X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LISTOPAD 2024 ❤️🍼
Odpowiedz

LISTOPAD 2024 ❤️🍼

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny93 wrote:
    Tak, ja też kuriera. Okazało się, że było uszkodzone i wróciło do nadawcy. Zaczęłam czytać komentarze i żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam, bo podobno tragicznie pakują do transportu? Teraz nie wiem czy drugi raz zamawiać:/ na zwrot kasy mam czekać do 7 dni 🤯

Do nas przyszło w dobrym stanie, nie mogę narzekać.

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaaaa wrote:
    No tylko u nas problem że nasz narazie jest antysmoczek :o

Ale narazie i tak nie trzyma się muszą mu chyba rączki wystarczyć :)

Ten grzybek jest o tyle fajny, że nie tak łatwo jest dziecku go puścić. To nie jest taki zwykły gryzak. Polecam ten filmik, fajnie jest pokazane jak go używać
    https://vm.tiktok.com/ZNd1Skorx/

age.png
  • Natalia K Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dzisiaj mam pytanie urodowe. Jak Wasza cera od czasu porodu? Mi dosłownie kilka dni po porodzie zrobiła się egzema koło nosa i na brodzie i tak już to trwa 10 tygodni. Nie mogę sobie z tym poradzić ani standardowymi kremami, ani maścią z cynkiem, chyba czeka mnie wizyta u dermatologa. Ginekolog mi co prawda powiedział, że przy KP może być suchość śluzówki, no ale egzema na twarzy?!

Mi się pogorszyła jakieś 2 tygodnie temu le to raczej wina powrotu do diety i większej ilości nabiału. Za to z dwa tygodnie po porodzie wyszły mi zmiany skórne na nogach i utrzymują się do tej pory :/

age.png

👩🏻33 lat
    👨🏼‍🦲39 lat

ICSI - MARZEC'24
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Do nas przyszło w dobrym stanie, nie mogę narzekać.
    U nas też wszystko bez zarzutu

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:
    Dzisiaj mam pytanie urodowe. Jak Wasza cera od czasu porodu? Mi dosłownie kilka dni po porodzie zrobiła się egzema koło nosa i na brodzie i tak już to trwa 10 tygodni. Nie mogę sobie z tym poradzić ani standardowymi kremami, ani maścią z cynkiem, chyba czeka mnie wizyta u dermatologa. Ginekolog mi co prawda powiedział, że przy KP może być suchość śluzówki, no ale egzema na twarzy?!

Całą ciążę miałam spokój, cera bez zarzutu a po ciąży wrociły wypryski, pod oczami jakieś skupiska kaszaków, no jakiś dramat po prostu 😕

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Waflut Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wero0707 wrote:

Ja przed ciążą nie miałam żadnych problemów, ale używałam dużo kwasów i retinolu. W ciąży mi się posypała, pojawiły się zmarszczki, ciągle jakieś wypryski i zaskórniki. Teraz wszystko wróciło do normy na szczęście, mam tylko ogromny problem ze skórą na piersiach 🫣 swędzi mnie przeokropnie, nie wiem czy to wina rozciągającej się skóry, czy czegoś innego, ale przerobiłam już wszystkie balsamy i oliwki i wszystko daję ulgę max na 2-3h, wybroczyny mam już od drapania 😭

A z ciekawszych rzeczy, przestały mi po porodzie rosnąć włosy na ciele 😅 tzn rosną, ale mam ich może 20% tego co w ciąży. Przed ciążą miałam depilację laserową, ale tylko kilka zabiegów i jeszcze dużo włosów mi zostało. Na nogach i na bikini mam teraz prawie nic 🙈 to najlepszy skutek uboczny jaki mogłam mieć 😂

age.png
  • Fania017 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cera gorsza niż w ciąży, wróciło świecenie się buzi, nasiliły się zaskórniki...

A jak wasze włosy? wam też tak lecą? Leciały po poprzedniej ciąży, ale teraz to jakiś dramat, aż przestałam chodzić w kucyki do góry czy kokonie bo mam takie straszne zakola😢

• juss92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:
    U mnie cera gorsza niż w ciąży, wróciło świecenie się buzi, nasiliły się zaskórniki...

A jak wasze włosy? wam też tak lecą? Leciały po poprzedniej ciąży, ale teraz to jakiś dramat, aż przestałam chodzić w kucyki do góry czy kokonie bo mam takie straszne zakola😢
    Oj lecą strasznie, mam nadzieję, że już niedługo przestaną bo średnio to wygląda 😔

👩🏻32
    👨🏻35

14.10🌸🌸Gabrysia🌸🌸 3010g, 51cm (38+4)

age.png
  • Gusta Blu Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy całkiem ok, ale nie podoba mi się moja cera. Niby nie mam wyprysków, czy innych rewelacji, ale mam wrażenie, że moja skóra straciła blask i jest jakaś poszarzała. W dużej mierze to pewnie przez to siedzenie w domu, co jest pokłosiem niechęci Józefiny do wózka. No, nie czuję się sobą do końca, jeśli mam być szczera.

Dziewczyny z problemami z tarczycą, jak wasze TSH? Przed ciążą miałam niedoczynność, w ciąży zero problemów, a teraz wyszła mi nadczynność 😶

age.png

J.👩🏼+K.👨+J.👧+🐈🐈‍⬛=🏡🩷

✅I IUI 28.02.2024 🎉🥳
    19.11.2024 r. Józefinka (3230g, 50g) 🎂
  • Nowa1992 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy mi praktycznie nie wypadają. Oby tak zostało (bo któraś z was pisala ze to sie zacznie po 3 miesiacu). Ale tez nie rosną tak jak wspomniała @Waflut 😅

Czy wy stosujecie "rytualy/rutyne" również przed drzemkami w dzien? O ile na noc nie ma problemu z zaśnięciem, jest wyciszenie, kąpiel (nie codziennie), potem pieluszka, kremowanie itp jedzonko, szumis i odkładam mala, sama zasypia po kilku minutach tak w dzien każda drzemka to walka i trwa ok. 30 min.. mala wstaje niewyspana i po krotkim czasie znowu jest zmeczona, nie wiem jak to ogarnąć zeby spala rzadziej a dluzej

22.02.2024 transfer

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie włosy bez zmian po ciąży, dalej bujna czupryna i oby tak pozostało 🤞Młodego cieszy jak bujam nad nim swoim kucykiem 😂

@Gusta Blu współczuję niechęci Józefiny do gondoli a jak z fotelikiem?
    U nas są tylko płacze przy ubieraniu ale jak już jest otulony to szybko odpływa. Najlepiej jak droga jest super wyboista i buja wózkiem na wszystkie strony, jak wózek się zatrzyma np. w sklepie przy kasie to już się budzi 😆. Wybieram czas na spacer tuż przed drzemką i pośpi tak max do 1,5h (zamiast standardowych 40min).

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Wero0707 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy z głowy jeszcze nie lecą, ale już się przetłuszczają standardowo 🫣 W ciąży mogłam myć raz na pięć dni i to tylko dlatego, że już czułam higieniczną potrzebę, a nie, że źle wyglądały. Co do innych części ciała to w ciąży ewidentnie wolniej mi rosły np. na nogach, a teraz też już wróciło do normy.
    Gusta Blu - mi TSH bardzo zjechało, ale ja jestem ogólnie na lekach, teraz mam mniejszą dawkę niż miałam przed ciążą

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży tak samo myłam włosy co 4 dni a tak normalnie to codziennie. Teraz nie myję codziennie, ale nie dlatego że nie mam potrzeby tylko nie mam czasu 🙈

Włosy już zaczynają wypadać ale póki co jeszcze nie jakoś drastycznie.

age.png
  • Polaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Ten grzybek jest o tyle fajny, że nie tak łatwo jest dziecku go puścić. To nie jest taki zwykły gryzak. Polecam ten filmik, fajnie jest pokazane jak go używać
    https://vm.tiktok.com/ZNd1Skorx/

Obejrzę, ale najpierw to mały musi opanować chwytanie :D

Bo narazie trzyma tylko jak mu wsadzę i zacisnę rączkę to potrzyma z minutę i wypuści, ale nawet się nie zorientuje, że coś ma 😂
    Więc chyba bez sensu mu dawać już gryzaki? 🤷‍♀️ za tydzień kończy trzy miesiące więc w sumie już wiek na gryzaki

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fania017 wrote:

U mnie (jeszcze) nie...boję się tego stanu...bardzo współczuję

Do kiedy mam czekać jak zaczną "lecieć"?

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasure wrote:
    U mnie włosy bez zmian po ciąży, dalej bujna czupryna i oby tak pozostało 🤞Młodego cieszy jak bujam nad nim swoim kucykiem 😂

@Gusta Blu współczuję niechęci Józefiny do gondoli a jak z fotelikiem?
    U nas są tylko płacze przy ubieraniu ale jak już jest otulony to szybko odpływa. Najlepiej jak droga jest super wyboista i buja wózkiem na wszystkie strony, jak wózek się zatrzyma np. w sklepie przy kasie to już się budzi 😆. Wybieram czas na spacer tuż przed drzemką i pośpi tak max do 1,5h (zamiast standardowych 40min).

Elasure ja jak czytam, co u Twojego Olafka to mam wrażenie, że oni z jednej gliny lepieni z Borysem 😅🤣

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Elasure Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Elasure ja jak czytam, co u Twojego Olafka to mam wrażenie, że oni z jednej gliny lepieni z Borysem 😅🤣

Hehe słodziaki nasze 😍

Miłej niedzieli dla Wszystkich!

38127345be1a4.jpghttps://zapodaj.net/plik-Z0MjELW6st

Sparky, Waflut, MonReve96, juss92, KarolinaAnastazja, Natalia K, czaranna, Gusta Blu, Fania017 lubią tę wiadomość

age.png

👩 37lat
    🧔‍♂️ 35 lat

• Sparky Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o cerę, to nie zauważyłam pogorszenia. Włosy niestety wypadają, ale jeszcze nie tak bardzo, może nie będę łysa 🥴

Laura złapała katar od braciszka i się męczy biedulka 🥴 A w czwartek miałam ją szczepić na meningokoki... Chyba będzie trzeba przełożyć 😢

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusta Blu wrote:
    U mnie włosy całkiem ok, ale nie podoba mi się moja cera. Niby nie mam wyprysków, czy innych rewelacji, ale mam wrażenie, że moja skóra straciła blask i jest jakaś poszarzała. W dużej mierze to pewnie przez to siedzenie w domu, co jest pokłosiem niechęci Józefiny do wózka. No, nie czuję się sobą do końca, jeśli mam być szczera.

Dziewczyny z problemami z tarczycą, jak wasze TSH? Przed ciążą miałam niedoczynność, w ciąży zero problemów, a teraz wyszła mi nadczynność 😶

Ostatnio badałam i miałam TSH =2, więc ok.

age.png
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Jeśli chodzi o cerę, to nie zauważyłam pogorszenia. Włosy niestety wypadają, ale jeszcze nie tak bardzo, może nie będę łysa 🥴

Laura złapała katar od braciszka i się męczy biedulka 🥴 A w czwartek miałam ją szczepić na meningokoki... Chyba będzie trzeba przełożyć 😢

A ktoś Wam zalecał tak szybko szczepienie przeciwko meningokokom? Nam w szkole rodzenia pielęgniarka mówiła, że po 6 miesiącu życia

age.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ