👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta05 wrote:Ja nie mogę doczekać się poniedziałkowej wizyty 🤩
A dzisiaj mam jakieś apogeum: odkąd wróciłam w pracy płaczę, czepiam męża o wszystko i taka jestem... bylejaka. Eh..
Ja wczoraj nakrzyczałam na męża i się obraziłam, bo nie chciał ze mną dokończyć odcinka serialu..... 😉Beta05 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
5+6 tc - mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍 -
Molahonkeey wrote:Haha chyba powoli dociera, ale wciąż trochę abstrakcja🙈 mąż bardzo przeżywa i się stresuje, chciałby żeby maluchy już były z nami 😁
Od dwóch dni mnie ścina do spania w południe, jakaś osłabiona jestem. Ogólnie jakoś leci, ale żyję z dnia na dzień bo nie wiem co mnie czeka następnego dnia 🤣🙈
A Ty jak tam ? ❤️
Macie w rodzinie przypadki bliźniaków ?
Mnie bardzo męczą rozwolnienia od paru dni… nie wiek czy to objawy ciąży czy jakaś jelitówka 😵💫 właśnie przed chwilą mnie zmiotło z planszy aż zimne poty mnie oblały 😵💫 -
Ann35 wrote:Hihi to się ciesz ze tylko spanie cię meczy 😄😄
Macie w rodzinie przypadki bliźniaków ?
Mnie bardzo męczą rozwolnienia od paru dni… nie wiek czy to objawy ciąży czy jakaś jelitówka 😵💫 właśnie przed chwilą mnie zmiotło z planszy aż zimne poty mnie oblały 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:40
Ann35 lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️39l
🙍🏻♂️41l
Starania od 08.2016
Hashimoto
Drożność ok
nasienie raz lepiej raz gorzej
Gameta od 10.2018
3 cykle stymulowane - Aromek + Ovitrelle
1 IUI 4. 04. 2019 ;(
2 IUI 29.06.2019
# 1IVF : 08.11.2019 start ; punkcja 28 kumulusow - > 13 dojrzałych ; mamy ⛄⛄⛄⛄ 😍😍
FET 18.12.2019 4.1.1.
Beta 9dpt : 82.8
12dpt : 260.1
15dpt : 654
20dpt : 3772,3
33dpt : ❤️
👧🏻 28.08.2020 😍
01.2025 —> wracamy po rodzeństwo
FET 04.03.2025 4.1.1
8 dpt beta hcg 59,61
10 dpt beta hcg 122,80
13 dpt beta hcg 468
20 dpt beta hcg 4742
27 dpt ❤️❤️❤️ CRL 0,72 cm😍😍
-
Ja miałam biegunki od początku ciąży, głównie rano. Od wczoraj jest lepiej, ale zaczęłam brać Sanprobi IBS, bo jest napisane, że można w ciąży i teraz jest dużo lepiej
Ann35 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353 -
Default.owa wrote:Co do mówienia przełożonym, w poprzedniej straconej ciąży i teraz powiedziałami praktycznie od razu mojej menedżerce i supervisorce. Obie to są bardzo wspierające kobiety. Od razu zakazały mi przychodzenia do biura (mamy obowiązek być 3 razy w tygodniu) i odjęły obowiązków, żeby ograniczyć pracę i stres. Po poronieniu też mnie bardzo wsparły.
I cieszę się, że tak szybko im powiedziałam, bo po prostu wychodzę sobie w czasie pracy na badania bez kombinowania, nie muszę tego odrabiać, ogólnie starają się tak układać pracę, by mnie jak najbardziej odciążyć i ogólnie są bardzo wspierające.
Mi chcieli wcisnąć pracę zdalną, która w tej firmie i przy papierowym obiegu dokumentów nie ma w ogóle sensu.
Ich mentalność, to jeszcze dokopać leżącemu. -
Mieścicie się jeszcze w ciuchy?
Ja już jestem na granicy. Ubiorę, i przechodzę cały dzień w pracy, ale w mieszkaniu muszę od razu przebrać się w dresy.
Kupiłyście już sobie jakieś spodnie? Polecicie coś?
Miłego dnia
Lovestory, Beta05 lubią tę wiadomość
-
nnaciaa wrote:Mieścicie się jeszcze w ciuchy?
Ja już jestem na granicy. Ubiorę, i przechodzę cały dzień w pracy, ale w mieszkaniu muszę od razu przebrać się w dresy.
Miłego dnia
Już wczoraj pisałam, że jadę jutro na zakupy. Ja póki co kupię spodnie i bluzki te, co na codzień, tylko większy rozmiar. Na typowo ciążowe przyjdzie jeszcze czas.
I właśnie przyszły mi większe staniki.nnaciaa lubi tę wiadomość
-
Marcy wrote:Czytałam, że na słodkie to chłopiec! A kwaśne dziewczynka 🤣 Ja liczę na dziewczynę 🤞🏻I słodycze chciałam ograniczać, a od początku ciąży odechciało m się ich automatycznie 💪🏻
Ja z kolei słyszałam zupełnie odwrotnie - na słodkie dziewczynka 😂 Na kwaśne chłopiec 😂Lovestory, Zumi, Molahonkeey lubią tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. ➡️ prenatalne -
Miłego dnia
Kupiłam trzy pary rozciągliwych spodni, takie pół/rozmiar większe niż normalny miałam. Ale ja już sporo przytyłam mam wrażenieDobrych kilka kilogramów, okropnie się z tym czuję, ale trochę się usprawiedliwiam, że to przez poprzednie ciąże, już 6 miesiąc jestem w ciąży "ciągiem" i hormonalnie, to organizm na pewno dostał niezły wycisk.
nnaciaa lubi tę wiadomość
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. ➡️ prenatalne -
Nana11 wrote:Ja z kolei słyszałam zupełnie odwrotnie - na słodkie dziewczynka 😂 Na kwaśne chłopiec 😂
Też właśnie tak słyszałam i z doświadczenia mogę powiedzieć że coś w tym jest . W ciąży z córką mogłabym jeść tylko słodycze a w ciąży z synkiem kwaśne i ostreee - gdzie ja nienawidzę ostrego jedzenia a wtedy to mogłabym jeść tylko ostre hahaa 😂
Beta05, Nana11 lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia
W jeansy się już nie mieszczę 😂 noszę legginsy ale nie typowo ciążowe. I coś czuję, że muszę już przygotować niedługo legginsy ciążowe. Chyba w tej ciąży przytyje najwięcej tak cos czuje haha. Wydaje mi się że teraz to szybciej brzuszek widać itp bo to już 4 ciąża. Jeść to mogłabym cały czas, nic mnie nie mdli aż mi dziwnie bo w poprzedniej ciąży nawet obiadu zrobić nie mogłam bo jak widziałam i czułam mięso to miałam odruch wymiotny.nnaciaa, Zumi lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia
Ja mam takie jedne spodnie, które się rozciągają i są ok, a pozostałe robią się już ciasne w obwodzie i przy schylaniu się już mnie cisną.
Duże nadzieje pokładam w sukienkach na lato 😀nnaciaa, Lovestory, Nana11 lubią tę wiadomość
👧 - 29 🧑 -30
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia, 06.2024 r. - morfologia 0%,
10. 2024 r. - morfologia 0%,
12.2024 r. - morfologia 0%
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
28.02: B-HCG 65 ➡️ 3.03: 295
27 marca - mamy ❤️ -
Beta05 wrote:Ja mam takie jedne spodnie, które się rozciągają i są ok, a pozostałe robią się już ciasne w obwodzie i przy schylaniu się już mnie cisną.
Duże nadzieje pokładam w sukienkach na lato 😀
No właśnie tak sobie myślę, że teraz nie ma sensu inwestować w zbyt dużą liczbę spodni, tylko przemęczyć się na jakiś zwykłych, tylko większych i potem przeskoczyć na sukienki i ewentualnie legginsyBeta05, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Jeszcze co do ubioru: mam trochę ubrań ciążowych po siostrze i bratowej, bo odkładały z myślą o mnie, ale nie wiem czy ja w nie teraz wejdę. Obie dziewczyny są szczupłe, a ja zawsze masywna, więc na razie noszę wszystko co rozciągliwe 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:53
👧 - 29 🧑 -30
Początek starań listopad 2023 r.:
👧 - PCOS, podwyższona PRL, nieregularne miesi@czki.
🧑 - teratozoospermia, 06.2024 r. - morfologia 0%,
10. 2024 r. - morfologia 0%,
12.2024 r. - morfologia 0%
02.2025 r. - morfologia 9%‼️
2025 r.:
28.02: B-HCG 65 ➡️ 3.03: 295
27 marca - mamy ❤️ -
Beta05 wrote:Ja mam takie jedne spodnie, które się rozciągają i są ok, a pozostałe robią się już ciasne w obwodzie i przy schylaniu się już mnie cisną.
Duże nadzieje pokładam w sukienkach na lato 😀
Tak sukienki to będzie strzał w dziesiątkę 😍Beta05 lubi tę wiadomość
-
libby7 wrote:Ja miałam tak w weekend. Nagle w piątek ok 9 rano się zaczęło. Myślałam że to mdłości ciążowe - ale finalnie okazało się że to jelitówka. Leżałam jak betka 3 dni… właśnie były zimne poty, skurcze brzucha , rozwolnienie, stan podgorączkowy… masakra ;( współczuję i mam nadzieję że szybko minie!
-
Nadzieja32 wrote:Ja miałam biegunki od początku ciąży, głównie rano. Od wczoraj jest lepiej, ale zaczęłam brać Sanprobi IBS, bo jest napisane, że można w ciąży i teraz jest dużo lepiej
-
Miłego dnia -
Miłego dnia
Ja dzisiaj wstałam rano na badania krwi, miałam już jechać i okazało się, że w piątek punkt jest nieczynny. No kurrrr 🙃
Miłego dnia 🌱
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04