LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lusia 1234 wrote:Witajcie dziewczyny 🙂 w czwartek byłam na wizycie 🙂 póki co wszystko ok, maluch ma 1 cm i serduszko biło. Czy macie mdłości i wymioty codziennie? Mnie jakby dwa dni niby trochę mdli ale nie wymiotuje. 🙈
Super że wszystko dobrze u Was ! 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 11:21
-
juss92 wrote:Dzień dobry! 😊
U mnie z objawów to głównie nocne wizyty w toalecie. Jem też dużo mniejsze porcje, ale częściej. Musiałam też zamówić już nowe biustonosze, bo wszystko mnie ciśnie 😅
No a jeśli chodzi o mdłości to chyba 🍀🤞🏻powoli ustępują. Odczuwam je dużo słabiej rano, jestem w stanie normalnie zjeść małe śniadanie. Mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej 🤍juss92 lubi tę wiadomość
-
Zapisałam się wczoraj na prenatalne na 30 kwietnia . Wiem że to szybko ale było ostatnia wolna godzina do tej lekarki do której chciałam iść 🙈 więc stwierdzilam że nie ma na co czekać bo mi ten okres 11-13 tydzień wypada na ostatani tydzień kwietnia i na majówkę więc lipa z terminami innymi ogólnie i nie miałam wyjścia 🙈 🤣
damrade lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ja już po wizycie Wszystko jest w najlepszym porządku. Wg. wymiarów ciąża młodsza o 2 dni, więc 5t6d ale widziałam już pikające serduszko
Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Do tego czasu cała litania badań do zrobienia.
Dostałam Xonveę i zwolnienie na tydzień, by odpocząć po tych koszmarnych mdłosciach. Mam nadzieję, że już wszystko bedzie ok.Elasure, Paima, juss92, Niaha, Sisska, MonReve96, Sparky, LaBellePerle, zulka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Zapisałam się wczoraj na prenatalne na 30 kwietnia . Wiem że to szybko ale było ostatnia wolna godzina do tej lekarki do której chciałam iść 🙈 więc stwierdzilam że nie ma na co czekać bo mi ten okres 11-13 tydzień wypada na ostatani tydzień kwietnia i na majówkę więc lipa z terminami innymi ogólnie i nie miałam wyjścia 🙈 🤣
Niby szybko ale później jak masz się martwić, że nie ma terminu to lepiej teraz ☺️
Dobra decyzja ☺️
A ja sobie właśnie robię paznokcie.
I to chyba już ostatni raz 😳 bo brzuch urośnie i trzeba będzie iść do kogoś 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 11:54
MaggLbn lubi tę wiadomość
-
Kinga83 wrote:Witajcie, ja już po wizycie Wszystko jest w najlepszym porządku. Wg. wymiarów ciąża młodsza o 2 dni, więc 5t6d ale widziałam już pikające serduszko
Dostałam Xonveę i zwolnienie na tydzień, by odpocząć po tych koszmarnych mdłosciach. Mam nadzieję, że już wszystko bedzie ok.
Wspaniałe wieści ❤️🥰
U mnie dzisiaj słabsza forma, mdłości od rana. Włączyłam sobie gotowe na wszystko i siedzę pod kocykiem. A na dworze takie piękne słońce… Może później jakiś spacerek się udaKinga83 lubi tę wiadomość
-
Kinga83 wrote:Witajcie, ja już po wizycie Wszystko jest w najlepszym porządku. Wg. wymiarów ciąża młodsza o 2 dni, więc 5t6d ale widziałam już pikające serduszko
Dostałam Xonveę i zwolnienie na tydzień, by odpocząć po tych koszmarnych mdłosciach. Mam nadzieję, że już wszystko bedzie ok.
Bardzo dobre wieści ❤️Kinga83 lubi tę wiadomość
-
Ogromne gratulacje ❤️❤️❤️
Wpisać wizytę na 6.04?Kinga83 lubi tę wiadomość
-
MaggLbn wrote:Wspaniałe wieści ❤️🥰
U mnie dzisiaj słabsza forma, mdłości od rana. Włączyłam sobie gotowe na wszystko i siedzę pod kocykiem. A na dworze takie piękne słońce… Może później jakiś spacerek się uda
U mnie zmęczenie wygrywa, nie mam siły na nic. Wygrzewam się pod kołderką.
Planujecie zrobić badania nifty/sanco itp?
My zdecydowaliśmy się na nifty pro i chcemy je zrobić na początku 10 tygodnia. -
Niaha wrote:U mnie zmęczenie wygrywa, nie mam siły na nic. Wygrzewam się pod kołderką.
My zdecydowaliśmy się na nifty pro i chcemy je zrobić na początku 10 tygodnia.
My też będziemy robić nifty pro, ze względu na nasze kiepskie wyniki przy staraniach (niskie AMH i parametry nasienia) trochę się obawiam i wolę wiedzieć jak najszybciej. Aczkolwiek info o płci planuję zostawić z bratową niech nam wydrukuje i da resztę. Jak wszystko będzie dobrze to zrobimy sobie małe rodzinne przyjęcie i wtedy się dowiemy🤞🤞🤞Niaha lubi tę wiadomość
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -
Niaha wrote:U mnie zmęczenie wygrywa, nie mam siły na nic. Wygrzewam się pod kołderką.
My zdecydowaliśmy się na nifty pro i chcemy je zrobić na początku 10 tygodnia.
Ja najchętniej ciągle bym leżała, ale dwulatek to... gorzej niż terrorysta xD Z mężem się śmiejemy, że z terrorytą chociaż można negocjować
Ja nie robię nifty itp, w poprzedniej ciąży chciałam, ale postanowiłam, że poczekam do prenatalnych. Wszystko było ok, więc już nie robiłam. Jednak 2 tysie to już naprawdę dużo można z wyprawki kupić
no chyba żeby, nie daj boże było coś nie tak na prenatalnych, to wtedy zrobię
Nie wiem czy obserwujecie wyjątkowąHanię na insta, ale trochę mnie przeraża, że niby tyle procent dokładności, a wynik wyszedł prawidłowy, podczas gdy dziecko chore...
No i niby w przypadku błędu płacą ileśtam kasy, a dziewczynka ma rok, a nadal nic nie chcą wypłacić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca, 13:51
Paima lubi tę wiadomość
-
miska122 wrote:Ja najchętniej ciągle bym leżała, ale dwulatek to... gorzej niż terrorysta xD Z mężem się śmiejemy, że z terrorytą chociaż można negocjować
Ja nie robię nifty itp, w poprzedniej ciąży chciałam, ale postanowiłam, że poczekam do prenatalnych. Wszystko było ok, więc już nie robiłam. Jednak 2 tysie to już naprawdę dużo można z wyprawki kupić
no chyba żeby, nie daj boże było coś nie tak na prenatalnych, to wtedy zrobię
Nie wiem czy obserwujecie wyjątkowąHanię na insta, ale trochę mnie przeraża, że niby tyle procent dokładności, a wynik wyszedł prawidłowy, podczas gdy dziecko chore...
No i niby w przypadku błędu płacą ileśtam kasy, a dziewczynka ma rok, a nadal nic nie chcą wypłacić...
Nie znam jej historii, ale z ciekawości zapoznam się.
Zawsze istnieje ryzyko błędu, wiadomo to nie 100% a deklarowane 99%.
Tak sobie myślę, że im wcześniej będzie wiadomo, tym wcześniej będzie można się jakkolwiek przygotować na różne sytuacje.Elasure lubi tę wiadomość
-
My zdecydowaliśmy się na nifty pro i chcemy je zrobić na początku 10 tygodnia.Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
Starania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
My planujemy nifty w 11 tygodniu. Wizytę u lekarza mam 8.04, to będzie 7+1 to już powinno być serduszko 🥰
Z objawów fizycznych praktycznie nic, bardziej psychicznie bo to moja pierwsza ciąża i milion myśli, wahania nastroju. Kupiłam jakieś książki i się edukujemy z mężem 😁Elasure, Niaha lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Nie znam jej historii, ale z ciekawości zapoznam się.
Zawsze istnieje ryzyko błędu, wiadomo to nie 100% a deklarowane 99%.
Tak sobie myślę, że im wcześniej będzie wiadomo, tym wcześniej będzie można się jakkolwiek przygotować na różne sytuacje.
Z tego co widzę to też tak sprywatnie piszą, że 99% w przypadku trisomii 21 czyli nie wszystkiego ja osobiście chętnie zrobiłabym ze względu na płeć 🤭 nie ukrywam, że jestem niecierpliwa 😂 ale raczej dam sobie na wstrzymanie.
Minęły prawie 2 tygodnie od mojej ostatniej wizyty i jeszcze ponad 2 przede mną do następnej i powiem Wam, że zaczynam to bardzo przeżywać 🙈 wiedziałam, że taka przerwa będzie wyzwaniem, ale myślałam że lepiej to zniosę... -
Miska122, dla mnie też najgorsze jest to czekanie. Chciałabym żeby te wizyty było co 2 tygodnie. Przynajmniej przez 1 trumestr. Bardzo się boję tego długiego czekania. Mam nadzieję, że gin nie będzie na to źle patrzeć.
-
MonReve96 wrote:Miska122, dla mnie też najgorsze jest to czekanie. Chciałabym żeby te wizyty było co 2 tygodnie. Przynajmniej przez 1 trumestr. Bardzo się boję tego długiego czekania. Mam nadzieję, że gin nie będzie na to źle patrzeć.
Ja miałam tak wizyty w pierwszej ciąży, aczkolwiek wyprało mnie to finansowo, bo nie dość że wizyty 250 to jeszcze benzyna na dojeżdżanie niecałe 100km...
Teraz staram się sobie tłumaczyć, że nawet nie znajdę opieki do syna tak często.
Byle jakoś do drugiego trymestru, później na pewno będę co kilka dni sprawdzać detektorem, a potem jak już przyjdą ruchy to w ogóle się odetchnie.
Aczkolwiek boję się też myśleć tak do przodu, jakbym nie chciała zapeszyć... Masakra 🙈 -
miska122 wrote:Ja miałam tak wizyty w pierwszej ciąży, aczkolwiek wyprało mnie to finansowo, bo nie dość że wizyty 250 to jeszcze benzyna na dojeżdżanie niecałe 100km...
Teraz staram się sobie tłumaczyć, że nawet nie znajdę opieki do syna tak często.
Byle jakoś do drugiego trymestru, później na pewno będę co kilka dni sprawdzać detektorem, a potem jak już przyjdą ruchy to w ogóle się odetchnie.
Aczkolwiek boję się też myśleć tak do przodu, jakbym nie chciała zapeszyć... Masakra 🙈
Też się ciągle na tym łapę, że nie robie czegoś żeby nie zapeszyć 🙈 a koniec końców i tak nie mamy na to wpływu. Dobrze Cię rozumiem -
bambari wrote:My planujemy nifty w 11 tygodniu. Wizytę u lekarza mam 8.04, to będzie 7+1 to już powinno być serduszko 🥰
Z objawów fizycznych praktycznie nic, bardziej psychicznie bo to moja pierwsza ciąża i milion myśli, wahania nastroju. Kupiłam jakieś książki i się edukujemy z mężem 😁
Koniecznie daj znać jakie polecasz, też mam w planach kupić jakieś książki ❤️