LISTOPAD 2024 ❤️🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Jenny93 wrote:A ktoś Wam zalecał tak szybko szczepienie przeciwko meningokokom? Nam w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła, że po 6 miesiącu życia
Są różne schematy, my idziemy akurat takim z pierwszą dawką przed 6 miesiącem, żeby mała była chroniona wcześniej. Pediatra tłumaczyła wszystkie opcje zarówno przed szczepieniami synka, jak i teraz w ramach przypomnienia. Mlodego też szczepiliśmy na meningokoki tym schematem. Oczywiście, można też zacząć po 6 miesiącu, to decyzja rodziców. -
Polecam zabawkę, najlepiej wydane 10zł 🤭
https://allegro.pl/oferta/pilka-z-grzechotka-askato-10-cm-101408-17139209045?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=484aa098-2e9b-427f-9ad1-da205b74cfc9&utm_content=ed205881037a#Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 16:34
Niaha, Elasure lubią tę wiadomość
-
Jenny93 wrote:A ktoś Wam zalecał tak szybko szczepienie przeciwko meningokokom? Nam w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła, że po 6 miesiącu życia
Nasza pediatra proponowała szczepionkę przeciw meningokokom już przy pierwszym szczepieniu, ale do tej pory się na nią nie zdecydowaliśmy. -
Mam pediatra powiedziala ze jeśli chodzi o meningokoki to im szybciej tym lepiej bo im młodsze dziecko tym ciężej przechodzi ewentualne zarażenie. Jesteśmy po 1 dawce bexsero. Na następnej wizycie bede pytac o nimerix czy jakos tak. Meningokoki prowadza do bardzo poważnego stanu a nawet sepsy, sama mialam sepsę, wiec zrobie wszystko zeby uchronić moje maleństwo.
U nas dzis dramat, mała jest nieodkladalna, w nocy budziła sie 7 razy. A mąż chory na antybiotyku od kilku dni wiec ma zakaz zbliżania sie do córki poki nie wydobrzeje. Kregoslup mi siada, obstawiam zeby, bo juz cos widać powoli, ale ręki nie dam uciąć. Patrzylam tez kalendarz skoków rozwojowych, mamy końcówkę 13 tygodnia, wiec teoretycznie to nie skok. Ale tak marudna jeszcze nie była. Bardzo mi jej szkoda, bo widać że coś ja meczy -
Wero0707 wrote:Kurczę i jak Wasze dzieci przechodziły te szczepienia na meningokoki? Bo ja już nie wiem, w tych pierwszych miesięcy tyle tych koktajli dostają, a obie te na meningokoki podobno są ciężko znoszone
Synek wszystkie dawki przeszedł bez żadnych skutków ubocznych. Po szczepieniu na meningokoki profilaktycznie podaje się paracetamol do godziny po szczepieniu - zalecenie producenta.
Mam nadzieję, że mała też łagodnie przez to przejdzie 🙏🏼Wero0707 lubi tę wiadomość
-
juss92 wrote:Polecam zabawkę, najlepiej wydane 10zł 🤭
https://allegro.pl/oferta/pilka-z-grzechotka-askato-10-cm-101408-17139209045?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr_2&utm_campaign=484aa098-2e9b-427f-9ad1-da205b74cfc9&utm_content=ed205881037a#
Ja też polece zabawkę, moja córka ma na jej punkcie obsesje:
https://www.balibazoo.com/zabawki/zawieszki/zawieszka-lalka-nicole/juss92, Elasure, Niaha, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Wero0707 wrote:Kurczę i jak Wasze dzieci przechodziły te szczepienia na meningokoki? Bo ja już nie wiem, w tych pierwszych miesięcy tyle tych koktajli dostają, a obie te na meningokoki podobno są ciężko znoszone
Mój też profilaktycznie dostał paracetamol godzinę po szczepieniu i 12 godzin po. I było wszystko ok -
Ile trwała najdłuższa przerwa miały pomiędzy kupkami u Waszych pociech?
W środę było szczepienie okolo 12:30, tego dnia o 16:30 zrobił ostatnią kupkę i do dzisiaj nic. Tylko śmierdzące piardki.
Wiem, że przy kp jedna kupka w tygodniu to nadal norma, ale jak dotąd robił ją codziennie lub max co drugi dzień.
Wszystko się zbiegło razem 🫣 regres snu, szczepienie i ten brak kupki. Masakra 🥺 -
Niaha wrote:Ile trwała najdłuższa przerwa miały pomiędzy kupkami u Waszych pociech?
W środę było szczepienie okolo 12:30, tego dnia o 16:30 zrobił ostatnią kupkę i do dzisiaj nic. Tylko śmierdzące piardki.
Wiem, że przy kp jedna kupka w tygodniu to nadal norma, ale jak dotąd robił ją codziennie lub max co drugi dzień.
Wszystko się zbiegło razem 🫣 regres snu, szczepienie i ten brak kupki. Masakra 🥺
Nasz też robi 1-2 na tydzień. Ostatnia była w piątek - ale jak zrobi to raz a porządnie -
Niaha wrote:Ile trwała najdłuższa przerwa miały pomiędzy kupkami u Waszych pociech?
Wszystko się zbiegło razem 🫣 regres snu, szczepienie i ten brak kupki. Masakra 🥺
U nas około 20h 🫣 Ale Gabryś robi kupy kilka razy dziennie, więc taka przerwa to już był ból brzuszka.