👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Klarara wrote:Myjesz się co 3 dni?! 🤢
Natrafiam na Ciebie już któryś raz i jak zawsze robisz z kimś problem 🤦🏼♀️ nie pomyślałaś nigdy, że skoro nawet na internetowym forum, w którymś już wątku z kolei Cię nie chcą to jesteś problematyczna?
A jak sobie wrzuciłam w wyszukiwarkę na forum Twój nick, żeby sprawdzić czy napewno dobrze Cię skojarzyłam, to WOW - oby jak najmniej takich wrednych ludzi w życiu się trafiało.
Dobrego wieczoru! Ale nie musisz tu z nami zostawać 😊 -
Zdecydowanie nie ma co reagować na takie komentarze.
Mi też się ustabilizowala laktacja. I szybko pojawia się ten napływ pokarmu
-
Asia091,
Hahaha no pewnie że o gumki, bo z dziećmi to sobie radzimy wzorowo!! 🤣🤣
Noo właśnie się zastanawiam nad tym z mamą czy tata.. wiem że czasem mnie to bardziej zmęczy niż jak sama będę walczyła. Złote rady i to czasem dotyczące domu też! A ja tylko poprosiłam o wyniesienie śmieci 🤣 przyjaciółka sama ma depresję, rozwód i utrata pracy to nawet nie myślę by ją angażować.
Apropo SMS, zrobiłam właśnie tak jak byl dłużej w pracy i nawet mi było lżej 🤣 tylko teraz z Chin tak szybko nie wróci na interwencję ;p
No nic.. mam Was zdalnie🥰 no i tych rodziców, muszę naładować pasek cierpliwości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 21:29
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Hm... Cóż to za postać Nas "zaszczyciła" 😋 dokładnie lepiej nie reagować na głupie zaczepki to bedziemy dla niej nudne i sobie pójdzie.
Hit od teściowej. Gadka szmatka i dochodzimy do rozszerzania diety no bo ona oglądała w sklepie słoiczki i nie ma takich dla Wojtusia tylko wszystko od czwartego miesiąca dopiero to co on biedny będzie jadł. Więc mówię od kiedy rozszerzanie , co i jak a ona na to, ze skoro nie pogryzie to trzeba mu soki wyciskac i podawac bo dziecko żadnych witamin nie ma. A jak mąż wziął Wojtka na leniwca to prawie zawału dostała, ze tak się dzieci nie nosi.
Czekam tylko aż się dowie, ze matką chrzestną Wojtusia będzie jej "ukochana" synowa od brata mojego męża 🤣
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja w sumie też z pytaniami w sprawie laktacji. Leoś od tego tygodnia odbraził się na pierś, tyle czasu, ale w końcu światełko w tunelu, w każdym razie jak wcześniej ściągałam pokarm, to ściągałam go tylko ze 3-4razy dziennie, dłuższe sesje, ale takie porcje, że w miarę starczało na cały dzień, dodawaliśmy nieco mm tylko. Teraz jak udało się cały tydzień być KP to ja ściągam jakieś mikro ilości, to ledwo jest jego 1/3 porcji. I ja teraz nie wiem, czy tak mi spadła laktacja? Przecież jak jest na piersi regularnie to chyba powinien być odwrotny efekt. 😵💫 Stabilizacja? Kryzys? Czy u tych z Was, u których jest mniej pokarmu i dokarmiacie mm to dziecko sygnalizowało, że jest głodne? W związku z tym, że walczę o powrót w pełni KP (i trochę serce mi rośnie, że znowu mamy tę szansę) to on sobie ciumka tę pierś ile chce, nawet jak to trwa godzinę i odstawiam go dopiero jak sam wypluwa pierś. Jak wypluje to się uśmiecha, gada, pomrukuje i jest w dobrym nastroju, możliwe, żeby był głodny i tego nie pokazywał?
Ja już naprawdę zgłupiałam. Serio to KP to jest jakaś jazda bez trzymanki, ja się czuję jak jakaś nienormalna już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:34
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Przypomniało mi się jak gadałyśmy przed porodem o karmieniu piersią i zarzekałam się, że podejdę do tego bez spinki, jak się uda to się uda, a jak nie to nie.
TA, MHM, JASNE, właśnie widać.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Domisiek jak waga jest ok, moczy pieluszki a jeszcze do tego jest pogodny i sie cieszy to juz na pewno nie ukrywa glodu. 😁
Malo tego, nawet jak placze i ma nerw po jedzeniu to nie musi oznaczac, ze jeszcze nie pojadl. Moja czesto konczy z nerwami i myslalam, ze sie nie najadla z poczatku, ale po czasie ja rozpracowalam i juz wiem, ze to brzuszek. 😁 jak konczy z placzem to musze ja odbic a potem wziac na kolanka i po chwili leci kupa. Jak juz oczyści jelitka to dopiero sie zaczyna cieszyc. 😅
No i przypominam, ze laktator nie jest wiarygodnym miernikiem mleka. Moga byc rozne przyczyny, ze laktator nie sciaga mleka. Moze byc nawet kwestia zuzytych czesci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:53
Domisiek lubi tę wiadomość
-
Uuuuuu ....ostro pogrywasz z sercem teściowej. Ostra zawodniczka z Ciebie 😎 co będziesz wyciskać soki, miąsz dasz Wojtusiowi niech sobie pomamle 🤡Anilorak88 wrote:Hm... Cóż to za postać Nas "zaszczyciła" 😋 dokładnie lepiej nie reagować na głupie zaczepki to bedziemy dla niej nudne i sobie pójdzie.
Hit od teściowej. Gadka szmatka i dochodzimy do rozszerzania diety no bo ona oglądała w sklepie słoiczki i nie ma takich dla Wojtusia tylko wszystko od czwartego miesiąca dopiero to co on biedny będzie jadł. Więc mówię od kiedy rozszerzanie , co i jak a ona na to, ze skoro nie pogryzie to trzeba mu soki wyciskac i podawac bo dziecko żadnych witamin nie ma. A jak mąż wziął Wojtka na leniwca to prawie zawału dostała, ze tak się dzieci nie nosi.
Czekam tylko aż się dowie, ze matką chrzestną Wojtusia będzie jej "ukochana" synowa od brata mojego męża 🤣 -
Kanola wrote:Asia091,
Hahaha no pewnie że o gumki, bo z dziećmi to sobie radzimy wzorowo!! 🤣🤣
Noo właśnie się zastanawiam nad tym z mamą czy tata.. wiem że czasem mnie to bardziej zmęczy niż jak sama będę walczyła. Złote rady i to czasem dotyczące domu też! A ja tylko poprosiłam o wyniesienie śmieci 🤣 przyjaciółka sama ma depresję, rozwód i utrata pracy to nawet nie myślę by ją angażować.
Apropo SMS, zrobiłam właśnie tak jak byl dłużej w pracy i nawet mi było lżej 🤣 tylko teraz z Chin tak szybko nie wróci na interwencję ;p
No nic.. mam Was zdalnie🥰 no i tych rodziców, muszę naładować pasek cierpliwości
Co do koleżanki - Może to taka myśl moja wiadomo nie znam się, ale może to ta jej pomoc Tobie byłaby odskocznia od tego chaosu w jej życiu? Czasem takie prozaiczne rzeczy lepiej pomagają niż terapia.
Kanola lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Jest coś takiego jak miąższ.
MAM REBUS DLA CIEBIE UZUPEŁNIJ BRAKUJĄCE POLA:
A S P R D A J Z E T ĄD 🤡
U mnie jest M I Ą S Z 🤓Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 00:42
Lavenda, Tusia88, Paulivvv, Anilorak88, izzou97, nick nieaktualny, kalinok, Domisiek, Klekotka, Fabregasowa, edka85, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Domisiek ja tak jak Well uważam, nie patrz na laktator to jest bardzo niemiarodajne, sama jak ostatnio użyłam to miałam 10 ml, a po przystawieniu to ciągnął młody i na pewno i nie było 10 ml. Jeśli Leoś ciumka i jest zadowolony od ucha do ucha to to jest dla ciebie sygnał że nie masz kryzysu laktacyjnego. 🫶🏼
Ii tak pamiętam te słowa że będzie na luzie bez spiny, bo stres to źle wpływa na laktacje, sama mówiłam że nie jestem pewna KP CZY KPI a co do czego to spina tyłka że ma być KP . Co to macierzyństwo z Nami robi 🙃
Kropka89, Domisiek lubią tę wiadomość
-
I to nie jest głupi pomysł 😅 we dwójkę raźniej w tej niedoli 💪
-
Podziwiam was wszystkie które dajecie rady jak bobo nie śpi w nocy 😐 mój mąż właśnie siedzi na piłce i usypia mała a ja jem owsiankę i pije kawę
na spacer się iść nie da powietrze zagrażające zdrowiu.byle do wiosny
-
OMG, dzidziuś spał od 21 do 2:30, a potem od 5 do 8:30! Czuję się jakbym wróciła ze SPA 😀
Anilorak88, wellwellwell, Kropka89, Asia091, izzou97, kalinok, Domisiek, Klekotka, psaj91, Nadzieja32, Paulivvv, Fabregasowa, Ilka96, Zumi lubią tę wiadomość
-
ECO somsiad...Anilorak88 wrote:https://zapodaj.net/plik-JcEDDsFDzV
Kasiek jak ma byc dobrze jak człowiek czasami szuka co się pali a to tylko sąsiad napalił w piecu 🫤
Ja też takiego miałam co palił pampersami 🫶🏼 i wcale nie czekał aż będzie ciemniej.