👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia091 wrote:Mój Ignaś ostatnio miał wagę 4510g, moim zdaniem BAARDZO dobrze wygląda, siedzi na cycu (dziś 3h) i pije butle (zaczęłam więcej mu dawać bo moje mleko mu nie wystarcza) więc UWAŻAM, że STANISŁAW BARDZO DOBRZE PRZYBIERA I NIE PRZEJMUJ SIĘ TYMI SIATKAMI, jak widać po moim dziecku moim zdaniem to kwestia też genetyczna bo ja ważyłam tyle co Ignaś jak miałam 4 m więc już mój malutki pulczino przegonił, może u Stasia to też kwestia genów? Jak było u starszych chłopców?
DZIĘKUJĘ ASIA!!! 😅😅😅
Też masz rację, chłopaki moje raczej z tych mniejszych, chociaż jak byli mali to super przybierali.
Stasio wygląda też chyba normalnie bobasowo, ma pierwsze serdelki na nóżkach, dlonie też już okrąglutkie i oczywiście trzy podbródki 😅 tylko ta siatka centylowa mnie po prostu załamała i dlatego…
-
https://zapodaj.net/plik-koi0v9VCSx
Tu włoski mojej milejdi też spoko ale Igowej i Zumowej dzieciny nie przebijemy! Ale i tak wszyscy zawsze:ale wlosyyy! 🥰
Kropka89, Anilorak88, edka85, Asia091, wellwellwell, Paulivvv, Tusia88, kalinok lubią tę wiadomość
-
Policzyłam. Stasio w 5 dobie ważył najmniej bo 3100g. Dziś ma 75 dni i waży 4895g. 4895-3100=1795 1795/70=25,64 czyli jest ok. Po prostu krzywa mi się pochyliła w ostatnich dniach i spanikowałam. -
Bo jak weźmiemy pod uwagę ostatnie dwa tygodnie to 4895- 4690=205. 205/14=14,643. Także te 14,6 g na dobę to lipa. A te dwa tygodnie to właśnie od kapturków. Przy czym również mieliśmy Rota więc to też może mieć wpływ.
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Jak dla mnie te wszystkie siatki, pomiary i obliczenia mają za zadanie tylko człowieka zestresować. Od tych statystyk z prenatalnych, przez pomiary w brzuchu po przybieranie na wadze juz na świecie. Tak jak Asia pisze genetyka i uwarunkowania tez maja znaczenie, chyba nawet największe. To trochę jak u Nas z ciśnieniem. Jeden się czuje dobrze jak ma 90/50 a drugi jak ma 150/100. No i co zrobisz.
Kasiek piękna córcia 🥰
-
Nie patrzymy na te centyle one mogą nam nabroić w głowach. Wiadomo każda z Nas chce żeby git wszystko było ale to ktoś wymyślił kiedyś tak jak prenatalne i tylko straszą i stresują te matki od początku.
Zluzujmy gacie lejdis 😎♥️
Kropka jak są serdelki to najlepszy znak na dobry przyrost 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:57
-
Fabregasowa wrote:Z waszej parki, twego Jasia i Lavendy Ady byłyby niezle kudlacze, ja tu widzę potencjał na matchy matchy😀
Już kiedyś mówiłam, że takiego kawalera biere w ciemno 😂👍 Jasiek zaklepany, wspólnie będą chodzić do fryzjera -
Kasiek7 wrote:Anilorak wystraszyłam się że nie zamazałam buźki 🤣
L
Nieee. Po prostu szukam dobrej partii dla Wojtusia a wspominałaś, że jesteśmy sasiadkami 🤣♥️
-
Kropka89 wrote:Czy którejś z Was bobas wazy jeszcze poniżej 5kg? Stasio urodzony z wagą 3370 a jeszcze dziś 4895g…no i ja oczywiście już szaleję ze przejście na same kapturki nie poprawiło sytuacji tylko pogorszyło (bo trochę spadł centylowo, ale wciąż jest w swoim kanale). Wiem że spadek o dwa kanały to dopiero jest powód do zmartwień, aaaale wiadomka 😅 Niepotrzebnie powiedziałam w ogóle mężowi, on od wczoraj chodzi za mną i ciągle pyta czy Stasia karmiłam, czy dostatecznie długo, czy wielokrotnie się budził w ciągu nocy, czy dużo go karmiłam i że on nie chce absolutnie słyszeć że Stasio słabo przybiera i że mam działać! Obok tego oczywiście „dlaczego śniadanie nie naszykowane mężowi?ta godzina!” - niby mówi to z lekkim uśmiechem, ale mnie to serio dobija. Powiedziałam mu dziś że „wiesz że niektóre kobiety mają takich mężów co im przynoszą śniadanie do łózka? „ To mnie wyśmiał i powiedział że mogę sobie męża zmienić jak coś mi się nie podoba. Anyway, walić to, ale pytanie jest czy Stasio rzeczywiście źle przybiera Waszym zdaniem?
W tej chwili to u nas już waga wyższa, bo i Antoś jest prawie miesiąc starszy, ale jak sprawdziłam w zapiskach jego wagi to mając ok 2msc i 1tydz ważył 4650g. -
Ja wgl wczoraj usłyszałam od ciotki, którą zobaczyła Antosia tylko w kombinezonie w foteliku… że Antosiek jest UPASIONY 🤣 ma 3msc i 1tydz, waży ok 5900kg i jest jakimś w 20 centylu ale według niej dużo za gruby i powinniśmy mu dawać mniej jedzenia!! 😅
Poniżej prezentacja naszego grubasa… ah ten gruby Antosiek, od jutra dieta 🤦🏼♀️

-