👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovestory wrote:Też właśnie tak słyszałam i z doświadczenia mogę powiedzieć że coś w tym jest . W ciąży z córką mogłabym jeść tylko słodycze a w ciąży z synkiem kwaśne i ostreee - gdzie ja nienawidzę ostrego jedzenia a wtedy to mogłabym jeść tylko ostre hahaa 😂
Mam nadzieję, że może u mnie na prenatalnych uda się już poznać płeć bo mam je dosyć późno, dopiero 12 maja, a już jestem w 8 tygodniu. Jak będzie dziewczynka to mnie to w ogóle nie zdziwi 😅 u mnie w rodzinie większość to dziewczyny, u mojego męża jest 50/50, teraz w tym roku wszystkim naszym znajomym rodzą się dziewczynki, rośnie nam kobieca ekipa! Mój mąż to ostatni męski dziedzic rodu więc ciąży na nas presja chłopca 🤣🤣🤣. Mi się marzy jakikolwiek mały człowieczek po tych dwóch stratach. Jestem mega wdzięczna, że w ogóle ta ciąża się tak trzyma bo już miałam takie głupie myśli, że cały świat może być w ciąży tylko nie ja, i że ja nie potrafię stworzyć człowieka 😓. Teraz mam w sobie dużo więcej optymizmu niż wcześniej, może to też dzięki tym słodyczom 😅Lovestory, Vergeet, Marcy, Klekotka lubią tę wiadomość
👩🏻28👨🏻🦱31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024💔 5 tydz. cb
25.01.2025💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 ⚪0,48 cm pęcherzyk 😍
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺wizyta kontrolna
12.05.2025 🩺badania prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Uno, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier
-
Karolka11 wrote:Wczoraj na wizycie pytałam mojej gin o magnez i zdziwiłam się bo mówiła że do 16 tc to ona nie chce żebym brała a jakbym czuła potrzebe to żebym co 2-3 dni brała 1 saszetke DAYMAG B6. Mówiła że to musi być preparat bez cytrynianu (jesli dobrze pamietam). Nie orientowałam się jeszcze w tym temacie bo ja tylko pytałam w kierunku tym że czasem ręka mi cierpnie
Patrzyłam na ten DAYMAG b6 to on ma właśnie w składzie cytrynian. Może chodziło o tlenek magnezu? On się prawie nie przyswaja. Ja biorę puerię czysty magnez właśnie dlatego, że to cytrynian i dlatego, że nie ma w składzie witaminy B6, bo mam ją już w Prenatalu Uno. Nie widzę potrzeby żeby tyle tej B6 brać, bo jem wszystko i chyba gdzieś te witaminy jeszcze przemycam w jedzeniu. Ja biorę magnez i tą luteinę żeby właśnie nie mieć skurczów macicy, w poprzednich ciążach bardzo bolał mnie brzuch od samego początku, teraz mam takie delikatne bóle od czasu do czasu jak większość z Was tutaj opisywała, mam nadzieję, że to co biorę pomaga 🙏🏻👩🏻28👨🏻🦱31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024💔 5 tydz. cb
25.01.2025💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 ⚪0,48 cm pęcherzyk 😍
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺wizyta kontrolna
12.05.2025 🩺badania prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Uno, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier
-
Ja pracuje praktycznie od początku ciąży zdalnie, wychodzę jedynie z psem na spacery i z mężem do sklepu, więc cały czas dresy, jakieś luźne komplety...Chociaż w ulubione jeansy jeszcze się mieszczę. Martwię się, że większość moich spodni po ciąży będzie do wywalenia, bo biodra się zmienią i w ogóle, a długo i dużo inwestowałam w moją kolekcję. Ale w lato to ja jestem typ sukienkowy, głównie mam kopertowe, wiązane w talii, najwyżej będę je wiązać pod biustem i kupie sobie jakieś różnokolorowe krótkie leginsy do nich i jakoś prześmigam w tym wszystkim w lato. Najbliższy zakup to najpewniej będzie kiecka na wesele. Mamy w czerwcu i we wrześniu. W czerwcu mam nadzieję, że będzie już widać brzuszek i trochę zaskoczę moje koleżanki ze studiów.
A we wrześniu to już pewnie orka będę, więc założę pewnie cokolwiek w co brzuchol wejdzie.🤣
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
14.03 ⏸️
17.03 Beta 92,76 Prog 27,84
19.03 Beta 275,79 Prog 25,11
21.03 Beta 578,37 Prog 27,66
01.04 Beta 27089,64 Prog 17,38
Rośnij duży i silny groszku 🩵🤞🏻
25.03 Endo - TSH 2,15 ➡️ 24.04
🔷️ Euthyrox 112
01.04 Gin - widać bąbelka i lekko pykające serduszko. 🩵
15.04 ⏳️ Wizyta serduszkowa
29.04 ⏳️ Gin
-
Zumi wrote:Mam nadzieję, że może u mnie na prenatalnych uda się już poznać płeć bo mam je dosyć późno, dopiero 12 maja, a już jestem w 8 tygodniu. Jak będzie dziewczynka to mnie to w ogóle nie zdziwi 😅 u mnie w rodzinie większość to dziewczyny, u mojego męża jest 50/50, teraz w tym roku wszystkim naszym znajomym rodzą się dziewczynki, rośnie nam kobieca ekipa! Mój mąż to ostatni męski dziedzic rodu więc ciąży na nas presja chłopca 🤣🤣🤣. Mi się marzy jakikolwiek mały człowieczek po tych dwóch stratach. Jestem mega wdzięczna, że w ogóle ta ciąża się tak trzyma bo już miałam takie głupie myśli, że cały świat może być w ciąży tylko nie ja, i że ja nie potrafię stworzyć człowieka 😓. Teraz mam w sobie dużo więcej optymizmu niż wcześniej, może to też dzięki tym słodyczom 😅
To u mnie dookoła wszędzie rodzą się chłopcy. Kuzynka, siostra po dwóch chłopców . I moja córka jest zawiedziona że nie ma kuzynki ani siostry. Więc mam cichą nadzieję na dziewczynkę 🩷Zumi, Marcy lubią tę wiadomość
-
Hej hej!
U nas update po dzisiejszym usg i milionie badań z krwi - wszystko idealnie, a maleństwo ma już 2.2 cm, puls 158 i było wyjątkowo aktywne na usg
Zdrowia dla wszystkich i samych najlepszych wieści 🍀❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 11:50
edka85, Beta05, Default.owa, Zumi, Lovestory, nnaciaa, Kropka89, Maddie_Ist, Nana11, Misiula, Klekotka, Nadzieja32, psaj91, a_aandzela, Karolka11, Molahonkeey, kalinok, Apatheia, Foxy96, libby7, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Ja czuję dzisiaj jakiś okropny niepokój. Idę na nieplanowane USG, bo mam przeczucie, że coś jest nie tak. Chyba ustały mi wszystkie objawy ciąży...
-
Mel 456 wrote:Ja czuję dzisiaj jakiś okropny niepokój. Idę na nieplanowane USG, bo mam przeczucie, że coś jest nie tak. Chyba ustały mi wszystkie objawy ciąży...
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
A to nie jest tak,że te objawy powinny już trochę ustępować?
lada moment i skończymy pierwszy trymestr ,więc chyba czas najwyższy
AnaPyza, Ann35, Molahonkeey lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
2.05 prenatalne ⌛️🩷💙
-
Hej.
Gratulacje dotychczasowych wizyt i pozytywnych wieścija ostatnio byłam mniej aktywna ale słabo czułam się psychicznie, chyba hormony dały mi popalić nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć.
Mi też wydaje się że to normalne, że objawy z czasem ustępuj. Ale myślę że skoro wizyta ma Ciebie Mel 456 uspokoić to lepiej iść i odetchnąć, także czekamy na informacje
Pisałyście o ubraniach, po całym dniu mam odczucie że Cisna mnie jeansy ale też nie zawsze. Jeszcze troszkę i będzieozna wskoczyć w sukienki ☺️
Lovestory lubi tę wiadomość
-
Hej proszę mnie wpisać termin porodu na 24.11 ,2 kreski nas zaskoczyły ,staraliśmy się 2 lata 😃serduszko już bije następna wizyta 23.04
nnaciaa, Anilorak88, edka85, Marcy, Nadzieja32, Beta05, Misiula, Molahonkeey, kalinok, Foxy96, libby7, Awokado30, TBK, izzou97 lubią tę wiadomość
👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju 2024 roku wyszła mi ferrytyna- 5,skończyłam 3 opakowanie Sorbifer -ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku
-( po miesiącu stosowania oleju Olejove - Ona , On oraz witaminy Fertistim dla niej i dla niego,choć nie wiem czy to ich zasługa ) -
Dziewczyny, powiedzcie ,jak t robicie z tymi dwiema kartami ciąży. Bo na razie się obraziłam na lekarkę i umówiłam przed wizytą z nią wizytę na NFZ. No i nie wiem, co powiedzieć tej drugiej kobiecie? Jeszcze nie zdążyłam zrobić tych badań z krwi, to chciałabym, żeby mi je zleciła, to będzie na NFZ, no i jeśli powie o założeniu karty, to wspominać, że chodzę też na wizyty prywatne czy się nie chwalić? 🫣 Jeszcze pierwszy raz będę u tej pani, więc też nie wiem, czy mi podpasuje... A, niezadowolenie mnie wzięło.
Ale.
Piekę frytki.
Tak, to jest dobry motyw. Bardzo dobry. Z pikantną papryką poprawiającą nastrój.Lovestory lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt ❤️
Mel trzymam kciuki, żeby to tylko głowa spłatała psikusa ✊️
Ja od wczoraj mam wstręt do mięsa, nie jestem w stanie połknąć, bo od razu zbiera mnie na 🤢 wygląda na to, że to będzie wege ciąża 😅👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353 -
Cieszę się, że poszłam na to usg. Zarodek 7 mm. Żywy
psaj91, Nadzieja32, Tusia88, anna.90, Lovestory, TBK, a_aandzela, nnaciaa, Justa877, Dahlia, Nana11, Anilorak88, Molahonkeey, Klekotka, Zumi, kalinok, Default.owa, Apatheia, Czarna_owieczka, edka85, Aguskka, libby7, Marcy, Kropka89, Misiula, Lilit, Wine_Not, izzou97, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Marcy wrote:Dziewczyny, powiedzcie ,jak t robicie z tymi dwiema kartami ciąży. Bo na razie się obraziłam na lekarkę i umówiłam przed wizytą z nią wizytę na NFZ. No i nie wiem, co powiedzieć tej drugiej kobiecie? Jeszcze nie zdążyłam zrobić tych badań z krwi, to chciałabym, żeby mi je zleciła, to będzie na NFZ, no i jeśli powie o założeniu karty, to wspominać, że chodzę też na wizyty prywatne czy się nie chwalić? 🫣 Jeszcze pierwszy raz będę u tej pani, więc też nie wiem, czy mi podpasuje... A, niezadowolenie mnie wzięło.
Ale.
Piekę frytki.
Tak, to jest dobry motyw. Bardzo dobry. Z pikantną papryką poprawiającą nastrój.
Ojej, a co się wydarzyło, że się obraziłaś? Ja bym nic nie mówiła póki co. Niech Cię najpierw zbada i przepisze badania.
Ja dziś chodzę wściekła, w dodatku po lekkich pracach w ogródku poleciała mi krew z nosa 🙄 Także powrót na kanapę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:27
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍 -
Marcy wrote:Dziewczyny, powiedzcie ,jak t robicie z tymi dwiema kartami ciąży. Bo na razie się obraziłam na lekarkę i umówiłam przed wizytą z nią wizytę na NFZ. No i nie wiem, co powiedzieć tej drugiej kobiecie? Jeszcze nie zdążyłam zrobić tych badań z krwi, to chciałabym, żeby mi je zleciła, to będzie na NFZ, no i jeśli powie o założeniu karty, to wspominać, że chodzę też na wizyty prywatne czy się nie chwalić? 🫣 Jeszcze pierwszy raz będę u tej pani, więc też nie wiem, czy mi podpasuje... A, niezadowolenie mnie wzięło.
Vergeet lubi tę wiadomość
-
Fluffy wrote:Nie mów nic na razie. Ja ostatnio usłyszałam, że jak mnie stać na prowadzenie ciąży prywatnie, to na badania też powinno mnie być stać (nie chodzi o podstawowe, a specjalistyczne - jedno ok.600zł i nie wiadomo czy co miesiąc nie trzeba będzie ich powtarzać). Żałuję że nie spytałam czy rodzic w takim razie też w szpitalu nie mogę, tylko mam jechać do prywatnej kliniki 😡
Co za bezczelność! -
Fluffy wrote:Nie mów nic na razie. Ja ostatnio usłyszałam, że jak mnie stać na prowadzenie ciąży prywatnie, to na badania też powinno mnie być stać (nie chodzi o podstawowe, a specjalistyczne - jedno ok.600zł i nie wiadomo czy co miesiąc nie trzeba będzie ich powtarzać). Żałuję że nie spytałam czy rodzic w takim razie też w szpitalu nie mogę, tylko mam jechać do prywatnej kliniki 😡
Strasznie wkurzają mnie Ci "lekarze", co skończyli studia i myślą, że są Panami i władcami świata. Miałam kiedyś ginekolożkę na NFZ, która za każdym razem podczas badania marudziła jak to oni słabo zarabiają... Ortopeda męża, stary dziad, nie wpuścił mnie raz do gabinetu, bo stwierdził, że "narzeczone dziś są, a jutro ich nie ma" i zamknął mi drzwi przed nosem.
Z ciekawości - co to za kosmiczne badanie? 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia, 16:53
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍