LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha wrote:Ile trwała najdłuższa przerwa miały pomiędzy kupkami u Waszych pociech?
W środę było szczepienie okolo 12:30, tego dnia o 16:30 zrobił ostatnią kupkę i do dzisiaj nic. Tylko śmierdzące piardki.
Wiem, że przy kp jedna kupka w tygodniu to nadal norma, ale jak dotąd robił ją codziennie lub max co drugi dzień.
Wszystko się zbiegło razem 🫣 regres snu, szczepienie i ten brak kupki. Masakra 🥺
Pediatra nam mówiła, że właśnie do 7dni max i wtedy lepiej pomoc
U nas jest codziennie lub co drugi dzień
Na spokojnie, beeedzieee aż po pachy 😅💩MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Pediatra nam mówiła, że właśnie do 7dni max i wtedy lepiej pomoc
U nas jest codziennie lub co drugi dzień
Na spokojnie, beeedzieee aż po pachy 😅💩
U nas jest tak 7-8 dni, ale nic go nie boli, a przy robieniu nawet się nie pręży czy napina. Ja poprostu słyszę, że idzie.
Chociaż w tamtym tygodniu może to po rota była dość krótka przerwa jak na niego -
KarolinaAnastazja wrote:Niaha a jak u Was wygląda ten regres snu? Opowiesz coś więcej? Kiedy się zaczął?
Zaczęło się w zeszły poniedziałek.
Cały schemat snu nam się popsuł. Wypracowana rutyna poszła do kosza.
Młody zasypiał o 18-20. Teraz naprawdę ciężko, żeby zasnął nawet o 21. W nocy co chwilę się budzi, domaga się cycka, nie da się go odłożyć do dostawki. Drzemki trwają od 15 do 20 minut. Raz dziennie w okolicy południa staram się tę drzemkę przedłużyć, ale wygląda to tak, że cały czas jest na cycku 🫣
Z drzemek budzi go wszystko, nawet jak mi w plecach coś strzykanie, łóżko zaskrzypi czy kliknę coś w telefonie 🫣 W nocy wierci się niesamowicie.
Aktualnie doszkalam się z tego tematu regresji. Wcześniej tego nie zrobiłam, bo żyłam złudną nadzieją, że nas to ominie 😅
-
Niaha wrote:Zaczęło się w zeszły poniedziałek.
Cały schemat snu nam się popsuł. Wypracowana rutyna poszła do kosza.
Młody zasypiał o 18-20. Teraz naprawdę ciężko, żeby zasnął nawet o 21. W nocy co chwilę się budzi, domaga się cycka, nie da się go odłożyć do dostawki. Drzemki trwają od 15 do 20 minut. Raz dziennie w okolicy południa staram się tę drzemkę przedłużyć, ale wygląda to tak, że cały czas jest na cycku 🫣
Z drzemek budzi go wszystko, nawet jak mi w plecach coś strzykanie, łóżko zaskrzypi czy kliknę coś w telefonie 🫣 W nocy wierci się niesamowicie.
Aktualnie doszkalam się z tego tematu regresji. Wcześniej tego nie zrobiłam, bo żyłam złudną nadzieją, że nas to ominie 😅
Nie pocieszę, ale my już nie wróciliśmy do jednej pobudki nad ranem. Jest lepiej niż było, ale zostały nam dwa nocne karmienia. W ciągu dnia loteria z drzemkami 🙈 -
Jenny93 wrote:Nie pocieszę, ale my już nie wróciliśmy do jednej pobudki nad ranem. Jest lepiej niż było, ale zostały nam dwa nocne karmienia. W ciągu dnia loteria z drzemkami 🙈
Z tego co wyczytałam to taki regres może trwać nawet 6 tygodni, więc oby to się jakoś unormowało.
-
Cienwiateu ma super ebooka, trochę kosztowny ale wart swojej ceny- polecam!
Ja nastawiam się bojowo, aktualnie wjeżdża nam kolejny skok, bo wszystko na NIE będzie wesoło jak nam wjedzie razem z regresem 😶🌫️
Ale trzeba stoczyć tą walkę...🙈MaggLbn, Niaha lubią tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Cienwiateu ma super ebooka, trochę kosztowny ale wart swojej ceny- polecam!
Ja nastawiam się bojowo, aktualnie wjeżdża nam kolejny skok, bo wszystko na NIE będzie wesoło jak nam wjedzie razem z regresem 😶🌫️
Ale trzeba stoczyć tą walkę...🙈
Chyba też się na niego skuszęBoję się regresu bo teraz mamy piękne spanie…
-
Jenny93 wrote:Nie pocieszę, ale my już nie wróciliśmy do jednej pobudki nad ranem. Jest lepiej niż było, ale zostały nam dwa nocne karmienia. W ciągu dnia loteria z drzemkami 🙈
Jeszcze dziś ma fazę, że ciągle na rękach chce być, wszystko na nie 😉 -
KarolinaAnastazja wrote:Cienwiateu ma super ebooka, trochę kosztowny ale wart swojej ceny- polecam!
Ale trzeba stoczyć tą walkę...🙈
A wskazówki z e-booka działają? -
Polaaaa wrote:Macie jakiś trik jak np na spacerze obejrzeć serial? Telefon na zasuniętej gondoli? Ale wtedy boję się, że zginę xd a sam dźwięk bez obrazu trochę słabo
Nie ryzykowałabym w ten sposób. Raczej nie będziesz skupiona na tyle żeby zauważyć samochód, hulajnogę, czerwone światło czy cokolwiek innego zagrażającego Tobie lub stworzysz takie zagrożenie komuś innemuMaggLbn, czaranna, Kitka09, juss92, Sparky lubią tę wiadomość
-
Polaaaa wrote:Macie jakiś trik jak np na spacerze obejrzeć serial? Telefon na zasuniętej gondoli? Ale wtedy boję się, że zginę xd a sam dźwięk bez obrazu trochę słabo
Na aliexprees są takie uchwyty na telefon na takiej elastycznej nóżce co możesz zakrecic wokół rączki itd.
Nie wiem jak w Polsce ale u mnie mimo mrozów potrafi już wyjść mocne słońce. Zdarza się nam już chodzić z opuszczoną budką kiedy młoda nie śpi więc pytanie czy któraś z Was kupiła już może okularki i są godne polecenia? -
Natalia K wrote:Na aliexprees są takie uchwyty na telefon na takiej elastycznej nóżce co możesz zakrecic wokół rączki itd.
Nie wiem jak w Polsce ale u mnie mimo mrozów potrafi już wyjść mocne słońce. Zdarza się nam już chodzić z opuszczoną budką kiedy młoda nie śpi więc pytanie czy któraś z Was kupiła już może okularki i są godne polecenia?
Ja wczoraj zamawiam okularki Kietla na Vinted używane, żeby zobaczyć czy w ogóle mały będzie chciał je nosić. Polecić nie mogę, bo jeszcze nie doszły, ale czytałam, że sa polecane z tej firmyNatalia K, MaggLbn lubią tę wiadomość
-
Tak informacyjnie Wam sprzedam, że brak kupy u dziecka jest częstym nopem po 2 dawce rota.
Jutro już będzie tydzień od kiedy ostatni raz zrobił kupę.
Na forach dziewczyny polecają wlewki melilax i czopki glicerynowe.MaggLbn, Natalia K, juss92 lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:Tak informacyjnie Wam sprzedam, że brak kupy u dziecka jest częstym nopem po 2 dawce rota.
Jutro już będzie tydzień od kiedy ostatni raz zrobił kupę.
Na forach dziewczyny polecają wlewki melilax i czopki glicerynowe.
Mój już tak miał przed drugą dawką, nawet przed pierwsząlekarka powiedziała, że na kp to jest wporządku, może być kupa kilka razy dziennie, albo jedna na 10 dni.
Póki małego nic nie boli, ogólnie i przy samym robieniu to nie mam zamiaru mu ‚pomagać’.