej. Podobno odchył +/- 1h jest w porządku. W sumie nie mówił dlaczego większa dawka. A ja idę z nim w ciemno i nie zapytałam nawet🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 20:26
Pati2804 lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Klaudia2012 wrote:Badałam i wyszedł 35
Klaudia2012 lubi tę wiadomość
-
Elasure wrote:Pierwsza ciążowa zachcianka zaspokojona, świeżutkie chrupiace kajzerki z masłem🤭 ja zadowolona bo zaspokoiłam głód a mąż czuje się jak bohater bo udało mu się upolować takie jakie chciałam 😂🥰
A jak tam u Was z zachciankami?Elasure lubi tę wiadomość
-
Klaudia2012 wrote:Wczoraj dostałam delikatnego plamienia brązowego na ten moment czysto. Lekarz nie znalazł przyczyny i mówi że tak czasami dzieje się na początku. Na USG dzisiaj widać było zarodek i serce. Biorę duphaston 2x1. Myślicie że jest się czym martwić ?
Pati2804, Klaudia2012 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny które robią zastrzyki w brzuch z heparyny, kiedy najlepiej zrobić badania anty-xa ? Za miesiąc czy muszę szybciej ? 🤔 I z tego co słyszałam to musi to być 4 godziny po podaniu zastrzyku ? I na czczo?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi 🙂
Też mam zastrzyki - praktycznie na cały pierwszy trymestr, ale nie mówił mi nic lekarz o tym badaniu 🤔
o której godzinie najlepiej robić ten zastrzyk ? Czy nie ma to znaczenia ? Lekarka mi tylko powiedziała, że o przybliżonej porze. -
Bibi24 wrote:Też mam zastrzyki - praktycznie na cały pierwszy trymestr, ale nie mówił mi nic lekarz o tym badaniu 🤔
o której godzinie najlepiej robić ten zastrzyk ? Czy nie ma to znaczenia ? Lekarka mi tylko powiedziała, że o przybliżonej porze.
No i tak ogólnie wieczorem to nic się nie chce a rano chociaż się po tym obudzę 😅Bibi24 lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Jeżeli jest czysto i lekarz mówi że jest ok to nie ma die czym martwić. Ja plamienia mam prawie codziennie i się zastanawiam co usłyszę we wtorek na wizycie. Poki co nie stresuje sie jakoś bardzo. Odpoczywam ile mogę i tyle.
W którym tygodniu jesteś ? -
Makija wrote:Ja tak miałam w obydwu ciążach i już czuję, że będzie powtórka z rozrywki. Niestety mi nic nie pomagało. Przeszło samo w drugim trymestrze. Nie piłam też rządnych syropów więc tu nie podpowiem.
Marcik jaki lek na mdłości dostałaś? Ja do 16 tyg w dwóch ciążach miałam wyjęte z życiorysu. Wymiotowałam nawet po wodzie 🙈
Jezu dziś byłam w końcu w kibelku 2 razy znowu czuję się chudo 🤣🤣🙈 nie wiem co pomogło ale jestem szczęśliwa pewnie zaś będę mieć zastój.. no ale chociaż dziś ruszyło bo już dziś miałam kryzys
Żadnych kochana nie dostałam leków bo nie mam mdłości 🙈🙈 mam nadzieję, że już nie dostanę, ja tylko jestem cały dzień śpiąca okropnie plus te wzdęcia i w sumie żadnych objawów więcej nie mam 🙉 mam nadzieję, że dzidzia tam dalej siedzi🤔😂Elasure, Makija lubią tę wiadomość
-
Klaudia2012 wrote:Nigdy nie miałam a teraz doktor nic o tym nie mówił.
Właśnie znowu pojawi się śluz podbarwiony na brązowo/rozowoKlaudia2012 lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:
Jedynie wg chińskiego córka, ale to 50% szans, że się trafi 😂
W pierwszej ciąży miałam ochotę na słodkie (teraz sądzę, że brakowało mi magnezu), czułam się FATALNIE, wyszedł syn.
W drugiej ciąży jadłam bardziej słone i ostre, wyszła córka 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 21:41
-
A u mnie koszmarne mdłości ☹️ Ledwo żyję, nie mam na nic siły. Wymiotuję nawet przy pustym żołądku, a mdłości trzymają cały dzień. Do tego wystarczy że pomyślę o jedzeniu i już mam odruch wymiotny. Nie umiem nic w siebie wcisnąć, popijam wodę małymi łykami i się zmuszam, ale jest to bardzo trudne. Kupiłam póki co Anaketon i przez chwilę jest lekka ulga, ale szybko mija. Jutro mam wizytę, więc poproszę o coś na receptę, bo chyba się wykończę 😩
W poprzedniej ciąży miałam tę samą historię. Mdłości trzymały do 19 tygodnia, a ja schudłam 8kg ☹️