X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    A jest tu któraś z Was na urlopie wychowawczym ?
    Ja jestem 😊

Niaha, ja będę robić nifty pro w połowie kwietnia.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Takaja12 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze zastanawiam się nad nifty. Z tego leżenia w łóżku tylko coraz bardziej schizuje. Właśnie się dopatrzyłam że mój zarodek tylko urósł o 0.64 mm na dobę i już godziny grzebania w necie 😵‍💫
    Wizyta co 4 tyg by mnie wykończyła...ledwo wytrzymuje tydzień. Nie wiem jak dotrwam do po swietach

age.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Koniecznie daj znać jakie polecasz, też mam w planach kupić jakieś książki ❤️

Ja polecam serię Mamy dla mamy 😊 A na później serię rodzicielską Natuli. Książka o porodzie naturalnym z Natuli przygotowała mnie do niego bardziej, niż szkoła rodzenia 🫣

Takaja12, MonReve96, juss92, Niaha lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pojawiły się już mdłości 🙈 Wcześniej niż w ciąży z synkiem. Wtedy nie wymiotowałam, tylko było mi niedobrze. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie 😅

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • miska122 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Koniecznie daj znać jakie polecasz, też mam w planach kupić jakieś książki ❤️
    Co prawda pytanie nie było do mnie, ale jak coś to ja polecam "Jak zrozumieć małe dziecko" i w ogóle dużo książek od Natuli, zwłaszcza jeśli jesteście za bliskościowym rodzicielstwem :)
    Później są też fajne książeczki dla dzieci z serii Niegrzecznych Książeczek, które pokazują że dzieci maja prawo mieć swoje zdanie i stawiać granice i niekoniecznie są wtedy niegrzeczne ☺️
    I widzę, że mają wyprzedaż, chyba coś dokupię 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 16:54

Takaja12, MonReve96, Niaha lubią tę wiadomość

Hashimoto, IO, hiperinsulinemia
    Czynnik V (R2), MTHFR C677T, PAI-1 4G - hetero

10.19 - cb
    02.20 - cp, wycięty jajowód
    04.21 - II
    7.12.21 - Aleksy 53cm, 2680 g <3
    7/8.23 - cb
    age.png
    15.2.24 - II
    30.10.24 - Maksym 56cm, 3800 g <3 💙
    age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za polecajki książkowe. Na pewno skorzystam ☺️

Sparky lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Ja jestem 😊

Niaha, ja będę robić nifty pro w połowie kwietnia.

Planujesz przejść na l4 ? Jak tak, to kiedy ? Bo się właśnie zastanawiam,tzn na l4 pójdę i chciałabym jak najszybciej, a mąż mówi żeby zaczekać przynajmniej do tego 3 msc.

Marcik lubi tę wiadomość

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • juss92 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ja polecam serię Mamy dla mamy 😊 A na później serię rodzicielską Natuli. Książka o porodzie naturalnym z Natuli przygotowała mnie do niego bardziej, niż szkoła rodzenia 🫣
    Serię Mamy dla mamy kupiłam, zaczęłam czytać pierwszą część i fajnie się czyta, dużo informacji w przystępny sposób.
    A Natuli zapisuję na przyszłość 😊

Sparky lubi tę wiadomość

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska wrote:
    Planujesz przejść na l4 ? Jak tak, to kiedy ? Bo się właśnie zastanawiam,tzn na l4 pójdę i chciałabym jak najszybciej, a mąż mówi żeby zaczekać przynajmniej do tego 3 msc.
    Idę od kwietnia, ale dlatego, że kończy mi się cześć wychowawczego. Jeśli nie możesz wrócić do pracy to jest to oczywiście o wiele bardziej opłacalne.
    Rozumiem, że chce czekać, bo boi się czy wszystko będzie dobrze? Przez całą ciążę, zawsze może się coś wydarzyć. Wtedy pozostaje złożyć wniosek o dalszy wychowawczy 21 dni wcześniej, a do tego czasu dobrać l4.

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Evey Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie na wątku 😊

U mnie na liczniku w tym roku 40 🙈

Na pokładzie dwoch synów rocznikowo 12 i 10 🥰 i... od zeszłego roku pies i potem kot 😁 Nie planowałam powiększania rodziny 😉 wstyd się przyznać, ale tym razem to wpadka 😅🙈 Po 2 latach udało mi się umówić wreszcie kontrolnie do gina na 22 marca 😊 jak okres mi się spóźniał, to pomyślałam, że to może przez Pilates, na który zaczęłam chodzić od lutego 🤦‍♀️ Człowiek wreszcie zrobił coś dla siebie ❤️ albo, że się ciało wystraszyło umówionej 1,5 miesiąca wcześniej wizyty 😳 wiem, głupie 🙈 ale jakoś człowiek nie dopuszczał wogóle takich myśli.. Zaczęłam się nawet bać, że to coś ze mną poważniejszego 🙈 ale myślę, że przed wizytą na pewno zrobię test pro forma. Zrobiłam w poniedziałek. Jakie było moje zdziwienie, jak wyszedł pozytywny 😳🙈 we wtorek beta (bez złudzeń >28 tyś) zostało tylko czekać na wizytę, która z normalnej przerodziła się w ciążową 🙈 Zarodek potwierdzony 0,51cm z bijącym serduszkiem 🥹 6t2d termin na 13.11 wg om, z usg na 14.11 🙈 Radość niby jest.. Ale i pełno obaw 😭 Wiek już nie młody, jak przy poprzednich ciążach.. Jeszcze różne się rzeczy mogą po drodze wydarzyć 😔 Muszę to wszystko jakoś na nowo w głowie poukładać..

Pozdrawiam wszystkir przyszłe listopadowe mamusie 🤗

Takaja12, Niaha, juss92, MaggLbn, Sparky, Elasure, zulka, Pati2804, Kinga83, Sisska, Bibi24, kopytko, MonReve96, Jasminum, Paima, Makija lubią tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evey wrote:
    Witam się serdecznie na wątku 😊

U mnie na liczniku w tym roku 40 🙈

Na pokładzie dwoch synów rocznikowo 12 i 10 🥰 i... od zeszłego roku pies i potem kot 😁 Nie planowałam powiększania rodziny 😉 wstyd się przyznać, ale tym razem to wpadka 😅🙈 Po 2 latach udało mi się umówić wreszcie kontrolnie do gina na 22 marca 😊 jak okres mi się spóźniał, to pomyślałam, że to może przez Pilates, na który zaczęłam chodzić od lutego 🤦‍♀️ Człowiek wreszcie zrobił coś dla siebie ❤️ albo, że się ciało wystraszyło umówionej 1,5 miesiąca wcześniej wizyty 😳 wiem, głupie 🙈 ale jakoś człowiek nie dopuszczał wogóle takich myśli.. Zaczęłam się nawet bać, że to coś ze mną poważniejszego 🙈 ale myślę, że przed wizytą na pewno zrobię test pro forma. Zrobiłam w poniedziałek. Jakie było moje zdziwienie, jak wyszedł pozytywny 😳🙈 we wtorek beta (bez złudzeń >28 tyś) zostało tylko czekać na wizytę, która z normalnej przerodziła się w ciążową 🙈 Zarodek potwierdzony 0,51cm z bijącym serduszkiem 🥹 6t2d termin na 13.11 wg om, z usg na 14.11 🙈 Radość niby jest.. Ale i pełno obaw 😭 Wiek już nie młody, jak przy poprzednich ciążach.. Jeszcze różne się rzeczy mogą po drodze wydarzyć 😔 Muszę to wszystko jakoś na nowo w głowie poukładać..

Pozdrawiam wszystkir przyszłe listopadowe mamusie 🤗

Ogromne gratulacje ❤️❤️❤️❤️

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki wielkie za polecajki książek ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

age.png
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, to przypomniałam sobie o fajnej zabawie, jeśli chodzi typowanie płci. Nie wiem czy słyszałyście o teorii Ramziego 😅
    Niby nie ma żadnych podstaw naukowych, ale często się sprawdza.

Metoda polega na ustaleniu płci wg obrazu na usg w mniej więcej 6 tc. Płeć określa się na podstawie strony, po której znajduje się zarodek.

Tu daję zdjęcie poglądowe.
    https://zapodaj.net/plik-VU6DA36BSM

Fun fact: u mnie sprawdziło się 2 razy 😂
    a mam syna i córkę.

Dla chętnych 😁

Aha, usg musi być transwaginalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 19:43

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    W ogóle, to przypomniałam sobie o fajnej zabawie, jeśli chodzi typowanie płci. Nie wiem czy słyszałyście o teorii Ramziego 😅

Metoda polega na ustaleniu płci wg obrazu na usg w mniej więcej 6 tc. Płeć określa się na podstawie strony, po której znajduje się zarodek.

a mam syna i córkę.

Dla chętnych 😁

Sprawdziłam właśnie, jak to wyglądało na pierwszym USG z synkiem no i nie zgadza się z tą teorią 😂

Ale za to z chińskim kalendarzem płci mi się wtedy zgodziło 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 19:55

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Marcik Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Sprawdziłam właśnie, jak to wyglądało na pierwszym USG z synkiem no i nie zgadza się z tą teorią 😂

Ale za to z chińskim kalendarzem płci mi się wtedy zgodziło 😅
    Szkoda 😂

preg.png

👩 33 lata.

👶🏻10/2018
    👶🏻07/2020
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:

a mam syna i córkę.

Dla chętnych 😁

Kolejny czynnik wskazujący, że to będzie dziewczynka 😅

Marcik lubi tę wiadomość

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:

a mam syna i córkę.

Dla chętnych 😁

Też chcieliśmy się pobawić w typowanie Ramziego ale nasze maleństwo centralnie na środku więc zero pomocy 😂

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Liliowa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na wychowawczym i wysłałam już jakiś czas temu wniosek o przerwanie i daje l4. Jestem zdania że nie ma co się nastawiać na najgorsze a gdyby co Awsze się znajdzie jakieś rozwiązanie. Do tego jeszcze nawet nie byłam u giną, idę dopiero 5 kwoetnia

Ale mam mega mdlosci wieczorami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 20:53

Sisska lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️35
    7cs udany
    Termin na 16 wrzesnia 2025
    Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Kinga83 Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2024, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:

a mam syna i córkę.

Dla chętnych 😁

To u mnie chłopak drugi będzie chyba 🤭 Nie mogę dokopać się do USG z pierwszej ciąży, żeby zobaczyć jak tam było 😁

Melduję, że Xonvea działa cuda. Dostałam największą dawkę (4 tabletki dziennie) ale po 2 już czuję ulge. Tylko potwornie jestem senna. Ale wyczytałam, że bazą jest lek przeciwhistaminowy, więc wszystko jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2024, 22:24

preg.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 23 marca 2024, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcik wrote:
    Idę od kwietnia, ale dlatego, że kończy mi się cześć wychowawczego. Jeśli nie możesz wrócić do pracy to jest to oczywiście o wiele bardziej opłacalne.
    Rozumiem, że chce czekać, bo boi się czy wszystko będzie dobrze? Przez całą ciążę, zawsze może się coś wydarzyć. Wtedy pozostaje złożyć wniosek o dalszy wychowawczy 21 dni wcześniej, a do tego czasu dobrać l4.

Dokładnie tak, mąż się boi że coś się stanie a po co mają potem w pracy wiedzieć, wiadomo, że w każdej chwili coś się może stać, ale te pierwsze 3 msc są chyba najbardziej ryzykowane. Ja znów tak właśnie myślę, że jeśli w piątek na wizycie będzie wszystko okej, to napisze do kierownika, że będę chciała przerwać wychowawczy i z dniem powrotu do pracy że dostanie l4 moje.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ